Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

преди 7 часа, rado84 написа:

Купува нов. Щото тя само бозата иска един отделен хард диск за нея си.

:D Да. С два харда е по-хубаво, но все пак да не прекаляваме.

Колкото до прозераца, относително логично се справя с проблемите. Можеше и много по-добре, ако бяха се навили на лудостта да поддържат GRUB или да задават въпроси, но и така става.

За разлика от ранните години на XP. Там бяха измислили да ти изскача едно „невинно" диалогче, където уведомява ползвателя че има проблем с файловата система. И съответно че може да го оправи с един клик. Проблема беше Linux файловата система, а фикса - форматиране до NTFS. :D Ефективно решение на всички проблеми.

Тая картинка е доста як пищов. :) Не съм сигурен, че нормалните хора зацепват за какво е туй чудо, обаче е добро попадение.

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

преди 3 часа, Melmak ® написа:

:D Да. С два харда е по-хубаво, но все пак да не прекаляваме.

Тая картинка е доста як пищов. :) Не съм сигурен, че нормалните хора зацепват за какво е туй чудо, обаче е добро попадение.

Значи аз съм прекалил тогава, макар че не ми стигат. От терабайт и половина (1 ТБ + 500 ГБ) имам само 300 гигабайта свободни. То и на ССД-то имам 100-ина свободни, но него не го броя, защото е запазено само за ОС.

А за коя картинка говориш? За снимката с Shift+F10 ли?

преди 4 часа, rado84 написа:

Значи аз съм прекалил тогава, макар че не ми стигат.

То не е дали си прекалил, а дали изобщо е рационално за него да добави още.

преди 4 часа, rado84 написа:

А за коя картинка говориш? За снимката с Shift+F10 ли?

Да. Най-вече защото ги има командите. Аз всеки път ги забравям и си ги припомням с help-a им в конзолата, когато ми дотрябват. Като се има в предвид на колко хилядолетия изобщо включвам Win-а, толкоз.

А защо да не си добави Ундоуса в Гръб-а а да клика фх на всяко стартиране за избор на хард диск?

Най -добре е за всеки НАЧИНАЕЩ в Линукс , който иска да има две системи /Линукс и Уиндоус/ да постъпи без значение на един хард или два, така: Монтира Уиндоуса, после Линукс ,към който има Grub . След това ,може да опрости Grub, като остави само в него зареждането на Линукс/отстранява допълнителните- проверка на памети т.н./ и Уиндоус. В зависимост от това ,коя система иска да се зарежда най-напред ,я поставя на първо място и тя ще се зареди автоматично. Ако му трябва другата система , то тогава може да превключи на нея.

http://prikachi.com/images.php?images/298/9587298N.png

Ами ако е художник и иска да рисува дигитално, какви програми има под Linux? Мисля, че Linux Mint/Ubuntu, са подходящи за всеки.

преди 4 часа, bigiadri написа:

Най -добре е за всеки НАЧИНАЕЩ в Линукс , който иска да има две системи /Линукс и Уиндоус/ да постъпи без значение на един хард или два, така: Монтира Уиндоуса, после Линукс ,към който има Grub . След това ,може да опрости Grub, като остави само в него зареждането на Линукс/отстранява допълнителните- проверка на памети т.н./ и Уиндоус. В зависимост от това ,коя система иска да се зарежда най-напред ,я поставя на първо място и тя ще се зареди автоматично. Ако му трябва другата система , то тогава може да превключи на нея.

http://prikachi.com/images.php?images/298/9587298N.png

Ей кой ти е Дебиан на снимката? Интересна графична среда има

преди 4 часа, petie1 написа:

Съдейки по символните икони, прилича на модифицирана XFCE.

преди 3 часа, rado84 написа:

Точно.

преди 8 часа, petie1 написа:

Debian 8

преди 2 часа, bigiadri написа:

Точно.

