Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Едва ли и кишуто знае, но нали снимките са уж представящи исляма.. турил ги е Публикувано изображение

Ами виж тука авторът на тази книга не ми изглежда да е от 'моята секта'?.. :speak: По-скоро= ми изглежда от твоята секСта?... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Онази какво прави с ножа, над главата на детето?

Милва го, Тюки, милва го Публикувано изображение ...-майчина мюсли любофф на празника Ашура(Асура на санскрит е 'демон', ма -карай.... Публикувано изображение )
  • Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според една легенда Арадия е дъщерята на Артемида или още Тана/римската Диана/ - богинята на Луната и мъжката сила на Слънцето, наричана Луцифер.

Всъщност, тази легенда не е нищо друго, освен отново алегория за съединяването на материята с духа, на женското и мъжкото начало, на нощта с деня, на смъртта с живота.

Много ми харесва тази картинка. Публикувано изображение

Публикувано изображение

Много ми харесва тази картинка. Публикувано изображение

Публикувано изображение

От къде си я изкопал? Прекрасна е. Това е гравюра върху каменна плочка, нали? Кажи ми, моля те, от къде е!

От къде си я изкопал? Прекрасна е. Това е гравюра върху каменна плочка, нали? Кажи ми, моля те, от къде е!

От ТУК Публикувано изображение

...и от ТУК също! ... Публикувано изображение

Публикувано изображение Цар Киро, виждам че почваш да действаш като Урко.. когато нещо започне да не издържат тезите ти, цитираш някакви други писания ..... уж верни ;)

Във връзка с темата ще сложа песента на Scorpions - Send Me An Angel :sobbing:

Title: Scorpions - Send Me An Angel lyrics

The wise man said just walk this way

To the dawn of the light

The wind will blow into your face

As the years pass you by

Hear this voice from deep inside

It's the call of your heart

Close your eyes and your will find

The passage out of the dark

Here I am

Will you send me an angel

Here I am

In the land of the morning star

The wise man said just find your place

In the eye of the storm

Seek the roses along the way

Just beware of the thorns

Here I am

Here I am

The wise man said just raise your hand

And reach out for the spell

Find the door to the promised land

Just believe in yourself

Hear this voice from deep inside

It's the call of your heart

Close your eyes and your will find

The passage out of the dark

Here I am

Here I am

Here I am

Here I am

http://www.youtube.com/watch?v=UKZtNK7Ld0g...feature=related

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

"Йехо-ва" всъщност е ...

„Аз съм” на евр. е „Ехие” (алеф, хе, йод, хе). Не го смесвай с йехова, яху или каквото и да е подобно.

Йехова може да се свърже със Сатурн чрез Бина, но Ехие съответства на Кетер. Ако Сатурн е времето, то Ехие е вечността (и буквално думата има такова значение).

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

„Аз съм" на евр. е „Ехие" (алеф, хе, йод, хе). Не го смесвай с йехова, яху или каквото и да е подобно.

Много са ми смешни адвокатите на еврейщината, че нямал нищо общо с другия свят, както по култово, така и по лингвистично отношение. Публикувано изображение

Имат няколко вида иврит, но "най-древният" от тях-библейския иврит лесно му се 'trace'-ват корените, поради относително малката си древност в сравнение с останалите 'динозавърсkи езици, а да не говорим-култове. :yanim:

Последните адвокати на иврита са ашекназитата- тези хазари, който са приели талмуда и неоюдаизъма и са плъзнали като хлебарки из Европа, Русия, САЩ и света...

Наскоро в тубата имах един далог с един такъв съветски хазар от израел, живеещ в Jew-York, който искаше да ми 'докаже', че йидиш-музиката си не звучала цигански и малоазийатски, дори не -немски! ...тя си звучало просто 'еврейски' или 'хазарски'. Публикувано изображениеhttp://www.youtube.com/watch?v=Gtvu2tP5GfQ

Виж какво му отговорих на чист 'хазарски' език: Публикувано изображение

Тальберг, Пока, Язык цыгана - 'индус', пожалуйста, не забывайте, что немецкий язык - индоевропейский (арийский) язык. Я не могу видеть ваш пункт, что языки не связаны?... Вы поддерживаете тезис, что язык иврита является своего рода языком, который прибыл от некоторых иностранцев НЛО?....И Цыгане и Евреи имеют вызванный 'тритон' этого музыкального понятия- Трито́н (итал. tritono — состоящий из трёх тонов) — особый музыкальный интервал объёмом в три тона. Может представлять собой.

