Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 3 часа, .Alex&Vanko. написа:

Да виновен съм много глупости бяха! И съжалявам. Ако е простимо това което съм направил ако не да ме гонят пак.

Никак не ми се връзва това, че съжаляваш и начина, по който грубо намесваш Исус и мен в твоите проблеми!

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

на 12.04.2018 г. в 19:14, Мойра написа:

Глупостите ти продължават!

Ако съжаляваш, спри да тролиш.

по голям трол от теб едва ли има:D

• Автор

Какво има да каже един бивш трансджендър?

Цитат

Проблемът е, че днес поставят диагнози като полова дисфория, каквато аз имах, а тези деца всъщност нямат полова дисфория.

Това са думите на Уолт Хейлър, бивш трансджендър мъж, който осъзнава, че няма нужда да променя пола си, за да излекува състоянието си:

Започнах да живея като трансджендър дете, когато бях на четири.

Проблемът е, че днес поставят диагнози като полова дисфория, каквато аз имах, а тези деца всъщност нямат полова дисфория.

Те просто са любопитни към половете, нещо към което всички трябва да сме любопитни.

Това ме беше накарало да мисля, че имам нужда от смяна на пола и един от тези експерти, които ме диагностицираха, каза, че се нуждая от хормонална терапия и операция.

Както виждате това беше напълно погрешно, защото аз бях роден като момче.

Направих си операция и се превърнах в Лора Дженсън.

Живях осем години като жена и разбрах, че никой не трябва да си сменя пола.

Това е една напълно фалшива процедура.

walt-heyer.jpg

Ето как е изглеждал Уолт по време на смяната на пола си

Цитат

Хората страдат от коморбидни състояния, на които трябва да се обърне внимание и да бъдат лекувани. Ако това се правеше, нямаше да има повече трансджендърни хора.

- Как ще коментирате това, че историите на активистите от ЛГБТ общността се представят като нещо героично в медиите? Имате ли подобно преживяване с медиите спрямо Вашата история? 

- Медиите не ми обръщат никакво внимание, защото аз не се вписвам в техния калъп.

За тях е много по-забавно да промотират активистите и да ги слагат на кориците на списания.

Всъщност няма нито един доктор, нито психиатър, въобще никой, който да каже, че съществуват и други трансджендъри, които не се вписват в обичайните истории.

Това е психологическо, а не медицинско състояние и не се нуждае от операция, за да бъде лекувано.

Тези хора просто се нуждаят от психотерапия.

- Какво бихте казали на младите хора днес? Когато сте били дете, са Ви казвали, че сте момиче, а днес много деца са бомбардирани с посланието, че трябва да бъдат друг пол. Какво е Вашето послание към тях?

- Осъзнах, че училищата популяризират смяната на пола и днес това се е превърнало по-скоро в мода, а не са реални случаи на полова дисфория.

Аз мисля, че децата са много умни и ако потърсят информация и попитат какви доказателства има за съществуването на полова дисфория, то тогава самите деца могат да прекратят тези безумия за отрицателно време!

Вижте видеото с Уолт Хейър, мъжът, който осъзнава, че няма нужда да променя пола си, след като е живял осем години като жена:

на 4/12/2018 в 21:01, darkterminal написа:

Никак не ми се връзва това, че съжаляваш и начина, по който грубо намесваш Исус и мен в твоите проблеми!

В американски форум никой никого не дразни нито се декларира кой кого блокирал и нямало да го чете. Тук е български форум и е друго.

• Автор
преди 1 час, .Alex&Vanko. написа:

В американски форум никой никого не дразни нито се декларира кой кого блокирал и нямало да го чете. Тук е български форум и е друго.

Защо пишеш в български форум, а не в американски?

преди 2 часа, .Alex&Vanko. написа:

В американски, английски и дори руски форум ако някой  спами го блокират още на първия пост. Всяко неспазване на правилата се наказва жестоко. Тук какво е? Някакви неуравновесени пишат от триста профила и нищо....та такива ми ти работи.

Ванко е просто трол, който пуска дежурните нихилистки байганьовизми, с цел да дразни и да създаде интрига. Дори е забавен.

преди 21 часа, nikssi написа:

В американски, английски и дори руски форум ако някой  спами го блокират още на първия пост. Всяко неспазване на правилата се наказва жестоко. Тук какво е? Някакви неуравновесени пишат от триста профила и нищо....та такива ми ти работи.

Спам в технически раздел може. Тука си изказваме лични мненията а медии има много. Кое е вярно кое не няма да седне модератор да отсява. И говорих за уважение и търпимост към различните от които лошо няма да видите. Това че обстановката тука е такава и може да доведе до неуравновесеност и да има нужда да кажеш на някого че е тъп. Тука се спори направо е цяла битка.

Знаеш ли колко истерии имаше покрай тоя форум през годините?

• Автор

Никъде по света не търпят тролове, а те тук даже призовават за търпимост.

Що за наглост?!

навсякъде по света има тролове и знаете каква е борбата не се банват, не се правете на - ощипана мома

погледнете се колко хора си пишете с него и след това се правите на жертви - ей това е Типично за Българина / мрънкало

има си бутон докладвай а това че не го ползвате означава че ви харесва това положение, а ако го докладвате и не ви е обидил - значи вие сте по криви и от него, а като гледам сте само социалисти - правете си изводите другари и другарки

преди 33 минути, Без умствен капацитет написа:

има си бутон докладвай а това че не го ползвате означава че ви харесва това положение,

Айде не ме разсмивай. Да не те е прихванал нещо тъпичока? 

