Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Ето ти друг:

http://dox.bg/files/dw?a=187217a959

Редактирано от p4p (преглед на промените)

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 38 минути, Ивайло Костов написа:

Тия спамерски линкове не ги отварям.

О, някой който не ползва добавки за блокиране. Ти си втория който съм открил засега във форума.

на 14.10.2017 г. в 15:43, Ивайло Костов написа:

Трябва да се направи едно дистро за уин потребители, провлачването на папки да работи, да няма нужда пт рестарт за приеме паролата,  да няма нужда от терминал и тн . Ако е и  със гноме уиндолса умре :D

на 14.10.2017 г. в 16:35, Ивайло Костов написа:

Аре тая папка я метни в /usr/share/.themes

Когато си природно тъп, никой не е в състояние да ти помогне, още по-малко софтуера и технологиите поне на този етап за жалост.

преди 17 часа, exwol написа:

Когато си природно тъп, никой не е в състояние да ти помогне, още по-малко софтуера и технологиите поне на този етап за жалост.

А  най смешното е, че дори не осъзнава факта :emoji_smiley-03:

А и да казваш че cloud.mail.ru е спамерски, и да предпочетеш наистина спамерския и недъгав dox.bg :D много забавно.

преди 21 часа, exwol написа:

Да, всички те съжаляваме....

преди 4 часа, sokoban написа:

А  най смешното е, че дори не осъзнава факта :emoji_smiley-03:

Кой факт?!?

преди 3 часа, Росен Р. Александров написа:

А и да казваш че cloud.mail.ru е спамерски, и да предпочетеш наистина спамерския и недъгав dox.bg :D много забавно.

Реали? Поредния натегач, къде видя да препоръчвам или предпочитам докс.бг? Нито едното нито другото съм отразил.

на 10/14/2017 в 17:18, Ивайло Костов написа:

Тия спамерски линкове не ги отварям.

Човекът ти е направил специално видео, всичко е 6

Ползвам антегрос и терминала ми умря и сега не мога да килва процесите като забие системата :/

Идея как да го съживя?

Човече, вие Виндовс потребителисте сте ужасно племе, кой ти е казал, че има нещо за убиване, че да го правиш? Ти програмист ли си, че ще съживяваш? Обясни какво правиш, а не какво си мислиш, че има на системата.

преди 2 часа, Ивайло Костов написа:

Ползвам антегрос и терминала ми умря и сега не мога да килва процесите като забие системата :/

Идея как да го съживя?

Доктор Ох Боли :D

Ако опиташ, може и х*й да счупиш :huh:

Редактирано от FR13ND (преглед на промените)

преди 1 час, bvbfan написа:

Човече, вие Виндовс потребителисте сте ужасно племе, кой ти е казал, че има нещо за убиване, че да го правиш? Ти програмист ли си, че ще съживяваш? Обясни какво правиш, а не какво си мислиш, че има на системата.

Вие линукс потребителите никога не разбирате написан текст.

Та какво правя - цъкам на иконата Терминал и нищо не се случва. 

Ивайло има ли опер. с-ма на земятя с която ти да можеш да се оправиш  поне на ниво  да свършиш за 50 ст. работа на нея ?  Пробва всички големи дистрибуции  ,които се ползват от огромни корпорации  със над 10 000  компютри всяка и не можа да  избуташ и 3 дена с тях .  Хората световната икономика въртят на линукс ти  едни  пикливи икони   и 3  цвята   на терминала не можеш да нагодиш вече 10 дена .Наистина ли  си нямаш  понятие какво  правиш  или ти е кеф да задаваш   въпроси ?  Остави това ми  не можеш и  проблема си да  опишеш та евентуално някой мазохист със железни нерви да  се опита да ти помогне . Дай на  някой 20 лева за да ти покаже как стават нещата и не се занимавай с тая работа . За 10 години съм инсталирал над 100 пъти различни дистрибуции и никога не  ми е умирал терминал . Дано не са ти гласували доверие ти да настройваш  линукс система  разни фирмаджии .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Възможно ли е да се направи във форума тема "Абсолютно начинаещ в Линукс търси помощ" - не, който го стори се "принизява", нали вече има за "нормален начинаещ".

Не ми обръщайте внимание, нещо изкуквам.

ctrl+alt+f2 -> login, с твоят потребител и парола (не се виждат звездички при въвеждането ѝ)

dmesg | tail -n30 > ~/dmesg.log

ctrl+alt+f1 се връщаш към tty1 и имаш файл с лог-а в home директорията ти dmesg.log копирай съдържанието тук.

Преди година имаше проблем с gnome-terminal в arch-базираните дистра когато системата е на български.

https://www.kaminata.net/forum/post865352.html?hilit=p4p gnome terminal#p865343

Тогава инсталирах xfce-terminal и си реших проблема. :D

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Ивайло има ли опер. с-ма на земятя с която ти да можеш да се оправиш  поне на ниво  да свършиш за 50 ст. работа на нея ?  Пробва всички големи дистрибуции  ,които се ползват от огромни корпорации  със над 10 000  компютри всяка и не можа да  избуташ и 3 дена с тях .  Хората световната икономика въртят на линукс ти  едни  пикливи икони   и 3  цвята   на терминала не можеш да нагодиш вече 10 дена .Наистина ли  си нямаш  понятие какво  правиш  или ти е кеф да задаваш   въпроси ?  Остави това ми  не можеш и  проблема си да  опишеш та евентуално някой мазохист със железни нерви да  се опита да ти помогне . Дай на  някой 20 лева за да ти покаже как стават нещата и не се занимавай с тая работа . За 10 години съм инсталирал над 100 пъти различни дистрибуции и никога не  ми е умирал терминал . Дано не са ти гласували доверие ти да настройваш  линукс система  разни фирмаджии .