Зия́ние (также хиа́тус, гиа́тус от лат. hiātus) — стечение подряд нескольких гласных звуков внутри слова или на стыке двух слов; например, зияние внутреннее: «поэзия»; зияние внешнее: «Анастасии и Ирины», «на аэродроме». Может быть стилистическим приемом или речевой ошибкой. Устранение зияния путём пропуска одного (или нескольких) из гласных называется элизией.

Этот тритон-хиа́тус дает впечатление от ложного патетического чувства в http://www.youtube.com/watch?v=p7fB06S8Bq8&feature=relatedи в http://www.youtube.com/watch?v=FdG9P1MsU5Aмузыке(включение хазарской музыки)

"Нага"-змей: http://en.wikipedia.org/wiki/Hava_Nagila

Поздравления

У.Ра

„Аз съм" на евр. е „Ехие" (алеф, хе, йод, хе). Не го смесвай с йехова, яху или каквото и да е подобно.

Йехова може да се свърже със Сатурн чрез Бина, но Ехие съответства на Кетер. Ако Сатурн е времето, то Ехие е вечността (и буквално думата има такова значение).

..сега искаш да ми докажеш, че "кааба-аллах"(кабала-бала) е 'еврейска' и не- халдейска(Кала-дейска, Кала-Сатурн-Хронос) ли?.... Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

:rolleyes: Май се отплеснахте на тема музика. Брат Пип ще ни уведоми колко букви има в санскрита. Правейки един (ама много) бегъл анализ на чифутоидната музика с изненада откриваме, че е невероятно бедна в ладово отношение. Боравят с два-три макама - и толкова. Отново браткиша Пип ще ви "открехне" колко са макамите в Арийска Индия (Пип, не случайно в мюсюлманските броеници на рязанопластелинковчетата© има точно същия брой зърна). Макам означава лад. Гърчолята са можели да асимилират от Тракийците само 5 - йонийски, дорийски, фригийски, лидийски, и еолийски. Особено надарените европейци и до там не са стигнали - имат само 2 - мажор и минор. А нотариуса са си измислили през ристиенския католицизъм (Гвидо Д'Арецо). Като сравнение със арийците - ами всяка буква в санскрита означава И музикална нота. В БълГарския фолклор се използват повече маками отколкото из целия близък (рязанопластелинков©) изток + африка взети заедно. Пип, знаеш ли значението на хиатоса (увеличената секунда)?

смешко, а твойто нежелание да отговориш на "А.сом" ми напомня поговорката

абе не знам как е ама не е така

е и още не е ясно кво мисли Джйотиш астрологията Публикувано изображение

"Аз пък казвам, че сестра ти е к..рва, и въобще не ме интересува, дали имаш сестра или- не" Публикувано изображение

един от редките случаи когато не ръсиш глупости ала смехУРко

Ауууу, това комплимент към мен ли е? :sobbing:

Оххх, недей! Ще си помисля, че се Флюбваш Ф мен! Публикувано изображение

"Аз пък казвам, че сестра ти е к..рва, и въобще не ме интересува, дали имаш сестра или- не" Публикувано изображение

"Аз пък казвам, че майка ти е к..рва, и въобще не ме интересува, дали имаш майка или- не"

Публикувано изображение

А някой да знае защо е това разминаване между реалните съзвездия и зодиакалните такива? Защо астролозите не са направили една небесна карта, на която еклиптиката да е "заета" от 12 съзвездия и те да съвпадат с 12-те зодии?

Пренапънателният няма никога да ти обясни, тъй като той е светски хроникьор тип "Паркетен Лъв" ('Скорпи в аквариум') не иска да си признае, че ползва 100-ното отразително огледало, и се оправдава 'релативните гарги всички са еднакво-рошави" :sobbing: , докато има и огледала,които са по-първични и по-достоверни в отразяване на РЕАЛНОСТТА. За това -това се нарича SACRED и SIDE-REAL.

http://spiritualrealist.com/ASTROLOGY/Astrology.asp

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

виждам как и колко добре обясняваш с... ПРЕПРАТКИ :wors:

голям клоун си бил бе.

