Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 18 часа, by_chechi написа:

....

Ако знаеш трите основни закона на всяко Живо изобщо , би могъл да мислиш закономерно , а не да си измисляш :

III-ти закон на всяко Живо - " Усвоява околната среда неограничено " - за кратко го наричам Агресия .

Друг е въпросът , че Живото ако има Акъл в главата , би трябвало да се самоограничава ! Ако няма агресия - умира (от глад:)) . Ако има прекомерна агресия - пак умира , от Лакомия (като изтървана овца в люцерна:)) ....

Всичко това , постигането на стационарно равновесие в системата , се осъществява с насилие ! :nono:

Има един елемент в средата, който се губи в конструкта - Конкуренцията! Вътревидова, междувидова...

Самоограничението, като желателен режим, винаги възниква, когато са елиминирани конкурентите. Без външни конкуренти, насилието вече се пренася във вътрешните потоци...и в този етап е най-кофти, щото требе да се реже от "себето", за де се получи по-адаптирана форма на "себе".

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 час, kipen написа:

А най-неразумното, от моя гледна точка, е че няма възползване от ситуацията!

По свой начин приемам психологията като вид религия. Именно по-горното е вид "религиозен изход". За разлика от традиционните религии, които при вид сблъсък с друго мислещ се "затварят" зад вид канони, за да се "спасят", то изповядващите "психологията" се стремят да се възползват от въпросния сблъсък. 

Тук трябва да отбележа, че при свръх набожните определено има вид неизживяна лична драма в която са "загубили" вид устои. 

В действителност психологията няма нищо общо с духовността. Тя има отношение по душевността, личната или типовата. Методите обаче при работа спрямо личностната е едно, докато при типовата са коренно различни. Да, при първоначалния "сблъсък" с даден индивид първо е да разбереш дали е личност или типаж. Не направиш ли вид анализ и прибързаш в типизирането, то определено не ще може да се възползваш. 

Да, вид измамници ползват вид психологични матрици, но не произволно. Те обаче са 'аматьори". Има и друг вид хора, да, те привидно изглеждат на измамници, но наблягат на взаимна "изгода", т.е. взаимно възползване от ситуацията, а не едностранно. Не на последно място са и друг вид 'психолози" ... те не търсят вид възползване, а изнамират начин другия сам да намери сгодното от ситуацията. 

Грубо, вулгарно и кратко: Да и в психологическата "религия" има неправославни. ;) т.е. Вид ерес ... :) 

преди 8 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

По свой начин приемам психологията като вид религия. Именно по-горното е вид "религиозен изход".

И прекрасен пример как "всеки си гледа от неговата камбанария"!

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Грубо, вулгарно и кратко: Да и в психологическата "религия" има неправославни. ;) т.е. Вид ерес ... :) 

Ни можъ дъ ни съ насер..ш  на заметеното!

Не че и аз не го правя, ама съм по-малък от теб и е по-лесно да си го простя, "детинското"...

Има един елемент в средата, който се губи в конструкта - Конкуренцията! Вътревидова, междувидова...

Самоограничението, като желателен режим, винаги възниква, когато са елиминирани конкурентите. Без външни конкуренти, насилието вече се пренася във вътрешните потоци...и в този етап е най-кофти, щото требе да се реже от "себето", за де се получи по-адаптирана форма на "себе".

Въпросът за насилието се свежда до граници ! Това насилие ли е или не е ? :nono:

Когато действието е вътре в определени граници на въздействие , това не е насилие в смисъла на думата , макар пак да става дума за упражняване на сила . 

Насилие е когато въздействието надхвърля тези граници !

Старите майстори казват : " Стягаш гайката докато скъса болта , и връщаш половин оборот назад ! " ...за намиране на границата . :lol6:

Тук , в тези разсъждения , конкуренцията не е причастна . Тя може да бъде както съпроводена с насилие , така и да е без насилие....Примерно спортно състезание ......

