Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия и духовност

Featured Replies

преди 1 час, Shiniasu написа:

Да не посмее човек да възкръстне - веднага ще го разконспирират.

Аха, ти смяташ, че е възкръснал? haha.png

Междувпрочем има и такава статистика, за колко хора живи са погребани, заради лекарски грешки. Статистика колко са погребани живи и са възкръснали не се води. Конспирация!

04.jpg

преди 52 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Според теб излиза, че човек който от даден момент на татък действа несъзнателно е жив.

Да не ровя, но медицината различава няколко вида смърт. При клиничната мисля, че мозъка не функционира, безвъзвратно е увреден, т.е. събуждане от кома не може да има, но човека си диша, храни се от системите, получава ерекция и т.н.

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

На несериозно: Ти от къде знаеш?! :) 

Откъде знам, че свръхестествена сила не е възкресила умрял човек?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Чайникът_на_Ръсел

• Отговори 4,5k
  • Прегледи 256,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-точно: Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.

• В правото сте си!  За мен не е проблем времето за размисли.  Докато обаче по някакъв "културен" начин засягат българите, то моето наказание не ще промени моя мироглед.  Да, бях рязък. Д

• Учени заснемат “Божествената искра” при зачеването на човека Интересен е пътят на човешките научни открития. От първоначалното състояние на директно възприемане на заобикалящия и вътрешния

Публикувани изображения

преди 9 минути, Myanmar написа:

Откъде знам, че свръхестествена сила не е възкресила умрял човек?

Дали чайник или извънземен със свръхестествени умения може да възкреси човек ти няма как да знаеш, а така също дали аз съм имал допир до чайник или извънземен. ;) 

За въпросния чайник аз имам български вариант: Ако ти покажа някоя пейка и ти кажа, че е прясно боядисана, то ти до момента в който не се допреш до нея, няма как да разбереш дали ти казвам истината или не. В последствие вече няма да е прясно боядисана. Ако обаче ти кажа, че човек е стъпвал на луната = о, да = това е истина, защото .... ако ти кажа, че не е стъпвал, то пък ти ще кажеш, но .... и .... 

п.п. Дори да отида до Луната, да се свържа с теб от там, то едва ли ще ми повярваш, че съм там. :) Ако кажа, че аз съм от възкръсналите, то определено ще кажеш, че говоря глупости. :) Само където това е в едно минало време по което ти не си бил до мен и реално не си видял моята смърт и в последствие моето възкресение. ;) 

Сега нека се върнем към Христос. Той съществувал ли е?! Към тогавашния момент знае ли се какво е станало с неговото тяло и къде е положено?! Бил ли е изобщо разпънат?! Остава само загадката какво е станало с неговото тяло! То изчезнало ли е?! Как може да изчезне един труп?! Хипотези много, но определено до нас не може да достигне истина, а само приета от дадена общност истина. 

Науката към момента не е дала отговор, а вид тълкования на факти, а същите са какво?! 

преди 35 минути, Myanmar написа:

За бедни хора, които никога не са чели нищо през живота си, защото не са грамотни, един сладкодумен разказвач, обещаващ край на страданието и мизерията им е истинско съкровище. Аз лично бих вървял след него, ако бях на тяхно място. Това са били професиите от културния бранш - трубадури и театри.

Той вечния живот не е обещаван безусловно. Колко хора могат да живеят съгласно десетте заповеди? Това, че нещо изглежда лесно, не го прави такова. И за какво да обикаля Исус и да проповядва нещо, в което не вярва - за слава? Че ще срещне през живота си има няма 5000 души. И за какво му е тази слава, след като е живял в лишения. Ей така, за да можеш да си нагласяш твърденията. Нямаш си представа колко си предубеден. И то не защото пишеш нещо, което не ми харесва лично на мен, а защото аргументите ти са смешни. Опитай с по-адекватни разсъждения. Мен така или иначе няма да ме убедиш, но поне излез с нещо по-сериозно.

преди 24 минути, Shiniasu написа:

Той вечния живот не е обещаван безусловно. Колко хора могат да живеят съгласно десетте заповеди?

А ти си мислиш, че той им е изреждал заповеди ли?

И за какво да обикаля Исус и да проповядва нещо, в което не вярва - за слава?

Ама кой е казал, че не си е вярвал?? Цялата ви вяра се базира на абсурди!!

Може и луд да е бил, може и да не е бил луд. Ама интересно ми е как никой не допуска, че е луд, сякаш лудостта е изобретена чак през 2020 г. Една шизофрения би обяснила много неща, примерно.

