Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 27 минути, Just a Stranger написа:

Все още не мога да се освободя от очакването ...

Това ти е основния проблем: Имаш някакви очаквания от това какво е свободен форум.... = Тук има и мнения, които не ти харесват. Имаш свобода да споделиш открито възмущението си от псевдо духовници.  

п.п. "Търсещи истината" си създаде група. Защо не си създадеш и ти група, и то затворена, и да си коментирате  въпросните "28. ...." ??? = Нема да могат да те коментират "простаци". :) 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 262,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 26 минути, дioiд написа:

Това ти е основния проблем: Имаш някакви очаквания от това какво е свободен форум.... = Тук има и мнения, които не ти харесват. Имаш свобода да споделиш открито възмущението си от псевдо духовници.  

Навсякъде има мнения, които не подкрепям, и когато са изразени цивилизовано, дори и ако съм несъгласен с тях, не изпитвам нищо против автора им. Колкото ти и рамус да се опитвате да покажете друго, аз съм уверен в горното, защото то е получило своето потвърждение в живота ми (който вие не познавате).

Прекалено се надценявате или по-скоро мнението си и опита си (което не е много по-различно). Сякаш много държите да сте някакъв коректив и всичко да е както си мислите, че трябва да е. Беше казал, че нямате общо, но присъствието ви на едно място за мен не е случайно. Разбира се разликите помежду ви са огромни, но тук проявявате нещо общо и то доста упорито.

преди 40 минути, дioiд написа:

п.п. "Търсещи истината" си създаде група. Защо не си създадеш и ти група, и то затворена, и да си коментирате  въпросните "28. ...." ??? = Нема да могат да те коментират "простаци

Ето пример, как се опитваш да подредиш нещата според прическите си. Изключително "благородно" и "неегоистично".

преди 16 часа, Just a Stranger написа:

Няма как да не е лично отношение, след като ме даваш за пример, за нещо си.

Те това е комплексара - като по учебник. :) (Залагам в първите си думи именно "защитно сработване" - ще се хванеш ли за пореден път или ще съумееш да се дистанцираш? )  Поне признаваш за личното отношение, вече... Защото досега това беше "забранено" от приказката.

Но това е и проблем - защото в духовният образ, който представяш, вкл и идеалния ВЛАДИКА, това е признак на недуховност. Реагиранията - показват емоционална незрелост, характерови дефицити и неизраснати травми и още хиляди други НЕотработени положения. Но няма и да ги отработиш - защото вярваш че това било процес, че си в него, че си на пътя... А не си. Вярванията заместват и маскират несвършеното и невършенето на работата. А за нея ти трябват много от изгубените години във вярвания и вярване колко си възвишен, какви вселенски работи знаеш, каква мисия имаш и колко е важна тя...

Ако беше само до убеждения, ако беше само до мнение, до гледна точка - много важно. Но когато основната ти избрана приказка за живота в която ти си преплетен тясно, се компрометира, ТИ реагираш защитно.

В рационално отношение - приказки - бол. Едни, други... Но когато са дистанцирани от субекта те нямат личностното му значение и не предизвикват въобще защитна реакция. Приказката минава и заминава, но субектът остава да си избира една или друга - щом това му е толкова важно. Въпроса е идента да добие такова състояние на "плътност", толкова да се отработи, че да добие независимост от приказките и вярванията и компенсациите. От такава условна и хипотетична "точка" в неговото развитие, той спира да ги ползва и те си самоотпадат.

Това все пак е процес - но векторът му може да се опише просто - с развитието следва намаляване на влиянията на компенсационните механизми... А приказките, вживяването в идеологии - е основна компенсация, влиятелна в огромен социален мащаб. И в духовните приказки се говори как именно те били "развитието", а извън приказките изводите от наблюдения показват точно обратното.

Ти си чудесен пример за това - заради чудесния контраст в образа си. Защото разполагаш с по-висок интелектуален потенциал, но той е ограничаван десетилетия за да обслужва защитата на границите и илюзиите приказката ти. 

-------------------------------

В емоционално и първосигнално отношение, когато приказката се слее с личността  за да покрива дефицити това е вече проблем за личността. Излизайки в открит и свободен социум ти попадаш под критиките на приказката си, а няма приказка, в която да няма слаби звена. Няма приказка, която да не е основана на относителности, на условности, на контекст, който ти да преживееш като "абсолютен и да се отнася до всеки и всичко."

Проблемът на абсолютните приказки е, че в тях се залага че описват единствената истина и цялата вселена. Това подава на вживелите в тях толкова нужната сигурност - че когато на тях им е ясно те са сигурно позиционирани във времето, че събитията са "подредени", че имат смисъл, цел, посока... И така вплитат личността си сред всичко това.

Всъщност тук принципът е инстинктивното привличане на "непосредствената полза", но ирационалните импулси и инстинктивизми това им е приоритет. Сред тях няма никаква възможност за дългосрочни и сложни "прогнози", за сложни сравнения... И се попада в магията. Пак принципно - психичните компенсации са проблемна защитна реакция. Чрез нея се изтласкват дисонансите и се намалява емоционалните и чувствени негативизми, нетърпимости, но идеята е само да са преходни, да защитят за известно време, докато психиката "преработи и отработи".