........................

Пак към "граници" се отнася "вътрешно" и "външно".....

Благодаря за корекцията! Прав си!

Аз малко подвеждащо "прескочих" в мащаба, пропускайки да уточня, че споменаването ми на "конкуренцията" е в контекста на "граничните търкания" между Княжество България и Византийската империя, и навярно далновидността на държавническото решение за покръстването! Също и фактът, че България по тва време е и "между чука и наковалнята", бидейки "буферна зона" между езическия "север" и християнския "юг".

Сорка!

Благодаря за корекцията! Прав си!

Аз малко подвеждащо "прескочих" в мащаба, пропускайки да уточня, че споменаването ми на "конкуренцията" е в контекста на "граничните търкания" между Княжество България и Византийската империя, и навярно далновидността на държавническото решение за покръстването! Сорка!

Тук са на лице два конфликта по отделно .

Вътрешен конфликт с болярите и външен конфликт с Византия , чакащи своето решение .

Появява се обаче и нов конфликт , с по-висока степен на общност , конфликт между двата конфликта  -  България-Византия .

Целта е  да се запази държавата цяла ! :nono:

Решението следва да е такова , че да удовлетворява и (вече) трите  конфликта едновременно ..... ! :nono:

Взетото решение , макар и много тежко е правилно , и историята го доказва и потвърждава:nono:

..................

Кучетата леащи по кервана .....ами да си лаят ! Тук е "Демокрация" ......! :lol6:

"детинското"

Има един тънък момент, не го ли запазиш, то определено губиш шанса покрай вид сериозност да се и забавляваш. ;) О, да не ти е понятно, защо някои хора ползват понякога вид нарочно вид безразсъдство. :) Въпрос на вкус казало кучето и си облизало ... :) 

Младо, доволно съм бил сериозен на друго място извън вид социални мрежи и форуми ... ;) Това поне не мирише ... ;) нито пък те кара да завъртиш глава на другата страна. Чак като го прочетеш ... осъзнаваш, че си сгрешил ... :) 

Съвет: Научи се избирателно да четеш. Примерно като Ленин ... по диагонал ... :) Засичай вид паразитни думи и след тях не чети .... ;)  

преди 30 минути, by_chechi написа:

много тежко

Да, тежко в името на държавността. НО удовлетворяващо някакво мнозинство на вероизповедание съществуващо преди да е създадена държавността наречена България. Пропуска се, че по тези земи вече е имало православни християни ... все пак вид държавност е от 681-ва след Христос ... ;) 

Друг е по-големия проблем на елинско изповядващите вярата в Христос. Там има принос Кирил, който успява да убеди вид християнско изповядващи, че за да има вид разбираемост, то религията трябва да се разпространява на местния език, а не указан някъде, че само на три трябвало да става въпросното разпространение на вярата в Христос. Ловък ход, но успешен. ;) 

п.п. Гърците колкото и да отричат, то Солун е бил български ... ;) Е как става вид солунски братя да са българи, а Солун да е "гречески" ... :) 

Тук става въпрос какво слово ще се ползва по тези земи, а не до вид религия и/или идеология. Е, определено има български език. Той е официалния в тази държава!!!

п.п.2. Видиш ли, че някой ползва вид чужди думички, за да изтъкне вид научност, то определено не тачи научността, а нещо друго .... ;) 

Любой человек, сосредоточенно понаблюдавший за собой несколько минут и ясно увидевший, как сменяют друг друга беспокойные, глупые, тревожные мысли, уколы телесного дискомфорта, непонятно откуда приходящие импульсы воли, отчаяния и надежды, играющие нашим телом и рассудком в футбол, уже знает про жизнь всё.

Виктор Пелевин "Тайные виды на гору Фудзи"

на 19.12.2020 г. в 10:09, acnekt написа:

@valkiria1 за какво служи това при вас, евреите, юдеите? 
Тази корона за какво е? 