За страданието, което поема на драго сърце, мазохизма е прекрасно обяснение.

И всичко това, ако изобщо е съществувал и изобщо е бил разпнат. Защото тези приказки от преди 100 години назад са обикновено синтезирани от различни истории, за различни хора и различни места и различни събития. Отделно, че Библията разглежда разпокъсани времеви участъци, защото е писана по различно време от различни хора. Остава ни да приемем на доверие, че неща писани малко преди н.е. и останалите неща писани към 600 г. сл. н.е. са самата истина и че пишещия е могъл да знае какво ще и какво се е случило. Как го е научил, откъде го е научил, как го е преписал, как го е съчинил и украсил, тези неща вярващите не ги интересува. И там им е грешката.

И за какво му е тази слава, след като е живял в лишения.

Пак старата песен. Питам те втори път: Каква е професията на Исус Христос? Каква работа е вършел? Каква заплата е вземал? Ти беше ли там? Видя ли в паницата му какво има вечерта?

А колко хора се борят за едната слава...

Мен така или иначе няма да ме убедиш, но поне излез с нещо по-сериозно.

Защото си предубеден. Затова фактите не ти се харесват и затова няма да ги приемеш.

преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

За въпросния чайник аз имам български вариант:

Това са детски разсъждения. Вдетенил си се. Бъркаш наблюдение с наука, какво да говорим повече.

преди 26 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Остава само загадката какво е станало с неговото тяло! То изчезнало ли е?! Как може да изчезне един труп?!

Именно!!!! Труп е премахнат от пещера.

Хипотеза 1: Откраднат е от неговите сподвижници. 50 човека вървят подире му!!!!!!!!!!!! Традиция, която я има и досега.

Хипотеза 2: Свръхсъщество е наблюдавало и допуснало смъртта, но е възстановило органите му след това, въпреки смъртоносните рани, включително копие в сърцето и източена кръв, но не за да го показва. Привидял се един или два пъти в нечии сънища, но иначе се крие и повече не ораторства, което е било смисъла на живота му.

Ни кост, ни вест. Както казва Идеиоуид - мистериозно е.

Какво ли може да се е случило??

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Да изповядвал съм го.! Каквото и да говорят свещениците все в един момент вече ти тикват ,че няма пари я за храма ,я за нещо друго ,а за Господ говорят малко ,защото и те не знаят какво всъщност представлява. Будистите също .

Към момента по време на отслужване на ритуали не съм забелязал да говорят за пари. Да, извън храма те вече не са свещеници и тъй като и те са хора, то на маса (софра) водят светски разговори и беседи. 

Един надпис разположен до магазинчето за сувенири и т.н. в Кремиковския манастир имаше едно писание, което завършваше така: "Ако не може да помогнете с по-горните неща на нашата обител, то може да се помолите за същата и с това ще ни помогнете" Не съм го цитирал буквално, но ако отидеш до там ще го прочетеш цялото и ще схванеш смисъла. 

И друго = Там на Атон не се говори изобщо за пари, а ти може чрез послушание да помогнеш на въпросната обител. Това (Атон) ти го отричаш и следователно не си изповядвал, а си мислил, че изповядваш православието. Не ти е харесало православието. Добре, но да считаш, че си го изповядвал, а в последствие да го хулиш не е праведно. После моето било глупост, а твоето умно (мъдро) дело. Не става! 

п.п. Твоето слово определено не е праведно, което го прави неправославно. Няма нищо лошо, но не може да ме убедиш, че чрез твоето слово може да се направи добро. Да, вид приемливо = може, но същото не ще да е добро, а само и единствено сгодно за определена общност. Пак няма нищо, но то определено няма да е истина, защото прилагайки го към всеки не би довело до подобряване на всички.  

преди 16 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Към момента по време на отслужване на ритуали не съм забелязал да говорят за пари.

Моля??????????? Ти знаеш ли каква пара е една сватба или кръщене? Че има ценоразпис за всичко. Искаш да ти осветят икона, монета, ПАРИ!!!

преди 1 час, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

свещениците все в един момент вече ти тикват ,че няма пари я за храма ,я за нещо друго ,а за Господ говорят малко

Всякакви ги има. Има пияници, които искат пари за мезе. Има и хора хлевоусти. Но нито вярата им, нито невярата им доказват или отричат съществуването на нещо, което не са виждали и чували цял живот.

преди 19 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

"Ако не може да помогнете с по-горните неща на нашата обител, то може да се помолите за същата и с това ще ни помогнете"

Трети вариант няма - или ще се молиш или ще плащаш.

