Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Тц. Ниш'о не пропускам. Да ти извадя ли цитати където казваш и/или подкрепяш, че християнството и исляма са насилнически религии ;)

Аз  твърдя  това  и  добавям,  че  и  еврейската  е  такава!!  И  никой  не  може  да  отрече  това  ако  не  е  фанатик!

Духовната  храна  е  необходима  за  съществуването  ни,  но  каква  духовност  може  да  се  наложи  със  сила  изразяваща  се  като  жестокост! В  България  християнството  е  наложено  с  меч,  а  мюсюлманството  с  ятаган.  Не  е  ли  така? Християни  избивали  ли  са  християни,  мюсюлмани  избивали  ли  са  мюсюлмани,  за  каква  духовност  говорим  тогава? Духовността  не  те  ли  прави  добър  и  състрадателен  не  е  никаква  духовност!! 

Когато  пролееш  и  капка  кръв  в  името  на  Бога,  това  значи,  че  служиш  не  Нему  а  на  сатаната,  защото  си  убил  Негово  творение!  На  Бог  не  му  трябват  слуги  /П.Х./, а  личности които  да  гледат  в  една  посока  с  Него.  Един  от  най-големите  грехове  е  да  мислиш,  че  си  по-можещ  и  по-знаещ  от  Бога  и  да  казваш  кое  Му  е  нужно  и  кое  не,  а  християнството  и  мюсюлманството  правят  точно  това.   Пример:  Убивай  горе  те  чака  блаженство  и  девици  -  а  ако  е  така  що  имама  не  отиде  сам  да  се  взриви?  Папата  раздава  индулгенции  срещу  заплащане  -  да  се  смее  ли  човек  да  плаче  ли.

Библията  и  корана  не  насаждат  ли  страх  от  Бога, не  се  ли  насажда  само  догмата  подчинение  и  обясненията  кой  на  кого  е  подчинен. Къде  е  написано?  Не  бой  се  от  Бога,  а  го  обичай  както  и  той  теб  обича,  защото  сте  баща  и  син.

Не  може  човек  да  говори от  името  на  Бог,  още  по-малко  кое  му  е  угодно  и  кое  не!

Не  прави  това  което  не  искаш  да  ти  се  случва!  Това  е  максимата  която  те  прави  Богоугоден!

• Отговори 2k
  • Прегледи 124,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не  прави  това  което  не  искаш  да  ти  се  случва!  Това  е  максимата  която  те  прави  Богоугоден!

Демек, да не онождам жената, щото не искам мене да онодят.....Има логика....

А за това подчертаното, откъде си сигурен ?Връзката  на  инкарнираната  личност  с  ирационалното  може  да  се  осъществи  само  чрез  духовните  ни  наставници  /ангелите  хранители/,  те  са  връзката  с   божественото. 

Имам  информатори!

Имам  информатори!

Възможно е. Вярвам ти !

Аз  твърдя  това  и  добавям,  че  и  еврейската  е  такава!!  И  никой  не  може  да  отрече  това  ако  не  е  фанатик!

Духовната  храна  е  необходима  за  съществуването  ни,  но  каква  духовност  може  да  се  наложи  със  сила  изразяваща  се  като  жестокост! В  България  християнството  е  наложено  с  меч,  а  мюсюлманството  с  ятаган.  Не  е  ли  така? Християни  избивали  ли  са  християни,  мюсюлмани  избивали  ли  са  мюсюлмани,  за  каква  духовност  говорим  тогава? Духовността  не  те  ли  прави  добър  и  състрадателен  не  е  никаква  духовност!! 

Когато  пролееш  и  капка  кръв  в  името  на  Бога,  това  значи,  че  служиш  не  Нему  а  на  сатаната,  защото  си  убил  Негово  творениеНа  Бог  не  му  трябват  слуги  /П.Х./, а  личности които  да  гледат  в  една  посока  с  Него.  Един  от  най-големите  грехове  е  да  мислиш,  че  си  по-можещ  и  по-знаещ  от  Бога  и  да  казваш  кое  Му  е  нужно  и  кое  не,  а  християнството  и  мюсюлманството  правят  точно  това.   Пример:  Убивай  горе  те  чака  блаженство  и  девици  -  а  ако  е  така  що  имама  не  отиде  сам  да  се  взриви?  Папата  раздава  индулгенции  срещу  заплащане  -  да  се  смее  ли  човек  да  плаче  ли.

