Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 15 часа, valkiria1 написа:

Благотворителност ли е да навираш в лицето на другите, какво си направил за някой?

Изобщо не е....суета е!

А последващото 

преди 15 часа, valkiria1 написа:

Не прочетох тук някой да е дарил нещо на дом за стари хора или сираци, да е дарил продукти на бедно семейство за коледна вечеря

е нефелен опит за подвеждане към суета!

То от "хитрата лисана" освен посредствени манипулации кво повече да се очаква?!?

Ааа, да, бре!!! Има какво!!! "Последователи" на "миризливата феромонова" следа!

Баси...неква "недоклатена", злобна "лелка", започва да иронизира друга "недоклатена лелка" за външния й вид, и веднага малоумници почват да й "резонират", без да се "усещат" как ги "завлича" във "водовъртежа" на собствената й кичозност и комплексарщина.

И никакво осъзнаване, че "недоклатената" се "поср..ла" и иска с иронизирането да "прикрие" следите на тенденциозността и пристрастността й в опитите й да изтъкне "своето", "да си припише стойност" на "чужд гръб"....

То бива да не се познават манипулатавните методи на "недоклатените лелки", ама това не е солидно оправдание за проявяване на пошлост. Иначе мотивацията за тез "методи" си има и жаргонно име - "хванала я е щръклицата" или "сърбеж"...

А старите хора са казали, че "Не е луд този който яде баницата, ами този, който му я дава".

Аман от "Пчели-майки" и техното "придърпване" за "добив" на "зомбита-послушници"!

Не се и съмнявам вече що е такваз "болка" Изабел Кастилска, хихих.

Майкъл Дудиков го казва често във филмите си - "Само черна нинджа може да убие черна нинджа!" :tease:

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 22 часа, by_chechi написа:

Вярваш , че като си вдигнал 100 килограма - пак ще ги вдигнеш ! Малеейй , колко е просто... ! :lol6:

Според мен ставаше въпрос за подобна ситуация, но когато от "повдигналият 100кг" не се е отчел фактът, че за актът на "вдигане" е допринесла и средата чрез някакви фактори. Примерно: унесен в егоцентричното си фокусиране, че той/тя/то "вдига 100кг", да не обърне внимание, че някои други "придържат щангата" отстрани, при винтовете на дисковете или по краищата на лоста.

преди 6 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Намери зависимостта в: Кое е това нещо от което отнемаш, а то става по-голямо?!

.....

ТИ. избираш от какво да зависиш!!! ;) 

....

Ще се възползвам от съвета ти за "прочита по диагонал"!

Ама ни моъ дъ ни съ сдържъ да ти отговоря на "загадката"!

"Намери зависимостта в: Кое е това нещо от което отнемаш, а то става по-голямо?!" - Силата, която захранва вярата на глупака, че не е глупак!

преди 16 минути, kipen написа:

Силата, която захранва вярата на глупака, че не е глупак!

Глупака няма вяра. Той има самочувствие. ;) 

Любые разговоры о Высшей Реальности совершенно бесполезны; все обсуждения всего лишь слова, и все они в конечном итоге приходят к одному подлинному заключению: необходимости Безмолвия! 

Именно по этой причине Будда отказывался отвечать на вопросы. Обычно он предлагал спрашивающему побыть рядом с ним в безмолвии, а потом задать свой вопрос. Те ищущие, который так и поступали,вдруг обнаруживали - когда воцаряется полное безмолвие, исчезают и все вопросы. Это так, потому что То, чем мы являемся, всегда было еще до того, как появилась какая-то мысль, выраженная в слове или каким-то иным образом. Безмолвие - само наше Бытие, Высшая Реальность. 

Рамеш Балсекар

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Глупака няма вяра. Той има самочувствие. ;) 

Значи вярващи допреди 100 години, когато 99,9% от хората дори не са можели да четат и са се занимавали с къртовски труд на полето или под земята, не е имало!

преди 2 минути, Myanmar написа:

Значи вярващи допреди 100 години, когато 99,9% от хората дори не са можели да четат и са се занимавали с къртовски труд на полето или под земята, не е имало!

Това е грешен извод!

преди 1 минута, Myanmar написа:

Не е грешен. Твоята постановка е погрешна.

Не зачитам твоето мнение. 

Управи си логиката!!!

преди 7 минути, Myanmar написа:

Населението е било преди 100 години?

преди 5 минути, acnekt написа:

Населението е било преди 100 години?

Необразовано и извънредно глупаво. Аз в детството си страдах от липса на информация по темите, които ме вълнуваха, детски книжки и интелектуални стимули. Та преди това, когато хората са нямали една книга в дома си, медиите са били седянки, и най-учените им са ходили в училища, в които се учат около 5 предмета на някакво ниво, което съответства на настоящия първи клас, да бъдем реалисти - не са познавали изобщо света, в който живеят.

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Управи си логиката!!!

Аз я Управлявам. Ти си Оправи мисленето.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Необразовано и извънредно глупаво. Аз в детството си страдах от липса на информация по темите, които ме вълнуваха, детски книжки и интелектуални стимули. Та преди това, когато хората са нямали една книга в дома си и най-учените им са ходили в училища, в които се учат около 5 предмета на някакво ниво, което съответства на настоящия първи клас, да бъдем реалисти - не са познавали изобщо света, в който живеят.

200 млн е било населението, като Римската Империя е била 40 млн. Евреите, примерно са се женели на 12 годишна възраст, както е било харектерно за тогавашното време. Защото смъртността на децата била висока.