Ако някой знае да напише, моля.

keagq82r.jpg

1 Валкирия не пише и не влиза във форума от петък до събота след залез слънце

2 Валкирия може да ти отговори на въпроса и да го онагледи с много повече неща, които предлагат  интересна информация.

3 Валкирия няма да ти отговори на въпроса поради следното:

-вдигате врява за подигравка с българите, но лично ти и другия миЖко сте лайкнали пост на модератор, който изказва съжаление,че евреите не са унищожени от Хитлер. Останалите му лъжи и фантазии няма да коментирам....както сам си призна е лежал в затвор в Исраел  и силиците му стигат  да се дръвчи на евреите само скрит удобно зад монитора, но пък с години се изхранва при тях.  Наяве му дават да се разбере . Това му стига. Да джавка, колкото иска. Лайкването на пост , обаче означава съгласие с писаното.

4 Ти, лично се оплака от комуникацията си с мен, но нагло забравяш колко обиди си изписал за Валкирия и  за евреите , а искаш мнение и инфо по въпрос който те интересува.

5 Поради всичките тия причини ,комуникация с теб няма да има. Отивай да се оплакваш в проблеми на форума и повече не се обръщай към мен.

6 Ако случайно не си прочел какво пише под ника ми : "Помня доброто дълго, а злото още по-дълго" ,казано по-български " Каквото посеете това ще пожънете"

на 17.12.2020 г. в 19:37, M.Николов написа:

Тоест не християнството е водещо, а вярата.

Вярата в какво ?

на 19.12.2020 г. в 16:39, iИ.дИоNд.Ni написа:

Има един тънък момент, не го ли запазиш, то определено губиш шанса покрай вид сериозност да се и забавляваш. ;)

Аз си ползвам "Смехотерапията", ама съм съзнателен и докъде да я ползвам. Определено не и до степен "нарочно безразсъдство", щото това е вече простащина, а не самоирония.

на 19.12.2020 г. в 16:39, iИ.дИоNд.Ni написа:

О, да не ти е понятно, защо някои хора ползват понякога вид нарочно вид безразсъдство

Напротив! В "религията" психология, на това му се казва Регресия...

....често ти избива и Гневът, и "борбата", и "териториалността", така че е напълно логично да регресираш до инфантилни поведенчески модели.... при цялата тази "смърт", в която жертвенически сам си се стремиш да се "докосваш". Не вярвай, че патологичната форма на проявявано поведение следствие на "християнския алгоритъм" е толкова трудна да за констатиране!

Съчувствам ти, ама всеки сам "си носи кръста"!

Опс, използвах "сложни думички", явно не "тача научността"!😜

Редактирано от kipen (преглед на промените)

преди 1 час, valkiria1 написа:

1 Валкирия не пише и не влиза във форума от петък до събота след залез слънце

2 Валкирия може да ти отговори на въпроса и да го онагледи с много повече неща, които предлагат  интересна информация.

3 Валкирия няма да ти отговори на въпроса поради следното:

-вдигате врява за подигравка с българите, но лично ти и другия миЖко сте лайкнали пост на модератор, който изказва съжаление,че евреите не са унищожени от Хитлер. Останалите му лъжи и фантазии няма да коментирам....както сам си призна е лежал в затвор в Исраел  и силиците му стигат  да се дръвчи на евреите само скрит удобно зад монитора, но пък с години се изхранва при тях.  Наяве му дават да се разбере . Това му стига. Да джавка, колкото иска. Лайкването на пост , обаче означава съгласие с писаното.

4 Ти, лично се оплака от комуникацията си с мен, но нагло забравяш колко обиди си изписал за Валкирия и  за евреите , а искаш мнение и инфо по въпрос който те интересува.

5 Поради всичките тия причини ,комуникация с теб няма да има. Отивай да се оплакваш в проблеми на форума и повече не се обръщай към мен.

