Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 21 минути, _ramus_ написа:

:) Анализ? Бебчо, на какъв се правиш, бре? Анализ... - скица

Пак същото емоционално послание. Мисъл - никаква. 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 262,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Пак същото емоционално послание.

точно затова е поставено в началото. :) Целта е там да спре поредния Емо-шаран и да списва фантазиите си за "мисли", колкото и за "анализ".

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Ето така - докато няколкото "травмирани" ника ползват форума като място за реализация на своя личен театър, без да си дават сметка те списват много познавателен психичен материал, който при подходяща обработка служи на ника "рамус".

Виновен ли е "някой" за генетичната обусловеност, за средата в която е израстнал, за идеите с които се е запознал и в които е повярвал, за това че е "травмиран", за това че е "папагал", че "скърца с биберон", за това че се е родил "сляп", невежа и т.н.? Как служи това на ника "рамус" освен да се гаври с другите?

преди 18 минути, Śūnyatā написа:

Виновен ли е "някой" за генетичната обусловеност, за средата в която е израсъл, за идеите с които се е запознал и повярвал, за това че е "травмиран", за това че е "папагал", че "скърца с биберон", за това че се е родил "сляп" и т.н.? Как служи това на ника "рамус" освен да се гаври с другите?

Това не го интересува. Той си преследва системно и упорито целите и разумни аргументи няма да го спрат. За него е важно да не спира. За него няма значение какво ще напишеш извън това да изчака някоя подходяща фраза и да я използва. Цялата му игра е много долна, но и това него не го интересува. Безсмислено е да го питаш за обяснение. 

преди 8 минути, Just a Stranger написа:

Това не го интересува. Той си преследва системно и упорито целите и разумни аргументи няма да го спрат. За него е важно да не спира. За него няма значение какво ще напишеш извън това да изчака някоя подходяща фраза и да я използва. Цялата му игра е много долна, но и това него не го интересува. Безсмислено е да го питаш за обяснение. 

Съгласен съм с написаното, но никът "рамус" виновен ли е?

преди 4 часа, _Aumi_ написа:

Ако беше грях зачеването, Бог нямаше да нареди: Плодете се и се множете!

Но изглежда много ви харесва да сте грешни и някой да ви спасява! :wub:

Изразявам се така, защото ме поставяш и мен в групата на вярващите.

Стана ми любопитно как Бог е наредил нещо си и потърсих в и-нет. Търсачката дава препратки към старозаветната книга Битие. Това как Бог наредил на хората да се плодят и множат някаква библейска препратка ли е? Защото ако е така, значи всичките неща които пишеш за Унивесален Творец, деизъм и другите обяснения за Бог всъщност визират еврейския бог Яхве/Йехова? 

Или етикетът "Бог" всъщност е някаква измишльотина, която се товари с каквото ти хрумне - деизъм, карма, вяра в Универсален Творец, библейски препратки, препратки към философи, които "доказали" съществуването на Бог и прочие, меко казано, странен миш-маш?

После защо нямало разбирателство - как да има, като всяка частна представа се етикира и фанатично се проповядва като някаква "истина", "Бог" и прочие.  После другите били грешни. 

на 12.11.2023 г. в 0:18, dioib написа:

Е, лъжеш!!! Вярваш си. Да тя не е религиозна твоята вяра, но е вяра. Но в тоя аспект тя също е религиозна. Мога да ти я оприлича на известна, то там също има божества. Разликата е, че оня вашия изначален бог е "То" и имено тази абстракция, за да се различава от божествата ние я превръщаме в голяма буква и се получава Бог, т.е. проектираме абстракцията върху само една буква, за да се разграничава от другите богове в другите религии. Отделно, че имаме и Господ, т.е. по този начин означаваме нашите божества, но само в едно понятие!!! Други божества за явления и прочие нямаме.  

Кратко: Какво лошо има една абстракция да бъде физически представена само и единствено в една голяма буква??? ОК, това е вид патос, но не викаме, а възхваляваме нашия Бог по този начин и не го обезличаваме както в другите религии. Примерно. 

Няма нищо лошо, че не вярваш в нашия Бог. К'во толкова се коркъш??? :) Да, силен е нашия Бог .... е ще прощаваш .... но човещина .... няма как да не рипна при посегателство върху моето вероучение. Разбираш ли??? Или пак ще кажеш, че съм зло или вменявам някакво нещо си на другия ... 

Моите впечатления са, че за вярващите има две категории - правоверие и кривоверие. Примерно за някой вярващ правоверие може да е Валкуш Толев (Бог), а кривоверие (бог) може да някаква абстракция "бог с малка буква", може да е Хегел, Агни йога или нещо друго. 

