Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отношенията между САЩ и Русия

Featured Replies

Цялата тази история има един нежелан страничен ефект. Е, не за всички вероятно е нежелеан. Става дума за това, че съвсем нормално зрителите ще си кажат: "Абе, тея как тролят Путин. Па той сълза непорочна". Щото тва си изглежда верно като тролене. А в действителност, това, което може да е станало е Crowdstrike да са хакнали кремълските хакери и да са ги видели кво вършат. И разбира се, тъй като доказателствата са им взети по незаконен начин, няма как да ги представят. Въобще от цялата тая нескопосана и смешна медийна пача на "Уошингтън Пост", Си Ен Ен и много други, може да спечели Путин и когато вземе, че наистина осъществи сериозна атака, повечето хора нормално ще си казват: "А стига вече. Не ви минава номера". Но наистина. Преглеждам нали заглавия тея дни и гледам примерно в един новинарски агрегатор за security новини: "Руснаци хакнали Върмонт", "Кодът във Вермонт не е свързан с Русия", "Кремъл хакнал централа", "Кремъл няма участие...". И между другото, темата за APT (advanced persistent threat) атаките ми е интересна тема от години, но новини за APT групи досега можеха да се открият на страниците на специализирани блогове на някакви защитни компании (препоръчвам разследванията на "Касперски" и на ЕСЕТ и "Тренд Майкро"), дето имат трицифрени посещения. В смисъл, не съм забелязал да има интерес към тях (много хора, които живо сега се интересуват от тея глупотевини с "хакнатите избори" и вземат отношение като някакви професори, не са и чували за "Стъкснет", примерно). Изведнъж навсякъде стават новина. Все едно вчера са се появили...

Никой не говори за кибератаките към украинската енергопреносна мрежа, които може да доведат до реални човешки загуби.

В подкрепа на казаното от @NIKISHARK:

U.S. Gov's "GRIZZLY STEPPE" Report Fails to Achieve Purpose: Experts

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 479,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мацката го обяснява много добре и разбираемо дори и за неспециалисти с малко здрав разум. Ааааа , ма чакай, това сигурно пак е фейк и пропаганда на руснаците. А картинката е точно обратната.

• crazy katon
    crazy katon

В Холандия се намериха хора, на които им писна да демонизират Русия и ще издават вестник за истинското положение там, който ще се казва "другият вестник" или "другата страна". Инициативата е хубава, н

• Тези удари са повече за пред медиите и да напомнят на света, че международното право не съществува.

Публикувани изображения

преди 13 часа, miro20 написа:

Ето - приятеля ти Фусед го твърди :) и цитира Маккейн

А че не са твърдели "никога" медиите  не е вярно... Някои даже се подиграваха че САЩ да си праща космонавтите с батут :)

http://www.golos-ameriki.ru/a/russian-official-suggest-us-uses-trampoline-for-space-launches/1904206.html

https://www.gazeta.ru/science/2014/03/06_a_5938325.shtml

Които неща не са точно така, затова цитирах статията

Не откривам такова твърдение. Поне не в ТОЗИ форум... на Фусед.

В линковете които си дал, също няма такива твърдения...

Най-обвиняваният за всичко народ, в познатата ни история - еврейският.

Най-обвиняваният за всичко човек, в познатата ни история - Путин.

преди 2 часа, язе написа:

Не откривам такова твърдение. Поне не в ТОЗИ форум... на Фусед.

В линковете които си дал, също няма такива твърдения...

втория сайт е вирусов ...  прави опити  за атака на системата ми .

преди 2 часа, язе написа:

преди 16 часа, miro20 написа:

преди 2 часа, A.com написа:

Най-обвиняваният за всичко народ, в познатата ни история - еврейският.

Най-обвиняваният за всичко човек, в познатата ни история - Путин.

Значи Путин е евреин, ба си:)

преди 16 часа, Методи Дамянов написа:

Става дума за това, че съвсем нормално зрителите ще си кажат: "Абе, тея как тролят Путин. Па той сълза непорочна"

По назад споменах и другото очевидно нещо - улисани в доказване как това л'йно изакано на червения площад не може и никога не е на руснак . :) образно казано

Ами хайде да видим кой тогава е разбивал целенасочено мащабно и организирано американски и др цели ?

