Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 час, Shiniasu написа:

Общият модел може да е по-сложен отколкото изобщо някой тук може да си представи, но аз така или иначе нямам претенциите за нещо повече от частично представяне. 

В първата част даде неоснователна оценка щото не може да знаеш, но отсъждаш спрямо твоите "ограничения", които сам си си поставил.... не знам дали го съзнаваш?!? 

.... и съвсем естествено сам "си отговаряш" - "щото нямам претенции" .... нали си религиозен последовател на Христа?!? - па "поискай, за да ти се даде"... що не си го направил до сега ти си знаеш...

преди 1 час, Shiniasu написа:

Понеже виждам, че се опитваш да си представиш някакво друго време от линейното, нека не забравяме, че времето така или иначе е илюзия

Виждаш ли до къде "докарва" безпрекословното доверие в религиозни източници!!!! До нелепи твърдения, без да знаеш!

Не само, че не се опитвам да "си представя някакво друго време", ами съм си изградил модел, дори! Но не го натрапвам, щото е хипотетичен и отразява мои нужди...и е въпрос точно на желание, но и на "цена", която изразена като "труд" на повечето не им е кеф да заплатят...

За сметка на мен обаче, гледам че всеки си бърбори за религиозните си убеждения.....без да "плаща данък - обективност"!

Изказват се твърдения, че "времето така или иначе било илюзия", "ИМАМЕ тела в различни измерения", "нямали маса елементарните частици, (дори и относителна)", "преминали сме през дълга еволюция( сякаш не сме отделни... и такива внушения за "колективното съзнание")

Вече споменах, че сами си поставяме "ограниченията" в зависимост от нуждите ни.... а това какво "постъпва" през "ситото" си е резултат от "дупчиците на ситото". 

Кофтито на Теософията е, че "въвежда допълнително пространство", но и "го запълва" с готови "конструкции". За разлика от това "механиката на внушенията" е една и съща като в конвенционалните религии, но пък при тях поне не ти натрапват неопределеното "същества", ами си ползват "ангели, херувимчета, демони, сатани..." или "Агнита, Калита, Кришни...".

Щото "същества", самото подсъзнателно въздействие е като на СЪЩЕСТВуващи субекти.... направо ново по-дълбоко ниво на "контрол на съзнанието" чрез "мисъл-форми", "образи".... щото на подсъзнателно ниво ние не правим разлика между реално и нереално...там всичко се приема за реално щото не минава съзнателната "цедка".... и това отговаря на "преките пътища" за въздействане чрез мозъка върху останалите органи и части на тялото(прескачане на "обработката" в неокортекса) чрез "нарежданията" за синтез на определени вещества от ендокринната ни система.

Ама се тая, никой не е "опрял ножа на гърлото", квот си искат могат да си "творят" теософите пък и Блаватска (ама май са се разделили навремето, язък им и за Конгреса на световните религии).... въпросът винаги е да има некой да ти повЕрва, иначе всеки може да се изживява кат къв си ще. 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

• Автор

File:NagaSadhu.jpg - Wikimedia CommonsSADHU - Definition and synonyms of sadhu in the English dictionaryИндия изнутри] Дреды: история прически и то, о чем не скажут её носители -  @vp-zarubezhje - GoldVoice.clubFotos de Fatos on Twitter: "Há 40 anos, o indiano Sadhu Amar Bharati mantém  o braço direito levantado, uma homenagem ao deus Shiva. Os músculos do  braço erguido atrofiaram e houve calcificação

Садху са индийски отшелници, аскети, отказали се от светския живот, препитаващи се с ровене в отпадъци и просене на милостиня.

Те са съзнателно отказали се от всичко светско хора, които мислят, че по този начин, ще изкупят груховете и лошата си карма и ще постигнат Мокша, и че това е начинът повече никога да не се раждат в света на страданието.

На Изток, могат да се срещнат много такива хора, но само в Индия има около пет милиона души, нарачени садху, които живеят по този начин - доброволно обричане на мизерия и отказ от всички светски удоволствия.

Някои от тях стоят с години прави, докато краката им атрофират напълно, други с вдигната към небето ръка, която след много болезненост изсъхва.

Наред с многобройните богове и човешки представи за Бог, хората са единствените същества в природата, които доброволно си причиняват страдания измисляйки си различни методи,  които сами решават, че Бог желае от тях.

Откакто светът съществува, хората от различните краища на света, са измисляли различни начини за да омислостивят Бог или Съдбата - от ритуални жертвоприношения, до отшелничество и самонаказване.