Нищо това не е проблем, проблемът е само дозата. А дозата - не може да се контролира, нищо че повтаряш захласнато колко си разумен, владеещ положението, колко знаеш кое какво е, кой какъв е, какво ще станело с него, накъде вървял. Това са просто елементи и влияния от самата приказка, защото ЖИВОТЪТ няма  нищо общо с която и да е такава. Създаването и живеенето в приказки има стойността на самоограничаващите се хора в приказния й "тесен хоризонт", за да забравят за безграничността, преходността и е само от страхове и тревоги.

Именно това са в най-общ смисъл отношенията и връзките между ЛИЧНОСТТА (АЗ), ИДЕНТА и Приказката, която служи за да прикрива неслучилото се развитие и неотработените проблеми в тях.

Ти наблягаш на ПОЛЗИТЕ от всяка приказка - и особено от такива, дето са с духовни образности. А аз обръщам внимание на проблемите, които носят - без значение на кого, чия и каква е приказката.

Всеки зависим тук, от своята приказка, набляга преди всичко на ползите, защото това го "крепи личностно". Всяко напомняне фокусиране върху проблемните страни на всяка приказка - за него са знак че може да изгуби "част от личността си" и някакви атавистични страхове задействат защитните сработвания. Всичкия останал мизансцен само прилича на интелектуален, но интелигентността не е възниквала за да защитава приказките и няма как тя да подаде тяхната абсолютна защита. 

преди 2 часа, _ramus_ написа:

Те това е комплексара - като по учебник.

Още с първото изречение започваш с лична обида. Но пък не било лично. Да, даваш ме като общ пример, но това не прави обръщението ти надличностно. Всичко ти е просто цирк, който играеш насред форума, защото ти се позволява. До един момент е забавно, но само до един момент.

Поне признаваш за личното отношение, вече... Защото досега това беше "забранено" от приказката.

Кога съм го отричал? 

(Залагам в първите си думи именно "защитно сработване" - ще се хванеш ли за пореден път или ще съумееш да се дистанцираш?

Какво залагаш, след като не знаеш моите цели и намерения.. Ето не бях писал във форума няколко месеца. Ти от своя страна скачаше при първа възможност срещу не един участник, неможейки да сдържиеш импулса си. Нагласяш случващото се така че да се напасне на предварителните ти нагласи. В случая съвсем умишлено не се дистанцирам, но ти го използваш като някакъв аргумент за потвърждение на собствените ти фантазии.

Аз мога да ти отговарям, но пиша и по темите, отнасям се уважително към участниците, които правят същото, дори и да не споделят позицията ми. Но виж се ти. Ако можеш де. Проявяваш толкова признаци на зависимост, но се захващаш за един видян в някого и правиш изводи. Това е елементарна грешка допускана от всеки начинаещ в коя да е област. В психологията може да си чел много книжки и статии, но дали не са тенденциозни и специално подбрани да се напаснат на възгледите ти? В работата с хора се вижда, че нямаш никакъв опит, а това е доста по-важно.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Реагиранията - показват емоционална незрелост

Да предположим, че е така. Но аз не участвам във форума за да показвам емоционална зрелост. Това си е някаква твоя фикция относно участниците, която налагаш. Моята цел е просто да представя определена гледна точка, а всеки да я приема както иска. Моята личност изобщо няма място да бъде обсъждана в този форум. И затова  обвинявам Бадр в нъкадърност, некомпетентност, безразличие... Да не използвам по-силни думи. Всъщност него обвинявам много повече, отколкото теб, защото отговорността за начина по който се развиват темите е негова.

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

И затова  обвинявам Бадр в нъкадърност, некомпетентност, безразличие

Усещаш ли се че си смени театъра и пиесата. :) Вече се преживяваш на прокурор, съдия, а форума и темите - за процесуално дело. Но дори и там - е съдийска колегия, има си разпределени роли, а ти се вживяваш като единствен, с тия декларативни и парадни натруфени изцепки.

Ти сред този форум си никой. Обикновен фантомен ник. Игрите на фантазии и театри са просто в главата ти и никой не го интересува какво има и става в нея, както и не му е работа.

Дърляй се, играй си на "мога, щото съм осъзнат... , знам те, виждам те, ". Ти дори нямаш компетенцията да схванеш кое е психология, кое е когнитивистика... Нищичко не знаеш за тия работи, но незнанието и невежеството ти дава свободата да си съставяш филми и да си ги преживяваш. И с "духовните и религиозните игри" си пак така. Това ти е модел и съвсем ясно очертан психичен профил.

Много подходящ профил, байдъуей. С него чудесно мога да опримерявам разликите между фантазии и извън тях, за което ми съдействаш съвсем доброволно , систематично и последователно. Толкова много пъти съм ти благодарил - за което. :)

Опитваш се да играеш "контра", но нямаш ниво, нямаш знания, нямаш познания, път... Като ги нямаш опитваш съвсем детински огледален подход, но те тия работи също се правят с опит и познание и от твоя ник са направо гротеска.

