Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 9 минути, Just a Stranger написа:

Не е ли личността, която трябва да умре,

:lol6:Личността "НЕ УМИРА" въобще... нито "ТРЯБВА" да умре.

Този уникален "диалог" може да го водите само изтрещелите сред форума... Таман - да се опримерите и опишете "подходящо" и "подобаващо".

преди 7 минути, Anzhel Dimitrov написа:

И въобще не ми обяснявай че не е така

луда, работа, ей... Изтрещелите почнаха и за ОШО да имат мнение, че и с "вие, жените"

А  ОШО нито дава, нито подсигурява, нито "разменя роли". И е взел 100 луксозни коли... и после ги е оставил не защото е обеднял и нямал как да им сипва бензин и да им сменя ангренажа. А ток и вода не е му работа да плаща на някого...  нито "да умножава парите на хората"..

Кога ще те приберат в подходящата бяла стая и да ти подарят малко хапченца... че делюзиите и глупотевините вече са ти се качили в главицата и вече не излизаш от кризата.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 1 час, _ramus_ написа:

че делюзиите и глупотевините вече са ти се качили в главицата и вече не излизаш от кризата.

според тебе преди това "делюзиите и глупотевините" са му стояли в тъшаците и сега са отишли в главата му

преди 5 часа, Just a Stranger написа:

Самоубийството е грях.

Ама самоубийство ли е ?

И ако е самоубийство, грях ли е ?

Иначе правилно си разбрал, че става въпрос за ОНАЯ вяра, която е бронирана здраво в гърдите и простосмъртните имат чувството, че ако и посегнат, посягат на живота си.

"Включително и тези, които вярват в ОНАЯ вяра са луди."

Реджеп Иведик

Ощо никъде не говори подобни глупости. Не смесвайте вашите опити за размишления с Ошовите.

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Писал е за религиите и вярванията, както и за вярващите толкова, колкото и за невярващите в тия религии.

Ошо не е написал нито ред, говорил е различни думи и послания, спрямо слушателите си, с една едничка цел и целия си живот е отдал

Моля да уточниш сам за себе си - писал ли е, или не е писал!:lol6:

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Ама самоубийство ли е ?

И ако е самоубийство, грях ли е ?

Иначе правилно си разбрал, че става въпрос за ОНАЯ вяра, която е бронирана здраво в гърдите и простосмъртните имат чувството, че ако и посегнат, посягат на живота си.

"Включително и тези, които вярват в ОНАЯ вяра са луди."

Реджеп Иведик

все още никога не говори глупости, но може и малко

преди 1 час, Banesc написа:

бог може ли да се унижава ?

Да!!! = като го изписваш с малка буква. Примерно.

преди 7 часа, _Aumi_ написа:

Моля да уточниш сам за себе си

:) пропуснал съм кавичките на "ПИСАЛ" в първото изречение, първата дума от цитата...

малко е странно, относно уверенията че "не те интересува какво пише рамус, не го четеш..." , а виждам че си хванала пропуск. Брей!!!

Ще се уточниш ли сега - четеш ли го тоя гадняр, злобар и енергопиец рамус, или не - да се знае веднъж завинаги, ясно и точно?

преди 7 часа, dioib написа:

Да!!! = като го изписваш с малка буква. Примерно.

!?

преди 42 минути, _ramus_ написа:

Ще се уточниш ли сега - четеш ли го тоя гадняр, злобар и енергопиец рамус, или не - да се знае веднъж завинаги, ясно и точно?

Е поне имаш ясно и точно мнение за себе си 👍👏

преди 6 часа, _ramus_ написа:

Трябва да си признаеш, че понякога си доста гадничък!  Което разбира се, не ми пречи да те чета, без значение дали твоето мнение е важно или не за мен. По същият начин както и ти ме четеш, без значение, че не си съгласен с това което пиша.

преди 19 часа, _ramus_ написа:

А  ОШО нито дава, нито подсигурява, нито "разменя роли".  ток и вода не е му работа да плаща на някого...  нито "да умножава парите на хората".