Язък за похабеното време да го пишеш. Само глупости.

За тия няколко дена кусурите които намерих на линукса скоро ще стигнат тия на Уина.

преди 46 минути, bvbfan написа:

ctrl+alt+f2 -> login, с твоят потребител и парола (не се виждат звездички при въвеждането ѝ)

dmesg | tail -n30 > ~/dmesg.log

ctrl+alt+f1 се връщаш към tty1 и имаш файл с лог-а в home директорията ти dmesg.log копирай съдържанието тук.

Тенкю!

Не знам аз ли съм карък, но стабилна система в която съм инсталирал едно гноме разширени и един Атом замръзва и трябва хард рестарт или терминала отказва да стартира.

Това е немислимо да се случва по време на работа. Уин колкото и да има косури поне не ме е оставял никога. 

преди 15 минути, Ивайло Костов написа:

Язък за похабеното време да го пишеш. Само глупости.

За тия няколко дена кусурите които намерих на линукса скоро ще стигнат тия на Уина.

Тенкю!

Не знам аз ли съм карък, но стабилна система в която съм инсталирал едно гноме разширени и един Атом замръзва и трябва хард рестарт или терминала отказва да стартира.

Това е немислимо да се случва по време на работа. Уин колкото и да има косури поне не ме е оставял никога. 

Пусни лога от dmesg тук. По този начин може да се види, защо "стабилната" система замръзва.
Пиши и какъв ти е хардуера CPU,video

Не мисля, че си струва помощта. Защото

1. Първо се хейтва, после се казва тва го знам и пак хейт

2. Всяка крачка е съпроводена със охкане и пъшкане

3. Ако се прочете, от където и да е мааалко ... , ми няма да трябва да се и пише.

4. Възрастния човек попита и си работи самостоятелно, младото - май трябва да го учим и как да се оправя с жените

5. Немам нерви, отписал съм го, успех ви желая в помагането (ако устискате)

П.П. Май ще е добре да се върне старата практика от старото време - да се дадат първо изходите от командите и тогава чак...

Ивайло не знам дали са глупости но е факт ,че аз си ползвам дистрибуцията вече 3 години и за това време съм имал 5 проблема но съм ги решил. И за 5-те проблема съм питал във форума и са ми помогнали. Поднесъл съм си необходимата информация в пълен обем и съм получил и конкретни,точни и ясни  отговори. А ти си просто поредния мрънкалник  дето го мързи  и 1 скрйншот да покаже а чака  помощ :)  Доста съм и прочел  за линукс и имам някаква макар и малка компютърна грамотност. 

преди 5 часа, AlkatrazBG написа:

Доста съм и прочел  за линукс и имам някаква макар и малка компютърна грамотност

Съваршенството се постига с познание , познанието с ЧЕТЕНЕ!

преди 22 часа, бат'начо написа:

Не мисля, че си струва помощта. Защото

1. Първо се хейтва, после се казва тва го знам и пак хейт

2. Всяка крачка е съпроводена със охкане и пъшкане

3. Ако се прочете, от където и да е мааалко ... , ми няма да трябва да се и пише.

4. Възрастния човек попита и си работи самостоятелно, младото - май трябва да го учим и как да се оправя с жените

5. Немам нерви, отписал съм го, успех ви желая в помагането (ако устискате)

П.П. Май ще е добре да се върне старата практика от старото време - да се дадат първо изходите от командите и тогава чак...

Човекът просто се бъзика, едва ли нормален потребител няма да може да пусне поне ЕДНА дистрибуция, без да счупи нещо. По някаква причина си е наумил да дразни хората, за които Линукс е една истинска възможност. Да вземе да запише някое видео от рода на "Не правете като тях, за да не станете за смях".

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам проблем с браузъра Firefox в Минт 18.2. Когато го стартирам работи нормално 1-2 мин. и след това забива и не ми дава възможност да го изключа, налага се да рестартирам - и така 3-4 пъти. Не знам къде и как да проверя какъв е проблема! В момента съм с Хром и работи нормално! Някакви идеи?

преди 11 минути, GermanecaBG написа:

Здравейте, имам проблем с браузъра Firefox в Минт 18.2. Когато го стартирам работи нормално 1-2 мин. и след това забива и не ми дава възможност да го изключа, налага се да рестартирам - и така 3-4 пъти. Не знам къде и как да проверя какъв е проблема! В момента съм с Хром и работи нормално! Някакви идеи?

Пробвай колега да "освежиш" браузера. От менюто Помощ > Информация за отстраняване на неизправности > (бутона в дясно) Освежаване на Firefox. Наличните ти добавки ще се изключат/премахнат, но отметките ще ти се запазят. Поздрави

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.