Сравних това и с другите скандали - ракетата която е свалила Боинга може да  е всякаква но абсурд да е руска. Тези атаки може да са от всеки друг, но абсурд да е от руски интерес и организации. :)

преди 18 часа, BMW Маниак написа:

Това ме навежда на две мисли които хич не са в твоя полза на защитаващ тезата си.
Първо с тоя номер може да пробутваш всякакви лъжи и да се оргументираш че не искаш да разкриваш козовете си.
Второ, пак нарушават конституцията си и човешките права и подслушват както преди Сноудън да ги изтипоса по бели гащи пред цял свят.

Смешки .  Говоря за козове. Кви нарушения ти се привиждат :)

Представи си че имат човек в хакерските мрежи и всяка по подробна информация за хакването изнесена публично, може еднозначно да го уличи като къртичка.

преди 18 часа, NIKISHARK написа:

Май ти не осъзнаваш,че целия доклад, който е без категорични доказателства и е с цел да се манипулира общественото мнение, е лъжа ...която медиите побързаха да разпространят...Да не споменавам,че още преди доклада вече бяха посочили с пръст виновника...те и за това се чудеха как да си edit-нат написаното...

Не. определено ти не осъзнаваш че доклада си е доклад, и той не е фалшиф , а непълен.И че медиите не са лъгали ! те цитират доклада, без да си исзмислят неписани неща в него, и развиват дискусии около тези атаки. Защото атаките са ФАКТ.

Което е коренно различно от примерите за тотални лъжи и измислици дето дадох по назад, които и дете може да провери .

преди 22 часа, Методи Дамянов написа:

Цялата тази история има един нежелан страничен ефект. Е, не за всички вероятно е нежелеан. Става дума за това, че съвсем нормално зрителите ще си кажат: "Абе, тея как тролят Путин. Па той сълза непорочна". Щото тва си изглежда верно като тролене. А в действителност, това, което може да е станало е Crowdstrike да са хакнали кремълските хакери и да са ги видели кво вършат. И разбира се, тъй като доказателствата са им взети по незаконен начин, няма как да ги представят. Въобще от цялата тая нескопосана и смешна медийна пача на "Уошингтън Пост", Си Ен Ен и много други, може да спечели Путин и когато вземе, че наистина осъществи сериозна атака, повечето хора нормално ще си казват: "А стига вече. Не ви минава номера".

На мен ефекта ми допада. :D

Моята работна хипотеза е друга. Вероятно една част от американските служби са попречили на активните мероприятия на друга тяхна част. По-принцип те са внимателни и не биха оставили следи, но защото времето ги е притискало и поради характера на тези системи, слади са останали. За да се оправят с тях, най-целесъобразно е да прехвърлят отговорността на подходящ външен "враг". Другият вариант, да си признаят че са човъркали където не трябва, не ги устройва особено. Спокойно можеше и Китай да е виновен, но това би било лошо за рейтинга. Плюс това ще изпуснат голямата възможност и евентуална цел да дискредитират Тръмп. А какво по идеално от това, ако изборният процес се окаже фалшифициран? Нещо повече, такива съмнения непрекъснато трябва да се втълпяват на масите за да се улесни евентуална негова замяна. В подкрепа на тази хипотеза са твърденията за някакво предателство изказани от Клинтън. Също така имаше и слухове за апарати на които можеш да се гласува само за Клинтън.

Във всеки случай, Владимир Владимирович, ще приеме санкциите с усмивка и разбиране.

преди 45 минути, Melmak ® написа:

На мен ефекта ми допада. :D

Определено, може доста да се спекулира. Имаше и една новина, която много-много не се тиражира - за някакво странно несъответствие между електронния и обикновения вот в два ли колко щата, за които говори някакъв професор по математика. Определено администрацията на Обама не се справи със заплахите на новия век - Sony Pictures, Anthem, OPM, някакви тинейджъри им влизаха в мрежите на НАСА, на Белия дом и Пентагона и не знам си къде... И в същото време тея дават милиарди за киберофанзивни действия. Ако не бяха Щатите, а България нямаше да ме учудва - просто някой е взел едни пари да свърши нещо, пък нищо не не е свършил. А, също така и тоя прословут "Айнщайн" - системата де им защитава федералните мрежи и също струва милиарди, и той се оказа ала-бала . Няма компютърна система и защита, която да не може да бъде разбита. За мен причината за всичките им проблеми е повече от тривиална - корупция и отчайваща некадърност. Знаем как е у нас. Правят пътища, дават поръчката на близка до властта фирма (а не на качествена и опитна), тя казва, че е използвала супер материали, те използвали нискокачествени, разликата в джобчето и кой  откъде е. И после що имало дупки по пътищата... Само като видиш киберпсетата им - Crowdstrike и Fireeye... lol.

