Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 17 минути, cybercop написа:

За Firefox не е характерно да забива. Запазената марка на този браузър е да се срива (изключва, "крашва"). 

Само от днес ли е проблема или е от по- дълъг период ?

Оставил ли си поне 1 GB физическа памет, която да е на разположение на браузъра ?

Какви са параметрите на тази машина, каква е видеокартата и с какъв драйвър я ползваш. Въпреки, че съм забелязал само Qupzilla да прави проблеми в комбинация от Nvidia и отворен драйвър. 

Имам достатъчно памет в момента е на 56% натоварена, а е 4гб. проблема е от поне няколко месеца и все си мисля че е дошъл с някой ъпдейт. С ати съм така че надали това е проблема, а и при другите браузъри не се е появявал този проблем. А симтомите са точно като крашване на браузъра и от там забива цялата система.

Възможно ли е защото съм накачулил една камара операционни системи на ссд да забива то в един момент?

Редактирано от Стойко Цонев (преглед на промените)

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 13 минути, Стойко Цонев написа:

възможно ли е защото съм накачулил една камара операционни системи на ссд да забива то в един момент.

Не знам за SSD носителя. За Firefox, моите наблюдения са, че става все по- добър и не съм имал никакви проблеми с него.

Не ми се занимава, че имам и ценна информация, но ще взема едно ново ссд и ще направя чиста инсталация да видя какъв ще е резултата, защото ми се струва че съм объркал нещо при инсаталацията на няколкото операционни системи.При зареждане на който и да е минт ми изписва някаква грешка но е толкова бързо, че просто не мога да смогна да го снимам.

преди 19 минути, Стойко Цонев написа:

Възможно ли е защото съм накачулил една камара операционни системи на ссд да забива то в един момент?

Не, практически няма как да стане.

Ако кажеш, че пускам много програми под една ОС, респективно - много табове в един браузър - може да си пречат.

Различните (неработещи) ОС една за друга са просто някакво заето място. Ти пускаш Win8.1 (примерно) - на носителя може да имаш още 3-4 Win-а и Линукса - за работещата ОС това не са системни файлове.

преди 9 минути, Стойко Цонев написа:

Не ми се занимава, че имам и ценна информация, но ще взема едно ново ссд и ще направя чиста инсталация да видя какъв ще е резултата, защото ми се струва че съм объркал нещо при инсаталацията на няколкото операционни системи.При зареждане на който и да е минт ми изписва някаква грешка но е толкова бързо, че просто не мога да смогна да го снимам.

Ценното инфо - поне на две места, бих препоръчал едното да е на облак!

преди 7 минути, jhoro написа:

Не, практически няма как да стане.

Ако кажеш, че пускам много програми под една ОС, респективно - много табове в един браузър - може да си пречат.

Различните (неработещи) ОС една за друга са просто някакво заето място. Ти пускаш Win8.1 (примерно) - на носителя може да имаш още 3-4 Win-а и Линукса - за работещата ОС това не са системни файлове.

Така е за това не съм взел още едно ссд да пробвам но е много дразнещо това, че поне веднъж на ден трябва да рестартирам и то по най-лошия начин.

Лисицата никога до сега нито на Линукс дистрибуция нито на Уиндоус е правила проблем . Вярно "бяга" :), когато и дойде изнанагорно , както е казано по-горе! Да не си и накачил много добавки и някоя от тях да създават този проблем. Пусни я чиста без тях за да се увериш , че ЛИЧНО:) в нея е причината. При  ПОМОЩ има такава опция -РЕСТАРТ БЕЗ ДОБАВКИ!

преди 8 минути, bigiadri написа:

Лисицата никога до сега нито на Линукс дистрибуция нито на Уиндоус е правила проблем . Вярно "бяга" :), когато и дойде изнанагорно , както е казано по-горе! Да не си и накачил много добавки и някоя от тях да създават този проблем. Пусни я чиста без тях за да се увериш , че ЛИЧНО:) в нея е причината. При  ПОМОЩ има такава опция -РЕСТАРТ БЕЗ ДОБАВКИ!

