Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Източни религии и учения, учители и пътища

Featured Replies

Рамус: Най-големия страх на ранената птица е да не бъде ранена отново и в страха си ще прави всичко възможно да не го допусне. Но така тя е нон-стоп е един "ранЕн филм" с много "рани" и "ранени птици" в него..

Добър опит, Рам, но пак ще трябва да ти кажа "студено".

Този филм "Птиците умират сами" е много стар. Но още си го спомням - отец Ралф де Брикасар и Мегито. Но и там мен ме няма.

Готин психопренос направи, което разкри и една чувствителна, ранявана, настрадала се душа, която не е с нищо по-различна, от която и да било друга. Ела да си те гушна.

Кажи ми - защо е толкова голяма потребността ти за да пишеш толкова много чужди думи. Искаш да кажеш нещо, добре - защо са ти чуждите думи в това? Имаш дар-слово, и когато спреш "лекцията" имаш съдържание много повече от това, което иначе изливаш към въображаемата публика.

Така и не стана ясно кои думи са "чужди" и кои "собствени"? Да не би да живееш в свят, където има някакви думи, които са лично притежание на точно определени хора, а не на всички?! Отлично знам, че не си толкова тъп, затова ще приема, че не си се изразил правилно. Сигурно си имал нещо конкретно предвид, но поради бързане, не си доуточнил и се получава безсмислица някаква.

Думите са знаци, кодове, които винаги съдържат някакво послание. Едни и същи думи, но казани с различна интонация или мимика, жест, поглед, могат да означават толкова различни неща. Едни и същи думи, но употребени в друг контекст, също придобиват и друго значение. Затова е и толкова трудно разбирането на писанията - когато авторите на тези древни текстове са се опитвали да ни оставят пътеводни знаци под формата на думи, те са влагали съвсем друг, много по-пълен и богат смисъл в тях, отколкото един съвременен човек би могъл да долови със сегашния си начин на възприятие. Думите са "телата" на нашите мисли, но за мен винаги са били много ограничен и подвеждащ инструмент, тъй като погрешната им интерпретация винаги е била главната причина за дисхармония, за дисонанс. В пъти предпочитам да комуникирам без думи. Един поглед може да ми каже повече и от най-"подходящите" думи на света. Но във форуми, уви, най-голямата част от комуникацията не е достъпна, оттам и високият процент на грешка в интерпретацията на думите.

И още нещо - отново думичката "послания" , в цитата, в болд - към кого са, защо е толкова важно да си посланик - кой говори, на кого говори, за да казва точно това, което казваш ти?

Сори, но тук вече прихнах от смях, дори си разлях портокаловия сок върху лаптопа. И децата в университета в специалност "комуникация" ще ти кажат, че всяка дума съдържа послание. Думите са знаци, кодове, които винаги съдържат някакво послание, както вече казах по-горе. Дори всеки жест, всяка мимика, всяка поза е послание. Хората комуникират, за да обменят информация, а това става чрез послания. Целият жив свят, който ни е познат, общува чрез послания. Цялото човешко изкуство не е нищо друго освен послание. Но е интересен въпроса ти за това кой говори и откъде се взема нуждата във всяко обусловено съзнание да изпраща послания. Да комуникира себе си, вместо да си трае и просто да блее и пасе тучната тревица. Удивително - накъдето и да погледне човек, ще види един свят, гъмжащ от послания, животът е една непрекъсната комуникация, непрестанен обмен на информация, който улавяме със сетивата. Ние сме буквално бомбардирани от послания, повечето от които игнорираме, за да не ни прегрее харда. А причината....причина е може би дълбокият творчески импулс, който е заложен и във всеки човек - да се самоизрази, с което да се "роди" и обуслови - трансформира и опознае?... Дори идеята за Бог се материализира чрез логоса - словото...

Ти как мислиш?

• Отговори 398
  • Прегледи 25k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Оооох! Нямаше ме само 5-6 часа , а тук настъпила истинска война....

АУМ , един съвсем добронамерен съвет от мен (и към всички останали)!

Най-напред си оправи понятията за най-основните неща , защото без основни понятия човек не може за свърже на кръст два прости факта........

След понятията идват съжденията и умозаключенията (или казаните с разни неразбираеми думички неща в разните учения ....ама иначе , поради това изглеждащи изключително авторитетно...)...