Ако се сложи знак за равенство бог = Бог, няма ли да се получи, че правоверието е същото като кривоверието?

преди 1 час, kaldata_user написа:

да се плодят и множат някаква библейска препратка ли е?

Да, защото тя вярва в това писание, и най-лесният път да й обясня нещо, включва това в което самата тя вярва!

преди 3 часа, _Aumi_ написа:

Ако беше грях зачеването, Бог нямаше да нареди: Плодете се и се множете!

Да, признавам, грешката е моя. Грях е използването на функцията за размножаване за чувствено задоволяване.

Според църквата "грехът" е откъсването на плода от Дървото на Познанието от Ева. Зачеването и раждането в "мъки" на земята, извън рая е "наказанието" за това. Това разбира се е метафора, а "наказанието" всъщност е цената, която трябва да се заплати за познанието. Последното може да се получи само по този начин. Имаме избор, действие и последствие, които един ден евентуално ще доведат желанието на Ева до успех. Стига да извърви пътя до края. Ясно е, че алтелнативата на вечно съществуване в невежество в рая е истинското наказание и решението на Ева е правилното.

преди 34 минути, Just a Stranger написа:

Според църквата "грехът" е откъсването на плода от Дървото на Познанието от Ева. Зачеването и раждането в "мъки" на земята, извън рая е "наказанието" за това. Това разбира се е метафора, а "наказанието" всъщност е цената, която трябва да се заплати за познанието. Последното може да се получи само по този начин. Имаме избор, действие и последствие, които един ден евентуално ще доведат желанието на Ева до успех. Стига да извърви пътя до края. Ясно е, че алтелнативата на вечно съществуване в невежество в рая е истинското наказание и решението на Ева е правилното.

Това не е “според църквата”, а според Библията. “Дървото на Познанието” без съмнение е половият акт - “Той ПОЗНА едикоя си и тя роди едикой си”; “Как ще зачена като не съм ПОЗНАЛА мъж” и т.н.(от Библията)

По някакъв начин в хода на еволюцията (не в Дарвинов смисъл) на Земята се е развила сетивност в половите органи на човек и затова раждането е станало болезнено. Ако нямаше усещане болка не би чувствала. За да се “плодят и размножават и да населят” Земята, половият акт е станал физически приятен, в следствие на което раждането е станало болезнено.

преди 3 часа, Śūnyatā написа:

Как служи това на ника

Такаааа - един след друг се изкласяват точно психотичните автори на никове. :) Съвсем сами се отбелязват и си сработват като се емват на битка да бранят "духовните си измислени черупки".

Естествено - единия кацна и остана на "емоционалното си възприятие" и шантавите си фантазии, щото бил докачен. А другия - пита за вината, докато обяснява в друга "духовна тема" че "всички са кукли на конци". :)

като по чудо, "третата" не излезе с дежурната си мантра "аз съм дете и питам", което всъщност отново е заемка, от колекцията, дето й служи за защитна утроба.

"служенето" - там по-горе написах. Да си чел.

Виновен ли си че си намерил утеха, сред заблудите, че си генетично обусловен, че си повярвал че определена социална среда те е формирала - не знам и не ме интересува въпроса за вината в твое лице.

Дали ти се усещаш "виновен" това пък си е твоя работа и по принцип когато от регулаторен психичен механизъм, се раздуе до обсебване и маниакалност - това отново касае теб.

Вината в психологичен смисъл,  е част от "болестите на растежа". За другия й смисъл - не съм прокурор, нито съдия, нито ме занимават тия неща.

А иначе - усещането за мачкане и реагирането му от ваша страна - това са си ваши проблеми. Имитирам сигналите, за да търся тригърите. И ги намирам, защото при "точния" вие сработвате "по рецелта".

От друга страна - рамус не носи никаква вина че сте си намерили всеки неговата си защитна черупка. Не носи и отговорност за същото. Нея всеки си я носи сам. Има качествена разлика между ВИНА и ОТГОВОРНОСТ, но различаването е за компетентни хора, а не за виртуални актьори в евтини приказни комикси.

По принцип рамус не е задължен никому, за каквото и да е. Включително и за това как се чувствал един или друг. Можете и да не реагирате - особено когато точно единия обяснява на другия как "избори" винаги имало, докато другия пък парадира повторително с "всички сме пинокио"... и величайшата глупост, наречена "мислите се мислят сами"... :)

като стана въпрос за реакции и емоционално реагиране - теоретично всеки има избор да не реагира. Но е само теоретично и за да се възползва от този избор, е нужно да израсне "началните етапи". Това не се е случило още, а рамус само го констатира и ви ползва докато сами си разказвате диагнози, описвате симптоми и разказвате кой къде и как е "счупен" докато играе на героичните си театри.