Методи Дамянов, тоя номер с "близките до властта фирми", нали не мислиш че сме го измислили ние. В САЩ всичко що е държавно (федерално) струва някакви галактически цифри.Погледни само прословутия им Ф 35 и що пари се потрошиха по един изтребител... пък бил той и най- добрия деа.

преди 14 часа, miro20 написа:

Кви нарушения ти се привиждат :)

А да ве, привиждат ми се !!! Меркел като разбра че са я подслушвали и на нея и се привиждаха ...
Нагъл си не може да ти се отрече. Имате ли някой хлебар в рода че гледам добре я въртиш лопата. И така и инак може да го вадиш хляба само трябва да се въртиш и да казваш на черното бяло.

преди 14 часа, miro20 написа:

Представи си че имат човек в хакерските мрежи

Представям си, само де не мога да си представя защо след неудобния за тях избор на президент им се появи човека а не ги предупреди преди това.

преди 13 часа, BMW Маниак написа:

А да ве, привиждат ми се !!! Меркел като разбра че са я подслушвали и на нея и се привиждаха ...
Нагъл си не може да ти се отрече. Имате ли някой хлебар в рода че гледам добре я въртиш лопата. И така и инак може да го вадиш хляба само трябва да се въртиш и да казваш на черното бяло.

Представям си, само де не мога да си представя защо след неудобния за тях избор на президент им се появи човека а не ги предупреди преди това.

Или си специалист по разузнаване и контраразузнаване, или си плямпаш колкото да вее вятър :)

Съмнявам се да си първото.....

преди 2 часа, miro20 написа:

Или си специалист по разузнаване и контраразузнаване, или си плямпаш колкото да вее вятър

А вас случайно някой да ви е казвал че сте специалист по тролене ? Ако са пет или шест души може да го приемеш за случайност ама ако са повече не е лошо да се замислиш.

току-що, BMW Маниак написа:

А вас случайно някой да ви е казвал че сте специалист по тролене ? Ако са пет или шест души може да го приемеш за случайност ама ако са повече не е лошо да се замислиш.

Само ако тия 5-8 души не са с противоположна политическа ориентация :D

https://meduza.io/feature/2016/11/07/rossiyskie-vooruzhennye-kibersily

Пространен материал за ведомствените хакери на Кремъл. За това, което поне на мен ми беше любопитно е за "научната рота", ма то и надали много се знае...

Иначе един цитат ми направи впечатление. Нещо, което  - ако се приеме, че наистина една кибергрупировка седи зад множеството атаки... - и аз се чудя, но все пак този човек с това се занимава - шеф на Group-IB , може да му се доверя. Другото интересно е споменаване за връзки на Кремъл с Hacking Team.

Цитат

«Обычно [хакерские] группы, когда замечают, что их отследили, полностью меняют структуру [своих атак]. Fancy Bear совершили ряд резонансных взломов, но при этом несложно эти атаки увязать между собой: они действуют по одному алгоритму, — говорит Сачков. — Они [Fancy Bear] — либо идиоты, либо не боятся».

— То есть они уверены в собственной безнаказанности?

— Да.

И... България е замесена. Къде без нас? :)

Нещо, за което пише и "Биволъ".

https://bivol.bg/русия-тества-софтуер-за-кибервойни-от.html

преди 39 минути, flare написа:

Само ако тия 5-8 души не са с противоположна политическа ориентация :D

Има много хора с противоположна ориентация но дори и те са съгласни че при Миро не е ориентация а професионален бизнес.
Няма логично обяснение човек с противоположна ориентация да е дежурен само в политически теми против Русия (24/7) и в същото време да отклонява неудобните въпроси за САЩ и така нагло да казва на черното бяло.
Имал е разбира се поддръжници като Владо, НЕЛ ... но те никога не са били толкова неуморни като него, няма празници, няма ден за почивка ...  аз такъв ентусиазъм гратис няма да проявя. Останалите (макар и да се броят на пръстите на едната ръка) му поддръжници го потвърждават също че колкото до идеология пишат ама от дъжд на вятър. А Миро е неуморен това определено не е идеология а платена мисия.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 25 минути, BMW Маниак написа:

Имал е разбира се поддръжници като Владо, НЕЛ ...

Поддръжници не е точната дума. :D  Много често мнението ми напълно съвпада с това, на Миро, имаме и разминавания, но не помня да съм го смятала за платен "драскач" или за трол. Колко ще пише и къде във форума(мисля) е право на всеки потребител тук, стига да се спазват правилата и тук вече идва разликата между начина на писане на Миро и всички, които са срещу него.