За Ошо доста изчетох преди време благодарение на това ,че една г- жа в този форум все го цитираше . 

И ти ако го поизучиш Ошо и ти ще разбереш че мъжете са били строявани в редица и жените според заслугите си са започвали да си избират мъже от строените в редицата .Колкото повече заслуги е имала една жена толкова по първа избирала мъж. Тези с малките заслуги избирали квото се останало щото избирали последни . 

Не е далеч от умът за тайните копнежи на жените , които четат Ошо . Няма лошо , всеки си има копнежи.

преди 20 часа, _ramus_ написа:

Кога ще те приберат в подходящата бяла стая и да ти подарят малко хапченца... че делюзиите и глупотевините вече са ти се качили в главицата и вече не излизаш от кризата.

Делюзиите . Борбата за добро е трудна . Хората като ги оставиш да вярват че всичко свършва в гроба и започват да правят зло , както се получава в твоят случай . Делюзиите са в твоята глава ,щото аз няма да се откажа от това да проповядвам за мир и добро . Животът ми е бил прекрасен благодарение на доброто в мен , въпреко че ме наричат понякога Дявол , но всичко ми е с Божията помощ . Проповедникът ,който изостави ,,нощтният Живот " - иска им се на някои , но до следващия път ... 

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И ти ако го поизучиш Ошо и ти ще разбереш че мъжете са били строявани в редица и жените

само някъде сред дебрите на твоето кукуруку. Проповядвай си твоите си глупости, които нито са "мир", нито са "добро", нито са борби някакви, освен твои си.

Изтрещял си много отдавна, типичен психиатричен случай си и може да те вземе насериозно само психиатър - и то единствено поради професионална етика.

Разбира се, че "няма да се откажеш", защото отвъд всичкия този театър дебне отвсякъде нищото, депресията и пълния упадък... Вече си се доближавал до тях, но само ти изглежда че вече не си потънал.

Сламката, в която се е вкопчила мравчицата в опит да се спаси от водовъртежа към дъното... не е никакъв избор, а просто първосигнален инстинкт. Но и той - не е способен да спре упадъка, а само да го забави, чрез опитите на съзнанието да бълнува "велики сънища".

Така, че ти водиш битка единствено заради личното си съществуване, дори и някъде сред измислените си светове. Това си е твой проблем, но те напъва и да се правиш на интересен, някой да ти се вързва на глупостите и измишльотините, търсиш си внимание и рефлексия - от който, както и да е. 

Не си единствен - няколкото мравчици, дето сте се събрали сред КАЛДАТА сте съвсем сходни и по сходен начин вкопчени всеки в своята си сламка и своите си бълнувания. Така, че калдата е събрала под крилото си не малко изтрещели автори на никове... за да се вихрят на воля сред вкопчения си свят.

преди 13 часа, _Aumi_ написа:

твоето мнение е важно или не за мен. По същият начин както и ти ме четеш, без значение, че не си съгласен с това което пиша.

За мен въобще не са важни нито нечии мнения, нито съгласяването ми с тях. Така, че... си чети или недей...

Дали и кога съм "гадничък" - не е моя работа, нито е мой проблем. Дали някой си бил реагирал лично на нещо си, е негова работа. Така си пише психопрофила, който после се оказва пък че "отново не му харесвал"...

Личните впечатления, усещания, реагирания, изригвания, съскания, етикети, заради истерии, дразнения или кризи, са защитни сработвания... заради това са лични, на субекта, а не са ми работа, нито ме засягат, нито са ми проблем. Но чрез същото субектите разказват за скрития си свят и скритите си лица и мен именно това ми е интересно, макар че най-голямата част от тия ... "разкази" е пълно с плява, емоционални пълнежи и изпразнени от смислено съдържание. Но това са си те, това си е техния свят, техните битки, тяхното оцеляване, и битката за бягства и спасения... от техните си демони.

Вярванията не изразяват никого, защото те са внимателни подборки за фасадното и гримирано лице на всеки. Идеологическите макиажи са част от защитните механизми, защото предлагат усещане на защита и задават усещане за "намерени цели, посока, смисъл", задават усещане за стойност и значение - които всички тия са в тежък дефицит ако не се играе играта на компенсации.