Въобще - освен фантазии и приказни заемки дори не си се погрижил да ги слепиш внимателно в обща съвместима картинка. Всичко това ти съставя профила в който основния приоритет е на преживяванията от нагласени фантазии, които популярно се обозначават като "сънища". Фантазираш че си някакъв си извън виртуала - пък няма как да си. Тук "живееш и преживяваш любимата си роля", която извън виртуала няма как да се получи. Там не е "твоят свят" и ти е само "формална реалност", която се налага да изтърпиш някак си. Няма как и да намериш някой/някоя да го "споделя докрай". Освен всичко си и разкривал сам някои аспекти на тия работи - с твои думи.

Не е проблем че опитваш да се защитаваш, което е пълен смислов абсурд и е толкова силен пример как фантазьора се инициира с фантазиите си и се слива с тях - когато "ги сънува". Парадоксът е - анонимен фантазьор, сред снонимен виртуал, се 'защитавал от лично негативно отношение"... на някой си. ЛИЧНО отношение, в уж виртуален форум... :lol6:И при положение че сто пъти се е оправдавал че не било лично, че ти си си ок, че си спокоен и самоконтролиращ, а толкова защитни и оправдателно-пояснителни коментари вече изсипа. 

А си забравил че друга песен пееше в предишните си "защитни превъплъщения" - предишния път ти беше "над нещата"... :)  Там основния мотив беше "иронизиращия и омаловажаващия". Сега го играеш приземен и реалист... че даже и "обвинител". Те това е смешното и си се смея съвсем естествено. Смея се на баналността на играта, на опитите да съхраниш една житейска черупка сред която си се скатал само и само да преживееш "твоите си" неща. И се скрил толкова десетилетия, и нито си ги преживял, нито си ги надмогнал.

Ей това е скапаната магия на черупката, докато се фантазираш колко си "духовен", колко разбираш, колко знаеш... само защото цитираш/сънуваш летящи измишльотини от друго време, но привидени като "твои", щото ти носят усещането за изход и спасение. Заради едничките "усещания"... а се дефинираш като "духовен", но е само образна форумна маска, обвързана с ролята на твоят (идентичен) герой. То с маски ако ставаше тук всички щяха да са алтруисти, академици, гении, мъдреци... Ама не са

:offtopic_s:

Към @Just a Stranger и @_ramus_ : Що не се разберете на ЛС??? = Там някой, ако счете, че другия го обижда = да докладва!!! 

Само към @Just a Stranger:

Цитат

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

= На ЛС на въпросният модератор беседвай какво е обида, некомпетентност и т.н., или към собственика на платформата. ... Личното ми мнение е, че се "правиш на жертва". = Не си жертва, защото проявяваш активност и определено детското ти его е взело връх. Макар да се съмнявам, че имаш изградено възрастово его, то, си на определена възраст която не се нуждаеш от "родителски контрол". = Все пак имаш личен компютър, а не даден ти от твоите родители... 

п.п. Нищо лично!!!

преди 50 минути, дioiд написа:

Само към @Just a Stranger:

Абе да не почна аз да цитирам и посочвам нарушени точки от правилата за участие, които се замитат под килима. Вече спрях да докладвам, защото е безсмислено. А рамус лс едва ли го интересуват. Не виждаш ли как целенасочено той търси навсякъде и с всички средства разобличаването на заблудените вярващи и религиозни "деца". Аз съм тук воден от желанието да разговарям за религия и духовност, а неговата цел е да няма разговор за тези неща освен може би в някакви рамки изразяващи се в това, колко заблудени са вярващите. Както виждаш с него не може да "се говори" по никоя друга тема. Какви лс- той мен знае, че не може да ми повлияе, нито го иска.

Ти сред този форум си никой. Обикновен фантомен ник. Игрите на фантазии и театри са просто в главата ти и никой не го интересува какво има и става в нея, както и не му е работа

Всяка личност е това. И от каква позиция обявяват нещо за фантомно. Аз не приемам профила си за нещо реално. За разлика от теб не приемам и личността си за такава. Зависи от каква позиция гледаш де. Твоята е на заблуден неосъзнаващ, че просто е попаднал в друга заблуда.

преди 32 минути, Just a Stranger написа:

той мен знае, че не може да ми повлияе, нито го иска.

Чудесен си ми такъв, какъвто си. :) "Исканията", желанията мераците - ще ги оставя за тия, дето живеят чрез тях.

Промените на който и да е - не ме интересуват, нито са ми работа. Промените, развитието ( не са синоними) ... са си вътрешни положения и отговорности, нищо че част от механизмите за психозащита ползват точно обратната концепция.

преди 32 минути, Just a Stranger написа:

той търси навсякъде и с всички средства разобличаването на заблудените вярващи и религиозни "деца".

:lol6:Така де - защо да "те променям"? Как иначе ще напишеш подобни дивотии? Какво има да "разобличавам", вие не сте вярващи. Вие сте точно деца, живеещи в религиозни приказки, защото се криете в тях. Това е банален сценарий и е толкова масов.

Ти не си религиозен вярващ, нито мадхямика е будист,както и сливенския алкохолен филантроп - не е православен християнин или пенсионирания капитан - не е просветлен..  Всеки си е намерил негова лична версия на приказка и само я е маскирал да прилича на "учение".

Вие сте само ползватели и потребители, а това не е профила на ВЯРВАЩИЯ. Вярващият е отдаден, вие сте просто себични егоисти, играещи сценки на добри, състрадателни или духовни. Учителката, дето си е паднала по "Макс" пък - съвсем. Цялата работа е обикновен маскарад и няма нищо общо с отдадените религиозни миряни.  А за когнитивни качества, умения - въобще няма смисъл да се коментира. Ранените деца живеят вместо вас и никога няма да видят лек, докато сънуват колко са големи, силни, мъдри и духовни...