..........

А дали наистина Бог желае от нас всичко това?!

преди 7 часа, Aumi написа:

File:NagaSadhu.jpg - Wikimedia CommonsSADHU - Definition and synonyms of sadhu in the English dictionaryИндия изнутри] Дреды: история прически и то, о чем не скажут её носители -  @vp-zarubezhje - GoldVoice.clubFotos de Fatos on Twitter: "Há 40 anos, o indiano Sadhu Amar Bharati mantém  o braço direito levantado, uma homenagem ao deus Shiva. Os músculos do  braço erguido atrofiaram e houve calcificação

Садху са индийски отшелници, аскети, отказали се от светския живот, препитаващи се с ровене в отпадъци и просене на милостиня.

Те са съзнателно отказали се от всичко светско хора, които мислят, че по този начин, ще изкупят груховете и лошата си карма и ще постигнат Мокша, и че това е начинът повече никога да не се раждат в света на страданието.

На Изток, могат да се срещнат много такива хора, но само в Индия има около пет милиона души, нарачени садху, които живеят по този начин - доброволно обричане на мизерия и отказ от всички светски удоволствия.

Някои от тях стоят с години прави, докато краката им атрофират напълно, други с вдигната към небето ръка, която след много болезненост изсъхва.

Наред с многобройните богове и човешки представи за Бог, хората са единствените същества в природата, които доброволно си причиняват страдания измисляйки си различни методи,  които сами решават, че Бог желае от тях.

Откакто светът съществува, хората от различните краища на света, са измисляли различни начини за да омислостивят Бог или Съдбата - от ритуални жертвоприношения, до отшелничество и самонаказване.

..........

Дали ?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Бебе почина след кръщене!

iStockЛекари са извадили вода от дробовете на детето

Румънската прокуратура започна разследване по обвинения в непредумишлено убийство срещу свещеник от североизточния окръг Сучава заради смъртта на шестмесечно бебе след кръщене, съобщава сайтът Зиаре. Малкият Юстин почина в понеделник, след като в неделя беше приет в критично състояние в окръжната болница в Сучава.

Бащата на детето обвини свещеника, че е предизвикал трагедията, потапяйки плачещото бебе в купела с вода по време на църковния ритуал. Лекарите от спешното отделение заявиха, че по време на реанимационните маневри са извадили 110 милилитра вода от белите дробове на бебето.

преди 41 минути, Белгиеца написа:

И аз казвам че няма божества, е и ?

Независимо, че си в унисон с другата тема, то нека да видим тук какво си направил.

Отъждествяваш божества с Бог. Да, определено няма божества, но това не доказва липсата на Бог. Показва, че твоята религиозност е в друго.

Отделно това, то доволно си изобразил своята духовност. Тя е бледа и бедна. Не си могъл да я реализираш тук и си избягал. Няма лошо.

Сам си споделил, че си тук, за да не забравиш българския. Поне малко преди това го научи. Иначе определено не се получава комуникация.

Не е проблема и в това, че си го забравил.

Към момента съм видял твой култ към неща, но не и грам вяра, а тя е необходима за духовността.

Само където за теб последната е банална и веднага се явяваш като рекламен агент на какво?!

на 26.01.2021 г. в 7:30, Aumi написа:

И ти като Рамус преписваш човешки неща в Бог.

Бог няма желания. Той е имал желание и го е сътворил. След което помага на праведните. Да, понякога дори самите те не усещат това.

Друг е въпроса за хората които желаят да служат в името на Божествената Любов. Там има йерархия. Да, всеки може да отиде послушник, но за да си монах си има определена "клетва".

И последно: Един вярващ човек не се изявява като разследващ журналист.

За теб основното е, че не те допускат до вид тайнства. По-основното е, че не притежаваш необходимите качества да извършваш определени ритуали. Заместваш свои незнания с вид религия.

п.п. Принципно силно вярващ човек се оттегля от цивилизацията, а не е сред нея и проси и прави вид "чупки" и разни шарени неща. ;) Вярващия човек избягва показност.

Да, аз знам, че съм грешен!!! Нищо човешко не ми е чуждо. Все пак съм подобие, а не Бог.

преди 1 час, dioib написа:

.

Бог няма желания. 

Зависи какво е разбирането на ,някого за Бог . Но Господ определено има желания 1.- да правим добро 

2.- Да му се молим ( да искаме от него)

3 . Да направим така ,че да сме в Рая с повече придобивки.