От неговите източници съм имала възможност да науча много и достоверна информация, не мога да кажа същото обаче за останалите... 2/3 от мненията на противниците на Миро не съдържат нищо друго, освен персонални обиди и да има информация, то тя е от медии, на които от години не вярвам, така че... направи си сам сметката кой троли, спами и пълни страниците на форум "политика" с всичко друго, но не и със собствено мнение, подплатено със силни аргументи.

преди 36 минути, Методи Дамянов написа:

И... България е замесена. Къде без нас? :)

Нещо, за което пише и "Биволъ".

https://bivol.bg/русия-тества-софтуер-за-кибервойни-от.html

И направо ще се окаже и вярно. Братушката си е братушка - как да остави малкото братче да не е в ла**ата...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

преди 2 минути, Нел написа:

Поддръжници не е точната дума

Синпатизанти.

преди 5 минути, Нел написа:

Колко ще пише и къде във форума мисля е право на всеки потребител тук, стига да се спазват правилата

Разбира се.
Находчив е, щом е успял според правилата на форума да си реализира и бизнес в самия форум от апаратната в тях ...

преди 54 минути, BMW Маниак написа:

Няма логично обяснение човек с противоположна ориентация да е дежурен само в политически теми против Русия (24/7) и в същото време да отклонява неудобните въпроси за САЩ и така нагло да казва на черното бяло.

Мога да ти покажа мнозина които много редовно казват на черното бяло и от другия лагер. Само че никой от тях не е подложен на такова унищожително плюене.

Нека да го кажа в прав текст - @miro20 очевидно изобщо не е обективен. Ама не е сам в това. И не виждам с какво повече от другите е заслужил изключителното отношение на което го подлагат определени хора. Освен естествено, че са повече от него (имам предвид тези, дето падат толкова ниско че да плюят на убиване).

преди 21 минути, ncl написа:

В другите три форума, които посещавам по-редовно положението е сходно. Само дето съотношението е обратно. И какво правим?

Надявам се, че всичко друго, но не и да си го връщаш тук нали? Или това че Х прави нещо лошо не е оправдание за подобни действия от страна на Y, нали?

Баси, теми като тази ми причиняват пристъпи на повръщане... Писнало ми е на всички около мен да им пука за САЩ или за Русия, а не за нас си. Щото е баш така. Хората в днешно време гласуват за (или плюят) еди-кой-си, щото поддържа едните или другите, не заради това, което иска да направи за живота тука. Вдигаме люти скандали за 2к бежанци, а никой не казва как умират по 2 души дневно от катастрофи, още поне двама се самоубиват, без да броим опитите. Че здравната система е пълна трагедия... Че съдии и прокурори се плюят взаимно, когато се очаква да работят заедно за обща кауза... И затова ли са ни виновни американците или руснаците. Ама не, трябва да гледаме в чуждата паничка. И което е най-лошото - виждам вместо да сме обединени, да се разделяме заради някакви си дето избщо не знаят, камо ли да им пука за нас.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Не. Просто е такова положението.

Иначе, ако си следил мненията ми, рядко коментирам външнополитическите проблеми, а се фокусирам почти изцяло върху вътрешните. Проблемите се знаят и точно и за това критикувам и обвинявам правителството. Но когато го правя излиза, че искам да се върнат на власт БСП и ДПС. Иначе е ясно, че положението няма да се промени.

А много ясно, че руснаците са виновни. Или по-скоро Путин, според някои "русофили". Ако не ми вярваш - питай Миро.

преди 5 часа, miro20 написа:

Или си специалист по разузнаване и контраразузнаване, или си плямпаш колкото да вее вятър :)

Съмнявам се да си първото.....

По скоро ти си плямпаш , след като дори самите контраразузнавания на САЩ ( ФБР основно се занимава с външни заплахи както и вътрешни спрямо националната им сигрност  ) не казват нищо съществено, че дори и не са проверявали сами сървърите а са  уж получили докдлад от някаква трета страна направила тези проверки ...

А цялата истерия започна с издънката на бабчката Клинтън, с нейната поща и личен сървър, а после изведнъж почна да се превръща ( особено след победата на Тръмп ) във видите ли дри намеса във изборите и тяхната фалшификация и хакване :D:D

А доказателства така и няма, а само някакви алабализми и препоръки за сигурност .... Но важното е да се лае, и полсушните сорсоидни помиярчета във цял свят да имат матриал за разпространение и плюене основно срещу РФ и Путин ....

