Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 14 минути, rado_svet написа:

Уважавам себе си, мъж, и съответно уважавам жените, жени.

Но няма вече жени, груби и тъпи отдавна, а и мъжленцата, нежнички и тъпи, ставащи само да ги ръгат вгъзъ – не са хора за мен, просто ги подминавам всичките с погнуса.

И считаш, че си "връх" в духовния живот или религиозните си схващания ли??? 

Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

п.п. ОК, разбирам безпомощността ти, но не виждам как може да направиш света по-добре. 

п.п.2. Съвет: Прави Любов около теб!!! Какво, няма на кого ли??? = Не се подавай на лукавия!!! 

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

току-що, dioib написа:

И считаш, че си връх в духовния живот ли??? 

Не ми пука какъв съм, живея си както знам.

Ако ти пука дали си на върха, катери се.

Аз съм в живота си и го живея, а които не сте – бягайте от него и се "катерете" за замяна на реално самочувствие, което никога не сте имали и няма да имате никога.

преди 43 минути, rado_svet написа:

Аз съм в живота си и го живея, а които не сте – бягайте от него и се "катерете" за замяна на реално самочувствие, което никога не сте имали и няма да имате никога.

Ти ако имаш реално самочувствие няма да се сравняваш. С рамус в това отношение май сте се лика прилика. И той така често раздава подобни обобщаващи и изкривени оценки, изразяващи предразсъдъците му по отношениена вярващите. 

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Ти ако имаш реално самочувствие няма да се сравняваш. С рамус в това отношение май сте се лика прилика. И той така често раздава подобни обобщаващи и изкривени оценки, изразяващи предразсъдъците му по отношениена вярващите. 

Ми не се сравнявам.

А диоибчето иска да се сравнява(м) с върхове.

Обикновено вие искате да сте на върха само заради съзнанието/сравнението, че сте над другите.

Мен ми не требва сравнение, особено пък с вашата гмеж.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Познавам твърде много хора, които са пълни вегани... нито са по-умни, нито по-чувствителни, нито пък повече "абстрактномислещи".

Не е задължително веганът да е духовен или да се интересува от духовното. Има много вегани атеисти. Има вегани, станали такива по здравословни причини.

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Докато хищниците, заради дебненето и преследването имат предноразположени очи, които могат да фокусират в една точка. Така се реализира и триизмерното виждане - от обработката на изображението на двете очи едновременно, за да се постигне прецизност на позиционирането в пространството.

Въобще - измеренията за веганството нямат физиологична обосновка.

Не очаквах от теб, да се сравняваш с хищниците.

Животните не ходят и на два крака, но човекът ходи. 

Животните не могат да четата и да пишат, не могат да създават произведения на изкуството, нямат интелекта на човека.

Изобщо човекът има много качества, които нямат животните. Едното от тях е интелектът, който дава възможността на човека, да прави осъзнати избори. Един от които е да не убива като хищниците и да може да избира ненасилието пред насилието.

преди 10 минути, _Aumi_ написа:

Не е задължително веганът да е духовен или да се интересува от духовното. Има много вегани атеисти. Има вегани, станали такива по здравословни причини.

Вег(етари)анството на Запад е психическо изкривяване на немощни духом хора.

А на Изток е от пренаселване и мързел, включително умствен.

преди 1 минута, rado_svet написа:

А на Изток е от пренаселване и мързел.

И въз основа на какво правиш тези заключения?

току-що, _Aumi_ написа:

И въз основа на какво правиш тези заключения?

На основа на придобито знание в живота и на добра мисловна способност.

преди 49 минути, rado_svet написа:

Ми не се сравнявам.

А диоибчето иска да се сравнява(м) с върхове.

Обикновено вие искате да сте на върха само заради съзнанието/сравнението, че сте над другите.

Мен ми не требва сравнение, особено пък с вашата гмеж.

Ами пак предразсъдъци и обобщения. Кои сме тези ние, дето искаме да сме на върха? И къде си видял стремеж да сме *които и да сме) над другите. Стремеж да развитие, за надграждане, за надскачане да, но на себе си. А това "вашата гмеж" какво е, ако не сравнение. Или не ти изнася да го забележиш и признаеш.

преди 6 минути, Just a Stranger написа:

Ами пак предразсъдъци и обобщения. Кои сме тези ние, дето искаме да сме на върха? И къде си видял стремеж да сме *които и да сме) над другите. Стремеж да развитие, за надграждане, за надскачане да, но на себе си. А това "вашата гмеж" какво е, ако не сравнение. Или не ти изнася да го забележиш и признаеш.

Не е сравнение, а собствена хигиена. Като смърди...

С това отлитам от тук.

преди 34 минути, rado_svet написа:

А на Изток е от пренаселване и мързел, включително умствен.

Това факти ли са или повярвано? Аз подобни "факти" не съм видял.

А добре че са "мързеливите" от изтока, че да вършат работата на "работливите" западняци в собствените им държави.

преди 58 минути, rado_svet написа:

На основа на придобито знание в живота и на добра мисловна способност.

