Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 26 минути, _Aumi_ написа:

Какво значение има от какво е умрял?

Ми настояваш за здравословността на вегетарианството, та доброжелателно те предупредих да не умреш от диабет рано-рано като вегетарианеца Ошо.

За тази вечеря имам пача. От свински краченца и ушенца. Ще си я млясна с кеф!

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 22 минути, _Aumi_ написа:

А на теб какво ти пречи или те бърка, кой кого е светнал и кой колко е светнал и дали е светнал или не! :lol6:

Сподели какво е щастлив и осъзнат живот.

преди 15 минути, _Aumi_ написа:

Ошо много добре обяснява какви са неговите идеи, или какво е за него секса, в книгите за Тантра .

На който му е интересно, нека чете тях, вместо жълти сайтове, платени от Църквата, които имат за цел да оплюват тези, които се отклоняват от пътищата й.

Аз съм черпил впечатленията си директно от източника! Гледал съм лекциите му в youtube и как говори за родител 1, родител 2, родител 3 и т.н. и как всяко дете принадлежи на комуната му. Ето го. Достатъчно красноречив е! Хората които го следват просто запълват свои дълбоки вътрешни противоречия, които този харизматичен хипнотизатор умело експлоатира. Не знам как някой не разбира че тръпките, които го побиват докато гледа този са дяволска работа. Виж го колко е обладан докато говори абсолютно психопатски неща и ми кажи че одобряваш това, което казва:

преди 6 минути, rado_svet написа:

Ми настояваш за здравословността на вегетарианството, та доброжелателно те предупредих да не умреш от диабет рано-рано като вегетарианеца Ошо.

Никъде не съм твърдяла, че съм станала вегетарианка по здравословни причини. Винаги съм твърдяла, че съм го направила по етични причини. 

Има генетични заболявания, към които някои хора са предразположени и с които трябва да се борят цял живот. Храненето в голяма степен оказва влияние, но не всичко може да се излекува с храна.

А самият Ошо не е умрял от диабет, а от отравяне. 

Но без значение от какво е умрял - той е посетил този свят, изпълнил е мисията си, и си е отишъл ...

преди 10 минути, Гражданин написа:

Аз съм черпил впечатленията си директно от източника! Гледал съм лекциите му в youtube и как говори за родител 1, родител 2, родител 3 и т.н. и как всяко дете принадлежи на комуната му. Ето го. Достатъчно красноречив е! Хората които го следват просто запълват свои дълбоки вътрешни противоречия, които този харизматичен хипнотизатор умело експлоатира. Не знам как някой не разбира че тръпките, които го побиват докато гледа този са дяволска работа. Виж го колко е обладан докато говори абсолютно психопатски неща и ми кажи че одобряваш това, което казва:

Няма как да разбереш Ошо от повърхностно гледане на няколко клипа. Няма как да го разбереш, ако не си достигнал до нивото му.

Той е на много по-висше ниво от много хора живели в този свят.

Ти ме питаше за това какво мисля за нещата които той казва за секса.

Цитат

Какво смяташ за сексуалните идеи на Ошо? 

Кое те притеснява от това което говори Ошо, ако изобщо знаеш какво е говорил той за секса? А също и за семейството.

Не може от един клип да стигнеш до същността на това което казва той.

преди 6 минути, _Aumi_ написа:

Има генетични заболявания, към които някои хора са предразположени и с които трябва да се борят цял живот. Храненето в голяма степен оказва влияние, но не всичко може да се излекува с храна.

Нали един ден ще умреш така или иначе. За какво се бориш? Какъв е смисъла?

току-що, shishmanovp861 написа:

Нали един ден ще умреш така или иначе. За какво се бориш? Какъв е смисъла?

Хората, които имат разни генетични заболявания, се борят, за да облекчат състоянието си и да живеят без болка и страдание, а не че ще избягат от смъртта. 

преди 16 минути, _Aumi_ написа:

Никъде не съм твърдяла, че съм станала вегетарианка по здравословни причини. Винаги съм твърдяла, че съм го направила по етични причини.

Кът ша а тъй, трябва да престанеш да ползваш сапуни-кремове-мазила, да пиеш антибиотици (и да унищожиш имунната си система, щото убива бактерии-вируси), да не носиш обувки и дрехи, да не пиеш инсулин, ако се разболееш от диабет като вегенарианка, да оставиш хлебарки-мухи да ти лазят по храната, плъховете да ти гризат ушите, и т.н, и т.н. ... ...

Да! Картофите пищят, като ги режеш, само че не го чуваш.