Библията  и  корана  не  насаждат  ли  страх  от  Бога, не  се  ли  насажда  само  догмата  подчинение  и  обясненията  кой  на  кого  е  подчинен. Къде  е  написано?  Не  бой  се  от  Бога,  а  го  обичай  както  и  той  теб  обича,  защото  сте  баща  и  син.

Не  може  човек  да  говори от  името  на  Бог,  още  по-малко  кое  му  е  угодно  и  кое  не!

:wors: Адмиpации ! :withflowers:

Демек, да не онождам жената, щото не искам мене да онодят.....Има логика....

Не  си  точен!  Не  посягай  на  мъжко  за  да  не  ти  пари  след  време  -  какъв  е  проблема  ако  направиш  нещо  на  комшииката  и  комшията  си  го  върне  на  жена  ти?  Твоят  вариант  е  приятен  бе  човече  днеска  онождаш  жена  си,  а  утре  може  и  след  малко  тя  оножда  тебе,  какъв  е  проблема!  

Моля  да  се  изтрие 

Въпросът не е дали си българка, а доколко родословието ти е свързано с арабския език, но ти твърдиш че произхождаш от мюсулманско семейство, а според теб нормален българин не можело да бъде мюсулманин.

То хубаво отправяш обвинения, че използвам клевети, но това трябва да се докаже.

Проблема при теб е друг.Ти намираш  твърдението за ромски произход, за нападка или пък клевета.

Ето това вече е проблем, но отново у теб.Това че някой е с ромски произход в никой случай не го прави по-долен.За теб обаче, човек с ромски произход очевидно е втора класа.

Мен са ме бъркали със сърбин,македонец, но какво от това?

Бадр, гледай си работата и не спамИ повече темата..Тя не е за теб, за мен, за твоето родословие или за моето, нито за ромите, а за Християнството и Исляма и няма защо тук да намесваме личности и етноси.Аз съм космополит, но това също не е по темата.

Да, за мен, Ислямът е насилническа религия и за това има безброй факти.

Та така...имаш ли да кажеш нещо в защита на Исляма или не ?

В темата за свободата казваш, че тя е най-голямата отговорност. Е, след като е така, защо трябва да я ограничаваш със забрана на религията /която сама по себе си не вреди/. Защо не правиш разлика между това да се забрани самата религия и да се носи отговорност за незаконни, неморални, неетични действия, породени от тълкуванието и/или практическото приложение на религията /не знам точно каква дума да използвам, защото не съм наясно с материята/ от човеците, които я изповядват...

Религия и свобода, са несъвместими понятия !

Само толкова ще ти отговоря, Шагане !Лека вечер !

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Интересно е, че толерирайки свободата до някаква абсолютна степен, не толерираш никакъв порядък на съществуване, а в същото време с желанието си да забраниш каквото и да е, всъщност радееш за най-голямото ограничение... да ограничиш вярата на хората...

А това малоумие със Шагане-то не знам дори какво е, но каквото и да е - се изтърка още след втората му употреба...

п.п. Аз въобще не искам и толкова да ми отговаряш... Искам да осмислиш прочетеното, а не да си пляскаш по клавиатурата за ритъм в тихата ти вечер...

Постовете ти, Мерил, все повече се отдалечават от поставената тема и се концентрират върху личността на потребител. Би било добре и ти да се замислиш, а не да държиш нравоучителен тон с пълно модераторско позволение и съгласие.

Интересно е, че толерирайки свободата до някаква абсолютна степен, не толерираш никакъв порядък на съществуване, а в същото време с желанието си да забраниш каквото и да е, всъщност радееш за най-голямото ограничение... да ограничиш вярата на хората...

А това малоумие със Шагане-то не знам дори какво е, но каквото и да е - се изтърка още след втората му употреба...

п.п. Аз въобще не искам и толкова да ми отговаряш... Искам да осмислиш прочетеното, а не да си пляскаш по клавиатурата за ритъм в тихата ти вечер...

Ясно...след като обичаш забрадките - значи обичаш ограниченията.Разбира се, аз нямам нищо против това,...Шагане !Просто ми приличаш на една стара приятелка от един друг форум, която също обичаше забрадките. Също и  по стил на писане, и по аватар ! ;)

След като някой ме нарича по определен начин, на който аз принципно не отговарям, се чувствам длъжна да дам отговор и е много елементарен начин да насочваш отново въпроса към личностни дразни, защото такива няма. Поста е точно за исляма и желанието на Ауми да бъде забранен! По-спокойна съм, отколкото въобще предполагаш.