на 4/16/2018 в 15:37, Мойра написа:

Ето как е изглеждал Уолт по време на смяната на пола си

Всъщност де факто смяната на пола е просто едно обирджийство - правят ти едни гениталии марка Менте и това е всичко. Поне към настоящото ниво на развитие на медицината е напълно невъзможно да се усети сексуалното удоволствие, което изпитва другия пол. Ма тези подробности ги пишат с дребен шрифт и се съобщават тихомълком.  За такова гигантско престъпление говорим, че след време не бих се изненадал да го сравняват със "тъмните" векове - само, че в случая се извършва от баш учАните ...... на онзи господин местния любимите му дипломирани специалисти.

Явно покрай джендеризма, има и осезателно богата клика от пластични хирурзи, които също настъпват газта, за прокарването на разните конвенции, щото адски много печелят от това да режат и присаждат чатални мръвки. Та освен адвокатите и НПО-тата и другите браншове, които цицат от тая мода, са и тия доФтори.

преди 15 часа, Мойра написа:

Ами то няма за какво друго да призовават, това им е единственият коз, с който разполагат. И после викат, "Ние вас ви търпим (да ни обиждате), а вие нас не можете. Проблемът е при вас." И админите  раздават банове, когато някой "квалифицира"/"обиди" въпросните потребители, особено един, който е особено "чувствителен" на тема "обиди". Чудя се хората как въобще още пишат при такава обстановка. Да си стоят троловете и да си драскат, и да си издигат в култ "толерантността".

Spoiler

преди 37 минути, Lumberman написа:

Чудя се хората как въобще още пишат при такава обстановка.

Ти да видиш ! :laughing4: Безобразие ! . Откъде  на къде трябва да се пише културно, без обиди, без спам, , без заяжданици, без нападки  , а само с аргументи по темите ? Ама не може да продължава повече така ! вземете мерки ! искаме да си гаменстваме  като каруцари, след всяко изречение - псувня /за красота и подчертаване на аргумента/ , и разбира се да си пишем каквото искаме в която искаме тема. Те ще ми кажат за какво да пиша или за кого . Ама ха !

И правилата да се махнат ! . За какво са въобще !

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Ти да видиш ! :laughing4: Безобразие ! . Откъде  на къде трябва да се пише културно, без обиди, без спам, , без заяжданици, без нападки  , а само с аргументи по темите ? Ама не може да продължава повече така ! вземете мерки ! искаме да си гаменстваме  като каруцари, след всяко изречение - псувня /за красота и подчертаване на аргумента/ , и разбира се да си пишем каквото искаме в която искаме тема. Те ще ми кажат за какво да пиша или за кого . Ама ха !

И правилата да се махнат ! . За какво са въобще !

Много обичам, когато някой пропаднал тип и всеизвестен продажник почне да ми говори за морал. Но те не са един и двама в тая държава...

преди 4 часа, Lumberman написа:

Много обичам, когато някой пропаднал тип и всеизвестен продажник почне да ми говори за морал. Но те не са един и двама в тая държава...

нямаш данни че е продажник значи нарушаваш

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
(2) Ако обиденият е отвърнал веднага с обида, съдът може да освободи и двамата от наказание.

Нищо не нарушава. Той говори за някакъв си профил, не за човека зад него. На закона не му пука, че някой профил се е обидил. Няма член описващ такива неща.

на 4/17/2018 в 18:19, Мойра написа:

Що за наглост?!

Миро може да си има мнение? Значи тука в политиката тря има едно мнение и то е на всички останали? Доказвай си твърденията кой е трол. Как цитирайки медии ли? Ти как проверяваш новините в медиите. Присъствала ли си на мястото на събитието?

преди 2 минути, .Alex&Vanko. написа:

Доказвай си твърденията кой е трол.

Оо - можеш да бъдеш стопроцентово убеден, че ще се докаже, но друг е въпроса, че ще е твърде късно. Всъщност то вече е твърде късно и доказано. Троле. :Д

преди 4 минути, .Alex&Vanko. написа:

Миро може да си има мнение?

А не зацепваш ли,че може да не става въпрос за Миро ? Бан , бан и пак регистрация. Кажи защо го правиш и млъквам.

Spoiler

преди 26 минути, sliderum написа:

Нищо не нарушава. Той говори за някакъв си профил, не за човека зад него. На закона не му пука, че някой профил се е обидил. Няма член описващ такива неща.

преди 13 минути, nikssi написа:

А не зацепваш ли,че може да не става въпрос за Миро ? Бан , бан и пак регистрация. Кажи защо го правиш и млъквам.

Разбира се че поне аз например говоря принципно.

Независимо към кого се обръща гамена, излагацията си е изцяло негова. Не аз употребявам изрази като "продажник , пропднал тип" и още 1001 подобни "комплименти" .

Че и мисли че ме е засегнал, обидил... Наивно :) 

преди 8 часа, Lumberman написа:

В случая ми стана смешно как ревеш че  "това /културното общуване и спазването на правилата/  не може да се търпи"  :laughing4: 

Което именно искренно ме разсмя - как може някой да не може да диша без да бълва ежедневна помия , ежедневни псувни , ежедневни заяжданици и гаменщини.

Конкретно сещаш ли се какво ти предложих ? Което отказа ?

Да се обръщаш към мен  с епитети  , не повече от такива с които аз се обръщам към теб.

Офертата важи и за другите ти "колеги" :) 

• Автор
преди 54 минути, .Alex&Vanko. написа:

Миро може да си има мнение? Значи тука в политиката тря има едно мнение и то е на всички останали? Доказвай си твърденията кой е трол. Как цитирайки медии ли? Ти как проверяваш новините в медиите. Присъствала ли си на мястото на събитието?

В случая имах предвид теб, а не Миро.

Ти си трол и си го доказал с писанията си в почти всички теми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.