4. Господ иска да се забавляваме заедно с Него.

5 .и иска от всеки индивидуално.

6. И още и още .

Той за нас ,ние за Него.

• Автор

И ти като Рамус преписваш човешки неща в Бог.

Бог няма желания. Той е имал желание и го е сътворил. След което помага на праведните. Да, понякога дори самите те не усещат това.

Да, но в свещените писания Бог е описан като същество със желания. И то човешки желания.

: Един вярващ човек не се изявява като разследващ журналист.

А ти като си вярващ, вярваш ли във всичко приписано на Бог писано в човешките писания, наречени свещени писания?

вярващ човек се оттегля от цивилизацията

Скоро бях показала едни силно вярващи индийци, които са се оттеглили от света, от цивилизацията и от всичко светско.
Те живеят в пълна мизерия и се хранят от подаяния.

Едва ли Бог е сътворил човешките същества, за да живеят в такива крайности.

преди 19 минути, Aumi написа:

Да, но в свещените писания Бог е описан като същество със желания. И то човешки желания.

А ти като си вярващ, вярваш ли във всичко приписано на Бог писано в човешките писания, наречени свещени писания?

Скоро бях показала едни силно вярващи индийци, които са се оттеглили от света, от цивилизацията и от всичко светско.
Те живеят в пълна мизерия и се хранят от подаяния.

Това си е за бисер. Бог бил същество ... :) Като обаче ... :)

Някъде го казах, но да повторя: Свещените писания са "наръчник". Същия е необходим на обикновените миряни. Аз не съм обикновен мирянин. Доволно по-грешен съм от тях. Това не означава, че не изповядвам Бог, Бог-Син и Светия Дух. В това вярвам! Да, в свещените писания са описани неща. Те обаче са завет. Нищо повече. Не мисля, че са измислица, т.е. плод на илюзия. Просто са препис от преразказ. Същите са написани от човек. Нормално е да има грешки, но те са само и единствено в стила на този който е записвал в началото и в последствие преписвал същите. И, стигаме до превода. Кой го е правил и от кой източник. И т.н.

Неуместен ти е въпроса дали вярвам във въпросните писания.

Явно не си посещавала манастир и принципно дефинирай мизерия ... Може да се живее скромно, но да не е мизерия. Православен не се храни от подаяния.

Явно обаче теб те терзае за въпросните индийци ... мда ... те са над един милиард, но ти, българката си съпричастна към тях, а не към БЦ. Кога за последно си дарила нещо на Църквата?! В метосите монасите сами си произвеждат храната. Там има игумен. Не мисли, че в метох, манастир може да се мързелува. Там нямаш свободно време, а игумена разпределя кой с каква работа да се занимава извън молитвите. Определено монаси не би срещнала в мрежата. :) Да, има послушници, които помагат със своите умения и то на добра воля. 

Не ме питай, защо определени книги не се сканират и да имат свободен достъп до информацията в тях. Не всеки се допуска до определени архиви. ;)

В какви крайности?! Всеки сам избира дали да живее в крайност (екстремни условия) или тези с повече благополучие споделят, но само и единствено с праведни, а не с хора които са се отрекли от човешкото в себе си. 

Никой не е виновен, че някой му харесва да е животно. Въпроса е дали е диво или е питомно. 

преди 5 часа, Aumi написа:

Бог живее и сред хората тук там ,само че никога няма да се разкрие ,че е Бог ,защото ще стане като при Сай Баба - постоянно са искали от Сай Баба -дай диаманти и скъпоценни камъни и джибути и забравят за свободната воля. Има си и Господ желания.

И за крайности е сътворен човека , онези индийци така го разбират.

• Автор
преди 10 часа, dioib написа:

Това си е за бисер. Бог бил същество ... :) Като обаче ... :)

Да, описан е като същество с човешки желания и характеристики.

Да, в свещените писания са описани неща. Те обаче са завет. Нищо повече. Не мисля, че са измислица, т.е. плод на илюзия. Просто са препис от преразказ. Същите са написани от човек. Нормално е да има грешки, но те са само и единствено в стила на този който е записвал в началото и в последствие преписвал същите. И, стигаме до превода. Кой го е правил и от кой източник. И т.н.

Неуместен ти е въпроса дали вярвам във въпросните писания.

Въпросът ми не беше дали приемаш само едно писание, а за всички така наречени свещени писания.