6 Ако случайно не си прочел какво пише под ника ми : "Помня доброто дълго, а злото още по-дълго" ,казано по-български " Каквото посеете това ще пожънете"

Вярата в какво ?

Аз знам отговора и без да ми казваш. Мерси, все пак. Доказа се с този си този пост.

Нито един пост нямам срещу евреите, срещу теб или който и да е в този форум. Иначе ще съм наказан или ще имам БАН. Щом от 2007 година нямам БАН, забележка. Значи? Всичко е в твоята глава.
Поздрави и на теб.

Относно короната или кетер на техния език

https://synagogue-sofiabg.blogspot.com/p/blog-page_3457.html?m=1

Всяка синагога трябва да има поне една Тора, за да се чете по нея седмична глава в понеделник, четвъртък и събота по време на сутрешна молитва

При пренасянето в синагогата на свитъка се надява корона, украсен със звънчета, за да могат всички да чуят приближаването, да станат и отстъпят от нейния път.

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Вярата в какво ?

Употребих го в смисъл на религия.

Никоя религия не поощрява смяната ѝ с друга.Да не говорим пък, когато става на въпрос и за възможен престолонаследник.

преди 30 минути, M.Николов написа:

Никоя религия не поощрява смяната ѝ с друга.Да не говорим пък, когато става на въпрос и за възможен престолонаследник.

Хм. Испанската кралица Изабела Кастилска направо е приканвала евреите да си сменят вярата. За отказ- прогонване и ограбване. За тези, които са я сменили -създаване на испанската инквизиция да ги следи. Тази последната е уникална по вид-създадена от християни да преследва християни .

пък и като гледам Симеон Сакскобургготски е син на католици, обаче е православен. При това жив и здрав и женен  за католичка.

Да, какво ли не правят хората за една корона?

Понякога ми става смешно, като си помисля, за англичаните, които толкова се гордеят с германската си кралица.:)

https://www.dw.com/bg/когато-сакс-кобург-и-гота-станаха-уиндзор/a-39719588

преди 20 минути, M.Николов написа:

Да, какво ли не правят хората за една корона?

Понякога ми става смешно, като си помисля, за англичаните, които толкова се гордеят с германската си кралица.:)

https://www.dw.com/bg/когато-сакс-кобург-и-гота-станаха-уиндзор/a-39719588

Избиват. Масово. Но забележи-в името на християнството.

Да. Това е известно за династията на Уиндзорите. Всичко започва от прабабата на монархиите- Виктория и мъжа и принц Алберт,който е германец. .Кръвта и е навсякъде из Европа из царските дворове. Принца консорт Филип ,херцог на Единбург дава кръв ,когато трябва да се установи ДНК на останките на руския император Николай  и семейството му. Повечето от най-великите императори и императрици на Русия са германци. Прекръстени в православието. Филип също е покръстен.Той е бил пък православен. Както виждаш условието за брак или корона е вероизповеданието. В случая християнството, което поощрява смяната на вероизповеданието. В тези случаи е интересното ,че има съперничество и непримиримост  между самите деноминации в него.Религиозните войни във Франция са доказателство затова.

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Избиват. Масово. Но забележи-в името на християнството.

Интересна, но тенденциозна констатация! Не бива борба за власт на лобита да има само в общества с официална религия Християнството!

И къв е тоя хъс да се дискредитира Християнството, с уклончивото коментиране на негативни аспекти, които са на обществено ниво, при взаимодействие на хората в обществото и с "другверци", хора, които самата християнска религия е обусловила да са добре приети в самото чуждо за тях общество!

И за кво са тия опити за внушения по отношение на католическия "вариант" на християнството, при положение, че в Стария завет има доста "кръвожадност", която е залегнала в "закона иудейски" :

на 12.03.2017 г. в 17:38, Admetos написа:

....

