Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Източни религии и учения, учители и пътища

Featured Replies

и сега кво стана, коя е най-по-супер кармичната религия ?

• Отговори 398
  • Прегледи 25k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

между другото будизма бил голяма работа,цял живот си усъвършенстваш мозъка и бодито и изведнъж .ето виж как се реже месо на мъртвец,за да се привлекат лешоядите

на будизма който е най,най -хубавото нещо на света...

Принципите на Буда са едно, Будизмът като религия - съвсем друго.

Както Християнството и християните не са Христос, така и Будизмът и неговите последователи,  не са Буда.

Затова съм против всички организирани религии. Но не и против мъдростите, които се съдържат в религиозните писания.

и сега кво стана, коя е най-по-супер кармичната религия ?

Тази снимка по никакъв начин не доказва, че това е извършено от будист.

В повечето източни религии, труповете на мъртвите се изгарят.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

• Автор

що бе,аз мога да ти покажа и други работи..нещо от индия например,дето толкова ви възбуждат източните религии и дрън-дрън ярина...там хиндуистите си хвърлят бебетата , да им прогонят злите духове и си пробиват тялото с куки................туй е все изток, драга радетелко за мир,не те ли стресира ,че страдат човешки същества.....и до ден днешен това се прави в чест на богинята кали:

Да, всичко идва от човешкото невежество.

Затова Буда казва, че първата от Трите отрови като причина за страданието, е невежеството.

• Автор

------------------------

Не съм последователка на източни  религиозни секти, и не мога да отговарям за нещата, които вършат други хора.

Аз отговарям единствено за себе си. :)

Така че не знам, защо ме занимаваш с тези неща.

Я еврейката как яко нacpa темата !!!

Много е готино когато едни набожни плюят по други набожни, така се вижда каква стока са всичките.

• Автор

ама на теб, не ти ли стана ясно бе белджъм.най кармични са индийските религии.вярват в кармата и прераждането.ето,който  не слушка,следващия път ,пак ще дойде на света като човек.който човек слушка,следващия път ,ще дойде на света като крава..след него ще вървят хора,ще събират ла**ата му,ще ги сушат и ядат,ще пият и урината и ..щото кравата е свещена.

въобщееее...пред тях  са блеснали  ла**ата ,пардон ,житата и те вървят,вървят напред :lol6:

Да, Законът на Карма е Законът на Висшата справедливост.

Няма защо точно на теб, "богопомазаната" и "богоизбраната", да ти бъдат обяснявани такива закони.

За теб важат законите на Талмуда и Законът - око за око, зъб за зъб.

А според Закона на Карма, ти си родена неслучайно еврейка. Това е изпитание за теб. И от твоето поведение се вижда, че твоята религия, не те е направила с нищо нито по-добра, нито по-човечна, нито по-мъдра. Така че не ми хвали една кървава религия с едно кръвожадно божество, чиито последаватели няма как да са добри и хуманни, след като трябва да са по образ и подобие на божеството описано там.

В източните религии няма поучения за омраза и насилие, както се проповядва в твоята религия.

Така че, няма защо да ни се фръцкаш и да ни я хвалиш.

драга балама ми, ами темичката е за източните религии и учения нали.????за това колко били хубави и какъв светъл принос давали за душата на човека. ее, показва се и друга гледна точка.ти ,какво искаш да ти поливам със захар  постовете,като знам за какво става въпрос ли? 

понеже си радетелка за световен мир и осъзнаване,понеже търсиш източника на злото,ами ето показа ти се ...давай и си впрегни силиците да помагаш, аум,ом ..действай сега ти се е паднало да спасяваш света и хората......

не трий ла**ата на мингянските религии,с претенции за арийски корени ...ще се изцапаш. даде ти се линк..даже не един.не се прави на разсеяна и недовидяла

та сега като видим твоето питане:

отговори ми ..къде видя мъдрост, и нещо за поука от източните религии?!?!

От тези наречени от теб "мингяни", са се пръкнали милиони мъдреци.

Но нека не се захващаме откъде какво се е пръкнало, защото после да не ревеш, че съм антисемит  и че съм пълна с омраза, когато показвам фактите и истината, от която ще те заболи! ;)

Дори и да ти цитирам мъдрости и поуки от източните учения, ти никога няма да ги проумееш и осъзнаеш.

Така че е по-добре да ги цитирам на някой етичен и човечен атеист, но не и на религиозен фанатик като теб.

Да, Законът на Карма е Законът на Висшата справедливост.

Няма защо точно на теб, "богопомазаната" и "богоизбраната", да ти бъдат обяснявани такива закони.