преди 47 минути, Just a Stranger написа:

Вече спрях

:offtopic_s:За сметка на това не спираш със спам в тази тема!!! = Какво, на инат ли го правиш или с разум?!

Нима не претендираш за "цивилизираност"?? = Само твоята цивилизация е значима ли??? Другите простаци ли сме??? = За какво в тоя случай комуникираш с такива??? = Избери си друг форум тогава!!! = Тука сме свободни!!!

Аз казах!!! 

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Аз съм тук воден от желанието да разговарям за религия и духовност, а неговата цел е да няма разговор за тези неща освен може би в някакви рамки изразяващи се в това, колко заблудени са вярващите.

Това е истината.

преди 9 часа, Just a Stranger написа:

Аз съм тук воден от желанието да разговарям за религия и духовност ...

Прави го!!! Какво се обясняваш??? = Само, че тук не говорим, а споделяме. ;) 

Нещо смислено ли направихте в тази тема или в друга??? 

Направи си собствена тема (тематична група) в този раздел и си говори .... :) => Челен опит ти е дал @Търсещ истини ... ;) 

преди 3 часа, дioiд написа:

Прави го!!! Какво се обясняваш??? = Само, че тук не говорим, а споделяме. ;) 

Направи си собствена тема (тематична група) в този раздел и си говори .... :) => Челен опит ти е дал @Търсещ истини ... ;) 

Добре. А сега с кафето какво да закусам, ще напишеш ли?

преди 22 часа, Just a Stranger написа:

Всяка личност е това.

бебчо, та ти не знаеш дори какво значи ЛИЧНОСТ. :) Владиката ли ти каза какво е, че гледам така и не си си дал зор да видиш какво наричат знаещите хора с тая думичка.

Тая думичка я няма никъде сред източните учения и религии. Те имат други думички, с друг пълнеж, сред различен контекст. Ти в главицата си имаш думички-заемки, но с някакъв си твой пълнеж... и така си правят невежите - важното че те имат усещането че си "знаят и им е ясно".

Думичката се използва сред психонауките и с нея се обозначават и обобщават комплексни процеси, контекст, условия и проявления. Ама той имал мнение по въпроса. Кой го интересува какво мисли за познанието невежия, бебчо? И защо ти е толкова важно да изакваш какво ти било мнението, като че си на селска пивница, сред пияндета.

Аз не приемам профила си за нещо реално.

За да ти напомня колко е тежка формата на изтрещяването ти обръщам внимание... че уж "профила ти не е реален", но ти настояваш през него че си искал нещо си, че си имал желания, че си имал мнение... А щом профила ти не е реален, всички негови деривати са нереални и фантомни. Освен всичко друго - вярваш че личността ти също била фантомна. И това идва точно от личността ти... :lol6:, която е фантомна, профила ти е фантомен, но зависило коя била переспективата, накрая обаче се дърлиш за някакви глупости - които през цялото време пиша че също са заблуди, демек също са фантомни. Но ти настояваш че именно заблудите не са фантомни, защото вярваш там, нещо си.

Аз съм тук воден от желанието да разговарям за религия и духовност

И така - ти си имал някакви желания, за някакви "разговори". Но пред теб е само един монитор - с него ли си "говориш"? :)

Това не е ресторант, нито тук някой е задължен да ти угажда на желанията. Дори в ресторанта е ограничено и е под условие. Така, че можеш да оплачеш на владиката - как ти си имал някакви желания, искания, нужди... само той ще ти влезне в 'положението'...

Нещо повече - в горния цитат е написано че - Воден си от ЖЕЛАНИЕ, за да си говориш за... духовност. :)  Желанията, бебчо... никога не водят до духовности. Тия, дето се водят от "желания", са просто деца. И какво ще си говориш за духовност, когато си обикновен невеж по тия въпроси, но пък вживян в недоумиците на поредица от книжки които си си намерил да се проектираш и фантазираш. Много духовни... тия бебчовци, ей!

Сещаш ли се как си изписал поредната идиотщина и как си пишеш сам диагнозата. Едва ли ще се сетиш, но не може да се очаква някой да бъде нещо повече от това, което е. В случая, сред конкретиката даже е по-зле - не може да се очаква някой да бъде нещо повече от паничката сред която се храни с "вярванията си".

преди 12 часа, дioiд написа:

Пияния " сливенски майстор и мъдрец" претендирал пък за "смисленост". :lol6:Точно той... егати иронията...!!!

Луда работа, ей! :lol6:Единия имал желания да си говорил, а другия имал претенции кое било смислено... Нещо като двама неми, със забавено развитие, се фантазират как си "говорят за психолингвистика", щото учителката казала такава думичка...

Тема РЕЛИГИЯ и ДУХОВНОСТ се превръща в кенеф точно от изтрещели (които иначе били фантомни) . Нито са религиозни, нито са духовни... но си акат, щото "били водени от желания", и претенции за смислености...