Ако приемем, че едното писание е наръчник, защо да не приемем, че и всички останали писания са наръчници!
Ако приемем, че чрез едно свещено писание, Бог говори на хората, следва да приемем, че е говорил на хората и чрез останалите свещени писания, дадени на различни народи по различно време от съществуванито им.

Явно не си посещавала манастир и принципно дефинирай мизерия ... Може да се живее скромно, но да не е мизерия. Православен не се храни от подаяния.

Не ставаше въпрос за манастири. Никъде не съм казала, че хората в манастирите живеят в мизерия.
Ставаше въпрос конкретно за индийците, които се славят като нацията с най-много духовни учители и най-много хора тръгнали по пътя на духовното, които са се отказали напълно от светския живот и са се обрекли доброволни на мизерия.

Явно обаче теб те терзае за въпросните индийци ... мда ... те са над един милиард, но ти, българката си съпричастна към тях, а не към БЦ. Кога за последно си дарила нещо на Църквата?!

Към кого ще бъда съпричастна, си е лично моя работа.

Дарявала съм на църкви, само когато са идвали лично да ми искат някаква помощ за построяване или реставриране на някой храм.

Но не мисля, че като цяло БПЦ имат нужда от дарения. Достатъчно миряни има, които пълнят касичката ѝ.

В какви крайности?! Всеки сам избира дали да живее в крайност (екстремни условия) или тези с повече благополучие споделят, но само и единствено с праведни, а не с хора които са се отрекли от човешкото в себе си. 

Да, всеки сам избира дали да живее в крайност. Дори и да си роден в мизерия, стига да си здрав и прав, можеш да подобриш значително съществуването си.

Но както казах, някои хора, сами предпочитат мизерното съществуване, като си мислят, че Бог иска точно това от тях - да се лишат от всички удоволствия, които им предлага животът.

Цитат

Никой не е виновен, че някой му харесва да е животно. Въпроса е дали е диво или е питомно. 

Точно!

Някои хора, бидейки родени като човеци, предпочитат да се превръщат в животни. В диви животни.

преди 2 минути, Aumi написа:

Ако приемем, че едното писание е наръчник, защо да не приемем, че и всички останали писания са наръчници!

Наръчника за управление на автомобил и трактор са различни. За една етническа група е един, за друга е друг. Не става с наръчник от Индия да се живее по нашите земи.

Това е все едно да вземеш ръководство за кухненски миксер и да го приложиш за бетонов миксер, защото и в двете се бъркали неща. :)

Идва ми да ти дам един наръчник как се управлява бетоновоз и да видим дали ще се справиш с една задача, която един професионалист ми каза, че първо трябва да оправя пътя ... :)

Некоректно си задаваш въпросите. Въпросите ти са подвеждащи.

Индийците не ме интересуват. Те са над един милиард и доволно ще ги има и в бъдеще. Какво правим с българите?!

В една малка детска книжка е написано: Всеки да си почисти своя вулкан. ;) Ти си се втурнала да чистиш вулканите в Индия. Няма проблем. Чисти ги ... но защо аз да ги чистя?! 

Вулканите на Индия не са по-важни от Вулкана в България!@!

преди 1 час, Aumi написа:

Към кого ще бъда съпричастна, си е лично моя работа.

Същото се отнася и с мен. Не си ти която да ми казваш към кого да съм съпричастен!!!

Имаш доволно нечистоплътно мислене.

преди 1 час, Aumi написа:

Но както казах, някои хора, сами предпочитат мизерното съществуване, като си мислят, че Бог иска точно това от тях - да се лишат от всички удоволствия, които им предлага животът.

И?! Ходи им управи мизерията ... какво чакаш?! Защо аз да хода да им я оправям?!

Да, така, е, хм, да, така е, хм .... да така е, хм ... И?!

п.п. Ти може ли да отделиш безчет време, за да разбереш, защото така мислят?! Според теб, защо така мислят?! Кое е довело до този начин на мислене?!

До колко си компетентна в мисленето?!  Ти смяташ себе си за по-умна. Няма проблем, но дали е вярно?!

Само думи за някои неща не стига. Трябват и дела!!! На думи всеки е велик!!!

• Автор
преди 42 минути, dioib написа:

Индийците не ме интересуват. Те са над един милиард и доволно ще ги има и в бъдеще. Какво правим с българите?!

В една малка детска книжка е написано: Всеки да си почисти своя вулкан.

Само че, ти си егоист и не осъзнаваш, че ние всички сме част от едно Цяло - нашата обща Планета Земя! :weather2:

То и затова, всеки почистваййки своята кочина, изхвърля боклуците си в реките, и в язовирите и моретата са се образували огромни камари! Чистейки кочината си, не замърсявай общата Планета!