Е, това ще го подмина, защото няма как да ме поставиш в позиция да се оправдавам за нещо, което е под достойнството ми дори да го допусна, камо ли да го правя...

Може да си пишете помежду си и да си се харесвате... Така със сигурност никой нищо няма да научи, но поне няма да има и умишлено предизвикани дразги.

Е, тогава и ти можеш да се възползваш от свободната си воля да не ни четеш, и да не ни отговаряш... Шаги ! :)

Е, тогава и ти можеш да се възползваш от свободната си воля да не ни четеш, и да не ни отговаряш... Шаги ! :)

Всъщност, темата е за Християнство и Ислам. Дали Мерил има някакви познания в тази връзка и ако има, защо не ги сподели?

Всъщност, темата е за Християнство и Ислам. Дали Мерил има някакви познания в тази връзка и ако има, защо не ги сподели?

Предполагам че има доста дълбоки познания, след като така ожесточено защитава Исляма и след като харесва аватари на забулени жени.

Темата наистина не е за мен или теб, но ти реши, че може да добавиш недостигащата тежест на своите думи. придавайки им уж характера на сведения от източника.И  претендираш, че познаваш повече мюсулмани от мен, заради своя произход.

Какво е за теб Исляма е друга работа.

Всеки може да претендира за солидност на мнението, но едва ли може да се говори за такава, при положение че претендиращия не знае елементарни неща за коментираната материя.

Това няма нищо общо с никакъв произход, а  истината е, че живея сред такива хора. Отделно, че имам и връзка с такива хора от чужбина. Така че имам връзка с първоизточника - хора изповядващи тази религия.Не си мисли, че ти си единственият истински мюсюлманин на света.

На пръв поглед тези хора са мирни. Но всеки един от по-вярващите от тях, е готов да се бие за вярата си !

Не. Нямам. И в предния си пост много ясно и директно съм го написала. Разглеждам поставените въпроси от гледна точка на морал, етика, свобода и желание за забрана... Не съм казала, не казвам и никога няма да кажа каквото и да е за религията сама по себе си, която и да е тя... Проблем?!

В това ли е удоволствието ти, Мохи... Наистина ли чувстваш удовлетворение, когато изопачаваш всеки пост на хората, които по някакъв начин си класифицирала като врагове?! Да, формално и тези две изречения нямат общо с темата, но всъщност имат и то повече, отколкото допускаме. На мен специално не ми е нужно да изповядвам определена религия или да се кланям на определен Бог, за да имам коректива да живея достойно...

Съжалявам, че не си в състояние да обсъждаш поставената тема, а вместо това предпочиташ да нападаш  и да вменяваш някакви паранои на потребителите, които се опитват да я разискват и то ни в клин, ни в ръкав. Хайде малко повечко адекватност. 

Наистина ли чувстваш удовлетворение, когато изопачаваш всеки пост на хората, които по някакъв начин си класифицирала като врагове?!

Това е лъжа !

:ohmy:

Наистина ли чувстваш удовлетворение, когато изопачаваш всеки пост на хората, които по някакъв начин си класифицирала като врагове?!

Това е лъжа !

:ohmy:

Наистина ли чувстваш удовлетворение, когато изопачаваш всеки пост на хората, които по някакъв начин

..... 

Всеки нормален човек има свободата да критикува нещата които не му се струват нормални.

Не знам защо, някои хора защитават насилието и омразата, подстрекавани от дадена религия, а нападат тези, които казват истините такива каквито са.

https://www.google.bg/search?q=islam+terror&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=BuurUsj0LMb-ygPKnYH4BQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1306&bih=625#q=islam+terrorism&tbm=isch&undefined=undefined&imgdii=_

За статистиката и приблизителни проценти ще свършат работа... Примерно - около 75% са размирни, около 20% са мирни, останалите са въздържали се :)

Добре си го казал.

Сефте чувам да има такова животно "международен закон". Има международно публично и частно право, но то (най-общо) се състои от споразумения между правни субекти, а не от закони... Както и да е.

Предлагам, обаче, да забраним книгите на Ошо, защото негови ученици са извършили най-крупния терористичен акт с химическо оръжие в САЩ.

Къде в книгите на Ошо се говори за насилие ?Това което казваш, го чувам за пръв път.Ако този терористичен акт е бил вдъхновен от писанията на Ошо,моля посочи къде точно той проповядва насилие  и джихад.