Не ви е счупил рамус, а и негативните ви сработвания спрямо същия ник не ме интересуват с нищо, нито го бъркат. Така, че... вече съм писал - свиквайте, или си повтаряйте по диагнозите. Има и друг вариант - израснете го, но всички сме наясно че това няма как да се случи...

Успокои ли се вече? Изигра си репертоара, описа си халюцинациите, сега можеш да спиш спокойно.

преди 58 минути, Sleda написа:

Това не е “според църквата”, а според Библията. “Дървото на Познанието” без съмнение е половият акт - “Той ПОЗНА едикоя си и тя роди едикой си”; “Как ще зачена като не съм ПОЗНАЛА мъж” и т.н.(от Библията)

По някакъв начин в хода на еволюцията (не в Дарвинов смисъл) на Земята се е развила сетивност в половите органи на човек и затова раждането е станало болезнено. Ако нямаше усещане болка не би чувствала. За да се “плодят и размножават и да населят” Земята, половият акт е станал физически приятен, в следствие на което раждането е станало болезнено.

Алегориите често имат няколко значения. Това за половия акт май не съм го срещал. Заслужава си да се помисли върху него.

преди 1 час, Sleda написа:

Да, признавам, грешката е моя. Грях е използването на функцията за размножаване за чувствено задоволяване.

Няма нищо грешно създадено от Бог!  

Както се казва в Библията, всичко създадено е твърде добро!

Но на вас ви е втълпено, че сте грешни по рождение. И винаги да чакате някой да ви спасява.

Щом ви харесва така, живейте си с чувството за вина, че всичко което вършите, е грях, и че вие сте вечните грешници!

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Както се казва в Библията, всичко създадено е твърде добро!

Но на вас ви е втълпено, че сте грешни по рождение. И винаги да чакате някой да ви спасява.

Щом ви харесва така, живейте си с чувството на вина, че всичко е грях и че вие сте вечните грешници!

А дали има Чистилище? Какво казва Библията? Да си призная, аз не съм я чела.

преди 1 час, _ramus_ написа:

А другия - пита за вината, докато обяснява в друга "духовна тема" че "всички са кукли на конци". :)

Въпрос: Как осъзнаването на отсъствието на свободна воля може да допринесе за повече смирение, състрадание и умение да прощаваме?

ChatGPT: Осъзнаването на отсъствието на свободна воля може да допринесе за повече смирение, състрадание и умение да прощаваме, като променя нашия начин на възприемане на поведението на другите. Когато осъзнаем, че хората са под влияние на генетични програми, външни фактори и условия, развиваме по-голямо разбиране за техните действия. Това може да ни насърчи да бъдем по-толерантни и състрадателни, тъй като осъзнаваме сложността на човешкия опит и силата на външните влияния. Също така, умението да прощаваме може да се засили, като осъзнаем, че действията са резултат от условия, които са извън контрола на индивида. Такова осъзнаване може да подкрепи по-миролюбив и състрадателен подход към междуличностните взаимоотношения.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

сега можеш да спиш спокойно.

Пак изпапагали думички на 'владиката" ! :) Или ти е по сценарий това?  

Бебчо, няма да пораснеш, щото не ти се пуска тая фантазна манджица. 

Вий изтрещехте отсякъде - психарите. Иде новолунието, сигурно, и кризите настъпват. Единия си плещи как било според библията, но пък - тя не я била чела. 

Другия - на фона на "всички сме кукли на конци" вече гуруто му е комбинация от самообучаващи се алгоритми - все още в експериментална фаза.

А третия - :) немам думи, да го опиша - даже и за оптимистите и песимистите си намести повярванките за 'прераждането' и как е кофти "живота да е само един", щот нямало да има "време" за мечтите, идеалите и да си направи "мислите правилни, та направо да си прескочи до висшите сфери". И така - с глупостта си да я издокара да я вечна. :)

Имате моменти в които кризите отстъпват и поизтрезнеете. Обаче като ви издебнат карастанчовите - настава батака и се засилвате един от друг.

преди 8 часа, kaldata_user написа:

Ако се сложи знак за равенство бог = Бог, няма ли да се получи, че правоверието е същото като кривоверието?

Кой или кои слагат това равенство? 

Отделно, че се казва православие. ;) Няма "правоверие" или кривоверие"! Мюсюлманите вярват в правата вяра!!! При християните имаме православни и всякакъв друг вид християни!!! При юдеите имаме само вяра, че те са избраният народ от Яхве. Из всички останали религии има божества (богове) или върховно божество от което произлизат останалите богове. 

