Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Виж тука :) ЛИНК

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 3 часа, Ивайло Димов написа:

тва 5 години не е пускано ти пишеш алабализми inxi-Fxz

Е, и? Какво общо има това, че не е пускано 5 години?

Че ората едва ли мое го инсталират тва бре Радо :) 

преди 10 часа, Ивайло Димов написа:

uname -a кво връща да го ева 

Ма ти си шарил uname -r хехе

преди 9 часа, rado84 написа:

inxi -Fxz върши по-добра работа и показва и хардуера, не само дистрото.

Да беше писал lsb release май така се пишеше това връща всичко за дистрото

Да де ма Радо ме контрира ,че бунтутата не баца ли с тая команда :) 

преди 3 часа, Ивайло Димов написа:

Че ората едва ли мое го инсталират тва бре Радо :) 

Аз нищо не съм инсталирал и пак си го имам.

преди 5 минути, Ивайло Димов написа:

Да де ма Радо ме контрира ,че бунтутата не баца ли с тая команда :) 

Би трябвало да бачкат командите са еднакви за всички дистрота хм?

Може да е от самото дистро :) 

Здравейте, начинаещ съм и имам желание да мина на линукс, срещам проблеми и изникват въпроси, които искам да задам тук. Характеристиката на лаптопа е в подписа, като резолюцията съответно е 1920 х 1080 и когато инсталирам "ментата" заедно с драйверите, както и други дистрибуции, scalinga - ми идва твърде дребен. Сега ще обясня какво имам в предвид: При инсталация на уиндоуските версии (да речем 10.. автоматично го настройва от 100 на 125%) , в момента ползвам Мanjaro Deepin, 18.0.4 като там го има този scaling, който освен за шрифта го има и за самия дисплей, и има доста опции, за разлика от ментата.. преди да пиша тук, потърсих информация за линукс минт сходна "схема" за зуумване, но не можах да намеря нищо подобно(скалинга който е  с 3 опции там не ми върши работа), до колкото видях може да се променя резолюцията от терминала, но за зум нямам представа може ли и как, та това ми е единия въпрос. Просто имам желание да опитам различни дистрибуции - за да си избера някоя. Другия ми въпрос е гледах в темите, че има линукси в които можеш с помоща, на софт, да създаваш и дизайнваш, теми, бутони и прочее.. та.. трябва ли да изтегля конкретна дистрибуция за да имам тези права, или може и чрез подходящия софт, да дизайнвам да речем ЛМ, Манджаро и т.н.

https://postimg.cc/DJzkGTgJhttps://postimg.cc/k6HZttGzhttps://postimg.cc/ZCpgCnSs https://postimg.cc/jCJ3F2Lqhttps://postimg.cc/QBt0kx23https://postimg.cc/R3DGPxmn

преди 7 часа, DiyEn написа:

scalinga - ми идва твърде дребен

Привет!

В KDE5 (Plasma) се регулира през 10%:

https://i.imgur.com/idXxHzM.png

https://i.imgur.com/1EVR89E.png

Темите могат да се създават или променят навсякъде. Няма значение дистрибуцията.

Успех!

Пробвай Плазма и Мате.Може да си ги инсталираш и на тази машина :) В нета има описани всички команди .

Баси счупиха се плъгингите на ФФ и се нагледах на реклами :) Не знаех че форума е пълен с тях

преди 5 минути, svetliof написа:

В над под LM всичко си работи с FF 66.0.3, но вчера на работата добавките на FF под Windows се сринаха.

Защото страницата с добавките нещо се е ос*ала и не отговаря на заявките от браузъра. Много народ и на линукс, и на уиндоус писнаха от това, а на някои добавките направо са били изтрити от самия браузър заради този проблем. Аз съм изключил опцията на браузъра да изисква подписи за добавките, така че инсталираните в моя браузър си стоят.

преди 3 минути, rado84 написа:

Аз съм изключил опцията на браузъра да изисква подписи за добавките, така че инсталираните в моя браузър си стоят.

Би ли казал моля, от къде се изключва това? За сега си направих архив на .mozilla. Благодаря.

преди 1 минута, svetliof написа:

Би ли казал моля, от къде се изключва това? За сега си направих архив на .mozilla. Благодаря.

about:config

xpinstall.signatures.required --> false

Все пак имай предвид, че тези подписи са за сигурност, за да не могат недоброжелателни сайтове или приложения да ти инсталират вредни добавки, които обикновено са адуеър - особено при Уиндоус. Аз това нещо го изключих временно, докато от Мозила си оправят проблема, за да не ми зачезнат добавките.

преди 2 часа, бат'начо написа:

А кога точно трябва да ми се счупят? Щото ако не бях прочел - нямаше и да знам, че били счупени.

Не се случва при всички потребители, само при някои. Но аз реших да се застраховам с изключването на подписите. :P 

Не барайте нищо, а изчакайте днес да си ъпдейтнат удостоверителната верига на заден фон.

За Firefox ESR го реших така

Цитат

app.shield.optoutstudies.enabled = true
app.normandy.run_interval_seconds = 5

Това е от страницата за бъгове на Дебиан

преди 1 час, petie1 написа:

За Firefox ESR го реших така

Това е от страницата за бъгове на Дебиан

Като каза ESR, се сетих - тия оправиха ли си пърформанса на ESR-а? Преди време го ползвах, но после нещо го омазаха и стартираше по 3 часа, докато ролинг релийзът летеше. И оттогава съм само на ролинг релийз, но не съм проверявал докъде са докарали ESR-а.

преди 4 минути, rado84 написа:

Като каза ESR, се сетих - тия оправиха ли си пърформанса на ESR-а? Преди време го ползвах, но после нещо го омазаха и стартираше по 3 часа, докато ролинг релийзът летеше. И оттогава съм само на ролинг релийз, но не съм проверявал докъде са докарали ESR-а.

При мен си стартира като другия за 2 или 5 сек

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.