Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 16 минути, Shiniasu написа:

Явно му е омръзнало да работи и за разнообразие е решил да рискува живота си за 10 минути слава. 

Не са били 10 минути слава, а як бизнес, който му е носил пари, ядене, подслон, наркотици (о, Господи, да, те по това време се ползват яката и не са незаконни), влюбени жени... Спомням си биографията на Ференц Лист. Има нос на Ибрахимович. Ама свири като Дявола и е заобиколен от фенки, които припадат по него. Това са първообразите на днешните рок звезди. Не може да четете нещо и да пренебрегвате в какви времена се е случило.

Относно рискуването на живота, Исус прави една единствена грешка - заявява, че има друг шеф - не императора, а Господ. Можело е да се отрече, но се е клел, че е самата истина. В тази самоубийствена постъпка наличието на шизофрения е прекрасно обяснение. Изобщо не настоявам, че е единственото обяснение. Но е прекрасно обяснение, което не изисква наличието на невидимо и нечуваемо свръхсъщество.

А може и да е било късно да се отрича, защото е имало стотици свидетели, че не признава императорската власт и над нея има друга Сила. Тук не е нужно да бъде и шизофреник, ако някой толкова не може да повярва, че луди има, имало е и ще има.

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 29 минути, Myanmar написа:

Да. Страх ли те е, че в Библията пише лъжи и това може да се докаже?

Малко като двоен стандарт, не мислиш ли? Ти вярваш, но не можеш да доказваш и заповядваш на мен да не се съмнявам в твоята правота. Насреща си искаш да не знам и да не доказвам. Малоумно ми звучи. Ползваш думи "елементарно", "логично", а описваш собствената си немощ да знаеш това, в което вярваш. Разбери, че в дискусия не може да има само твоето мнение. Но ако ти изложиш такова, твое, а не на друг, задължение е да го подкрепиш. Иначе не е дискусия, а говорене със стената. Което се и случва. Защото на моите въпроси мълчите затапени.

Къде пък намеси и страха? А и като цитираш, цитирай цялото изречение. 

А тези свободни съчинения по отношение на това, какво правя, какво искам и т.н. ... то вече е безсмилено да продължавам да апелирам за сериозно отношение. В момента реагираш изцяло емоционално. А и по принцип си предразположен към подобни реакции... 

преди 1 минута, Myanmar написа:

а Господ. можело е да се отрече, но се е клел, че е самата истина. В тази нелогична постъпка наличието на шизофрения е прекрасно обяснение.

а може и да не е шизофрения
до колкото помня е Бог е искал сина на Мойсей за жертва, но се е смилил
после е решил да си направи син, който да пожертва....тъй де, така наречения жертвен агнец

преди 7 минути, Търсещ истини написа:

Отново ви предлагам да гледате на Евангелията като на митове.

Отново припомням, че всеки християнин, който допусне това ще бъде отлъчен моментално от правата вяра и Църквата приема и Стария и Новия завет за самата свята истина, без условности!

За останалите, добре дошли:

преди 32 минути, Myanmar написа:

Гледните точки са базирани на логика. Когато няма логика, само тогава не подлежи на доказване.

Аз ти илюстрирах изчезването на тяло до каква логика е довело. В момента са изчезнали и се издирват над 7000 души в България. По твоята логика те са възкръснали и ти ми заявяваш, че те са възкръснали, докато не докажа, че не са възкръснали. Изглежда не си разбрал изобщо тази логическа грешка: https://bg.wikipedia.org/wiki/Чайникът_на_Ръсел

Сега сигурно трябва да ти докажа, че гледната ми точка е логична. Но ако ти отказваш да видиш моята логика, а си държиш на някаква своя, това няма как да стане. 

Според Библията Христос се е появил пред учениците си след умирането му на кръста. Тези 7000 души направили ли са същото, за да представяш случаите за идентични?

на 1.11.2020 г. в 11:46, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

По- голяма глупост не бях чел.

:lol6:амиии , тва са му само за загрявка, пък и ракията винаги му идва вповече. Така, че са налице по-величави "примери' от тия. Той е своеобразен шампион в тая дисциплина - глупостите. За пиенето - не знам, може просто да не може да носи. 

преди 10 минути, Търсещ истини написа:

Нали не държите да знаете при кой даскал е учил жиу- жицу Крали Марко?

В смисъл?

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Добре, но да считаш, че си го изповядвал, а в последствие да го хулиш не е праведно. После моето било глупост, а твоето умно (мъдро) дело. Не става! 

Може да го хуля,особенно след научнопопулярния филм ,който гледах ,че Христос е съвкупност от няколко личности живяли по различно време. Мисълта ми е че като изповядваш ,която ида била религия не се счита за добро .

преди 16 минути, Myanmar написа:

Той е създател на една секта

Към тогава не е имало църква, за да се счита за секта. Явно нещо не знаеш или по-точно друг смисъл влагаш в църква и секта. 

Реално, създателя на Християнството е Йоан Предтеча и по твоя смисъл той е бил сектант, а не Христос. ;) 

Но, нека да не задълбаваме в историята. Остава си тай на въпросното възкресение, което ти или приемаш за своя вяра или не. 