Право вярване или криво вярване няма!!! Има вярващи и невярващи (безверници). И атеистите също се делят на такива. = Затова има безбожници и невежи.  

При положение, че ти си повярвал на това, че всичко е "кривоверие", то няма как да разграничиш православието от "правоверието"!!!

В тоя смисъл ти ако слагаш понятието "бог" в началото на изречението, то с малка буква ли го изписваш отново? 

Затова и всички които вярват в Бог като изначало на своята религията го изписват с главна буква, а не с малка!!! Това не е правоверие, а право слово при което с патос произнасяш Бог. ;) 

ЧУВАШ ЛИ МЕ!!!! = По този начин не се ли показва в интернет, че викаш??? Затова Бог в писмото се произнася с въодушевление. 

Не можах да схвана това как някой слага равенство между бог и Бог? Дори и един атеист ползва в писането си Бог с главна буква, ако го поставя в началото на текст. 

Примерно: Напиши по твое му: Бог е милостив. Пак ли с малка буква ще го изпишеш? Или: Бог не съществува! :) 

Не е проблем, че не вярваш в божества или за теб Бог е равно на бог или обратно, а че смяташ своето вярване за правилно, а всички останали за неправилни. Но, това последното не ми е на мен лично проблем, а на другите може и да им е проблем. 

В тоя аспект то ти ли си "правоверния" или аз съм "кривоверния"? 

Това, че имаш криви разбирания за религията не ми пречи аз да изповядвам православното християнство, а на теб какво ти пречи, че моята вяра е различна от твоята? ОК, не си религиозен, и за това Бог не те вълнува, но какво ти пречи аз прочувствено да го изписвам в текста Бог? 

Ииии game over (Гeйм овър!!! :) = Играта свършва!!! :) = Дай следващо ниво!!! :) 

преди 8 часа, Sleda написа:

А дали има Чистилище? Какво казва Библията?

Не съм срещала в Библията думата "чистилище".

Цитат

Да си призная, аз не съм я чела.

Повечето хора вярват, без да са я чели. Достатъчно им е твърдението на свещениците, че тя е Божие Слово.

Не само християни не са чели Библията. Повечето следващи някоя религия, не са чели свещените им писания, но вярват сляпо на писаното в тях. А дори и да са прочели нещо, не се опитват да вникнат или тълкуват писаното.

преди 10 часа, _Aumi_ написа:

Чак пък!

Той самият признава на Ной, че с хората нещата не са тръгнали по план, та трябва да ги издави.
И ги издавва.

Подобен е и примерът с Лот и божествените огън и жупел, излети върху Содом и Гомора.
Там местните жители искали силом да "опознаят плътски" :D двама божи пратеника (и то от м.р.) и само Лот ги приютил и защитил.

Прочее, от Содом той избягал и се спасил с жена си и двете дъщери.
Жена му се превърнала в стълб от сол, а дъщерите му заченали от него, за да продължат рода человечески.

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Достатъчно им е твърдението на свещениците, че тя е Божие Слово.

Словата могат да бъдат божествени, но не на всеки му е понятна Божията промисъл. ;)

Да, има истина в това, че мнозина вярват на свещениците, но така е като нямат първо-свещеник. ;) Пък и къде да изповядват своята религия без някой да ги безпокои!?

Отделно, че някой на някои не им е позволил да си възстановят храма, а в "събранията" не се изповядва, а само се изучава дадена религия. 

И в тоя аспект, то на база какво ти си формирала своята вяра??? = Не признаваш книжата, не признаваш свещениците, а в какво си припознала своя Бог? В Ошо ли??? :laughing5:

п.п. Всеки има свободна воля да има и духовен живот, а не да се занимава само и единствено с битовия си живот!!!

п.п. В това отношение мнозина са осигурили собствен храм в своя дом!!! Т.е. Възможно е да изповядват вярата в Бог без да се налага да ползват помощта на клира или сред съмишленици. = И какво да правят някои, ако нямат дом??? Къде да отидат???х Как да живеят духовно и развият въпросната духовност??? 

Принципно: Църквата винаги е отворена. Да, някои храмове се заключват, но за да не бъдат осквернени!!! Това е друга тема .... 

преди 26 минути, dioib написа:

В Ошо ли???

Не слушай писанията – слушай своето сърце. Това е единственото писание, което препоръчвам: слушай го много внимателно, много съзнателно, и никога няма да сгрешиш. А като слушаш сърцето си, никога няма и да си в раздвоение. Слушайки сърцето си, ще започнеш да се движиш в правилната посока, без дори и да мислиш за това кое е правилно и кое погрешно.