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Хората, които имат разни генетични заболявания, се борят, за да облекчат състоянието си и да живеят без болка и страдание, а не че ще избягат от смъртта. 

Шунаята знае решението щи помогне. Махаш си аза и вече няма да те боли теб.

преди 3 минути, rado_svet написа:

Кът ша а тъй, трябва да престанеш да ползваш сапуни-кремове-мазила, да пиеш антибиотици (и да унищожиш имунната си система, щото убива бактерии-вируси), да не носиш обувки и дрехи, да не пиеш инсулин, ако се разболееш от диабет като вегенарианка, и т.н, и т.н. ... ...

Да! Картофите пищят, като ги режеш, само че не го чуваш.

Виж сега, знам, че това са обичайните въпроси с които се бъзикате с веганите, но нямам намерение да ти се хващам на провокациите.

Ако те интересува нещо  по темата - може.

А като сме почнали да говорим за Ошо, и ви е толкова интересно какво той мисли за секса, и дали обича разгулния и разюздан секс, нека се преместим в темата за ОШО.

преди 38 минути, shishmanovp861 написа:

Тебе страх ли те е от смъртта

Разбира се - малката част от мен изпитва страх от смъртта. Тя се движи от заложени инстинкти и все пак те са ми полезни, защото на едно ниво организират контрола на процеси, до които нямам достъп.

да те е страх - е едно. Да приемаш нещо - е друго.

Въпрос на приоритети... и на зрелост - дали си дорасъл да можеш да пренебрегнеш страха, без да го криеш, изместваш, без да "ти трепти душата" докато се правиш на непукист или да имитираш колко си разумен и си над "малките неща".

Иначе - чудесно си играеш на подпитване, но всеки обратен въпрос с лекота бива прескачан и... сякаш не същесвува. :)

преди 4 минути, _Aumi_ написа:

Но без значение от какво е умрял - той е посетил този свят, изпълнил е мисията си, и си е отишъл ...

Няма как да разбереш Ошо от повърхностно гледане на няколко клипа. Няма как да го разбереш, ако не си достигнал до нивото му.

Той е на много по-висше ниво от много хора живели в този свят.

Ти ме питаше за това какво мисля за нещата които той казва за секса.

Кое те притеснява от това което говори Ошо, ако изобщо знаеш какво е говорил той за секса? А също и за семейството.

Не може от един клип да стигнеш до същността на това което казва той.

Не ме притеснява, разбирам го много добре. Нещата които проповядва са доста дегенеративни за човешкия род. Как така едно дете ще бъде отнемано от родителите му за негово добро, защото семейството създавало само проблеми и за доброто на децата би било да са дадени за отглеждане на цялата комуна? Ти осъзнаваш ли колко повреждащо семейството е това? Така сигурно биха живяли мравки, но не и хора. Дори в първобитните родово общински стоеве хората са живяли в семейства, защото майките винаги са били известни и чрез тях се е проследявал произхода на рода. Кой с кого си е брат, сестра и т.н. винаги се е знаело. Ошо говори за насилствено отнемане на децата от семейството в името на тяхното добро. И понеже го слушат хора със семейни проблеми, избягали от цивилизацията и т.н., намират голяма логика в неговите думи като той експлоатира точно тази им уязвимост. Те си мислят, че ако няма семейство няма проблеми. За децата също, че няма да имат проблеми, ако нямат семейство. Освен това Ошо групирал хората на групи и ги дрогирал, за да участват в масовии оргии и е имало изнасилвания в комуната му. Той а той е живял царски живот със стотина ролс ройса и часовници за милиони. И е правил секс с когото си пожелае в комуната. Буквално е влияел върху умовете на всичките си последователи с много долни похвати. Кажи сега каква е дълбоката същност на неговите оргии.

преди 23 минути, Гражданин написа:

Той а той е живял царски живот със стотина ролс ройса и часовници за милиони.

Само за този пасаж:

Ошо проповядва безсмислието на парите, казва, че не го интересуват.

С многото пари под ръка купува тези десетина-дванайсет луксозни кадилаци и ги оставя да прашасват в гаража, с което показва, че наистина парите за него нямат значение и се смее над тях.

Доказва го и от другата крайност – с живота си като млад, без пукната стотинка с години, но успял да се образова така, както иска, и да посещава библиотеки и университети, че и лекции да им изнася, защото много е чел и знаел.

преди 24 минути, Гражданин написа:

Как така едно дете ще бъде отнемано от родителите му за негово добро, защото семейството създавало само проблеми
...

