Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Intel видео драйверите обикновено идват с Linux и не се нуждаят от допълнителна инсталация

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Привет!

В openSUSE:

sudo zypper remove plasma5-pk-updates

Но ти беше с KDE neon:

https://www.reddit.com/r/kde/comments/8ax8f4/how_do_you_disable_automatic_updates_in_neon_im/

Успех!

Благодаря. Да, с Неон съм все още. Бе, от седмица ми седеше. Вместо да помисля, и аз първо гуглих. Срещнах и това в Реддит, ама не се оправих. Сега вече като взех, че помислих просто отидох на "софтуерни източници" или каквото беше там, и му казах да не ме уведомява за нови релийзи. Ма трябвало да го мисли човек. Тоест, Реддит помогна (software-properties-kde). Между другото съм много доволен от Неон (не, че от друго дистро съм бил недоволен, де).

на 24.09.2018 г. в 2:57, Aleksi написа:

Не мога да пусна интернета на минт 19. Зная, че проблема е в мак адреса, но не мога да го сменя........

Четох, единия начин бил просто да вляза в настройките, да изтрия стария мак адрес и да напиша новия. Резултат 0

Просто след подмяната ,трябва да рестартираш,за да влезе в сила новия МАС.

Виждам,че sudo nmtui сте включили ТУК

Току що за тест си подмених МАС адреса през настройки на връзката

Извинявам се за "офтопика".

на 29.09.2018 г. в 14:18, cybercop написа:

При ръчното разделяне, също се създава swap файл, ако не си задал swap дял.

В моя случай явно не се създава, защото никъде не открих такъв файл. В по-старите версии може и да е било така, но при 18.3 няма суап файл никъде из системата.

За да не отварям нова тема ще пиша тук за Радо84 - аз съм с мента 18.3 и ми се ъпдейтна сама до ядро 4.15, но не ми натрапиха микрокода.Когато инсталирах дистрото беше с 4.10, сложих си драйвера на нвидия от драйвер менаджера, НЕ инсталирах микрокода защото не го искам и ми чупи нвидия драйвера, ъпдейтнах и о чудо - имам ядро 4.15 а нямам микрокод.Не знам дали ще съм ти полезен, в мента 19 обаче все още не е така, там дистрото идва с микрокода и няма неискам.

преди 9 минути, Kopenhagen написа:

За да не отварям нова тема ще пиша тук за Радо84 - аз съм с мента 18.3 и ми се ъпдейтна сама до ядро 4.15, но не ми натрапиха микрокода.Когато инсталирах дистрото беше с 4.10, сложих си драйвера на нвидия от драйвер менаджера, НЕ инсталирах микрокода защото не го искам и ми чупи нвидия драйвера, ъпдейтнах и о чудо - имам ядро 4.15 а нямам микрокод.Не знам дали ще съм ти полезен, в мента 19 обаче все още не е така, там дистрото идва с микрокода и няма неискам.

Еми точно зат'ва си стоя с 18.3. Ако в 19-ката все пак не се откажат от принудата, ще ползвам 18.3, докато мога, пък после явно ще сменям дистрото.

А за другото - те не ти го натрапват, ама като цъкнеш да прегледаш пакетите, които ще се инсталират, сред тях виждаш и микрокода. Сигурен ли си, че той не е бил сред пакетите за инсталиране? Защото те реално не ти го натрапват по начина, по който Микрошит прави натрапването, а просто слагат микрокода като част от зависимостите и искаш или не, той се инсталира заедно с останалото - от 4.15 нагоре.

Не, няма инсталиран микрокод след ъпдейта, проверих токущо в синаптика а и отделно ми го предлага за инсталирване като заредя драйвер менаджера.И в синаптика излиза също като неинсталиран.Аз мисла, че линуксминт ще опрвят това и ще махнат микрокода като задължителен с ядрото в 19ката.Те не са като убунту гумени глави.До сега винаги са се съобразявали с нас пациентите.

Дано! Щото никак не ми се иска да я сменям с друго някой ден.

преди 23 часа, Kopenhagen написа:

Те не са като убунту гумени глави.До сега винаги са се съобразявали с нас пациентите.

КДЕ? ЛХДЕ? ФлуксБокс? ГНОМ? = гумени глави са

Значи за драйверите ако си свали Убунту от репото по време на инсталацията би трябвало всичко да е в ред иначе пише sudo apt-get upgrade и е готов

Трябва ми приложение за конвертиране на снимки в Линукс. Дистрибуцията е Минт 18

GIMP го има в всяко дистро пробвай с него

преди 22 часа, petie1 написа:

GIMP го има в всяко дистро пробвай с него

Не открих опция за конвертиране на снимки, но пак ще помъча

преди 21 часа, аджамията написа:

Трябва ми приложение за конвертиране на снимки в Линукс.

Привет!

mtpaint - https://i.imgur.com/0OcRWWE.png

shotwell - https://i.imgur.com/ZMaXIKa.png

pinta - https://i.imgur.com/mvxUoP1.png

kolourpaint - https://i.imgur.com/jYrp8MN.png

...

https://community.linuxmint.com/software/view/nemo-image-converter

Чичо гошо не помогна ли с ГИМП ? Защо ви трябват допълнителен софтиуер при положение че наличния в всяко дистро ще ви конвертира снимките в 99% от случаите?

Здравейте! Свикнал съм Windows сега искам да си кача на лаптопа някоя безплатна ос система, коя версия на Linux и как да го кача? Благодаря! 

Linux Mint 18.3 x64, десктоп среда по твой избор, аз ползвам Mate.

Няма да го "качиш", а ще го инсталираш :) . По нормалния начин, аналогичен на инсталация на Windows - сваляш ISO файл, записваш с него буутваща флашка или диск, буутваш и следваш инструкциите.

Успех, ако срещнеш проблеми - питай.

преди 7 минути, Person написа:

Здравейте! Свикнал съм Windows сега искам да си кача на лаптопа някоя безплатна ос система, коя версия на Linux и как да го кача? Благодаря! 

Можеш да споделиш, върху какво (параметри на машината) смяташ да качиш тази безплатна ОС (крадена Windows, Linux или BSD дистрибуция) и за каква работа смяташ да я ползваш.

@cybercop  Стар лаптоп е HP EliteBook 6930p коя да избера и как да я инсталирам.? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.