За теб важат законите на Талмуда и Законът - око за око, зъб за зъб.

А според Закона на Карма, ти си родена неслучайно еврейка. Това е изпитание за теб. И от твоето поведение се вижда, че твоята религия, не те е направила с нищо нито по-добра, нито по-човечна, нито по-мъдра. Така че не ми хвали една кървава религия с едно кръвожадно божество, чиито последаватели няма как да са добри и хуманни, след като трябва да са по образ и подобие на божеството описано там.

В източните религии няма поучения за омраза и насилие, както се проповядва в твоята религия.

Така че, няма защо да ни се фръцкаш и да ни я хвалиш.

От тези наречени от теб "мингяни", са се пръкнали милиони мъдреци.

Но нека не се захващаме откъде какво се е пръкнало, защото после да не ревеш, че съм антисемит  и че съм пълна с омраза, когато показвам фактите и истината, от от която ще те заболи! ;)

Дори и да ти цитирам мъдрости и поуки от източните учения, ти никога няма да ги проумееш и осъзнаеш.

Така че е по-добре да ги цитирам на някой етичен и човечен атеист, но не и на религиозен фанатик като теб.

Кали била прототипа на Яхве.

Поне брото в другия форум такива аналогии прави. Знам ли, да не се окаже прав?... :no-no:

• Автор

Кали била прототипа на Яхве.

Поне брото в другия форум такива аналогии прави. Знам ли, да не се окаже прав?... :no-no:

Поясни моля те, коя е Кали?

А виж тук, нещо интересно за времената в които живеем, според индусите:

Пророчества на индусите за края на Тъмната епоха

Ако вярваме в това пророчество, то перспективите хич не са положителни, тъй като, според него, сме само в началото на Кали юга и ще има да става още по-зле. Все още мъдростта от писанията е жива и има лъч светлина, но според писанията, скоро и той ще бъде забравен и ще настъпи пълен мрак. Брррр. ;)

• Автор

Ако вярваме в това пророчество, то перспективите хич не са положителни, тъй като, според него, сме само в началото на Кали юга и ще има да става още по-зле. Все още мъдростта от писанията е жива и има лъч светлина, но според писанията, скоро и той ще бъде забравен и ще настъпи пълен мрак. Брррр. ;)

А ти какво очакваш? Аз не се съмнявам, че ще става по-зле... Човечеството не върви към добро.  

• Автор

Е, аз не вярвам в пророчества и съм убедена, че каквото си посеем, това и ще пожънем. Нямаме нужда от Божества, за да си сърбаме попарата.

Ние сме отговорни тук и сега, като общество и индивиди, защото ние полагаме основите на утрешния ден. Каквото си го направим - такова. Ако има повече любов и приемственост между нас, хората, децата ни ще се радват на по-светло бъдеще. Но между любов и любов има съществена разлика. Ето каква:

Благодаря за хубавия цитат.

Съгласна съм, че всичко зависи от нас, че ние сме отговорни за нашето бъдеще, за бъдещето на този свят, на тази планета и на хората които живеят на нея. Затова казах, че светът като цяло не върви към добро бъдеще.Такава е истината....поне според моето виждане.

Докато хората не заживеят в мир и любов, докато има противопоставяне и борби между тях, няма как светът да върви към добро.

Ще дойде ден, когато той трябва наново да бъде унищожен, за да се роди всичко отново.

Определянето на желанията и стремежите , фантазийте и приумиците на субекта като закони за изменение и развитие на обективната реалност (като физични закони примерно) се нарича невежество !

Най-малкото защото се обръщат причинно следствените връзки - субекта отразява действителността , а не обратно.....

Поради тази причина , законите на изменение и развитие на субекта , е невъзможно да не съвпадат по същество със законите които те отразяват....(да отразяваш никак не значи само да се погледнеш в огледалото :) )...

Примерно : конфликт -> количествено-качествено превръщане -> равновесие водещо до нов конфликт на качествено по-високо ниво....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Определянето на желанията и стремежите , фантазийте и приумиците на субекта като закони за изменение и развитие на обективната реалност (като физични закони примерно) се нарича невежество !

Най-малкото защото се обръщат причинно следствените връзки - субекта отразява действителността , а не обратно.....

Става дума за психически нагласи, а не за преместване на планини във физическия смисъл.

Каквото вътре, такова и отвън, каквото горе, такова и долу - херметическите принципи могат да служат за чудесна илюстрация на някои източни учения. Херметизмът има парадоксално светоусещане - същото е и на Изток, но за един западен ум са меко казано "странни и нелепи". Нужни са определени нагласи, за да се разберат в дълбочина, в противен случай философията ще прилича на поредната безсмислица, изсмукана от пръстите. Няма нищо лошо или погрешно в това да обърнеш причинно-следствените връзки. Ако не друго, поне се сдобиваш и с друга гледна точка.