Ошо говори за насилствено отнемане на децата от семейството в името на тяхното добро

Кое те учудва и защо се възмущаваш?

Има хиляди родители наркомани, алкохолици, които създават деца, без да се грижат за тях, без да са готови да им осигурят едно нормално съществуване. 

В Индия, както и в много други държави, жените раждат по дузина деца, при положение, че те самите не могат да осигурят прехраната си. Тези деца са обречени.

И тук, много изоставени деца, или такива от семейства, които не могат да се грижат добре за тях, са отнемани от държавата и се дават в приемни семейства.

преди 26 минути, Гражданин написа:

Освен това Ошо групирал хората на групи и ги дрогирал, за да участват в масовии оргии и е имало изнасилвания в комуната му. Той а той е живял царски живот със стотина ролс ройса и часовници за милиони. И е правил секс с когото си пожелае в комуната. Буквално е влияел върху умовете на всичките си последователи с много долни похвати. Кажи сега каква е дълбоката същност на неговите оргии.

Няма как да коментирам тези глупости.

Само мога да кажа, че комуните му са посещавани от хора от различни държави, от различни прослойки, с различни проблеми. Имало е много богати хора, които са дарявали пари на комуната. 

Всички останали пикантерии, са клевети.

Ако искаш да разбереш Ошо, чети самият Ошо и вникни в това което казва. Тогава ще ти се изясни всичко както за комуната, така и за терапиите които е прилагал. Някои терапии са непонятни за западните хора затова не могат да ги разберат.

преди 1 минута, rado_svet написа:

Само за този пасаж:

Ошо проповядва безсмислието на парите, казва, че не го интересуват.

С многото пари под ръка купува тези десетина-дванайсет луксозни кадилаци и ги оставя да прашасват в гаража, с което показва, че наистина парите за него нямат значение и се смее над тях.

Доказва го и от другата крайност – с живота си като млад, без пукната стотинка с години, но успял да се образова така, както иска, и да посещава библиотеки и университети, че и лекции да им изнася, защото много е чел и знаел.

Да бе, показва друг път. 93 ролс ройса имал, нормално няколко да седят да прашасват. Според някои източници е имал около 100 милиона долара богатство, може и повече https://www.celebworth.net/2018/07/how-much-money-does-osho-make-latest.html

Много големи мошенници са се издигнали до инфлуенсъри мутлимилионери. 

преди 3 минути, _Aumi_ написа:

Кое те учудва и защо се възмущаваш?

Има хиляди родители наркомани, алкохолици, които създават деца, без да се грижат за тях, без да са готови да им осигурят едно нормално съществуване. 

В Индия, както и в много други държави, жените раждат по дузина деца, при положение, че те самите не могат да осигурят прехраната си. Тези деца са обречени.

И тук, много изоставени деца, или такива от семейства, които не могат да се грижат добре за тях, са отнемани от държавата и се дават в приемни семейства.

Не се възущавам, но ти вкарваш тези неща в твой контекст. Не е говорил за наркомани, алкохолици и т.н., те не са го интересували. Интересували са го богатите чужденци в комуната, които едва ли идвали за да лекуват себе си от алкохолна или наркозависимост, след като в самата комуна са ставали наркозависими. 

Окрасяваш много Ошо и култът, който си е създавал за себе си. Самият процес на събиране на членове за прекрасното му ранчо бил насочен към хора от върна на средната класа и нагоре. Той е искал да прави общество с богати хора, а не със затруднени финансово. Целта му е тотално пъклена. Не е по-добър от всеки друг сектант, който разкешва от религия. Представяш ли си как този белобрад миловиден старед си е вадил дъртата си ... и я подавл на някоя надрусана до козирката с лсд докато я държат други хора от култа, за да може той да я благослови със своята "есенция" и всички около него също се впускали в безразборен надрусан секс, след който докато достигат до оргазми къде доброволно, къде на сила, "сестрите" излизат осеменени от рандом свои "братя" и се очаква, че децата от това приключение ще бъдат общи. Тези хора не са можели да се върнат обратно към стария си живот, защото са давали всичките си пари на Ошо, полудявали тотално, пълно е с хора, които споделят какво дяволско място била тази комуна. Нищо на възвишено и на висока вибрация, просто схемата на един много интелигентен и владеещ изкуството да хипнотизира психопат. 

преди 15 минути, Гражданин написа:

Целта му е тотално пъклена.

Безпредметно е да говорим за Ошо, след като ти не си чел книгите му, а само разкази на трети лица от жълти сайтове.