Пък ако наистина настояваш за знание , най-добре започни още съвсем от начало - усещане , възприятие и представа.....това е начинът да се избегнат различните религиозни (и не само) заблуди . Т.е. да се опитаме да разберем какво в същност става в нашите глави , как в същност мислим.

Цитат :

"...Тук ще ти цитирам един мъдрец. Ако осъзнаеш и смелиш какво ти казва, това само ще ти бъде от помощ.

" Каква е разликата между битие и знания. Същата каквато е разликата между познание и знанията. Познанието е битие.

-ОШО....."

Битието е начинът на съществуване на даденото нещо , то е неговата същност.

Знанието е явление на съществуващото нещо , то е форма на негова проява .

Познанието е процесът на усвояване на даденото нещо като явление.

Това са съвсем различни неща свързани по между си чрез мисленето изобщо....

Четейки горното (цитата) , вече е лесно и ясно да се "осъзнае и смели" какво ти казва :

ОШО и подобните нему , това което правят е да ти сготвят такъв тюрлю-гювеч , че и кучетата не биха го яли.....друг е въпросът , че се намират мераклий с единственият стремеж към оригиналност , без да вложат и капчица мисъл.....т.е. нито едното е другото , нито пък разликата между тях е една и съща.Какво "осъзнаваш и смилаш" тогава , или пък се правиш , че го правиш ?! 

Тъкмо напротив !

Ето и форма на умозаключение със стойност :

Битието , подложено на познание ни дава знание за неговият начин на съществуване и законите на неговото изменение и развитие .

И понеже човекът също е част от битието , по същият начин подлежи на познание , което ни дава знание за него....

Който се хваща за думите, не вниква в смисъла, не хваща семантиката на израза и оттам не може да осъзнае същността на казаното.

Но, както се казва...всяко нещо с времето си.Когато ученикът не е готов, не може да чуе думите.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Който се хваща за думите, не вниква в смисъла, не хваща семантиката на израза и оттам не може да осъзнае същността на казаното.

Но, както се казва...всяко нещо с времето си.Когато ученикът не е готов, не може да чуе думите.

:)

http://vbox7.com/play:49957b9e6c

П.П. Това е една от любимите ми (само)реклами..... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

ама да си йога, значи да си практик.

Взимам повод от тази реплика на Рам, която цитирам извън контекста, за да кажа какво мисля за настоящата дискусия за т.нар. "източни учения". Рам е напълно прав.

Значи целта на това на това да ходим на басейн, да речем, е да се научим да плуваме. Можем да изчетем и наизустим безброй книжки по темата как да се научим да плуваме, какви са 4-те основни стила, как да организираме тренировките си, как да се храним докато тренираме и всякакви такива. Всичко това, обаче, е напълно безполезно, ако след като скачайки във водата започваме да се давим...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Добър опит, Рам, но пак ще трябва да ти кажа "студено".

Този филм "Птиците умират сами" е много стар. Но още си го спомням - отец Ралф де Брикасар и Мегито. Но и там мен ме няма.

Готин психопренос направи, което разкри и една чувствителна, ранявана, настрадала се душа, която не е с нищо по-различна, от която и да било друга. Ела да си те гушна.

Рамус: Кажи ми - защо е толкова голяма потребността ти за да пишеш толкова много чужди думи. Искаш да кажеш нещо, добре - защо са ти чуждите думи в това? Имаш дар-слово, и когато спреш "лекцията" имаш съдържание много повече от това, което иначе изливаш към въображаемата публика.

Така и не стана ясно кои думи са "чужди" и кои "собствени"? Да не би да живееш в свят, където има някакви думи, които са лично притежание на точно определени хора, а не на всички?! Отлично знам, че не си толкова тъп, затова ще приема, че не си се изразил правилно. Сигурно си имал нещо конкретно предвид, но поради бързане, не си доуточнил и се получава безсмислица някаква.

Думите са знаци, кодове, които винаги съдържат някакво послание. Едни и същи думи, но казани с различна интонация или мимика, жест, поглед, могат да означават толкова различни неща. Едни и същи думи, но употребени в друг контекст, също придобиват и друго значение. Затова е и толкова трудно разбирането на писанията - когато авторите на тези древни текстове са се опитвали да ни оставят пътеводни знаци под формата на думи, те са влагали съвсем друг, много по-пълен и богат смисъл в тях, отколкото един съвременен човек би могъл да долови със сегашния си начин на възприятие. Думите са "телата" на нашите мисли, но за мен винаги са били много ограничен и подвеждащ инструмент, тъй като погрешната им интерпретация винаги е била главната причина за дисхармония, за дисонанс. В пъти предпочитам да комуникирам без думи. Един поглед може да ми каже повече и от най-"подходящите" думи на света. Но във форуми, уви, най-голямата част от комуникацията не е достъпна, оттам и високият процент на грешка в интерпретацията на думите.