преди 17 минути, _ramus_ написа:

За да ти напомня колко е тежка формата на изтрещяването ти обръщам внимание... че уж "профила ти не е реален",

Изопачаваш думите ми. Прочете ли ги внимателно или ги четеш както аз твоите - по диагонал? Забеляза ли където написах, че зависи от гледната точка. Профилът си е реален, но той не е личността, както и личността от собствената си гледна точка е реална. Колко е реална от позицията на надличностното, духовното, ще оставя сам да се досетиш. А нереално освен това не означава несъществуващо - уточнявам, защото някой може да реши, че ги приравнявам.

преди 37 минути, Just a Stranger написа:

Колко е реална от позицията на надличностното, духовното,

Бебчо, ето пак си напълнил памперса. :)

НАДЛИЧНОТО и ДУХОВНОТО не могат ДА ИМАТ ПОЗИЦИЯ. Всички тия са абстракции и са част от начина да описваме и възприемаме света. Тия понятия о обобщават качествата, с които личностите сме ги изпълнили. Ако се говори хипотетично за такава "гледна точка", това няма как да е "РЕАЛНО".

В едно изречение няколко нелепости и отново е заради тоталната щета, на която сам си резултат. А веселото е, че я смяташ за "духовна"... Ето така си списваш диагнозата - сам и доброволно.

Именно заради това няма смисъл да "те променям", бебчо. Ти си чудесен пример за изразител точно на ранените деца, които се фрустрират шумно при подходящи тригъри. Идеален си ми за целта, просто подаръкът на КАЛДАТА.

Цитат

Една популярна идея е, че има разлика между два различни режима на връзка с божественото или святото: религия и духовност. Религията описва социалните, обществените и организираните средства, с които хората се отнасят към свещеното и божественото, докато духовността описва такива отношения, когато те се случват в лично, лично и дори по начин.

Дали това разграничение е валидно?

Каква е разликата между религията и духовността? (eferrit.com)

• 1 месец по-късно...
преди 19 минути, Mediterranean написа:

И в световен мащаб се подготвя идването на антихриста на власт като световен властимащ. Преди това трябва да се заличи името на Иисус Христос отвсякъде.

Един отец го каза по една телевизия по следния начин В момента сме във второто пришествие. = Това от една страна.

От друга, то всеки поне малко можеш да мисли забелязва в какво състояние е света. = Пренареждане на световния ред. В тоя смисъл православните християни са им трън в окото. ;) = Вярата ще възкръсне. Тя няма как да бъде заличена. 

Отделно, че именно благодарение на тази вяра българинът е оцелял след 500 години робство. Да, отново ще има "кръвен данък". Да, мнозина българки ще им отнемат идентичността и т.н. Това обаче е изпитание. Който оцелее = ще пребъди. Амин

Бог да пази България и българите. Амин

преди 2 минути, dioib написа:

Един отец го каза по една телевизия по следния начин В момента сме във второто пришествие. = Това от една страна.

От друга, то всеки поне малко можеш да мисли забелязва в какво състояние е света. = Пренареждане на световния ред. В тоя смисъл православните християни са им трън в окото. ;) = Вярата ще възкръсне. Тя няма как да бъде заличена. 

Отделно, че именно благодарение на тази вяра българина е оцелял след 500 години робство. Да, отново ще има "кръвен данък". Да, мнозина българки ще им отнемат идентичността и т.н. Това обаче е изпитание. Който оцелее = ще пребъди. Амин

Бог да пази България и българите. Амин

За Ицката , да ти кажа , - Той е изкупил греховете на всички , които са се родили , и ще се родят,... . Вече казах ,че второто пришествие се осъществи 2008 година  ...( не бях уверен , но сега нищо не може да ме разколебае във вярата ми "" ) така че просто матрицата искаше да се самоизтрие , само и само да нарани спящите. Но се вразуми, щото има съвсем различни начини да събудиш някого , които са даже с удоволствие и поука...

Ще пази , ама само добрите хора ,( и то във целият всемир ,каквото и да означава това. - Но нема смисъл да се занимаваме със Сътвореноето , просто е безсмислено да се връщаш назад толкова далече , за да премахнеш една прашинка в пепелника, пълен с фасове и пепел )...

И най накрая кихнеш , ае да не задълбаваме.

преди 37 минути, Anzhel Dimitrov написа:

...2008 година ..

Може да се счита, че е първото. ;) 

Принципно така нареченият "Антихрист" е от миналия век. ;) 

"Просветване" за мен бе 2015. Т.е. към тогавашния момент един отец каза, че съм получил прозрение. Само, че за мен ще си остане едно свое откровение, което проумях още на 21 годишна възраст. = Казано е: Някой трябва да се жертва в името на вярата. Амин

Не се правя на Ицкътъ или друг!!! Тук съм известен като dioib. = Един от свободните народи в тоя свят!!! Тоя именно е мил на Бог, а не на някакви които се считат за "избранияТ народ". ;) 

Вярата в Бог няма род или народ!!! Има мили на Бог и такива които не са му мили. ;) = Ето ти една ерес!!! 

Бог помага на онеправданите!!! В случая българите са такива!!! Считат ни за насилници и с липса на култура!!! Което е лъжа!!! 

И именно неоправданите ще посегнат и ще изсипят хули по отношение  на една цивилизация която по рождение е изградена на демократичният принцип: Царя е само и единствено нашия Бог!!! Кой е по-точно неговият син в тоя свят ще си остане тайна!!! ;) Не мисля, че Бог друг свой син ще прави сред тази порочност която върлува в момента. Остава вярата!!! 