П.С А ето и как продължават хамериканските платени така наречени СМИ, продължават да служат да си промиват главите на хората ...

Това допитване показва как дори всяка глупост подкрепена от разни платени троли влияе на обществото... И те затова такива като нашия недоварен платен сорсоид и сие тука, са толкова упорити в прокарването им, рачитайки на масата която е русокоса и тъпоглава основно :))))))))) 

И още малко новини ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 1 час, flare написа:

Надявам се, че всичко друго, но не и да си го връщаш тук нали? Или това че Х прави нещо лошо не е оправдание за подобни действия от страна на Y, нали?

Баси, теми като тази ми причиняват пристъпи на повръщане... Писнало ми е на всички около мен да им пука за САЩ или за Русия, а не за нас си. Щото е баш така. Хората в днешно време гласуват за (или плюят) еди-кой-си, щото поддържа едните или другите, не заради това, което иска да направи за живота тука. Вдигаме люти скандали за 2к бежанци, а никой не казва как умират по 2 души дневно от катастрофи, още поне двама се самоубиват, без да броим опитите. Че здравната система е пълна трагедия... Че съдии и прокурори се плюят взаимно, когато се очаква да работят заедно за обща кауза... И затова ли са ни виновни американците или руснаците. Ама не, трябва да гледаме в чуждата паничка. И което е най-лошото - виждам вместо да сме обединени, да се разделяме заради някакви си дето избщо не знаят, камо ли да им пука за нас.

Не, човек. При нас положението е трагично и светлина в края на тунела не се вижда. Ма то така не е от вчера и да лягаме и да се тръшкаме ли? Или да вземаме сопата?  А и в обществото ни сякаш наистина има хора, които искат да е така - образованието ни да затъва, малките да затъпяват, социалната и здравна грижа да е на боклука. Всички вече сме едни тролове. Такива ни направиха! Има геноцид срещу българина. И? Като го обсъждаме, нещо ще се промени? Трябва по някакъв начин да избягаме от родната действителност. Едни го правят физически, други виртуално. Или като обсъждат някакви глупотевини, като на кой господар да сме роби - САЩ или Русия, (поне към настоящия момент не може да си позволим самостоятелно мнение. Такива са времената, такова ни е геоположението, такива са ни управници, а може и ние да сме си виновни.) или изперкват, депресират се, изчикчирикват тотално или там каквото е. Може да го приемеш и като това с футбола. Гледал ли си бг първенството? Някои хора отдавна не си правят труда да гледат тая тъпотия и зяпат Премиършип, Ла Лига или Бундеслигата.

Цитат

А много ясно, че руснаците са виновни.

А някой запитвал ли се е, ами ако цел на хака е била не стимул за Тръмп, което на предните страници казах защо смятам, че е тъпотия - Обамакеър, Бенгази, кризата от 2008г. (предизвикана от същите, които спонсорираха Хилъри в кампанията!), неужната акция в Ирак и лъжата за оръжията за масово унищожение, именно на Клинтън, спонсорирането на Арабската пролет и тъ нъ. Ами, ако цел им е било нещо друго и са използвали този хак за димна завеса? Този въпрос не съм го срещал и ми е странно, че никой не го обсъжда. Ами, ако са проникнали в далеч по-строго пазени мрежи, например военни? И хака към DNC е било път към тези мрежи? А ако бях американец, гласувал за Тръмп по убеждение (макар че не знам какъв трябва да съм да гласувам за този), щях да съм бесен на омаловажаването на вота ми. Или да ми казват, че гласувайки за Тръмп, съм гласувал за Путин. WTF?!!!!

преди 22 минути, Методи Дамянов написа:

Такива ни направиха! Има геноцид срещу българина.

Според мен точно това е грешното мислене. Направиха? Направиха, като незнам си кой езически бог от глина и кал ли? Направиха с секретни оръжия? Извадиха ни очите да не може да четем или ни отнеха волята и инициативата? Моля те. Това си е наш избор. Наш. На въпроса какво ние да правим за да го променим - нямам отговор. Т.е. нямам отговор, как да отворя очите на хората че първо трябва да почнем от някъде - да си оправим градинката вътрешно проблем по проблем а не да пискаме възхитено или възмутено по големите. То аз нямам отговор, защо 20 души от нашия вход не могат да се разберат за нещо толкова просто като ремонт на улуците... Баси, просто им казвам, "добре бе, кажете как искате да стане, аз съм "за" каквото кажете, само да тръгне работата". Обаче не, всеки обяснява как това или онова не може да стане или било скъпо или несериозно...Точно като управлението на държавата.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.