Но пък вярванията и широката им презентация, като защитно поведение, вкл и сред виртуала, обрисува чудесно голяма част от психичните, характеровите и когнитивните особености на автора им. Това е положението... вас ви интересуват защитните усещания от презентирането и непрекъснатите утвърждения, а мен - какво стои зад всички тия. Конфликтът, който се поражда е нещо напълно естествено, защото вярванията и утвържденията имат нужда от точно определена среда за рефлексия, а аз съм твърде далеч от това... "изискване". :) Нещо повече - преднамерено го усилвам

преди 3 часа, _ramus_ написа:

само някъде сред дебрите на твоето кукуруку. Проповядвай си твоите си глупости, които нито са "мир", нито са "добро", нито са борби някакви, освен твои си.

Изтрещял си много отдавна, типичен психиатричен случай си и може да те вземе насериозно само психиатър - и то единствено поради професионална етика.

Разбира се, че "няма да се откажеш", защото отвъд всичкия този театър дебне отвсякъде нищото, депресията и пълния упадък... Вече си се доближавал до тях, но само ти изглежда че вече не си потънал.

Сламката, в която се е вкопчила мравчицата в опит да се спаси от водовъртежа към дъното... не е никакъв избор, а просто първосигнален инстинкт. Но и той - не е способен да спре упадъка, а само да го забави, чрез опитите на съзнанието да бълнува "велики сънища".

Така, че ти водиш битка единствено заради личното си съществуване, дори и някъде сред измислените си светове. Това си е твой проблем, но те напъва и да се правиш на интересен, някой да ти се вързва на глупостите и измишльотините, търсиш си внимание и рефлексия - от който, както и да е. 

Не си единствен - няколкото мравчици, дето сте се събрали сред КАЛДАТА сте съвсем сходни и по сходен начин вкопчени всеки в своята си сламка и своите си бълнувания. Така, че калдата е събрала под крилото си не малко изтрещели автори на никове... за да се вихрят на воля сред вкопчения си свят.

Ти явно , си се вкопчил в книжки на атеисти , мислейки си за някакви си твои постижения на образовател . Ти си мислиш че спасяваш някого от делюзии ,но всъщност най голямата делюзия някока съществувала я създаваш - ти в собственият си живот , като изтъкваш колко си бил умен но всъщност глупоста струяща от постовете ти е толкова еднообразна и скучна че си нямаш на представа как изглеждат постовете ти , ти си мислиш за някакъв разнообразен тип , Но всъщност в постовете си използваш точно три думи и ще ти ги изброя ,, Делюзия , постулат , папагалене " .

Нямаше да ме предизвикаш със скапаните си постове , които адресирани към мен дори не ме трогват , а само изскача мисълта ,, Господи ,колко глупост има на този свят " . Но Ауми ти се връзва , и въпреки нейните неразбрани търсения без опитности , е приятна компания и я считам за момичето на форума в разделите за търсенията на духовното, и нейните плахи опити да сподели вътрешните си копнежи. Но ти със помията която изЛиваш в този форум преминаваш всички граници на социална дисциплина , и ще ти препоръчам раздела ,,, Психология и Психотерапия " - нека се срещнем там в твоя тема на твоя територия , да направим един хубав спор без да намесваме Бог , ако не те е шубе де , защото тук е много лесно да се говори против неща , които по малко от 0.00001 % са преживяли или видяли , да те видя , когато темите не са свързани с нещо да заставаш на контра срещу примерно какво има извън познатата ни вселена . Да те видя познаваш ли изобщо себе си , или пък се познаваш и няма дори да си покажеш лицето .....

преди 47 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Но всъщност в постовете си използваш точно три думи и ще ти ги изброя ,, Делюзия , постулат , папагалене " .