Debian 8

Моя е Debian 8  с KDE  дето Радо много я люби

преди 6 часа, rado84 написа:

А и аз тва се сетих ама рекох да питам

преди 8 часа, petie1 написа:

Моя е Debian 8  с KDE  дето Радо много я люби

А и аз тва се сетих ама рекох да питам

На моя слабичак лаптоп този Дебиан му пасна чудесно. Усещам го как се радва, когато го пусна! Държа Уиндоуса само и единствено за НАП.С тях не трябва да си голям умник и да правиш резки движения.

преди 17 часа, rado84 написа:

Даже на Немодифицирана. Смяната на цвета на панела и добавяне на Faenza иконите  не се брои за модификация на графичната среда. По- скоро на лека персонализация.

:)  Само, че точно точно неговия Дебиан е модифициран за справяне със (почти) всички нужди (тъй пише в рекламната му диплянка, не го измислям).

преди 14 часа, bigiadri написа:

На моя слабичак лаптоп този Дебиан му пасна чудесно. Усещам го как се радва, когато го пусна! Държа Уиндоуса само и единствено за НАП.С тях не трябва да си голям умник и да правиш резки движения.

Е тва е то Дебиан! Сега чакам Дебиан 10 Космонавта,а за НАП само тишина 

Здравеите моля ако знаете някоя програма за debian 9 за отдалечена администрация (remote-control) с която да мога да влизам в компютъра през телефона за андроид 5,1,1 която да стартира сама засега използвам team view  но при спиране на тока примерно компютъра е настроен да стартира като пуснат тока но не и team view моля ако знаете някоя програма която може да върши работа моля споделете я с мен благодаря ви.

преди 17 минути, Явор Трендафилов написа:

Здравеите моля ако знаете някоя програма за debian 9 за отдалечена администрация (remote-control) с която да мога да влизам в компютъра през телефона за андроид 5,1,1 която да стартира сама засега използвам team view  но при спиране на тока примерно компютъра е настроен да стартира като пуснат тока но не и team view моля ако знаете някоя програма която може да върши работа моля споделете я с мен благодаря ви.

Оправих се сам team view имал стартиране със системата.

на 12.06.2019 г. в 21:57, petie1 написа:

Е тва е то Дебиан! Сега чакам Дебиан 10 Космонавта,а за НАП само тишина 

A какво ти е мнението за:https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5742428

Все още е тестов Бъстъра ,не излезе ли стабилен на чукай на тази врата .

Изглежда ОК, ако вярваш на автора. Явно някаква частично преработена версия. Както написа, Ивайло, официалната още не е излязла, но много скоро ще я пуснат.

Не е стабилна още и не бих си я качил пък и в хранилишето няма даден Дебиан 10 с такава среда изчакай до 6 .7 тогава излиза стабилния

Много бързате за тоя Бъстър ве накрая ше се окаже като оня поговорка "На прехвалено лозе не ходи с голяма кошница " :) .Нека излезе стабилната версия тогава може да се тества .Аз също ще я изпробвам през минимална инсталация :)

преди 20 минути, Ивайло Димов написа:

Много бързате за тоя Бъстър ве накрая ше се окаже като оня поговорка "На прехвалено лозе не ходи с голяма кошница " :) .Нека излезе стабилната версия тогава може да се тества .Аз също ще я изпробвам през минимална инсталация :)

Е ти живна бре, аз ще е чакам колкото трябва ,тия дни мисля да качвам октопода(Дебиан 9) на лаптопа че тва Убунту не мога го трая

Ти си с Убунту ли ве мазохист ..............:) 

преди 10 минути, Ивайло Димов написа:

Ти си с Убунту ли ве мазохист ..............:) 

Ми тогава само за Убунту ми се сетих. На настолния съм с Дебиан 8 а на лаптопа с Убунту 16.04 и си набих яки пирони да не кажа къде..... Кучето(Дебиан 10 ,който аз обърках с Бъз космонавта) е с любимата на Радо канела 3.8

След 14.04 много омазаха нещата ............предпочитам за сега Арч-а ,но и Mageia ми харесва .Бъстъра ще го пробвам от любопитство само :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.