Сложил съм само у-блока нищо друго. И това мисля не проблема.:(

Все пак виж в ИНСТРУМЕНТИ  -ДОБАВКИ- РАЗШИРЕНИЯ освен У-блока да няма и нещо друго,виж в ПРИСТАВКИ  също ,там задай  ПИТАНЕ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ.Външен вид да е СТАНДАРТЕН. То друго няма  по нея.

Редактирано от bigiadri (преглед на промените)

преди 9 минути, bigiadri написа:

Все пак виж в ИНСТРУМЕНТИ  -ДОБАВКИ- РАЗШИРЕНИЯ освен У-блока да няма и нещо друго,виж в ПРИСТАВКИ  също ,там задай  ПИТАНЕ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ.Външен вид да е СТАНДАРТЕН. То друго няма  по нея.

Лисицата е чиста, като аптека. За това е и моето питане.

Аз съм с Дебаин и при НАСТРОЙКИ -МЕНИДЖЪР НА ПАКЕТИТЕ /Sinaptic/ при избор  ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ ФИЛТРИ - ПОВРЕДЕНИ и ПРЕЗАРЕЖДАНЕ проверявам за повредени пакети . Ако и при теб е така провери .

преди 14 минути, bigiadri написа:

Аз съм с Дебаин и при НАСТРОЙКИ -МЕНИДЖЪР НА ПАКЕТИТЕ /Sinaptic/ при избор  ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ ФИЛТРИ - ПОВРЕДЕНИ и ПРЕЗАРЕЖДАНЕ проверявам за повредени пакети . Ако и при теб е така провери .

Всичко ми е на 0. Май ще се прежаля за едно ССД.

преди 2 часа, Стойко Цонев написа:

Някой да има проблеми с мозилата?

Пробвай да освежиш браузера от менюто Помощ > Информация за отстраняване на неизправности > горе в дясно буточнето "Освежаване на Firefox". Всички инсталирани добавки ще бъдат премахнати, но bookmarks запазени. Това ми помогна онзи ден да си върна, когато неволно си изтрих/скрих лентата с търсачката. Поздрави.

Лисицата и на менне ми харесва последната седмица на Xubuntu-то ми. Не знам дали има нещо общо с описаният проблем. При мен не крашва, но стана отвратително бавна, влачи стабилно. Забелязах обаче, че товари само по-едно ядро, а в новите версии уж трябваше да използва повече нишки. За това предполгам, че е от някои мои настройки, които съм правел и вече съм забравил какво съм пипал. Помня само, че преди го пусках този мултипроцесорен режим ръчно, когато беше още само експериментален и най вероятно там нещо се е сбозило. Моите добавки са само flash и ublock, но май съм пипал и кешове и какво ли не. Май е време за рефреш :) . Другото, което се сещам, че от една, или две версии насам, лисицата се трансформира само в 64bit-ова версия, а със сигурност преди беше 32bit-това. Може и това да е повлияло.

преди 9 минути, RagnerBG написа:

Другото, което се сещам, че от една, или две версии насам, лисицата се трансформира само в 64bit-ова версия, а със сигурност преди беше 32bit-това. Може и това да е повлияло.

Мммм-НЕ. В момента я пуснах (от доста време не бях) - все още си е 32-битова.

image.png.f009a1e98423ce17957ec090712b6cc6.png

ОС - (L)Ubuntu 16.04.3 LTS

Работи си доста прилично.

Странно. Сега видях, че наистина още има 32 битови версии. Почти съм сигурен, че като се появи версия 55, имаше само 64 битови за сваляне. Може да е било временно.

преди 8 минути, RagnerBG написа:

Странно. Сега видях, че наистина още има 32 битови версии. Почти съм сигурен, че като се появи версия 55, имаше само 64 битови за сваляне. Може да е било временно.

Както казах - от доста време не съм ползвал Мозилата - по едно време много товареше машинката. Но ето, че е версия 55 и работи. Няма как да е 64-битова - Лубунтото си е 32-битово.

Хрома (Версия 48.0.2564.116) си казва, че 32-битовата версия вече не се поддържа. И предлага за инсталиране само 64-битови.