п.п. Това, че някои не приемат Христос за Божи Син, означава, че не могат да боравят с хилядолетия, а боравят само със столетия. = Колкото прагматично е доказало, че може да съществува човек в това тяло. За вечността ..... хм .... трябва Божия воля, а не волята на някакъв си човек имащ пари. :) 

Всички човеци са крайни!!! ;) Едва ли ИИ ще е в състояние да съществува вечно. Слънцето ще залезе, но не ИИ  е изхода, а човещината. ;)

преди 15 минути, dioib написа:

"Просветване" за мен бе 2015. Т.е. към тогавашния момент един отец каза, че съм получил прозрение. Само, че за мен ще си остане едно свое откровение, което проумях още на 21 годишна възраст. = Казано е: Някой трябва да се жертва в името на вярата. Амин

Не се правя на Ицкътъ или друг!!! Тук съм известен като dioib. = Един от свободните народи в тоя свят!!! Тоя именно е мил на Бог, а не на някакви които се считат за "избранияТ народ". ;) 

Вярата в Бог няма род или народ!!! Има мили на Бог и такива които не са му мили. ;) = Ето ти една ерес!!! 

Бог помага на онеправданите!!! В случая българите са такива!!! Считат ни за насилници и с липса на култура!!! Което е лъжа!!! 

И именно неоправданите ще посегнат и ще изсипят хули по отношение  на една цивилизация която по рождение е изградена на демократичният принцип: Царя е само и единствено нашия Бог!!! Кой е по-точно неговият син в тоя свят ще си остане тайна!!! ;) Не мисля, че Бог друг свой син ще прави сред тази порочност която върлува в момента. Остава вярата!!! 

п.п. Това, че някои не приемат Христос за Божи Син, означава, че не могат да боравят с хилядолетия, а боравят само със столетия. = Колкото прагматично е доказало, че може да съществува човек в това тяло. За вечността ..... хм .... трябва Божия воля, а не волята на някакъв си човек имащ пари. :) 

Всички човеци са крайни!!! ;) Едва ли ИИ ще е в състояние да съществува вечно. Слънцето ще залезе, но не ИИ  е изхода, а човещината. ;)

Христос може и да е самият Отец , просто за да покаже добротата си. ....

преди 22 минути, dioib написа:

За мен последното просветление беше , когато започнах да чета онази сладурана - "' Дорийн Върчу " Американска парапсихоложка ,и гадателка , която посредничи между Небесни Сили и нас хората "

преди 8 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Христос може и да е самият Отец , просто за да покаже добротата си. ....

Цъ, не може .... Самия Отец, т.е. Бог който ни е създал е и извън този свят, т.е. Христос е само материална част за определено време. Отделно, че Бог ни е вдъхнал Светия дух, т.е. принципно и ние сме частица от Бог. ;) 

Самата троица е истината, а не само Отца и/или Сина. ;) Дали в жената е въпросният дух??? Не във всяка!!! Дали една жена люби Бог??? Не всяка. = В тоя смисъл мъжът е податлив на нисшите съблазни които една жена му "обещава", щото такова и е настроението в момента. ;) 

преди 5 минути, dioib написа:

Цъ, не може .... Самия Отец, т.е. Бог който ни е създал е и извън този свят, т.е. Христос е само материална част за определено време. Отделно, че Бог ни е вдъхнал Светия дух, т.е. принципно и ние сме частица от Бог. ;) 

Самата троица е истината, а не само Отца и/или Сина. ;) Дали в жената е въпросният дух??? Не във всяка!!! Дали една жена люби Бог??? Не всяка. = В тоя смисъл мъжът е податлив на нисшите съблазни които една жена му "обещава", щото такова и е настроението в момента. ;) 

Те това е , да поразговаряш малко с интелигентен човек , Браво , и благодаря за което ... и все пак аз съм най - много последовател на Дорийн Върчу и Райдър Уейт... 

преди 1 час, Bubbles написа:

Става дума за друго - Аз например вярвам в Бог, но не вярвам на църкви, джамии, синагоги и пр. и техните владици, с една дума сектите, за мен Бога няма нищо общо с тях.

Църквите са общности. Те не са места където може да влезеш в контакт с божественото. 

Все пак, храмовете имат правова стойност в светското общество. Не е чест да ползваш чужд храм, но някои го префасонират и го правят храм на друга вяра. Това е порнографията по отношение на храм паметникът София в Инстанбул. ;) ОК, не съм против мюсюлманите, но защо един християнски храм брутално го вземат??? Иначе печелят от бивши християнски храмове и/или еврейски. = Визирам къде е са направели "синята джамия" .. върху кой храм??? 

п.п. Иначе в Инстънбъл  (да, ирония е ....) си имат къде по великолепни джамии ... :) 

Ей, Бог, ОК, толеранс към тази ерес, но до кога??? = До "свещената война" ли???

В тоя смисъл виж един изстрадал народ = руснаците!!! 

И всичко това е, защото някои се смятат, не за избрания народ, а за слуги на Бог. ;) Щото техния пророк е по-велик от Христос. 