Аз я Управлявам. Ти си Оправи мисленето.

Не си ти човека който може да ми заповядва!!!

Определено твоята логика е сбъркана!!!

п.п. При невъзможност да се справиш с психологическия си проблем = ходи на доктор!

току-що, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не си ти човека който може да ми заповядва!!!

И защо реши, че някой ти заповядва? Казвам ти, оправи си логиката, защото е погрешна.

Относно земята, където е живял Иисус- Юдея.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Сикарии

Сикариите (от сика) са еврейско движение в Юдея в навечерието на Първата юдейско-римска война.

Те са радикална група, отделила се от зилотите и противопоставяща се на римското присъствие в Светите земи.

Те извършват нападения с нож на обществени места срещу римляни и техни привърженици, след което се укриват в тълпата.

преди 7 минути, acnekt написа:

Евреите, примерно са се женели на 12 годишна възраст, както е било харектерно за тогавашното време.

В България жените до Освобождението са се женили на 14-15-годишна възраст. Погледнете старите снимки - на колко от тях можете да видите момиче със спуснати коси? Почти невъзможно е! Омъжените жени са длъжни да имат забрадки.

92641216_2937273549674924_55356952838049

В България жените до Освобождението са се женили на 14-15-годишна възраст. Погледнете старите снимки - на колко от тях можете да видите момиче със спуснати коси? Почти невъзможно е! Омъжените жени са длъжни да имат забрадки.

После обвиняват Мухамед и неговите жени.

https://bg.wikiislam.net/wiki/Списък_с_жените_и_наложничките_на_Мухаммад

преди 7 минути, acnekt написа:

https://bg.wikiislam.net/wiki/Списък_с_жените_и_наложничките_на_Мухаммад

acnekt, забелязвам някаква тенденция да не казваш, какво мислиш, а да препращаш на други сайтове. Пиши някаква рецензия, 2 думи, да си прецени всеки дали го интересува. А не да изчете статия и тогава да разбере.

И на теб НЕ заповядвам.

преди 7 часа, Myanmar написа:

Омъжените жени са длъжни да имат забрадки.

Не са длъжни!

При посещение на храм е прилично да се слага забрадка, за да не предизвикват вид грях.

Защо изобщо се забивате в миналото?! 

п.п. Не може да се говори за миналото, а да се ползва сегашно време. Ти не си тоя който да нарежда как да е. 

преди 8 часа, acnekt написа:

Кой го обвинява?! 

Защо "търсиш под вола теле"?!

Целия ти изказ е манипулативен!!!  

Честито Рождество Христово!

на 23.12.2020 г. в 13:20, _ramus_ написа:

В случая - вероятно улавяш че е нелогично оцялостяващият елемент да е в условната диада "емоции-интелект", но и самите разглеждания на тия са ограничени, дори в цитираните думички на Гурджиев.

Доколко ОЦЯЛОСТЯВАНЕТО се реализира от "трети вид" - няма нищо общо с това, което си представяш.

Аз не съм и твърдяла, че третото е част от емоциите и интелекта. Дори не може да се каже оцялостяване, защото цялото си съществува в друг времеви ред, не знам как да се изразя иначе. За "третото" само се създават условия, за да се прояви. Но както и да е, не искам да продължавам с този въпрос. 

преди 14 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не са длъжни!

Оффф... Хем неуки, хем спорят... Нямам никакво намерение да изписвам по какво съм специалист, кой познавам, какво съм правил. Едно търсене в Интернет или прочит на книга по темата, следва да е достатъчно за някой със завършен пети клас.

на 23.12.2020 г. в 11:54, kipen написа:

Превъзхождат като скорост важи само за емоционалните реакции, предизвикани от "по-дълбоките" ни чувствени излъчвания във взаимодействието със Света, и от които произтича по-дълбоката, несъзнаваната ни мотивация, щото съзнателно все още нямаме достъп до същността на тези чувствени "потоци".

Умът превъзхожда емоциите. Само той може да се справи с безпокойството, безспирно причинявано от тях, с животинския страх. А без справяне с безпокойството на необходимото ниво - за никаква духовност не може да става и дума в темата. 

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Умът превъзхожда емоциите.

Духът превъзхожда емоциите ! Те го управляват , а той ги контролира....как и колко да го управляват.... :nono:

Умът има емоции , колкото един калкулатор ги има...:) Друг е въпросът , че Духът въздейства върху ума , чрез емоции....може даже да го побърка...

на 24.12.2020 г. в 13:57, kipen написа:

Според мен ставаше въпрос за подобна ситуация, но когато от "повдигналият 100кг" не се е отчел фактът, че за актът на "вдигане" е допринесла и средата чрез някакви фактори. Примерно: унесен в егоцентричното си фокусиране, че той/тя/то "вдига 100кг", да не обърне внимание, че някои други "придържат щангата" отстрани, при винтовете на дисковете или по краищата на лоста.

Примерът е хубав , НО така или иначе ти вдигаш щангата... ! :nono:

...а и съм го писал - "...Е , добре е да има кой да "вика за твоя отбор" !.... :)"....

.............

...чете се избирателно , на парче , а не каквото е написано !.... :nono:

на 23.12.2020 г. в 11:54, kipen написа:

Превъзхождат като скорост важи само за емоционалните реакции

Инстинктивните реакции превъзхождат по скорост емоционалните.....:nono:

Безусловни са !:nono:

Решават жизнено важните случаи , когато няма време или нужда от мислене ....

Емоционалните реакции са условни - при един така , при друг иначе . През мисленето минават....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.