преди 20 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

а си мислил, че изповядваш православието

Анжел е будалист, не православен християнин. Той отрича Библията и 10-те божи заповеди. Как може да се объркаш, че е християнин!

преди 22 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не ти е харесало православието.

За съжаление, или пък за хубаво, точно така се става вярваш - според харесването. Излиза, че наличието или отсъствието на богове не е пречка. Харесва ти нещо и започваш да си вярваш.

преди 31 минути, Myanmar написа:

Труп е премахнат от пещера.

Хипотеза 3: Христос сам се е измъкнал, защото не е бил мъртъв. Бродил е 40 дни, а после се е покрил. Мисля, че в завета има описание за оня де не е вярвал във възкръсването и е бръкнал в раните му, за да се убеди че е жив. ;) 

Мда, остава си една мистерия .... но определено след 50 дни е създадена църквата, която определено пази тайнството по отношение на неговото възкръсване и същата в последствие става до толкова водеща религия, че дори Рим я приема след като вижда, че не може да се справи с неподчинението на своите поданици. От там на сетне е католицизма. Явното отцепване (взаимно анатемосване) е продължителен процес във времето докато Константин и Елена не помагат на православието да се изповядва на изток от Рим, а в последствие Кирил не защитава тезата си, че божието слово трябва да достига на родния език на местното население населяващо балканския полуостров. 

Как така става, един човек да повярва в православието без да провери достоверността му?! Велика тайна е това!!! Същата няма научено обяснение. :) 

Леееей колко незнаещи са тези учени хора, но твърдят, че само и единствено те казват истината. :) 

преди 8 минути, Myanmar написа:

Ти знаеш ли каква пара е една сватба

Да, 180 лв. НО, при определени случаи сключването на църковен брак може да стане и без пари. ;) Всичко се свежда до колко си се изповядал на свещеника (В повечето случаи енорийския). 

За сравнение светския е 360, но със същия поемаш и други негативи. :) 

п.п. За развод църквата не взима пари. :)  НО, определено по светски ти излиза "през носа". :) 

преди 53 минути, Myanmar написа:

А ти си мислиш, че той им е изреждал заповеди ли?

преди 54 минути, Myanmar написа:

Ама кой е казал, че не си е вярвал??

преди 1 час, Myanmar написа:

Аха, ти смяташ, че е възкръснал?

Ако се разровя, мисля че ще открия подобни въпроси и към други участници. Отново този вечно изискване на атеистите вярващите да доказват вярата си. Някой коментира написаното в Библията и въпрос: ама откъде знаеш, че така е станало? - Така пише в Библията. Никой не те задължава да му вярваш. В същото време се опитваш на базата на това, че в Библията пише нещо недоказано, да докажеш, че то е погрешно. Няма как да го докажеш по този начин. Това, че нещо не е доказано вярно, не го прави задължително погрешно. Елементарна логика. Ако ще доказваш нещо, направи го със сериозни доказателства. И не изисквай насрещни такиви, когато някой ти изказва гледна точка. Гледните точки не изразяват индивидуално отношение, а не универсална истина, и в този смисъл не е нужно да се доказват.

Ама интересно ми е как никой не допуска, че е луд, сякаш лудостта е изобретена чак през 2020 г. Една шизофрения би обяснила много неща, примерно.

То така както си тръгнал, след една година ще си вярваш, че е бил луд, а след още пет ще защитаваш тази истина яростно по форумите. Те предубежденията и фенетизма от толкова започват. 

Шизофренията изобщо не би обяснила написаното в Библията. Ама по никакъв начин. Дори и да се приеме написаното в Новия Завет за една измислена приказка, то в него има толкова много житейски истини, че само върху тях би било от огромна полза за всеки да помисли. Но по-важро е да се покаже, че авторът им може да е шизофреник. Странно защо нешизофрениците не могат да направят същото. 

преди 16 минути, Shiniasu написа:

на базата на това, че в Библията пише нещо недоказано, да докажеш, че то е погрешно

Да. Страх ли те е, че в Библията пише лъжи и това може да се докаже?

преди 16 минути, Shiniasu написа:

Ако ще доказваш нещо, направи го със сериозни доказателства. И не изисквай насрещни такиви, когато някой ти изказва гледна точка.

Малко като двоен стандарт, не мислиш ли? Ти вярваш, но не можеш да доказваш и заповядваш на мен да не се съмнявам в твоята правота. Насреща си искаш да не знам и да не доказвам. Малоумно ми звучи. Ползваш думи "елементарно", "логично", а описваш собствената си немощ да знаеш това, в което вярваш.