Ошо

преди 12 минути, _Aumi_ написа:

Слушайки сърцето си,

Аз редовно го слушам. :) Но, дали другите го чуват? ;) 

По-важно е да чуеш кога въпросното е излязло от ритъм. Да знаеш как да го преведеш отново в ритам и т.н. 

НО, ако сърцето се разболее??? Какво правиш??? При Ошо ли отиваш??? :) Той да го излекува .... :laughing5:

преди 1 час, dioib написа:

Аз редовно го слушам

Ти редовно слушаш егото си и болната си емоционална психика. Това не е сърцето. От много приказки няма как да го чуеш. Колкото си далеч от Бог, толкова си далеч и от сърцето си. Много си далеч.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

Пак изпапагали думички на 'владиката" ! :) Или ти е по сценарий това

Ами не, думичките са си мои. Но пък виж как не пропусна възможността да опиташ да ме нараниш. Палячо.

преди 34 минути, Just a Stranger написа:

Много си далеч.

Това - "като човек, дето е близо" ли го написа? :)

Заради игричките си двамата духовни трубадури толкова се напъвате да задържите всеки неговия си герой и приказка, че това довежда до обикновена арогантност...

Героите ви само те ги разбират духовните работи, щото вий - егото, или "лошите мисли"... кофтито хора, дето са злобни и искат да раняват духовните дракони... но неееее - те са рицари на доброто, искат да спасяват света, да спомагат за развитието, знаят за духовното бъдеще и как да решат световните пробеми... щото светът е изпаднал в нещастия, неудовлетворености, страдания... :) Така е по сценарий...

Иска рамус да ги нарани, обаче те са кУрави, силни... свикнали са да си отстояват тяхното си. Няма значение с цената на какво, но важното е да се съхранят заедно с личната си приказка, през която вече "преживяват" че са живи, смислени, добри, силни, умни и ... сигурни.

Трубадурът с "будистката приказка" е съвсем близо до усещането си че е обикновена кукла на конци. Дърпа му ги неистовия импулс да избяга от мизерията от която е получил непоносимост. Докато при теб - ти дърпа конците една обикновена комплексарщина идваща от човека, който жадува за нещо повече, жадува и мечтае да е друг... и се е научил да си го докарва чрез фантазни бълбукания по виртуални форуми. Къде другаде, като няма как сред "живи хора" да му минат тия инфантилни номера.

И двамцата сред форума сте единствените, които си позволявате да списвате един помпозен параден тон, да давате съвети, да "посочвате", да имитирате и подражавате на бозичките с които си взимате фантазната си доза .

Двамата сте точните примери за синдрома "духовен нарцисизъм" и неуморно и упорито си списвате описанията му. 

преди 16 часа, Just a Stranger написа:

разумни аргументи няма да го спрат.

бебчо - сред театъра си се гавриш и с "разумните работи".

Нима думичките на будисткия актьор са "разумни" - след като отново са емоционално провокирани и само имитират "разумност", при това - така, както той е свикнал да я подражава?

Разумните работи не са това, бебчо. Те са "работа на разумните хора". Ти не си от тях, толкова напираш да се преживеете няколко деца, докато още сте с памперси проходилки и биберони... И понеже "влака вече е отминал много гари" и върви към последната си спирка... се бърза да се играе на "разумни".

преди 13 минути, _ramus_ написа:

Това - "като човек, дето е близо" ли го написа?

Това го написах като човек виждащ колко е далеч другия. В случая това аз къде съм няма отношение към написаното. Може да съм близо, може да съм далеч - който има необходимост да си изпише оценката, така или иначе ще си я изпише. Моята оценка за себе си няма защо да я изписвам. Аз си я знам и си я ползвам. 

преди 16 минути, _ramus_ написа:

бебчо - сред театъра си се гавриш и с "разумните работи".

Нима думичките на будисткия актьор са "разумни" - след като отново са емоционално провокирани и само имитират "разумност", при това - така, както той е свикнал да я подражава?

Нито има театър от моя страна, нито някаква гавра. Ти си единствения изнасящ представление. Т.е. осъзнаващ, че го прави и то съвсем целенасочено. Да си заблуден и да изписваш заблудата си е съвсем нормално. Неразумно е да приемаш това по друг начин. Но теб изобщо не те интересува нечия неразумност заради самата нея, а за да изиграеш сценката си, когато такава неразумност ти се привиди. Може действително да я има, може и да я няма. Но и това не е от особено значение за теб доколкото виждам. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.