Теб не те интересува нищо от това което казва той, а само някакви клюки по негов адрес.

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Безпредметно е да говорим за Ошо, след като ти не си чел книгите му, а само разкази на трети лица от жълти сайтове.

Теб не те интересува нищо от това което казва той, а само някакви клюки по негов адрес.

Гледал съм му лекциите в youtube. Мисля че е повече от достатъчно, за да имам представа за какво говоря.

преди 5 часа, _Aumi_ написа:

Естествено, че като всеки един духовен учител, и той е бил вегетарианец и няма как да подкрепя месоядството.

Исус не е бил вегетарианец.

преди 11 часа, shishmanovp861 написа:

Тебе страх ли те е от смъртта?

Няма човешко същество, което да не му е мил неговия собствен живот. 

Друг е въпроса, че неговата версия на екзистенцията (:lol6:) е различна от твоята и/или на повечето от тук и въобще.

Едва ли ще сподели дали е направил нова версия на екзистенция извън неговата. Едва ли ще сподели дали се страхува за въпросната (ако я е направил) или пък ако ти посегнеш на въпросната какво би направил. 

Въпроса се свежда дали ти си добронамерен към друга версия на екзистенция. ;) НО, единствено което е видно е: Всяка екзистенция която се базира на "светнали" от всякъде, а не от него облъчени, я обезсмисля или прави така, тя да потъмнее. ;) 

Когнитивните по-способности са му ограничени, т.е. все още не му е понятно какво е това смърт. Не го вълнува и не представлява екзистенциален въпрос в неговото съзнание и/или сфера в която той се реализира. 

Кратко: Духовният живот на другия не го интересува, за него по-важно е да покаже, че е с по-силна психика от другия. ;) Той знае, че е смъртен. По-важното е да влоши (да вгорчи) живота на другия. 

преди 8 часа, bioid написа:

Исус не е бил вегетарианец.

Според Евангелието на есеите, е бил.

преди 12 часа, _Aumi_ написа:

Напротив. Тези нации, в които се ражда едно дете и то бива отгледано в противоречие с естествения подбор са обречени нации.

Това обаче, както и веганството в какво отношение са с духовността? Как така храната определя духовността? Моето мнение е, че причинността е обратна. Първо на хората идват някакви идеи, те мислят, духовни са, а после си определят някакъв диетичен режим. Примерно решават, че всички животни имат душа като човека и не ядат животни. Или решават, че свинете са мръсни и не ядат свине. Други пък решават, че наркотиците освобождават и взимат наркотици, че пиенето на урина рециклира тялото и т.н. 

Така се получава, че съзнанието, божественото и духовно определя битието. Или обратното?

преди 25 минути, Търсещ истини написа:

Първо на хората идват някакви идеи, те мислят, духовни са, а после си определят някакъв диетичен режим.

На хората не им идват идеи, нито им се налага да мислят. нито пък ги интересува духовния живот. = Те не си определят някаква диета, а избират да са на диета или не. 

Уникално ..... :laughing5:..... Духовността определяла диетата .... :laughing5:=> Това е бисер от всякъде!!! :lol6:

Да, религиозните може да следват диета заложена в вероизповеданието им, но това е друга тема!!! То не е свързано с религията или духовността. В религиите си има строги правила за извършване на определени обреди, в които има някакво въздържание, а не диета! ;) 

п.п. Според мен, си обсъждайте въпросния казус в групата ти!!! Или си решил да правиш хумор тук ли??? 

Ясно ли се изразявам или и ти мислиш, че съм пиян или надрусан???

преди 40 минути, dioib написа:

В религиите си има строги правила за извършване на определени обреди, в които има някакво въздържание, а не диета! 

Започнаха Коледните пости.

Както се вижда, прочистването става без мазни мръвки! Така че духовността, изглежда е свързана с храненето, не само в източните религии.

https://www.sinoptik.bg/news/zapochva-koledniiat-post-9872

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Как така храната определя духовността?

Много елементарно - духовният човек не подкрепя насилието под никаква форма, и се отказва да бъде съпричастен директно или индиректно при извършване на насилие. 

Месото е получено в следствие на убиване на животни. Така че, духовният човек, следва да не се храни с храна придобита в следствие на убийство.

преди 18 минути, _Aumi_ написа:

духовният човек не подкрепя насилието под никаква форма, и се отказва да бъде съпричастен директно или индиректно при извършване на насилие. 

Кръстоносните походи са благословени от едни духовни хора...или не са духовни?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.