повече са някъде към 30-40-50 начина и си ги върти тоест използва, но така че да не си личи че става  повторение

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ти си мислиш че спасяваш някого от делюзии

Всяко кукуруку се е наежило да обяснява кой какво си бил "мислил". И се дуе да си образува звуци от клавишите на клавиатурата и даже да дава препоръки, да обяснява и съветва, както и кое "какво момиче било и той какво бил считал" и какви копнежи й напирали ( според него) ... :)

Та ти си неграмотен бе момко, какви спорове ще правиш, като си напълно изтрещял? Как въобще си представяш че ще си губя времето с теб, докато се фантазираш и вживяваш на виртуален рицар. :) Ми направо й искай целувка и да ти пристане ( в таксито ) - да си развявате копнежите, като че форумът е място за романтични излияния, с ролята на скришни ъгли извън класната стая, за натискане и инфантилни свалки. 

Самотата е кофти работа и трепе силно комплексарите. И нито '"жените", нито "Ошо" са виновни че си отраснал в тежка социална среда и ще си останеш неин психичен роб, сред фантазна клетка. Ама да играеш тия евтини сценки с бог и доброто и какъв си бил войн да се правиш  на месианин - е просто подигравка и с бог, и с "доброто".

Ако искаш някой да ти обърне внимание на "преживяванията" отиди на психиатър - той е задължен заради професионална етика и няма как да откаже... Въпреки, че като ти чета глупостите и той може да си намери оправдание за да не се занимава, защото отгоре на всичко си и мързелив, егоцентричен и надменен комплексар и няма да си мръднеш пръста за каквато и да било терапия. 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

и въпреки нейните неразбрани търсения без опитности

:lol6:Е, няма такъв рекорд в глупомера, просто!!! Че въпросната форумна колежка ще те скрие в джоба си, бре, че на всичко отгоре е по-интелигентна от теб. Тя е стрелец, ти въобще къде си тръгнал с тия инфантилизми. :wub:

преди 17 часа, _ramus_ написа:

Тя може и да се възбужда.:ph34r:

преди 1 час, _ramus_ написа:

Че въпросната форумна колежка ще те скрие в джоба си, бре, че на всичко отгоре е по-интелигентна от теб. Тя е стрелец, ти въобще къде си тръгнал с тия инфантилизми. :wub:

Това ... ти ли го написа?!  Не мога да повярвам ... :wub:

За първи път да напишеш нещо добро по мой адрес! :withflowers:

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

и нейните плахи опити да сподели вътрешните си копнежи.

:lol6: ох не можах да се въздържа ...

колко плахи опити съм имала и какви вътрешни копнежи ... 

може би трябва да съм по-смела 🤣

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

нека се срещнем там в твоя тема на твоя територия , да направим един хубав спор без да намесваме Бог , ако не те е шубе де ,

Рамус ще приеме само при едно условие - ако го черпиш с оная течност от шишето от кока кола от клипа  който беше постнал тук ...:lol6:

• 2 седмици по-късно...
преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Пак стигна до обидите. Но пък се обиждаш, когато ти посочвам какъв си. И с какво съм го предизвикал в случая? Защото съм на различно мнение. 

Първо да ти покажа как се прави, ако искаш да поведеш спор с някой. Темата там е как да се махне магия, т.е. става въпрос за магия, а ти в класически шарлатански стил -> отклоняваш вниманието към мен и ръсиш умишлено лъжи, т.е. едва ли един човек който вярва в суеверия го вълнова дали има чудо или не. Отделно, че нахалстваш с втори пост и то пак обърнато към мен. 

Забелязваш ли изобщо към кой е коментара в който съм ползвал понятието "чудо"??? Към потребител който разбира какво е чудо!!! Отделно съм и дал алтернатива какво е чудо по смисъла на суеверията. 

Т.е. Нито субективното ти становище, че магията е някаква енергия е вярно и те коригирах, защото това е духовност сред множество хора, които нямат изграден духовен живот, а се базират на суреалност, която изобщо няма нищо общо с ирационалността или с рационалността.   