Ха, нека да видим кой ще влезне в спор с мен на тази тема. Свикнал съм да ме приемат за пияница, но да считат, че един пияница е лъжец (или глупак), то ... = къде виждаш чест по отношение на друговерници??? Или по просташки казано -> Гяурите ... 

п.п. Не знаех, че сред турско говорещите има евангелисти ... Тази ерес почти е като богомилите или както @Гражданин казва .... хм  ... цитирам по спомен "богоборци" ... :) 

п.п. Да не говоря кат един радикал ислямист ме изгледа 2001 в село Остра могила (близо до Котел, Сливенска област)... щото и от там "сме" отнели един глас ... :) 

Седем разлики между Религия и Духовност

Religion-Spirit.jpg

Религия е да вярваш в опитността на някой друг.

Духовност е да имаш своя собствена опитност.

Дийпак Чопра

Много хора погрешно разбират Духовността като Религия или като някакво тайнствено, свръхестествено явление. Някои дори мислят за нея като за секта, но това се дължи на липсата на знания и техния страх да не бъдат манипулирани.

Ако подминем това и се опитаме да изследваме и разберем какво всъщност е Духовност, ще стигнем до разбирането, че тя не е нищо мистериозно или свръхестествено, нито по някакъв начин е свързана с каквато и да било секта.

Тези седем разлики между Религия и Духовност ще ви помогнат да разберете какво всъщност представлява Духовността.

1. Религията ви кара да се прекланяте - Духовността ви прави свободни

Религията ви кара да следвате една идеология и да се подчинявате на определени правила, в противен случай ще бъдете наказани. Духовността ви позволява да следвате Сърцето си и да постъпвате така, както чувствате, че е правилно. Тя ви позволява да бъдете това, което наистина сте, без да се прекланяте пред нещо, което не резонира дълбоко във вас. Вие решавате какво да почитате и какво да обявите за Божествено.

2. Религията ви учи да се страхувате - Духовността ви показва как да бъдете смели

Религията ви казва от какво да се страхувате и ви посочва последиците от вашите грешни действия. Духовността ви осведомява за последствията, но не иска да се фокусирате върху страха. Тя ви показва как да се изправите, въпреки страха, как да продължите да правите това, което смятате за правилно, независимо от последствията. Тя ви учи как да действате с любов, а не със страх, как да контролирате и потискате страха.

3. Религията ви посочва истината - Духовността ви оставя да я откриете сами

Религията ви казва в какво да вярвате и кое е правилно. Духовността ви позволява да откриете сами истината, да стигнете до нея по свой собствен уникален начин. Тя ви позволява да се свържете с вашия Висш Аз и да видите със собствения си разум истината. Тя ви позволява да повярвате във вашата собствената истина, да достигнете до нея със Сърцето си.

4. Религията се разграничава от останалите религии - Духовноста обединява

В нашия свят има много Религии и всички те проповядват, че тяхната вяра е истинската вяра. Духовността вижда истината във всяка от тях и ги обединява, защото Истината е една и съща за всички нас, независимо от нашите различия и уникалност. Тя се фокусира върху качеството на Божественото послание, което Религиите разпространяват, а не върху различията във вярата и ритуалите.

5. Религията ви прави зависими - Духовността ви прави независими

Само ако посещавате религиозни ритуали, сте възприеман като религиозен човек, някой, който е достоен за щастие. Духовността ви показва, че не е нужно да зависите от каквото и да било, за да бъде щастлив. Щастието се намира дълбоко в нас и само ние сме отговорни за неговото достигане. Божественото е вътре в нас и затова сме винаги достойни за него.

6. Религията използва наказание - Духовността използва карма

Религията заплашва, че ако не спазваме определени правила, ще бъдем наказани. Духовността ни дава да разберем, че всяко действие има своята ответна реакция и да осъзнавам, че наказанието идва като следствие от наши действия в миналото. Тя се позовава на основните Вселенски закони, които действат, независимо дали вярваме в тях или не.

7. Религията ви кара да вървите по чужд път - Духовността ви позволява да създадете свой собствен

В основата на всяка Религия лежи историята за един Бог или Богове (Кришна, Буда, Христос), тяхното пътуване към Просветлението, Истината, Спасението и от вас се очаква да следвате техните стъпки. Духовността ви позволява да извървите свой собствен път към Просветлението, да откриете Истината и Спасението по свой собствен начин, като следвате Сърцето си, защото Истината е винаги една и съща без значение как ще стигнем до нея.

Всяка Религия е произлязла от Духовност, от пътуване, чрез което един човек е достигнал до Бог. Подробностите за това пътуване не са важни, те просто са помогнали на този човек да открие Истината. Посланието, което споделя тази Истината е това, което е важно, Божественият код на човешкото Сърце, който пулсира във всеки от нас. Ето защо всяка Религия съдържа в себе си истина, която е част от Голямата Истина.

https://adyulgerov.blogspot.com/2014/11/blog-post.html
  • 1 месец по-късно...

Малко да разнообразя с последнТа актуализация на ,,, фантаСмукинг + " , да видите що е религия ....