Ето и малко цитати от Стария завет, призоваващи към насилие, които (в съвкупността си) правят юдеизма... пардон, иудеизма недопустимо за мен вероизповедание от морално гледище:

ИЗХОД 32:27. И той им рече: тъй говори Господ, Бог Израилев: турете всеки меча на бедрото си, преминете през стана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си.

ВТОРОЗАКОНИЕ 20:16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа.

Редактирано от kipen (преглед на промените)

Не мога да разгадая причината предния ми пост изобщо да не можа да бъде публикуван, а по предния да "чака одобрение"? Има ли такива ответни реакции и към постове иронизиращи по-бедните българи, които "от 5 яйца", вкл. "черупките", могат да направят 5 гозби?

преди 10 часа, kipen написа:

Интересна, но тенденциозна констатация! Не бива борба за власт на лобита да има само в общества с официална религия Християнството!

И къв е тоя хъс да се дискредитира Християнството, с уклончивото коментиране на негативни аспекти, които са на обществено ниво, при взаимодействие на хората в обществото и с "другверци", хора, които самата християнска религия е обусловила да са добре приети в самото чуждо за тях общество!

И за кво са тия опити за внушения по отношение на католическия "вариант" на християнството, при положение, че в Стария завет има доста "кръвожадност", която е залегнала в "закона иудейски" :

В този форум имат много странни разбирания за коректност. На едни е позволено да обиждат в прав текст автори, които други смятат за авторитети, а когато другите (в мое лице) цитират недопустими от морално гледище пасажи от книги, които първите смятат за свещени, биват предупредени да не насаждат верска омраза.
Не съм влизал тук от близо четири години и изобщо нямах намерение да влизам, но получих известие, че мой пост е коментиран.

преди 8 часа, Admetos написа:

В този форум имат много странни разбирания за коректност. На едни е позволено да обиждат в прав текст автори, които други смятат за авторитети, а когато другите (в мое лице) цитират недопустими от морално гледище пасажи от книги, които първите смятат за свещени, биват предупредени да не насаждат верска омраза.
Не съм влизал тук от близо четири години и изобщо нямах намерение да влизам, но получих известие, че мой пост е коментиран.

В този подфорум, никой не е наказван,че е цитирал текстове от религиозни писания. Така че, това ти твърдение не е вярно. Поста, ти, който е цитиран е цитиран съзнателно тенденциозно,така както си го цитирал и ти и си дал абсолютно неверно обяснение за него,  като си го извадил  от общия тект и предисторията която го обяснява.

Както съм писала и преди, евреите са си го написали ясно  и то е за тяхна поука от тяхната история. Ако нещо е трябвало да бъде скрито като изобличаващо е щяло да бъде направено,поне за да не изопачавате нещата. Ето ти го и целия текст на това, което ти не си цитирал нарочно.

Второзаконие 20

9 И военачалниците, като свършат да говорят на людете, нека поставят полководци над полковете за водители на людете.
10 Когато се приближиш при някой град, за да воюваш против него, предложи му мир.
11 Ако ти отговори мирно и ти отвори портите, тогава всичките люде, които се намират в него, да ти станат поданици и да ти работят.
12 Но ако не направи мир с тебе, но воюва против тебе, тогава да го обсадиш;
13 и когато го предаде Господ твоят Бог в ръцете ти, тогава да поразиш всичките му мъжки с острото на ножа;
14 а жените, децата, добитъкът и всичко що се намира в града, всичките користи от него да вземеш за себе си; и да ядеш користите от неприятелите си, които Господ твоят Бог ти даде.
15 Така да постъпваш с всичките градове, които са много далеч от тебе, които не са от градовете на тукашните народи.
16 А от градовете на тия люде, които Господ твоят Бог ти дава за наследство, да не оставиш живо нищо, което диша,
17 но да ги обречеш на изтребление; хетейците, аморейците, ханаанците, ферезейците, евейците и евусейците, според както Господ твоят Бог ти заповяда;
18 за да не ви научат да правите според всичките мерзости, които те са правили за боговете си, и така да съгрешите против Господа вашия Бог.
19 Когато обсаждаш някой град за дълго време и воюваш против него, за да го превземеш, да не унищожаваш дърветата му, нито да дигаш на тях секира; да не ги насичаш, защото от тях можеш да се храниш. Човек ли е полското дърво та да се обсажда от тебе?
20 Само дърветата, които знаеш, че не са хранителни дървета, тях можеш да унищожаваш и изсичаш; и с тях да правиш кули против града, който ти се противи, догде бъде превзет.