И изобщо не съм се обидил!!! Не търпя мърлячи които спекулират със своята ирационалност и въвеждат в заблуждения групата хора които боравят с суеверия и предразсъдъци!!! = Пак да наблегна, че употребих и суеверното "светла магия" като замесваща мисъл какво е чудо, т.е. нещо което предизвиква в теб да се чудиш защо ти се е случило едно или друго нещо в живота ти!!! 

Ето малко пример: Един мой познат първо ослепява с едното око. Това магия ли е или чудо??? После след време ослепява и с другото око. Това магия ли е или чудо??? И двете имат причинно следствени условия, за да са се случели, но то няма нищо общо с някаква енергия от друг свят!!! Да, има рационално обяснение, но в духовен аспект не!!! 

И си "седнала" да спориш с мен, а после ще ме упрекваш, че те преследвам!!! :laughing5:

Цитат

Шарлатаните са измамници и мошеници. Те твърдят, че притежават знания, умения и способности, които в действителност нямат.

Това моето не е обида, а констатация какво ти е отношението към темата, раздела и т.н. И в случая изчаках да видя как ще реагираш. 

Какво е това: Да се намесваш в конкретен коментар към друг??? Освен страст да спориш и отклоняваш темата към теб, към другия или към вашите си взаимоотношения!!!

ОК, дай си мнението, но не спори дали има чудо или не в тема за магия!!! Отвори си своя тема и там си дискутирай по този въпрос!!! 

Не разбираш от много неща. Не се хвърляй в спор, за да не получаваш негативни оценки!!! 

Ясно ли се изразих??? 

преди 1 час, dioib написа:

Първо да ти покажа как се прави, ако искаш да поведеш спор с някой

Ами не, не искам са водя спор, за разлика от теб. То и в определението ти за дискусия се видя,  че я свързваш само със спора. На мен различните мнения не ми пречат. Но когато вместо позиции се отправят обиди, съм против. Не страдам от излишно честолюбие за да приемам лично чуждото мнение и да се обиждам от него. При теб се забелязва точно това. 

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

Ами не, не искам са водя спор, за разлика от теб.

Тогава не влизай в спор с мен!!! Не е полезно!!! = Избягвай да ме коментираш и/или репликираш и/или споменаваш. 

Друг е въпроса, че аз ще ти обръщам вниманието. Това не е мания за преследване обаче!!! 

Успех!!!

п.п. Прави разлика между ирационалност и суеверия!!! В суеверието не може да намериш ирационалност, а само предразсъдъци на някой повярвал в лъжи на друг с ирационални способи!!! 

Забелязваш ли изобщо към кой е коментара в който съм ползвал понятието "чудо

Че ти постоянно се "месиш" в чужди разговори. Нали уж темите бяха отворени? А сега излиза, че се сърдиш, когато други правят същото. Хайде поспри се малко.

И изобщо не съм се обидил!!! Не търпя мърлячи които спекулират

Пак обиждаш. Само потвърждаваш преценката ми за теб.

А спекулираш по-скоро ти. 

преди 2 часа, dioib написа:

Тогава не влизай в спор с мен!!! Не е полезно!!! = Избягвай да ме коментираш и/или репликираш и/или споменаваш. 

Друг е въпроса, че аз ще ти обръщам вниманието. Това не е мания за преследване обаче!!! 

Успех!!!

п.п. Прави разлика между ирационалност и суеверия!!! В суеверието не може да намериш ирационалност, а само предразсъдъци на някой повярвал в лъжи на друг с ирационални способи!!! 

Това заплаха ли е? Прилича на заплаха. Като си толкова мъж само кажи къде и кога. Иначе си жалък страхливец.

преди 10 часа, shishmanovp861 написа:

Той е джендър. Изписал се е вече отдавна. Говори ти в женски род.

Това ме подсети да поведа тази тема в друга посока.

Дали ЛГБТ-общността вече не е религиозно течение? Тяхната духовност остава в страни.

Отделно: Кое пречи на религиозните, представителите на езотериката да не дават права на мистиката която съществува е джендърите, т.е. с изтънчен вулгаризъм да се отнасят към различното вероизповедание?  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.