Знаеш за случая. Имаше го в руската статия за Ошо в УИКИ. Имаше и за укриването на данъци, за това, че неговата организация е била обявена за "деструктивна секта" в няколко страни по света и така нататък. Говорили сме ги тези неща. Ти, обаче, считаш, че това са медийни клевети и манипулации на специалните служби. Но пък вярваш на всяко инфо, в което се говори за ислямски тероризъм и насилие над жените. Не че всичко в арабския свят е розово, но ти прилагаш двойни стандарти. Затова и никой не приема аргументите ти (доколкото даваш такива) сериозно. 

Не, не знам за случая.Нормално е традиционните религии и политически организации да са против учението на Ошо, което пробужда заспалите умове и говори само истини.

За ислямския тероризъм и насилието над жените не се говори само в един сайт. Това е истина, която не може да е клевета. Затова съм дала линк към гугъл с различни сайтове с факти и снимков материал.

Всеки който подкрепя насилието под каквато и да е форма, дълбоко в себе си е насилник ! 

Не, не знам за случая.

ТУК. Чети щом не помниш.

По твойта логика, щом си фенка на Ошо, то подкрепяш и насилието.

ТУК. Чети щом не помниш.

По твойта логика, щом си фенка на Ошо, то подкрепяш и насилието.

Аха, ясно. Колкото нашите медицински сестри "умишлено" бяха заразали децата в Либия, толкова и последователите на Ошо "умишлено" са заразили хората с храна.

Всичко  е постановка на службите с цел да закрият ашрама на Ошо в Орегон.

.......

Ошо никъде не проповядва насилие. А е върл противник на насилието под всякаква форма !

Това ти викам. Ползваш двойни стандарти. По какво се различаваш от другите религиозни фанатици, които никога не признават, че в техните религиозни общности има проблеми? По нищо не се различаваш, мило момиче.

Значи според теб, хората нямат свободното право да бъдат критични, и нямат свободното право да бъдат против войните и насилието.

Това твоето тогава не е ли насилие над моята свободна воля ?!

п.п. хе хе , значи наричаш  фанатици  всички религиозни, отричащи проблемите в техните общности ! :)

Бъди критична, но започни да правиш дистинкции (разграничения, разлики), а не да поставяш всичко и всеки под един знаменател. Примерно, да твърдиш, че всички мюсулмани са насилници, сексисти и терористи. Самоубийствените атентати са осъждани от всички авторитетни ислямски духовници, защото противоречат на Курана. Не съм чул някой нормален мюсулманин да ги подкрепя.

Това, че ти не си чул, не означава, че голяма част от истинските мюсюлмани, не ги подкрепят.

Аз отлично мога да разграничавам мирните вярващи, от фанатичните такива.

А ти, би ли могъл да ми кажеш, колко от вярващите са мирни, смирени и колко са фанатични ?

Моля, да прочетеш този кратък откъс свързан с темата :

.........

Фройд  говори, че религията е опасна, защото освещава глупавите човешки устои, с които тя е била свързана по протежение на цялата си история; по-нататък, приучвайки хората на вяра в илюзии и налагайки забрана на критическото мислене, религията е отговорна за изчерпване на умствените способности . Това обвинение, като първо, вече се е предявявало пред църквата от мислителите на Просвещението. Но при Фройд това звучи по-силно. В своята аналитична работа той може да покаже, че забраната на критическото мислене по отношение на един-единствен обект води до обедняване на критическата способност на човека в други сфери на мисленето и, следователно, затруднява употребата на разума като цяло.

Третото възражение на Фройд се състои в това, че религията – е нестабилна основа за морала. Ако правилността на етическите норми се определя от това, че това е основата на божиите заповеди, то бъдещето на етиката се оказва зависимо в своето съществуване от вярата в бога. И доколко, според Фройд, религиозната вяра се намира на границата на изчезването, продължаващия съюз на религията и етиката води към разрушение на нашите морални ценности. Религията, според Фройд, заплашва именно идеалите и ценностите.

откъс от "Психоанализа и религия"

За Фройд, мерси. Чел съм го...

Чел си го, но изглежда нищо не си разбрал.Затова пак ще ти повторя същественото което казва, за да го запомниш поне този път..

"Забраната на критическото мислене по отношение на един-единствен обект води до обедняване на критическата способност на човека в други сфери на мисленето и, следователно, затруднява употребата на разума като цяло."

- Зигмунд Фройд

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.