И децата в университета в специалност "комуникация" ще ти кажат, че всяка дума съдържа послание. Думите са знаци, кодове, които винаги съдържат някакво послание, както вече казах по-горе. Дори всеки жест, всяка мимика, всяка поза е послание. Хората комуникират, за да обменят информация, а това става чрез послания. Целият жив свят, който ни е познат, общува чрез послания. Цялото човешко изкуство не е нищо друго освен послание.

Ти как мислиш?

Сестро, гледам се посъвзе и позакърпи образа. Кризата отмина. Радвам се, че се възвърна, дори и да не ти се вярва - да, радвам се!

Възвърна се и останалото и тука вече почнаха пропуските .

Дори не съм гледал филма, нито съм чел книгата. За разлика от теб - виждам че асоциирането по готови образи върви на бекграунд. После излиза че за тях говоря и ... внимание - теб те няма там. Баси мистерията беее - пак не улучих. Психопреноси, все готини, все разкривам нещо си... Много тайнство, много нещо, ей.

Сестро, ти самата не знаеш къде си, но важното че и "там те няма". Ми тва е - все съм на студено... Даже и гушнат, на топличко... :) . Мамчееее...

За чуждите и собствените думи - там вече е ясно, написала си го. Нямаш шанс да го разбереш, квото и да напиша, то писах, брисах - не става. Няма и да стане, не съм чак толкова наивен, просто се упражнявам в изказ. Не е моя работа, нито отговорност - така или иначе квото е, това е. Каквито сме - това сме. Много теория иначе, сестро - обаче теб те няма в нея. Колективното говори през теб, още не съществуваш, индивидуалното е само някъде застинало във фаза на бунт и защита, няма да го разбереш, мъжете само ще ги обичаш, ама и за обичане не стават, освен като мъже. Само мъже сестро. а щом обичането е само до мъже, значи е само до жената в теб. Въпроса е, че и така не може да обича, българския език за разлика от тия сред които говориш, има две думи - ОБИЧ и ЛЮБОВ. В никой друг език това не е налице. Там, тия понятия са синоними. То и в бг, за повечето хора не стига вътрешния капацитет, за да видят почти качествената разлика между тях. Но това е - ежедневния реал за повечето хора е пределно тесничък, малък и понякога и 30 думи да са им достатъчни.

Сега - за посланията. Ти вероятно с българския език малко си го позарязала. Случва се при емигрантите, заради новата среда, заради условията в които комуникираш. Думата послание е дума, свързана с ПОСРЕДНИК. Посредник между нещо и друго нещо. Послания, са изразите на субект, който се нарича ПОСЛАНИК. Неговата функция е да посредничи и да предава сборни и представителни насоки от една страна към друга.

Визираните от теб насоки в опитите за разсъждения са нещо съвсем друго. Не зная кои са университетите, които визираш, но науката КОМУНИКАЦИЯ е част от социалната психология, пък и от психологията въобще, но думата "послание" не е за този контекст, в който ти я слагаш. Не че нещо, не че си длъжна, това си е твоето значение. Но да ги кажа, че има и други съдържания.  Езика и словото са само мост, те са канал за информация предавана между две налични среди. Ако беше учила в тия университети, дето не стават за деца, там има други думички - транзакция, смисъл, съдържание, абстракции... и т.н. При човека е налице редица особености в транзанциите чрез език и слово, които са слесдствие на психичните му особености. Социалната среда играе главната роля, но не и единствена.... Тук не е образователна страница и аз не си служа с линкчета и клипчета, нито думички на авторитети, ако ще и да са графини, царе, или световни учители. Думите ми служат за да изразя себе си... СЕБЕ СИ. (представяш ли си, колко съм нагъл - да нарека СЕБЕ СИ). Веданта я познаваш само по книга и приказки за нея. И да си я назубрила, толкова. Но това не са хората от които тя идва. Това е само отгоре по социалните канали.