Разбери, че в дискусия не може да има само твоето мнение. Но ако ти изложиш такова, то твое, а не на някой друг, задължение е да го подкрепиш. Иначе не е дискусия, а говорене със стената. Което се и случва. Защото на моите въпроси мълчите затапени.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Да. Страх ли те е, че в Библията пише лъжи и това може да се докаже?

Как може, при положение, че ти нямаш допир до оригинала, а до вид препис?! 

Аха, ти смяташ, че е възкръснал?

В Библията така пише. И там не пише, че е възкръснал във физическото си тяло, ако помня правилно. Няма да търся така или иначе. Така че поне за едно нещо си прав - физическото тяло не може да бъде съживено след като веднъж душата се е отделила от него.

преди 2 минути, Shiniasu написа:

физическото тяло не може да бъде съживено след като веднъж душата се е отделила от него.

Не бъди сигурен. Въпроса е, че няма да е човека преди. ;) 

преди 10 минути, Shiniasu написа:

Гледните точки не изразяват индивидуално отношение, а не универсална истина, и в този смисъл не е нужно да се доказват.

Гледните точки са базирани на логика. Когато няма логика, само тогава не подлежи на доказване.

Аз ти илюстрирах изчезването на тяло до каква логика е довело. В момента са изчезнали и се издирват над 7000 души в България. По твоята логика те са възкръснали и ти ми заявяваш, че те са възкръснали, докато не докажа, че не са възкръснали. Изглежда не си разбрал изобщо тази логическа грешка: https://bg.wikipedia.org/wiki/Чайникът_на_Ръсел

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Как може, при положение, че ти нямаш допир до оригинала, а до вид препис?! 

Ако изоблича, че някой е готов да даде живота си и вярва безпрекословно в нещо, греши, то това ще докаже, че силана на вярата не материализира в истина това, в което се вярва.

Защото мюсюлманина твърди, че християнина греши. А християнина твърди, че мюсюлманина греши. И от двете страни много си вярват, но очевидно няколко милиарда от едната страна СЪС СИГУРНОСТ грешат.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Аз ти илюстрирах изчезването на тяло до каква логика е довело.

Довело е до вид хипотези. Тези които си визирал са спрямо теб най-удачни, но това не означава, че са истина. 

преди 7 минути, Shiniasu написа:

В Библията така пише.

Говорихме за българина.

преди 18 минути, Shiniasu написа:

Шизофренията изобщо не би обяснила написаното в Библията. Ама по никакъв начин.

Ти ме попита дали смятам, че Исус не си е вярвал. Шизофренията, създаването на алтернативна личнст, позволява той да си вярва напълно. И детектор на лъжата би го засякла, че казва истината, докато НЕ казва истината, че е син божи. Ето, че грешиш.

преди 19 минути, Shiniasu написа:

Дори и да се приеме написаното в Новия Завет за една измислена приказка, то в него има толкова много житейски истини, че само върху тях би било от огромна полза за всеки да помисли.

Защо светотатстваш? Искам да те предупредя, че в момента, в който подложиш на съмнение своята вяра и свещените си книги, ти се вливаш в най-големия тюрлю-гювеч на света:

За страданието, което поема на драго сърце, мазохизма е прекрасно обяснение.

Ама разбира се. Мазохистът така или иначе не страда. На мазохиста болката му носи удоволствие. Така че страданието и удоволствието са индивидуално отношение. При едно и също преживяване един човек може да страда, а друг да се радва. Исус е изпитвал състрадание. Страдал е защото другите не са разбирали живота и са живели неправилно причинявайки си излишна болка и затруднения. Когато видиш човек да страда и ти може да изпиташ същото, което не значи, че ще му изкупиш греховете или нещо подобно. Това, което прави Христос в действителност трудно може да бъде обяснено. Индивидуално той не изкупува ничии грехове, но оказва определено въздействие върху последващото развитие на цялото човечество. 

преди 22 минути, Shiniasu написа:

Странно защо нешизофрениците не могат да направят същото.

Могат и го правят! Имаше един репортаж за една такава, която бе написала десетки, ама много десетки книги. За извънземните.

А, извинявай, помислих, че ме питаш за шизофрениците.

А нешизофрениците не могли какво да направят, че не разбрах?

преди 10 минути, Myanmar написа:

Защото мюсюлманина твърди, че християнина греши.

Те не отчитат Христос. Отричат възкръсването му. Реално къде са били по ония времена мюсюлманите?! За мюсюлманина друг е праведния пророк, и  знаеш ли от къде е подскочил и се е възнесъл?! 