Въобще не виждам какво е смущаващо в тази история  и кое е това,което не се е случвало на друг народ в ония времена,когато е тръгвал да си завоюва нова земя?

преди 1 час, valkiria1 написа:

.....и кое е това,което не се е случвало на друг народ в ония времена,когато е тръгвал да си завоюва нова земя?

Или да опазва своята като "контролира" "възхода" на конкуренцията, но не в лицето на благородниците, а на "замогналите се" лихвари, каквито е било забранено да бъдат християни, но това не е възпирало евреите. Независимо, че поне в тоз(Usury)цитат пише, че и за юдеизма лихварството е неморално, ама знае ли се...учредили си банки и вече не били лихвари. 

Но "испанската история" два пъти се опитваш да я интерпретираш тенденциозно.

Па как не се замисли, че на Изабел Кастилска явно й е устискало да не допусне "грешката" на Вилхелм I ( да назначи за Court jew  г-н Майер Ротшилд) и след време вече да не е кралица, поради банкрут. 

Не забравяй, че испанския анимус е по-зъл от еврейския....за момента не сте имали възможност да затриете цял континент като Южна Америка, добре, че и те не са успели, ама знае ли се дали е добре...

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Въобще не виждам какво е смущаващо в тази история

Смущаващото, аз поне го виждам в две насоки.

Първо, че така и не щеш да се съобразиш, че подобна тенденциозност граничи с лош вкус. Както на летището в Тел Авив пише - "Не хитрувай, тук всички сме евреи", така и тук в България "всички сме жертви" и "надушваме лесно това" и в най-виртуозните мимикрии...

А второто смущаващо е, че имаш интелект, а го докарваш до "бабичка на седенка" в стил - "Туй нашто внуче ама едно таквоз! Умно, красиво, па и скромно, не че е наше?!! А тез другите децааа! Уж умни, па не толкоз, уж красиви ама с еди кви си дефекти, и изобщо не са скромни! Не че са Ваши, аз така просто си коментирам, нищо лично!"

При цялата тази информация, която носиш за религиите, да стигаме до такава посредствена комуникация?!?!

А може толкова да се коментира за езотеричните аспекти на религиите, за мистичните школи. За различните космогонии, за отношението към смъртта, за концепциите за "отвъдното" и т.н.  Или пък за религиите като "инструмент".

преди 3 часа, valkiria1 написа:

В този подфорум, никой не е наказван,че е цитирал текстове от религиозни писания. Така че, това ти твърдение не е вярно. Поста, ти, който е цитиран е цитиран съзнателно тенденциозно,така както си го цитирал и ти и си дал абсолютно неверно обяснение за него,  като си го извадил  от общия тект и предисторията която го обяснява.

Напротив, веднага след онзи мой пост с цитатите и коментара ми на твоя "довод", че времето било такова, получих предупреждение от КапНемо, на което, разбира се, не обърнах внимание и за втори път напуснах, понеже не желая да имам нищо общо с "висококултурни" хора като теб, Ауми и Бай Чечи. И - както вече отбелязах - нямах никакво намерение да се връщам, но получих известие, че непознат ме е цитирал. В бъдеше ще игнорирам и такива съобщения.