Вулканите на Индия не са по-важни от Вулкана в България!@!

И?! Ходи им управи мизерията ... какво чакаш?! Защо аз да хода да им я оправям?!

Да, така, е, хм, да, така е, хм .... да така е, хм ... И?!

:lol6:

Тук не става въпрос за това кой какво да Управи или Оправи.

Става въпрос, че всички имаме Общ Бог, но напътствията са различни...

Или пък не са толкова различни, но ние не виждаме общото между всички напътствия.

................................................................................................................

Ето едни напътствия, които са общовалидни!

Четирите божествени състояния на съзнанието според Будизма:

Метта - стремеж да направиш хората щастливи.
Каруна - състрадание към страдащите.
Мудита - радост за тези, на които им е провървяло в живота. Пълна липса на завист.
Упекха - приемане на хората такива, каквито са. Липса на предубеждение.
...........

Вместо да се противопоставяме и да мерим коя религия е по-по-най ... нека потърсим общовалидните истини в тях, които биха донесли мир и благоденствие на цялото Човечество!

преди 6 минути, Aumi написа:

Само че, ти си егоист и не осъзнаваш,

Още е с един етикет лепнат на моя образ тук. :) Благодаря! :)

Твърдиш, че не съм осъзнал света ... хм ... и ти какъв стаж в него имаш?! :)

Хайде след ... 50 години пак да видим кой какво е осъзнал, м?! :)

Душичке нежна, разбирам те, но ти определено не ме разбираш.

преди 8 минути, Aumi написа:

Става въпрос, че всички имаме Общ Бог, но напътствията са различни...

Има праведни и не праведни.

Бог не може да е общ. :) Той е един! :) Обръща внимание на праведните! :)

Не е проблем, че си наивна. Не знаеш как да я ползваш въпросната наивност... :)

Жива и здрава бъди! :)

Успя да ме развеселиш ... Благодаря ти! :)

• Автор
преди 11 минути, dioib написа:

Още е с един етикет лепнат на моя образ тук

значи ти имаш право да лепиш етикети, а ние нямаме

преди 11 минути, dioib написа:

Бог не може да е общ

Това е един голям "бисер"!

Как така, Бог не може да е общ?

преди 58 минути, dioib написа:

Имаш доволно нечистоплътно мислене.

преди 14 минути, Aumi написа:

Вместо да се противопоставяме и да мерим коя религия е по-по-най ... нека потърсим общовалидните истини в тях, които биха донесли мир и благоденствие на цялото Човечество!

Известно ми е течението по отношение на обща религия. :)

Преди години се е ползвала религията за управление на масите. После пък се е ползвало монархизмът и т.н. НО, в 21-ви век живеем!!!

В този случай има човешко отношение към себеподобен, а за хората с животински нагони ... в резерват. Индия е прекрасен резерват. За какво да го променяме?!

Само едно нещо ще напиша: Хвърлеха се невероятни средства сред пустинята да се направят архитектурни неща. Ако тези средства бяха насочени към Индия, то дали щеше сега там да има мизерия?!

Твоето е утопия! Противопоставяне на идеология има. Затова и ти казах да си поговорим след 50 години, Ти предлагаш какво: Някакви четири неща и хоп ... щяло да се получи ... :)

Вашата цел (на младите) осъзнай го ... трябва да почистите първо Земята!!! Доволно боклуци Вашите родители са сътворили!!!

Няма хора които да го направят, а тя ... ако приемем обща религия и ... ще се получи ... :)

Начина ти на мислене е наивен!!! Не приемам будизъм в православието!!! Не става така ... ;) Те, будистите, защо не вникнат в православието, а?!

преди 10 минути, Aumi написа:

Той е един за всички. :) Негов е този свят! :)

Или какво?!

Намери си своя "бог" и действай ... :) Той определено не е явно моя ... :)

Съжалявам ... вече съм в трета възраст, а не трети пол ... :)

преди 24 минути, Aumi написа:

значи ти имаш право да лепиш етикети, а ние нямаме

Това е един голям "бисер"!

Хабер няма какви глупости пише .:lol6:

Т.е. не разбира понятията , нито пък единството между единично/общо ...........:nono:

Общото в случая е , че "бог/Бог" се проявява като съдържание от идеи в съзнанието на всеки , а единичното е че се проявява под различни форми ....