Става дума за психически нагласи, а не за преместване на планини във физическия смисъл.

Каквото вътре, такова и отвън, каквото горе, такова и долу - херметическите принципи могат да служат за чудесна илюстрация на някои източни учения. Херметизмът има парадоксално светоусещане - същото е и на Изток, но за един западен ум са меко казано "странни и нелепи". Нужни са определени нагласи, за да се разберат в дълбочина, в противен случай философията ще прилича на поредната безсмислица, изсмукана от пръстите. Няма нищо лошо или погрешно в това да обърнеш причинно-следствените връзки. Ако не друго, поне се сдобиваш и с друга гледна точка.

Обръщането на причинно следствените връзки не води до нищо друго освен до неразрешими противоречия (казано по-просто и по друг начин до пълни глупости) и съзнанието капитулира в нозете на Бога !.....т.е. води до неадекватност на околната среда....  :D

Така , че "другата" гледна точка си я дръжте за Вас.... 

Обръщането на причинно следствените връзки не води до нищо друго освен до неразрешими противоречия (казано по-просто и по друг начин до пълни глупости) и съзнанието капитулира в нозете на Бога !..... :D

Според теб. В абстрактното мислене има място за множество гледни точки. В ума си човек може да види един предмет от много различни ъгли и затова не се налага физическото му преместване, за да се сдобие и с по-различна визия. 

Излагам принципни идеи, но не ги налагам. Всеки сам избира своите убеждения и сам им робува.

.... В абстрактното мислене има място за множество гледни точки....

Само по-себе си говори , че е много ограничено само в себе си и представлява много малка част от цялото ...т.е. е вярно в много ограничена степен . А това се "забравя" или подминава с лекота при извеждане на генерални изводи. Какво следва от това трябва да е ясно....субекта се отделя от обекта и няма никаква връзка с действителността...т.е. получава се измислица някаква :)

• Автор

Само по-себе си говори , че е много ограничено само в себе си и представлява много малка част от цялото ...т.е. е вярно в много ограничена степен . А това се "забравя" или подминава с лекота при извеждане на генерални изводи. Какво следва от това трябва да е ясно....

Истината може да бъде открита само когато съзнанието е освободено от замърсявания, които му вредят.

Но нека се замислим кои са тези замърсявания?

Според теб?

Истината може да бъде открита само когато съзнанието е освободено от замърсявания, които му вредят.

Е, не. Лишено от всякакъв смисъл е да се задавт толкова общи въпроси...че и да се очаква адекватен отговор.

• Автор

Е, не. Лишено от всякакъв смисъл е да се задавт толкова общи въпроси...че и да се очаква адекватен отговор.

Не мисля, че отговорът е сложен. Истината винаги е проста, но много често ние търсим много дълги и заобиколни пътища към нея.

Според теб?

Е , да де ! Описал съм ги тези "замръсявания" по-горе.....механизмът е прост - отделяне на даденото нещо само за себе си и неговото абсолютизиране като единствена форма.

Казано по научному пълно отсъствие на диалектика.... :)

Не мисля, че отговорът е сложен. Истината винаги е проста, но много често ние търсим много дълги и заобиколни пътища към нея.

Не може да си говориш по принцип. Звучи кат напушен брътвеж. Истината за кое? Винаги има контекст, ситуация, конкретни обстоятелства. А иначе отговора на твоя въпрос го е дал Дъглас Адамс - 42. Също толкова адекватен като въпроса :)

• Автор

има някаква особена прелест в това,да събудиш в 6 часа ,целия форуми да ме залееш с твоята неподправена любов. благодаря ти.

Още първото ти изречение, е лъжа

АУМ, на 25 Авг 2013 - 07:31 AM, написа:

Разбирам, че обичаш винаги да си в центъра на вниманието, светът да се върти около твоята личност.

Не виждам тук, някой да се интересува от твоето семейство, от това кога и къде си родена, кога правиш секс, каква кола караш, какво е материалното ти състояние.

А сега, по темата:

Можеш ли да разясниш на всички, каква е разликата между евреин и юдеин?

Не може да си говориш по принцип. Звучи кат напушен брътвеж. Истината за кое? Винаги има контекст, ситуация, конкретни обстоятелства. А иначе отговора на твоя въпрос го е дал Дъглас Адамс - 42. Също толкова адекватен като въпроса :)

Въпросът ми беше конкретен:

АУМ, на 25 Авг 2013 - 09:24 AM, написа:Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.