Admetos - kaldata.com - Форуми.jpg

преди 2 часа, Admetos написа:

Напротив, веднага след онзи мой пост с цитатите и коментара ми на твоя "довод", че времето било такова, получих предупреждение от КапНемо, на което, разбира се, не обърнах внимание и за втори път напуснах, понеже не желая да имам нищо общо с "висококултурни" хора като теб, Ауми и Бай Чечи. И - както вече отбелязах - нямах никакво намерение да се връщам, но получих известие, че непознат ме е цитирал. В бъдеше ще игнорирам и такива съобщения.

Admetos - kaldata.com - Форуми.jpg

Аз модерирах този форум тогава и много добре си спомням твоето участие. Всеки,който влезе в профила ти и прочете последните ти постове от онази дата ,може да проследи диалога. Ти беше агресивен . Но пък е интересно да се прочете,как ти правя забележка,че обиждаш светата книга на християните,след като се изляха толкова словоблудства на тая тема тук. Може да се прочете и това,че на теб никой не ти забранява да цитираш нищо. Може да се проследи и твоята реакция. Та, последно ти имаш забележка защото тенденциозно вадеше от текстовете изречения и ги коментираше с обиди към съответните религии. Да не говорим,че поста ти е от 12.03, а забележката от 13.03. Така ,че пак се разминаваш във версиите за кой точно  пост си предупреден веднага .Така ,че тия ги пробутвай на някой друг. Но пък е интересно как намериха тия ти цитати от съвсем друга тема  и то  от преди близо три години ,та да те цитират. Или си поредния Илия в тия? Както и да е ,нямам намерение да отговарям  на единия повече, а другия го пускам да се пързаля надолу .Посвещаването на  времето ми на празнодумници  е чиста загуба и не си струва. Но пък утешението за теб е,че можеш отново да си пишеш безнаказано каквото си искаш. Нещата се промениха и в тази насока. Днес модератор в този форум Калдейта  пише, че Хитлер не си е свършил работата навремето и е жалко ,че не е изтребил евреите. И никой не намира това за нередно и за нарушение на правилата. Мисля,че добре ще си паснете с него.  Той също е "израстнал "като теб "духовно", но това явно е недостъчно и за двама ви  за преодоляване примитивизма на буквалните тълкования и фантазни стъкмистики.. Точка.

пп ето и този ми пост се задържа за проверка от модератор,макар ,че не съдържа и една дума която да е обида или нарушение на правилника. Това за онзи ,който твърдеше,че моите постове са толерирани, а неговите модерирани.

на 12.03.2017 г. в 15:38, Admetos написа:

Ето и малко цитати от Стария завет, призоваващи към насилие, които (в съвкупността си) правят юдеизма... пардон, иудеизма недопустимо за мен вероизповедание от морално гледище:

ИЗХОД 32:27. И той им рече: тъй говори Господ, Бог Израилев: турете всеки меча на бедрото си, преминете през стана от врата до врата и назад, и всеки да убива брата си, всеки приятеля си, всеки ближния си.

ВТОРОЗАКОНИЕ 20:16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа.

на 10.03.2017 г. в 15:11, Admetos написа:

А посочването на нелицеприятни пасажи от фундаменталните (умишлено не употребявам общоприетото прилагателно) писания, които противоречат на общочовешкия морал смята ли се за обида? Защото ако не, мога да цитирам текстове от Стария завет и Корана, призоваващи към насилие. А подобни текстове, от друга страна, са забранени в читавите сайтове.

Айдее, пак си врътна опашката!

Пак се изживя като "жертва", като "ракета в крив космос"!

преди 21 минути, valkiria1 написа:

Но пък е интересно как намериха тия ти цитати от съвсем друга тема  и то  от преди близо три години ,та да те цитират.

Явно "адонай" ми помогна да "ти напомня" нещо...не знам...стана ми интересна темата за сектите и защо се държиш като "сектантка"..."едно си баба знае, едно си баба дума"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.