а иначе чакам за прецесията в джйотиш ама .... БЕЗ ПРЕПРАТКИ :idea:

виждам как и колко добре обясняваш с... ПРЕПРАТКИ :wors:

голям клоун си бил бе.

а иначе чакам за прецесията в джйотиш ама .... БЕЗ ПРЕПРАТКИ :idea:

...за тебе специално ще обясня, ако си признаеш публично, че не знаеш или по-скоро- че си сгрешил в предното си изказвание, щото на Скорпи гювече не пускам, ако не видя, че разкара предната помия от паничката си,за да не се смесва прясна и застояла храна. Публикувано изображение

...за тебе специално ще обясня, ако си признаеш публично, че не знаеш или по-скоро- че си сгрешил в предното си изказвание, щото на Скорпи гювече не пускам, ако не видя, че разкара предната помия от паничката си,за да не се смесва прясна и застояла храна. Публикувано изображение

оглупяваш колега оглупяваш.

караш ме да лъжа , така ли?

разбира се това което съм казал е истина.

проблема е че ти не знаеш нищо за тия нещица.

и сега за да се види кой е сгрешил ти ще ни обясниш твойта гледна точка ,

за да могат форумците да сравнят.

но става ясно че си разбрал че си в грешка , и затова поставяш

условия и ми се обясняваш като ученичка на любовна среща .

хем си смешник, хем си и страхливец!

Публикувано изображение

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

"Аз пък казвам, че майка ти е к..рва, и въобще не ме интересува, дали имаш майка или- не"

Публикувано изображение

Ей,Препитъпако!Това е различно и гадно.Всеки е имал майка,не всеки сестра.Не можеш ли да схванеш разликата?

хем си смешник, хем си и страхливец! Публикувано изображение

Нещо много познати строфи се редят тук,има нещо гнило в Дания! :clap:

U.Ra, кажи ми какво мислиш за това. Изгледай целия клип и ми напиши какво мислиш. :wors:

:clap:

Ей,Препитъпако!Това е различно и гадно.Всеки е имал майка,не всеки сестра.Не можеш ли да схванеш разликата?

Нещо много познати строфи се редят тук,има нещо гнило в Дания! :clap:

а можеш ли да ми направиш малко масаж в областта под ципа.

ама ЗВУЧНО , тъй че и форумците да чуятПубликувано изображение

и доколкото схващам има нещо гнило в мозъка ти

хем си смешник, хем си и страхливец! Публикувано изображение

...ми то човек самръзва от страх, само като ти види аватара? тролоподобна твар, мъхясъла... Публикувано изображение

Това Трол ли е или Ас-трол на аватара ли?.. Публикувано изображение

ами то трябват бая обяснения, и щом го задаваш тоя въпрос значи знаеш малко от астрологията.

накратко:

доколкото знам традиционната индииска астрология не взема предвид прецесията на равноденствието.

само за инфо има колкото си искаш видове астрология.

традиционната е геоцентрична.

има например и хелиоцентричната и т.н и т .н

това нещо счервеното си го писал ти, нали?.. Твърдиш ли, че е Истина?..

...ми то човек самръзва от страх, само като ти види аватара? тролоподобна твар, мъхясъла... Публикувано изображение

U.Ra

, защо обиждаш котето на аватара? Ти нали обичаш котките? Публикувано изображение

това нещо счервеното си го писал ти, нали?.. Твърдиш ли, че е Истина?..

точно това твърдя разбира се

очаквам да бъда опроверган Публикувано изображение

да и очаквам да рабера как се нарича точката гама в джйотиша мнооого ще ми е интересно

а можеш ли да ми направиш малко масаж в областта под ципа.

ама ЗВУЧНО , тъй че и форумците да чуятПубликувано изображение

и доколкото схващам има нещо гнило в мозъка ти

Явно си по-тъп отколко мога да си представя.Питанката беше познат кретен ли си с алтернативен ник,или ново дебилно попълнение.Не че е от особено значение,разбира се. Публикувано изображение

П.П.Ако ти направя масаж,Фортумците няма само да ти чуят писъците,но и ще ти помиришат вътрешния космос. :P

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.