Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 6k
  • Прегледи 400,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
на 2.11.2017 г. в 2:02, Карабойчев педала написа:

Много интересно защо Христос не е говорил за Аллах или Буда! В небесното царство всичко трябва да е ясно.

Аллах в превод от арабски означава Бог.
Така че, Исус непрекъснато е говорил за Аллах/Бог.
А за Буда може и да е говорил, но едва ли Църквата ще тръгне да прави реклама на друго учение, като го спомене в Библията.

• 4 седмици по-късно...

Аз съм пътят - бил казал Исус.

А всички пътища водят до Рим.

п.п. прочее сега като разбрах, че Исус е бил Римски баровец ми иде да стана християнин!

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 22 часа, sound написа:

Аз съм пътят - бил казал Исус.

по точно  това е последната Иисусова реч към учениците му

- Аз съм пътят, и истината, и животът.

-Христос е и пътят, и истината и живота а не само едното! Той е пътят, защото той е истината и животът; защото цялата истина за Отца е открита в него, така, че който познава него, познава и Отца , и който вижда него, вижда Отца, и така чрез познаване него, познава и Отца.

Може, но версията със римския император по ми допада. :Д

• 2 седмици по-късно...

Да, във Витлеем, в Израел се е родил и там е израстнал. Изпълнил е докрай великата си мисия човекът Исус, посветен от най-висок ранг. Би трябвало еврейските ни сърца да се сгряват от този факт, един от нас е бил, от богоизбрания народ. Но и там ние сме го поругали и сме го разпнали. Разпнали сме Бога въплътен в земното тяло на Исус, За това би трябвало да се срамуваме и укоряваме. 

Но, не трябва чак толкова да се виним, не сме сега и тогава не сме били чак толкова изключителни и велики. Богоизбрани сме били, да - използвани сме били, избрани сме били за това - да разпнем Исус-Христос. Така и ние сме изпълнили космическата си мисия.

преди 19 минути, Sleda написа:

Изпълнил е докрай великата си мисия човекът Исус, посветен от най-висок ранг.

В какво по-точно се състои тази велика мисия на Исус? Кое е великото - че са го разпънали на кръст ли, или че се е представял като Божий син?
Той по собствено желание ли е отишъл на кръста, и единственият човек в света ли е бил, който е разпънат на кръст?
А също така, единственият ли е който говори за Бог, и твърди, че е станал Едно с Бога?
Същото са твърдели и много суфи духовници, които са били убити за това си твърдение.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

преди 17 часа, Aumi написа:

В какво по-точно се състои тази велика мисия на Исус? Кое е великото - че са го разпънали на кръст ли, или че се е представял като Божий син?

НЕ, Нито едното, нито другото е великото

Той по собствено желание ли е отишъл на кръста, и единственият човек в света ли е бил, който е разпънат на кръст?

НЕ, Нито едното нито другото е вярно

А също така, единственият ли е който говори за Бог, и твърди, че е станал Едно с Бога?

НЕ е единственият

Същото са твърдели и много суфи духовници, които са били убити за това си твърдение.

ДА, така е

Spoiler

А може би ще поясниш в какво точно се състои великата мисия на Исус?!

преди 1 час, Aumi написа:

А може би ще поясниш в какво точно се състои великата мисия на Исус?!

лично мнение и не ангажирам никого с него
според мен, посланието, е че всеки се ражда белязан със съдба и всеки ще изживее живота си така, като го е белязала съдбата
и си мисля, че това е мисията на Исус
не съм спец в тази област, но доколкото помня, в библията, Исус се молеше на Бог да промени съдбата му
та си мисля, ако на мене ми беше дадено да виждам съдбите на хората и собствената си съдба, дали не бих луднал

преди 37 минути, дръндю написа:

лично мнение и не ангажирам никого с него
според мен, посланието, е че всеки се ражда белязан със съдба и всеки ще изживее живота си така, като го е белязала съдбата
и си мисля, че това е мисията на Исус
не съм спец в тази област, но доколкото помня, в библията, Исус се молеше на Бог да промени съдбата му
та си мисля, ако на мене ми беше дадено да виждам съдбите на хората и собствената си съдба, дали не бих луднал

Та в този смисъл, излиза, че Исус не се е жертвал сам, по собствено желание, за ничии грехове!

преди 3 минути, Aumi написа:

Та в този смисъл, излиза, че Исус не се е жертвал сам, по собствено желание, за ничии грехове!

ъхъ, то и жертвеното агне, не е по негово желание , ама отива курбан за здравето не некой

преди 30 минути, M.Николов написа:

И двамата пишете пълни глупости, спрете се!

в този смисъл, много шъ тий трудно да вдениш, чи жертвеното агне, съ явява спасител

преди 1 минута, M.Николов написа:

Опитвате се да оспорите самия фундамент на християнската религия!

мда, ясен си ми
не го оспорвам, а го затвърждавам

преди 1 минута, M.Николов написа:

Как, като сравняваш Христос с жертвено агне?

Той Е

Какво и/или кой е бог , ако не е неосъществените мераци (както материални , така и идеални) на всяко съзнание ?

Творецът ? Създателят ? Да ! Така е - човешкото в Човека ! Усвоява съзнателно околната среда за целите на собственото си съществуване и го превръща го в нещо ново , нещо което до сега не го е имало.... ..... :)

Та ! Евреите (или там който и да е друг) решили , че са богоизбрани . Ама съвсем си е така - сами са се избрали , настоявайки и други да го признаят.... ! :lol6:

....Само дето и до днес на интелигентните от тях , хилядолетия на ред не им е ясно за какво са избрани , каква е тяхната мисия . Може би самите те да си го правят , постоянно да ги бият по цял свят за пример на другите . .....

Т.е. ако говорим за агнето (и вълка) , искаш ли да си богат трябва да лъжеш , да крадеш и да биеш . Иначе като Христос - цял живот на кръста ! Както междупрочем се случва със всеки редови обитател на планетата......Едно към едно го пише в Библията ! Но може да се прочете само между редовете , т.е. да се осмисли и разбере това което се чете какво в същност пише , а не да се папагали измислици до изпадане в несвяст.....:nono:

П.П. Тук е мястото където трябва да се спре и да се обмисли многопланово писаното в поста.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 5 часа, M.Николов написа:

Разликата е, че неговата саможертва е осъзната!А това е съвсем друго ниво!

Той сам ли се е жертвал, по негова воля ли ...или е убит от евреите?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.