Така и се подмина един важен въпрос - СЕСТРО - защо в множествено число говориш и защо толкова много чужди готови думи, казани анблок от някой друг, използваш за да кажеш нещо ти самата. Защо дори разсъжденията са ти като лекция към детска аудитория. Целия свят не е веданта, сестро. На кого говориш, използвайки мен, защото си застанала пред огледалото и говориш на своите образи през него. Нито ме разбираш, нито слушаш - пълни разминавания. С тия криви огледала само думи се леят, но посоката не е тази. Само един ник тук на това място на форума от време на време ти приглася с лайквания, обаче за теб това не е достатъчно.

Обичай мъжете и не ги слушай, СЕСТРО, това е комуникацията. Майната им на университетите. Огледалата са по-важни.

• Автор

Взимам повод от тази реплика на Рам, която цитирам извън контекста, за да кажа какво мисля за настоящата дискусия за т.нар. "източни учения". Рам е напълно прав.

Значи целта на това на това да ходим на басейн, да речем, е да се научим да плуваме. Можем да изчетем и наизустим безброй книжки по темата как да се научим да плуваме, какви са 4-те основни стила, как да организираме тренировките си, как да се храним докато тренираме и всякакви такива. Всичко това, обаче, е напълно безполезно, ако след като скачайки във водата започваме да се давим...

Духовното познание, се практикува най-вече в живота.

Ти можеш да практикуваш и йога и медитация и някакви други практики, но това в никакъв случай не означава че си осъзнат човек следващ принципите, дадени в тези учения.

Духовното познание, се практикува най-вече в живота.

Ти можеш да практикуваш и йога и медитация и някакви други практики, но това в никакъв случай не означава че си осъзнат човек следващ принципите, дадени в тези учения.

Благодаря Аум. Без теб едва ли щях да мога да обясня ясно и достъпно това, което исках да кажа.

Благодаря Аум. Без теб едва ли щях да мога да обясня ясно и достъпно това, което исках да кажа

нееее, просто култово, СКЕП... !!!

Баси, добре че са някои неуморни хора тук. Че без тях няма дори да можем да се разбираме. 

нееее, просто култово, СКЕП... !!!

Баси, добре че са някои неуморни хора тук. Че без тях няма дори да можем да се разбираме. 

Мерси.

Все едно нищо не написах, както и ти много по-подробно.

Милооо, тук си го прихванала малко напосоки. Да не си объркала цитата... или да тъчеш на няколко стана и да си сбъркала мястото за пускане.

И аз се опитвам да разгадая. Ти и писа да "обича мъжете, но да не ги слуша". Каква е връзката с Юнг?

• Автор

Милооо, тук си го прихванала малко напосоки. Да не си объркала цитата... или да тъчеш на няколко стана и да си сбъркала мястото за пускане.

Не, той е точно по темата. И в случая се отнася за теб.

Прочети го пак...та дано осъзнаеш какво е Сянката.

И аз се опитвам да разгадая. Ти и писа да "обича мъжете, но да не ги слуша". Каква е връзката с Юнг?

Леле, колко бавно загрявате... :ohmy:

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Тц, мъжете предпочитам да ги обичам, отколкото да ги слушам. :D 

И добре че.

Щото ако ви слушах, нямаше да мога да бъда себе си. Мен взискателни господари не ми трябват. Съм за равнопоставеност, свобода и оригиналност, иначе става много задушаващо и любовта вехне. :tongue2: 

Това е едно от разкрията зад завесата. Ама да не си помислиш нещо де - сестрата я няма там...  И тук и там -- никъде я няма, така, че всичко това са само сенки (с изплезени емотикони). А иначе - само ЮНГ липсваше. Цъфнахме и вързахме... и сега - за сенките. Въобще - веселбата край няма. Дано на теб да ти е хладно на морето.

Не, той е точно по темата. И в случая се отнася за теб.

Прочети го пак...та дано осъзнаеш какво е Сянката.

Милооо, ми така сме бе. Разкажи ни го с твои думи, че то тва сме ний мъжете - старозагорски реотани - бавно....., бавно...... бавно загряващи.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Това е едно от разкрията зад завесата. Ама да не си помислиш нещо де - сестрата я няма там... И тук и там -- никъде я няма, така, че всичко това са само сенки.