@Стойко Цонев : Пробвайте съвета на svetliof - да "освежите" Лисицата. Аз пък съм напоследък много доволен от Файърфокс. Имам само една добавка: Disconnect. "Чиста като аптека", означава ли, че нямате адблокър. Понеже без адблокър, някои страници ми се зареждат по 5 минути.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

преди 26 минути, Мальчик Бананан написа:

При мен е 64-битова.

Spoiler

58623b0403ec438d.png

Ок! Да ти е жива, здрава и ъпдейтната!!!
Някой да има 128-битова версия???  :cantbelieve:

Въпроса беше, че 32-битовите все още не са спрени (за разлика от Google Chrome), а не че няма 64-битови.

преди 37 минути, Мальчик Бананан написа:

Имам само една добавка: Disconnect.

Мерси, тази не я знаех.

преди 12 минути, Melmak ® написа:

Мерси, тази не я знаех.

Не разбрах - сериозно ли го казваш или с ирония. Но ако наистина не си я знаел - не е зле да наваксаш.

Disconnect :: Add-ons for Firefox

Цитат

Visualize and block the otherwise invisible websites that track your search and browsing history.
Disconnect was named the best privacy tool by the New York Times (2016), Innovation Award winner for Best Privacy and Security software at South by Southwest (2015), listed as one of the 100 best innovations of the year by Popular Science and one of the 20 best Chrome extensions by Lifehacker. 
▪ Load the pages you go to up to 44% faster and save up to 39% bandwidth.
▪ Stop tracking by thousands of third-party sites.
Disconnect is open-source, pay-what-you-want software.
You can get help on our site.
Note about using Disconnect with other filtering add-ons like Adblock Plus: Disconnect is compatible with other filtering add-ons, but if you want Disconnect to show blocking info, uninstall then reinstall any other filtering add-ons you have (i.e., Disconnect must be added first).
P.S. Green (or checked) means blocked!

Пп. Предлага се и като Разширение в Уеб магазина на Chrome

преди 46 минути, Melmak ® написа:

Мерси, тази не я знаех.

Ми те са млади, но доколкото знам бая милиончета привлякоха преди известно време. Ползвам я от доста време. Преди бях на Ghostery, ама напоследък имам чувството, че пропуска да блокира разни неща... На Уин съм с Privacy Badger.

преди 58 минути, jhoro написа:

Ок! Да ти е жива, здрава и ъпдейтната!!!
Някой да има 128-битова версия???  :cantbelieve:

Въпроса беше, че 32-битовите все още не са спрени (за разлика от Google Chrome), а не че няма 64-битови.

Да бе, аз нещо недоразбрах. За тва го изтрих шота.

преди 5 часа, jhoro написа:

Не разбрах - сериозно ли го казваш или с ирония. Но ако наистина не си я знаел - не е зле да наваксаш.

Disconnect :: Add-ons for Firefox

Не се майтапя. Вече си отбелязах. :)

Абе, LibreOffice има ли опция за автоматично запазване. Бях питал преди за един знак, който ми се появява в долната част на прозореца и ме подканя да запазвам... И тогава ми направи впечатление, именно това. Убедих се, че май няма (в Линукс). Спря ми тока. Така разбрах... Убеден съм, че в Уин има. И в Интернет гледам пищят някакви хора...

преди 13 минути, cybercop написа:

Инструменти>>Настройки...

https://s25.postimg.org/cadpuh2n3/image.png

"Автовъзстановяване", не автозапис. Чекнах няколко форума и в един от тях просто препоръчваха на пича да премине към OpenOffice. Което звучи тъпо.

Цитат

As I remenber they canceled the Autosave option because it was not working good and made more troubles than it was worth. Save by hand often Ctrl-S.

https://ask.libreoffice.org/en/question/68478/why-not-autosave/

Не знам що, но мисля, че в Уин запазва автоматично...

Настроил съм го на три минути да запазва копие за възстановяване. Спря ми тока. Като го пуснаха, нямаше доста повече от три минути.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.