ПП: Искам важно да отбележа нещо, че май си недоразбрал и си отсъствал от този урок по история. Исус не е наложил никаква религия. Той е създател на една секта, във времена, в които боговете, в които са вярвали, са били повече от звездите. Римляните са имали богове за всичко - отделен за седлото, отделен за тревата и т.н. Не Исус, а римски император прави тази секта религия и я налага с меч. Ти прочете ли защо, като ти го написах, или не ти изнася?

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Те отчитат Христос.

Знам, че има припокриване. И с девата и прочие. Ама по време на турското иго за тези думи главата ти щеше да е забита на кол. Занеси в Турция в една джамия християнска икона и виж какво ще ти се случи.

преди 1 минута, Shiniasu написа:

Това, което прави Христос в действителност трудно може да бъде обяснено.

е много лесно за обяснение
принесен е в жертва от баща му, а не е саможертва
по спомен, в библията пишеше, че Исус се е молел на баща си да промени съдбата му

преди 3 минути, Shiniasu написа:

Индивидуално той не изкупува ничии грехове, но оказва определено въздействие върху последващото развитие на цялото човечество. 

Предполагам, че едно време горното е било еретична мисъл.

Ако погледнем сега на Заветите като сборник с митове, митът за изкупването на греховете е оригинален, интересен, добре структуриран. Мястото му в културната съкровищница на човечеството е заслужено.

Пак старата песен. Питам те втори път: Каква е професията на Исус Христос? Каква работа е вършел? Каква заплата е вземал? Ти беше ли там? Видя ли в паницата му какво има вечерта?

А колко хора се борят за едната слава...

Какво е правил Исус до 33-та си година? Явно още не е бил решил да става известен и трябва с нещо друго да си е изкарвал прехраната. Още повече, че в онези времена хората са работили още от деца. И какво излиза? Цял живот Исус е работил нещо друго и не е работил само там колкото време е описано в Библията. Явно му е омръзнало да работи и за разнообразие е решил да рискува живота си за 10 минути слава. 

преди 37 минути, Shiniasu написа:

Но по-важро е да се покаже, че авторът им може да е шизофреник.

Не е нужно да е шизофреник. Виж Миро Трола. Само лъжи под перото му. Плащат му. А едно време НА ВСЕКИ, който може да пише, СЕ ПЛАЩА. Така се увековечава славата на този или онзи. Затова и има в историята за една битка два източника, в които пише, че различни войски са победили. Според теб и двете са кристална истина, въпреки, че взаимно се изключват, защото са написани ли?

Дали срещу заплащане или защото някой подкрепя едни наистина прекрасно звучащи обещания за безкраен кеф в Отвъдното, НЯМА ПРЕЧКА някой да напише неща, за които няма доказателства или дори не вярва и грам.

преди 27 минути, Shiniasu написа:

Така че поне за едно нещо си прав - физическото тяло не може да бъде съживено след като веднъж душата се е отделила от него.

Не се ли е привидял умрелия Исус на аверите си и на майка си - общо два пъти?

преди 20 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Довело е до вид хипотези. Тези които си визирал са спрямо теб най-удачни, но това не означава, че са истина. 

Разбира се.

преди 8 минути, Shiniasu написа:

Какво е правил Исус до 33-та си година? Явно още не е бил решил да става известен и трябва с нещо друго да си е изкарвал прехраната. Още повече, че в онези времена хората са работили още от деца. И какво излиза? Цял живот Исус е работил нещо друго и не е работил само там колкото време е описано в Библията.

haha.pnghaha.pnghaha.png

Няма нито една дума, че Исус има и един работен ден през живота си и ти заключи, че е работил 33 години. За следващите три знаем, че други са му плащали яденето и подслона.

haha.pnghaha.pnghaha.png

преди 6 минути, Shiniasu написа:

Какво е правил Исус до 33-та си година? Явно още не е бил решил да става известен и трябва с нещо друго да си е изкарвал прехраната.

ти кога колиш агнето за курбан ?

преди 8 минути, Shiniasu написа:

Какво е правил Исус до 33-та си година? Явно още не е бил решил да става известен и трябва с нещо друго да си е изкарвал прехраната. Още повече, че в онези времена хората са работили още от деца. И какво излиза? Цял живот Исус е работил нещо друго и не е работил само там колкото време е описано в Библията. Явно му е омръзнало да работи и за разнообразие е решил да рискува живота си за 10 минути слава. 

Отново ви предлагам да гледате на Евангелията като на митове. Те са полезни и интересни не с това, което не е казано, а с това, което е разказано в тях. Нали не държите да знаете при кой даскал е учил жиу- жицу Крали Марко?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.