Странно , бях се озовал в обстановка на любимият ми ,, Нощен клуб " и се чувствах така сякаш тукущо съм взел душ. Туку що ,отварях очи ,като че ли , се събуждах . От сепарето в ,което седях ,виждах целият нощен клуб , както беше тишина изведнъж по озвучаването  започна да се чува кавър версия на любима песен. Беше тъмно , но ,,ди джейският " пулт леко започна да просветва , още по странното беше ,че зад пулта беше едно бивше гадже , та тя беше облечена ефирно , като излязла туку що от някой клип. Тя леко се приближи до мен , и каза - Повечето сме тук , и вечното забавление започва , ти доста се потруди , отпусни се - имаме цяла вечност на разположение  . Целуна ме ,погали ме лекичко и се върна на диджейският пулт . Не можех да отделя поглед от нея , беше с външният вид от младините си , Но леко подобрена , както си беше мечтала да изглежда .

Сън или реалност ?, бях малко объркан , чувствах се толкова добре , че каквото и да беше не исках да престава .. Ди джейката , ( всъщност - бивша - настоящата ,защото все пак бях получил обещание ,че ще се върне и да продължим да сме заедно в едно вечно забавление , което очевидно -  тепърва започваше ) ....

Минибарът , се освети . Появи се друга бивша , пак с подобрен вид . Леко се изправих и тръгнах към нея , Но тя ми показа със знаци да изчакам във сепарето . Отвори халадилната витрина и извади една бира , беше пуснала кафе на кафе машината , което стана готово . Дрънна на камбанката ( очевидно да даде знак че поръчката е готова ). Тогава се появи още една бивша ( и тя с подобрен вид ) , Двете си поделиха поръчката , едната взе бирата и кафето , другата взе цигарите и ядките микс . Двете започнаха да се приближават към мен с поръчката , приближиха се , сервираха ми и вместо да се върнат изведнъж седнаха на бедрата ми , прегърнаха ме , започнаха да ме целуват , всякаш съм най - желан и обичан от тях . Нацелувахме се , попрегръщахме се , те седнаха вече до мен . Оставиха ме да си отпия от бирата и кафето , замезих с малко ядки , запалих си цигара . Барманката попита 

- Е ,как е за начало на вечността ? отговорих със закъснение от около минута , защото бях толкова изненадан ,че бях малко объркан . Очевидно земният ми път беше приключил и вече бях във вечността . Бях се озовал в тъй нареченият рай . Бяха се минали около половин час от вечността и доста ми харесваше . Отговорих :

- Приятно съм изненадан и се радвам ,че ви виждам в такава приятна ситуация . Премествах погледа си межу трите , не можех да се нарадвам на , очевидно новото начало след дългите упорити години борба за правда . Размислих се ,че очевидно пенсията наречена ,, Вечен Рай " - вече я ползвах .Тогава сервитьорката ме прекъсна с въпрос , погалвайки ме с нокът по брадичката : 

- Какво искаш да хапнеш ? гледаше ме в очите с леко лукав игрив поглед . Вечността беше пред мен , но след кратък размисъл изстрелях . : 

- Спагети болонезе с отделно охладен нарязан на кубчета ананас , две три ,, чин чоу " и пет шест ,, пелемени " с кисел сос , в който да има горчица и черният пипер да е добре разбъркан в уксуса с горчицата ! - Сервитьорката ме хвана за ръка и ме поведе на някъде . Оказа се входа на кухнята . Преди да отвори вратата мина зад мен , затвори ми очите с пръстите на дланите , барманката ме хвана за ръце , вкараха ме в кухнята и барманката каза : 

- Няма да си отваряш очите , докато не те върнем в сепатето , и няма да мърдаш , има и други , с които сте се обичали , обичате се , и ще се обичаме . ! - Сложи пръст на устните ми , което беше явен знак че трябва да помълча малко ( без въпроси , без думи , просто да ги оставя те да се радват ) . Допълни , 

- Ще се видим след малко . Чу се отдалечаването им извън кухнята и лекото скърцане на кухненските врати . 

Изведнъж чух в общ глас 

- Добре дошъл във вечността  - ние сме (и двете си  казаха имената ). Зарадвах се ,че и те са тук , още повече се зарадвах, че се приближиха , прегърнха ме силно , нацелуваха ме . Главната готвачка каза : 

- Ще ти приготвя бързо всичко . Помощник готвачката допълни : 

- За да стане по бързо аз ще помагам.  Чуха се звуци нормални за кухня , ( отваряне и затваряне на халадилници , рязане , пържене месене , варене , дрънкане на прибори и съдове ...) но като че ли си пуснал филм за готвене на бързи обороти. 

Издрънкаха със звънчето ,че яденето е готово   , хванаха ме за ръцете , отведоха ме в сепарето , настаниха ме да седна , Главната готвачка каза : 

- Отвори си очите . Отворих очите си , бяха прелестни , хванали се за ръка двете , както ги виждах понякога в земният си живот , Но бяхме вече във вечността , готови да се забавляваме , да пътуваме , да опознаваме различни култури , да преминаваме през епохите на народите , да твориме , да си упражняваме хобитата , в един свят където няма , завист ,злоба , насилие , няма липси . В един свят където , всеки твори и се опитва да зарадва някого , с нещо ....

Събрахме се в сепарето всички. Диджейката каза по микрофона : 

- Първо да пробваме новата спалня , после ще изберем дестинация за екскурзия .

Тук е времето в което трябва да прекъсна, защото все пак имам отговорности в земният живот .... 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.