Сега ще трябва да се запознае обстойно и с понятията съдържание и форма.......и т.н. още множество други ....

преди 3 минути, by_chechi написа:

Хабер няма какви глупости пише .

Определено не чакам хабер ... :)

За сметка на това си имам собствена идеология. :)

Да, тя е непонятна за другите и не е проблем, че ме смятате за идиот. :)

п.п. Не си разбрал ли, че тука е "Вечеря за идиоти"?! Да, глупаво е да си правя фигури с препарирани мишки, но какво да направя с прегазено мишле от мощен автомобил? О, да го дам на котките. :) Как забравих, че имам котки ... хм ... ще ходя да ги почерпя с нещо направено от кокошки. :)

преди 16 минути, dioib написа:

За сметка на това си имам собствена.....

Всеки си има освен общите и своите единични , фантазни неадекватности спрямо света който обитаваме......за което и става дума .

......с които никой изобщо не е длъжен да се съобразява.:nono:...освен в някои много , ама много частни случаи....:nono:

Казано простичко : " Като си пееш Пенке ле , кой ли те слуша...." .:lol6:

преди 7 минути, by_chechi написа:

...освен в някои много , ама много частни случаи....:lol6:

То ... частни случаи станаха много ... и въпрос на приоритет е ... ;)

Младите не могат да си намерят приоритетите ... всеки се бута (буда) на най-лекото. ;)

Представи си свят с много Буда. Всички в обща медитация. :) И?!

п.п. Елементарно го каза Рамус велики: Игнор!!! = Прагматизъм се нарича бъдъ уейййй ... :)

преди 18 минути, dioib написа:

... частни случаи станаха много ... и въпрос на приоритет е ...

Частните случаи не са станали ... ! :nono:

Те винаги представляват част от общото . А общото е променящо се според множеството частни.....:nono:

Казано иначе , на ред с частното , наблюдава се и общо изпростяване....Стремежът би трябвало да е обратен....:nono:

току-що, by_chechi написа:

И като пиша за безхаберие , цитираното е един от множеството примери.....

Проблема не е в безхаберието.

Проблема е в мотивирането!!!

Към днешна дата определени религии не мотивират своите общности. Други се възползват и рекламират обща религия.

Погледни кои религии са тръгнали да оборват православието?!

Обществото е в религиозен хаос. Появи ха се многобройни "Будисти" и се отрича "Христос". Ония със самочувствие на избран народ пък се оглеждат за слуги.

Някъде има притча по отношение на Везира и данъците. Докато народа негодува, се вдигат данъците, но сега всички са по кръчмите. ;) Е, затвориха същите, ама всички се оттеглиха към битов алкохолизъм. Това какво ти говори?!

Има нещо гнило в обществото, да, но определено е проблем на Хамлет, а не на бай ти Ганя Балкански ... оня си знае своето и те така .. Опитват се него да го изкарат безхаберник, но не си виждат децата ... мда ... и сега кой ке оправи света?! Мъ?! Хамериканците бате ... се провиква синганел хубостник ... :)

Не е проблем, че аз съм безхаберник, аз ли разнасям тази зараза?! Или съм огледало?!

Определено не съм от ония огледала които да казват: Ти си най-прекрасния. ;) Да, криво огледало съм, но по скоро моето е това:

Резултат с изображение за „ну пагади gif“

:)

• Автор
преди 9 часа, dioib написа:

Той е един за всички. :) Негов е този свят! :)

Бог не може да е общ. :)

Ако Бог е само един, защо да не може да е общ? :whist:

преди 18 минути, Aumi написа:

Някои неща не могат едновременно. ;)

Бог в момента е зает. Обадете се по-късно. :)

п.п. Не участва в масови прояви, т.е. не желае конферентна връзка. :)

п.п.2. Не забравяй, че ти му приписа човешки качества. :)

Да те светна по една невъзможност ... две жени по едно и също време, в една и съща тоалетна да правят едновременно нещо. ;)

Други комбинации може да се правят в тоалетъ. :)

п.п. Не бъркай тоалетното с родилното. ;)

Така е ... някои потребители мислят, че са в нужника  ... имат нужда, но не знаят точно какво е:  Дали им се е@е или им се нещо друго, но да го стофарят!!! :)

Дели гид дели бе сер сем дели ... :)

п.п. Сен чок дели?!

:)

преди 35 минути, Aumi написа:

Дори да е един - фалшификатите му много. Те не са и фалшификати дори, защото не отнасят към каквато и да е истина. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.