Учените и по-скоро науката не може да работи с тайнства. Същата се занимава с откриване на тайни, но това не означава, че дават истината. 

преди 37 минути, Myanmar написа:

Ако изоблича, че някой е готов да даде живота си и вярва безпрекословно в нещо, греши, то това ще докаже, че силана на вярата не материализира в истина това, в което се вярва.

Това би доказало нещо само по отношение на конкретния случай, а не по принцип.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Църквата приема и Стария и Новия завет за самата свята истина, без условности!

е па, точно църквата е извратила истината за своя изгода

преди 7 минути, Shiniasu написа:

Къде пък намеси и страха?

Ами когато някой те попита в прав текст нещо, а ти всячески отбягваш да отговориш, това е защото се страхуваш от това какъв отговор имаш и какви последствия има той за теб. Елементарна логика.

преди 7 минути, Shiniasu написа:

А и като цитираш, цитирай цялото изречение. 

Не съм го правил за да променям смисъла на нечии думи, а единствено за прегледност и лаконичност. Мога и целите постове да цитирам и няма да е ясно на какво отговарям в цитираното.

преди 1 минута, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

особенно след научнопопулярния филм ,който гледах ,

айдеееее - отиде си мита за това че господ ти е поговорил на ушенце и ти разказал всичките му салтанати и мерудии.

преди 11 минути, Shiniasu написа:

А тези свободни съчинения по отношение на това, какво правя, какво искам и т.н. ... В момента реагираш изцяло емоционално. А и по принцип си предразположен към подобни реакции... 

Забелязваш ли, че вече в поне два поста виждаш проекция на себе си върху мен? Пишеш какво се случва на теб и ми го преписваш.

преди 37 минути, Myanmar написа:

Ти ме попита дали смятам, че Исус не си е вярвал. Шизофренията, създаването на алтернативна личнст, позволява той да си вярва напълно. И детектор на лъжата би го засякла, че казва истината, докато НЕ казва истината, че е син божи. Ето, че грешиш.

Ти не внимаваш. Както споменах един шизофреник не би могъл да изнесе толкова много житейски утвърдили се истини. Един шизофреник може да си повярва, че е голямата работа, но не и да убеди толкова много четящи Библията в това.

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

ъм тогава не е имало църква, за да се счита за секта.

:lol6:Ето - и по-големи глупости могат да се редят. Обаче смятам че той тепърва загрява в днешния ден. Колко пъти става вече въпрос, че като се почне с ракията толкова рано за деня... и от това е очакват само смешни резултати.

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Реално, създателя на Християнството е Йоан Предтеча и по твоя смисъл той е бил сектант, а не Христос.

:lol6:

Ма то всяко изречение е бисер...

преди 12 минути, Myanmar написа:

Не може да четете нещо и да пренебрегвате в какви времена се е случило.

от колко време викам, че са времена на принасяне на жертви...дивашки времена

преди 9 минути, дpъндю написа:

до колкото помня е Бог е искал сина на Мойсей за жертва, но се е смилил

Не се е смилил. Тествал го е. Каквато и гадост да се случи на овцете, Пастиря не е гадняр, ами просто изпитва вярата им, дали от любов могат да страдат и умират.

преди 11 минути, дpъндю написа:

после е решил да си направи син, който да пожертва....

Пишеш го все едно е решил да си купи мляко от магазина.

преди 39 минути, Myanmar написа:

Защо светотатстваш? Искам да те предупредя, че в момента, в който подложиш на съмнение своята вяра и свещените си книги, ти се вливаш в най-големия тюрлю-гювеч на света:

Ще си поема последствията. Така или иначе стоя зад предложението, което направих, всеки, който желае да прочете Новия Завет (може би само без Откровението, което е твърде неразбираемо), не като някаква свещена книга изискваща вяра, а просто като приказка. И да, продължавам да твърдя, че ако направи това непредубедено ще има голяма полза.

Не се е смилил. Тествал го е.

Колеги... от ракията само се изпростява. Или сменете реколтата, вида или напитката... или се ограничете.

преди 9 минути, Shiniasu написа:

Сега сигурно трябва да ти докажа, че гледната ми точка е логична.

Ти не можеш абсолютно нищо да ми докажеш. Защото твоята гледна точка не е логична. Тя не се крепи на наука или на факти, а на вяра. Затова има две различни думи - наука и вяра.

Надявам се, че поне си на ниво, на което осъзнаваш разликата между двете думи.

Пастиря не е гадняр

не знам какъв е пастира, ама е жертвал сина си
мисля си, дали за него, не сме добри овчици ...тъй де, и някой овен кът теп

преди 11 минути, Shiniasu написа:

Тези 7000 души направили ли са същото, за да представяш случаите за идентични?

Със сигурност са били виждани от други хора.

преди 39 минути, Myanmar написа:

А нешизофрениците не могли какво да направят, че не разбрах?

Да създадат религия, в която да вярват милиарди в течение на две хилядолетия. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.