Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 5 минути, иноТ написа:

Забива екзотиката, която си е инсталирал. Много са ми интересни хора, дето ползват дистро с 4 юзъра + разработчиците.

Няма никакво значение колко са потребителите и колко разработчиците, стига да знаят какво правят.

преди 5 минути, Ивайло Костов написа:

Компютъра забива. Команди за терминала не вършат работа.

Забиване на компютъра в Линукс е само на ниво ядрао т.е. трябва да виждаш черен екран с надписи, ако евентуално ползваш няккаво ново ядро. Та рестартирай компютъра и дай изхода от командата, вероятно има проблеми драйвера на nVidia , отворен/затворен.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Добро утро !

Тука напоследък темите станаха доста активни, а и поради други причини и аз реших да пробвам Линукс дистрибуция.

Та въпроса ми е - има ли аудио еквалайзер (такова нещо като при Ундоус "realtek hd audio manager" ) и ако да някакви елементарни насоки как се инсталира.

Линукса е Дебиан. Благодаря !

Не знам за отделна програма, но, когато стартираш alsamixer и избереш звуковата си карта (F6), излизат всички изходи.

https://s19.postimg.org/3y5lxffg1/alsamixer.png

Придвижването между контролерите и промяната на нивата се прави от бутоните за посоки.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Има: https://www.maketecheasier.com/pulse-audio-equalizer-ubuntu/

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Да попитам и аз. Убунтуто ще се разбира ли с двете карти в лаптопа ми, преди да престъпя към инсталацията и каква файлова система да му задам? Че няма да мога да пиша после и да ви питам.

преди 1 минута, バシル написа:

Да попитам и аз. Убунтуто ще се разбира ли с двете карти в лаптопа ми, преди да престъпя към инсталацията и каква файлова система да му задам? Че няма да мога да пиша после и да ви питам.

Да, ще можеш да превключваш между двете. Ext4 или в по-лошия случай Ext3.

преди 5 часа, Melmak ® написа:

Да, ще можеш да превключваш между двете. Ext4 или в по-лошия случай Ext3.

Ако става въпрос за Ubuntu 16.04 - много по- лошия случай. В новите ядра, като 4.4 е отпаднала поддръжката на ext3 и се ползва тази за ext4. Не би трябвало да има проблеми, но не се знае докога. Ext4 е добър избор, ако няма специфични изисквани, като моментни снимки и архивиране при четене запис, каквито опции има btrfs.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-Kernel-Dropping-EXT3

преди 2 часа, cybercop написа:

Ако става въпрос за Ubuntu 16.04 - много по- лошия случай. В новите ядра, като 4.4 е отпаднала поддръжката на ext3 и се ползва тази за ext4. Не би трябвало да има проблеми, но не се знае докога. Ext4 е добър избор, ако няма специфични изисквани, като моментни снимки и архивиране при четене запис, каквито опции има btrfs.

Брей много си навътре с поддръжката в новите ядра.. 

Виж тук в ядро 4.7 какви са файловите системи.. Наблегни на първия ред от списъка.

NEJvJii.png

^ е ctrl, т.е. ctrl + G.

преди 2 часа, バシル написа:

Как така няма да може да пишеш? Може да ползваш Линукс в жив режим винаги и без инсталация.

преди 6 минути, bvbfan написа:

^ е ctrl, т.е. ctrl + G.

Как така няма да може да пишеш? Може да ползваш Линукс в жив режим винаги и без инсталация.

16.04.1 пуснах да се сваля. Ще го инсталирам на бързата флашка която е с 3.0 и ще видя как ще се държи. Има 16ГБ пак трябва да е бърза системата

преди 4 часа, cybercop написа:

Не знам за отделна програма, но, когато стартираш alsamixer и избереш звуковата си карта (F6), излизат всички изходи.

https://s19.postimg.org/3y5lxffg1/alsamixer.png

Придвижването между контролерите и промяната на нивата се прави от бутоните за посоки.

А тука що така се получава ?:ohmy:

https://www.maketecheasier.com/pulse-audio-equalizer-ubuntu/

Screenshot from 2016-08-02 11:37:46.png

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 7 часа, Росен Р. Александров написа:

Брей много си навътре с поддръжката в новите ядра.. 

Виж тук в ядро 4.7 какви са файловите системи.. Наблегни на първия ред от списъка.

NEJvJii.png

Това, че се поддържа, не означава, че е с водача за ext3.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-Kernel-Dropping-EXT3

преди 4 часа, Ивайло Костов написа:

Виж тук за еквалайзера:

https://github.com/ObsidianX/pulseaudio-equalizer

Мерси, работи. Само дето не прави динамични промени, трябва да се рестартира аудио потока. Но нищо. Един път настроено после няма проблем.

Слагам и файла готов за инстал ако някой желае да пробва. Обърнете внимание също, че ЕQ-то на плеъра (ако има такова) е добре да се спре за да не си пречат.

Screenshot from 2016-08-02 16:46:27.png

pulseaudio-equalizer.deb

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Здравейте,

моля препоръчайте ми линукс за компютъра ми. За съжаление Ubuntu не тръгва.

мисля да пробвам   Linux Lite 3.0

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

преди 7 минути, batman555 написа:

Здравейте,

моля препоръчайте ми линукс за компютъра ми. За съжаление Ubuntu не тръгва.

Do ut des, както казват римляните.

За да знаем, какво да ви препоръчаме, трябва да знаем за какъв хардуер ще бъде. Напишете вида на процесора, RAM паметта, видеокартата, картата за безжична мрежа, ако има такава.

преди 7 минути, bvbfan написа:

Какъв е този компютър?

В подписа ми има данни. Може би видеото ми е малко слабо. Отказах се от  Ubuntu 16.04 LTS

Редактирано от batman555 (преглед на промените)

преди 10 минути, batman555 написа:

Здравейте, моля препоръчайте ми линукс за компютъра ми. За съжаление Ubuntu не тръгва.

преди 7 минути, bvbfan написа:

Какъв е този компютър?

Както правилно са те попитали - каква е машината, какво е Убунту-то - само убунту или Лубунту, Хубунту, Кубунту? Как го инсталираш, как "не ще да тръгва" (къде искаш да отиде) ...

преди 3 минути, batman555 написа:

В подписа ми има данни. Може би видеото ми е малко слабо. Отказах се от  Ubuntu 16.04 LTS

Значи ти казваш, че с процесор AMD Phenom Triple-Core и 4 GB RAM не можеш да го подкараш, а аз с Intel Pentium T4400 и 3 GB RAM подкарвам и Кубунту, и Лубунту ?

Виж сравнението.

преди 9 минути, batman555 написа:

Вместо "малко слабо", можехте да дадете някакви данни.

Опитайте, дали ще тръгне тази десктоп конфигурация.

http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/14.04/release/lubuntu-14.04.1-desktop-amd64.iso

Ще върви без проблеми на тази конфигурация :) Даже КДЕ Плазма бих пробвал на нея

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.