От много време ти казвам, че всеки човек е точно това, в което вярва, като моята азова идентификация не прави изключение. Може би хиляда пъти повторих, че нито имам психологична нужда да се считам за оригинална и уникална, нито имам стремеж към това. Но ти не ме четеш, не, четеш ме, но не вникваш в написаното, пердашиш си, както знаеш и предпочиташ да ме занимаваш със своите психопреноси. Няма проблем, продължавай, щом си зациклил на този момент в съзнанието си, носи ме в ума си, докато ти е нужно на теб.

Да ти го кажа още веднъж – мен ме няма през по-голямата част на съществуването ми. Светът е пълен с толкова много болка и мизерия, с толкова много проблеми, че през по-голямата част от времето, не ми остава дори време да мисля за себе си. А бачкам минимум по 15 часа на ден. Аз се появявам, когато трябва да отида до кенеф, когато съм жадна или гладна, когато съм наистина изтощена и не мога да спря заспиването, когато се кефя на любима музика или гледам готин филм, когато съм на тренировка или на плуване, когато защитавам идеалите, с които се идентифицирам и когато съм сред хората, към които изпитвам привързаност. Може да има и още някой и друг момент, но в момента не се сещам. Това е, миличък, нищо друго няма в мен, разбери. Нищо. Пълна скука.

Оооууупсссс! Аз съм до тук !

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%93%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2_%D0%AE%D0%BD%D0%B3

Когато атовете се ритат , магаретата стоят на страни ! Трябва да се знае мярката !...

Това обаче никак не ми пречи да си живея щастливо и без това...."в невежество и тъмнина" както биха се изразили някои тук , измъчвайки клетите си души с разни "висши истини".... :)

Човек трябва да знае кога да спре ! Иначе отива в нищото , правейки се на по-велик от великите.....

В същност въпросът е :"Колко ми е нужно за да съм в хармония със самия себе си?!"

• Автор

Милооо, ми така сме бе. Разкажи ни го с твои думи, че то тва сме ний мъжете - старозагорски реотани - бавно....., бавно...... бавно загряващи.

Сянката е несъзнаван комплекс  в нашето съзнание, чрез който проектираме върху другите това, което е дълбоко подтиснато вътре в нас.

Или това, на което най-много се гневим или не харесваме у другите, го има в нашата Сянка, т.е. в нашето несъзнавоно АЗ.

Ма, не знам. Принципно избягвам да общувам с интелектуалки и духовни еволюирали жени. Мойта иска само купон и секс.  

Да, не ми види само поста, че довечера ще си спя самичък...

• Автор

Оооууупсссс! Аз съм до тук !

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB_%D0%93%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2_%D0%AE%D0%BD%D0%B3

Когато атовете се ритат , магаретата стоят на страни !

Това обаче никак не ми пречи да си живея щастливо и без това...."в невежество и тъмнина" както биха се изразили някои тук , измъчвайки клетите си души с разни "висши истини".... :)

О, напротив, това е висше удоволствие, а не мъчение... :)

Ма, не знам. Принципно избягвам да общувам с интелектуалки и духовни еволюирали жени. Мойта иска само купон и секс.  

Значи търсиш земното, материалното, а не духовното...

Ами ...съветът ми е да правиш това, което ти харесва. И да общуваш с такива жени, които са близки до твоите васани и възприятия. :)

Скеп, проблема е че не Спите, приятелю. То ако беше до спането, то си е само самичък.

Духовните жени, това вече е една много широка тема, много широка. Тук вече опирам до сенките и... дотам. Оставам в очакване на загряването. Хем ми дават бонуси, хем ме подгряват, ама пак не топля.

От много време ти казвам, че всеки човек е точно това, в което вярва, като моята азова идентификация не прави изключение. Може би хиляда пъти повторих, че нито имам психологична нужда да се считам за оригинална и уникална, нито имам стремеж към това. Но ти не ме четеш, не, четеш ме, но не вникваш в написаното, пердашиш си, както знаеш и предпочиташ да ме занимаваш със своите психопреноси. Няма проблем, продължавай, щом си зациклил на този момент в съзнанието си, носи ме в ума си, докато ти е нужно на теб.

Защо нямам такъв вътрешен стремеж – осъзнала съм, че и с мен, и без мен Вселената няма да се срине, нито животът ще спре. Също така съм осъзнала, че единствения начин да помогна на онова, което наричам “себе си”, е като помагам и на “другите”, понеже всичко е свързано, всичко е част от един огромен пъзел. Затова и работата ми е свързана с неща, където личната изява не е от значение, важен е резултатът от работа в екип. Работя за организации с идеална цел.