Не забелязах да ти се отдава тази дейност. :salad:

Страст виждам тук. Правете Любов!!! По-добре е от философията. ;) 

на 15.11.2023 г. в 15:26, dioib написа:

ОК, дай и направи добро: Осигури вечност на Габи, която е готова да разбие с глава стената, но да получи име на жена | Днес.dir.bg

В смисъл, да не си разбие главата. 

Е ,тези хора като Габи ,просто искат да правят нещо скандално.

преди 11 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Е ,тези хора като Габи ,просто искат да правят нещо скандално.

И??? Какво, голотата скандална ли е??? 

п.п. Друг път не си ли виждал гола душа???

Църквата отменя постите, били плод на веганска пропаганда, съсипвала над 80 дни в годината

СВЕТИЯТ СИНОД - Българската православна църква отмени постите, които досега бяха задължителни за всички. Това съобщи на пресконференция днес пловдивският митрополит Николай.

"Постите са плод на веганска пропаганда, която отнема радостта на хората в повече от 80 дни в годината на миряните. Няма да допусна това антибългарско нещо да продължава.", заяви духовникът.

"В днешно време има достатъчно други начини за пречистване на тялото и духа, без да се налага да се лишаваме от месо, яйца и млечни продукти. Може да закусвате смути от кейл два пъти седмично и готово."

Той обясни, че постите са били въведени в ранното християнство, когато храната е била оскъдна и хората са се нуждаели от начин да се хранят здравословно. "Днес обаче храната е в изобилие и няма нужда да се ограничаваме, има едни вносни демони, които се опитват да ни казват какво да правим и какво да не правим", каза той.

Отмяната на постите беше посрещната с радост от много православни християни, които се оплакваха, че постите са били трудни за спазване и са им причинявали неудобства и пристъргване.

https://www.nenovinite.com/ne/neuka/curkvata-otmenya-postite-bili-plod-na-veganska-propaganda-susipvala-80-dni-v-godinata

Върхът на "духовността" !!! :lol6: 

преди 36 минути, _Aumi_ написа:

Църквата отменя постите, били плод на веганска пропаганда, съсипвала над 80 дни в годината

СВЕТИЯТ СИНОД - Българската православна църква отмени постите, които досега бяха задължителни за всички. Това съобщи на пресконференция днес пловдивският митрополит Николай.

"Постите са плод на веганска пропаганда, която отнема радостта на хората в повече от 80 дни в годината на миряните. Няма да допусна това антибългарско нещо да продължава.", заяви духовникът.

"В днешно време има достатъчно други начини за пречистване на тялото и духа, без да се налага да се лишаваме от месо, яйца и млечни продукти. Може да закусвате смути от кейл два пъти седмично и готово."

Той обясни, че постите са били въведени в ранното християнство, когато храната е била оскъдна и хората са се нуждаели от начин да се хранят здравословно. "Днес обаче храната е в изобилие и няма нужда да се ограничаваме, има едни вносни демони, които се опитват да ни казват какво да правим и какво да не правим", каза той.

Отмяната на постите беше посрещната с радост от много православни християни, които се оплакваха, че постите са били трудни за спазване и са им причинявали неудобства и пристъргване.

https://www.nenovinite.com/ne/neuka/curkvata-otmenya-postite-bili-plod-na-veganska-propaganda-susipvala-80-dni-v-godinata

Върхът на "духовността" !!! :lol6: 

Съжалявам, че се намесвам в духовната ви тема, но трябва да се отбележи, че този сайт е хумористичен.

на 16.11.2023 г. в 18:57, dioib написа:

И??? Какво, голотата скандална ли е??? 

п.п. Друг път не си ли виждал гола душа???

Голотата ,не е скандална , но това да си сменяш името , и чак пък със стачка насред центъра ...

преди 7 часа, rado_svet написа:

този сайт е хумористичен.

Във всяка шега, има и доза истина! :D

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Във всяка шега, има и доза истина! :D

Я сега кажи къде именно беше тозата истината в статията ти? :giggle1:

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

А облечена душа да си виждал?

Да! Това обаче е доста дълга тема, защото трябва да описвам как съм я разсъбличал. Не мисля да споделям как се прави духовен стриптийз. ;) 

Все пак да спазим някаква приличие, ако не възразяваш, моля. 

преди 5 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Голотата ,не е скандална , но това да си сменяш името , и чак пък със стачка насред центъра ...

Това няма нищо общо с духовността и/или религията. То си е сменило името!!! ;) Борбата му е със светската власт. Какво ли не правят някои, за да облекат  в името си  своята си същност. 

Невежо е!!! Как имаме жена с името Габриел?! 

преди 25 минути, shishmanovp861 написа:

Габриела ма! Стига ли лочил за тая вечер!

:offtopic_s:Коя е тази???

image.png.1768d98a0794589f0653fa27b42ef127.png

преди 2 часа, Гражданин написа:

Я сега кажи къде именно беше тозата истината в статията ти? :giggle1:

Истина е, че на повечето хора не им се пости, т.е. не искат да стават вегани поне за известно време. 😊

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.