Не претендирам за абсолютно нищо, но това на теб, миличък, не ти пасва на мисловните схеми и модели и продължаваш упорито да търсиш под вола теле! Успех! Може и да го намериш, но и това ще си е някакъв твой, личен успех, който не ме вълнува.

Да ти го кажа още веднъж – мен ме няма през по-голямата част на съществуването ми. Светът е пълен с толкова много болка и мизерия, с толкова много проблеми, че през по-голямата част от времето, не ми остава дори време да мисля за себе си. А бачкам минимум по 15 часа на ден. Аз се появявам, когато трябва да отида до кенеф, когато съм жадна или гладна, когато съм наистина изтощена и не мога да спря заспиването, когато се кефя на любима музика или гледам готин филм, когато съм на тренировка или на плуване, когато защитавам идеалите, с които се идентифицирам и когато съм сред хората, към които изпитвам привързаност. Може да има и още някой и друг момент, но в момента не се сещам. Това е, миличък, нищо друго няма в мен, разбери. Нищо. Пълна скука.

Сестро, заради тия думи, си заслужаваше днешното ми писане. И ти благодаря за тях. Когато разкриеш завесата, си най-точна, най-истинска. Сега вече думите придобиха съответственост, защото излезнаха от теб и носят твоят цвят потенциал, ниво и една неподправена стойност.

Жалко че идеалите с които се идентифицираш покриват това - защото то е най-човешкото и смисленото и за мен това има далеч по-голяма стойност от каквито и да са привнесени и припознати идеали. Поне за мен. Това си ти и това за мен има значение. Идеалите, хората, тренировките, плуването са само камуфлажа - мен ме интересува коя си ти зад тях. Именно това е "ядрото" сестро. И направи именно с нещо, което тук никой друг не прави, освен в редки изключения.

Ако за теб това е "пълната скука" то за мен това е в началото на съдържанието и същността. Аз съм тук заради думи като тия, с  които описа себе си.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

И да общуваш с такива жени, които са близки до твоите васани и възприятия. :)

Напълно отговаря на васаните ми - брюнетка, с прекрасно тяло, практикува йога и скално катерене от малка, завършила е ВИАС и си работи по специалността, познава ритуалните аспекти на дхарма по-добре от мен, а будистката епистемология, логика и философия - малко по-зле от мен.

И слуша Tarja.

–––––––––––––––––––––––––––

Горе се шегувах. Не стана ли ясно?

О, напротив, това е висше удоволствие, а не мъчение... :)

Само да не го бъркаме с мазохизма.... :)

.....Не можеш да се качиш на 3-я етаж , ако не си качил 2-я , а сега качваш 1-я.....

Абсолютно е сигурно , че Юнг е голям залък дори и за експерт в областта на психоанализа.

• Автор

Само да не го бъркаме с мазохизма.... :)

.....Не можеш да се качиш на 3-я етаж , ако не си качил 2-я , а сега качваш 1-я.....

Разбира се. Само че много хора си мислят че са изкачили етажите, но са още на земята.

Напълно отговаря на васаните ми - брюнетка, с прекрасно тяло, практикува йога и скално катерене от малка, завършила е ВИАС и си работи по специалността, познава ритуалните аспекти на дхарма по-добре от мен, а будистката епистемология, логика и философия - малко по-зле от мен.

И слуша Tarja.

–––––––––––––––––––––––––––

Горе се шегувах. Не стана ли ясно?

Личността или индивидуалността?

Кое е по-важното ?

Прав си, но, според мен, отново частично. Това, което казваш, е валидно само за грубите елементи на познание. Ако сам не вкусиш шоколад и най-съвършеното словесно описание няма да ти даде онова, което се съдържа в личната опитност – вкусване на шоколад. Така е и с мирис, цвят, докосване и пр.

Ако това, което казваш беше напълно вярно, Айнщайн нямаше да бъде в състояние да достигне, до каквато и да било теория, която след време да бъде доказана или опровергана. Все пак той го е направил без лично да е бил в космоса.

Разбира се. Само че много хора си мислят че са изкачили етажите, но са още на земята.

Да не би да си мислиш , че ти си се изкачил(а) до Юнг ? :)

Тук няма такъв , без изключения !

Друго е ако приемаш цитирането за знания и разбиране....което доказва обратното !

Дастатъчно е изписаното - огледало за пишещия !......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.