Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

Абе гледам, че много са напрегнати някои. Идете пребийте съпругата си, да се успокоите. 

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 53 минути, badr написа:

Ето това е овчо възражение.Не са ли те учили бе лъжеинженере, че статистиката е наука.Сигурно министерствотото на правосъдието на любимият ти САЩ е някакъв ислямски сайт и публикуват фалшиви статистики.

КАкто посъветваха по горе, вземи пребий жена си или помоли съпруга си да те пребие че да се успокоиш малко .

Съжалявам за израза, но е изцяло в твоя "стил" и пропаганда.

Няма да те наричам "овца" или лъже незнамси какво , но относно статистиката е хубаво да се запознаеш с нарушенията на правата на човека  , свободата на словото и т.н.

И тогава да сравняваме.

Не съм съгласен че трябва да проповядваме шериата , както и  шовинистичните простотии на "херкулес2" .

преди 59 минути, badr написа:

Ето това е овчо възражение.Не са ли те учили бе лъжеинженере, че статистиката е наука.Сигурно министерствотото на правосъдието на любимият ти САЩ е някакъв ислямски сайт и публикуват фалшиви статистики.

Имам предвид много неща, дълбоко непонятни за теб.Представи си на улицата с камъни могат да те пребият, ако наречеш жената на съседа си курва.А тук хвалбата, че уж си спал с някоя е  вид спорт.Иди в арабска страна  и виж какво ще ти се случи, ако само заговориш грубо с жена.

Значи, да си ме видял да съм писал просто арабски страни някъде. Писал съм " жените  в страните, в които властва исляма ". Сигурно има някаква разлика, примерно че не всички страни, в това число и не всички арабски има шериат.

преди 4 часа, N1K17Y написа:

Абе гледам, че много са напрегнати някои. Идете пребийте съпругата си, да се успокоите. 

Ами метлата, а черпаците ... затова не помисли ли? :)

Хи хи.

преди 4 часа, miro20 написа:

КАкто посъветваха по горе, вземи пребий жена си или помоли съпруга си да те пребие че да се успокоиш малко .

Съжалявам за израза, но е изцяло в твоя "стил" и пропаганда.

Няма да те наричам "овца" или лъже незнамси какво , но относно статистиката е хубаво да се запознаеш с нарушенията на правата на човека  , свободата на словото и т.н.

И тогава да сравняваме.

Не съм съгласен че трябва да проповядваме шериата , както и  шовинистичните простотии на "херкулес2" .

Браво.Колкото и неприятно да ти е - в страните, в които ЛГБТ и други подобни групи имат силни лобита, работят против традиционното семейство, а инстамбулската конвенция е именно борба с/у традиционните роли на мъжа и жената.Та именно в тези страни насилието с/у жените е във пъти по-голямо.А източника на тази тенденция любимият ти САЩ са отявлен и неоспорим  световен лидер според тяхната статистика.

Да, мой стил е научната аргументация.За разлика от теб съм дипломиран инженер и знам какво е статистическо потвърждение на теза.Овца не съм те нарекъл, а трябва ли да ти пояснявам, че адресата на израза "овчо възражение" ще  да е самото възражение, а не изказалият го.

Защо бе "инженере" не попита за релацията, или източника на статистическите данни, или пък за  възможните отклонения вследствие методите на изследване.

Вместо това се опитваш да преместиш фокуса от рационалния подход към емоционални залитания.

И накрая поредното  нелепо възражение  - нарушенията на правата на човека.Ами представи си - статистиките, за които ти пиша са статистики за насилие с/у жени.

Дали насилието с/у жени е нарушение на човешките права??. 

преди 4 часа, sliderum написа:

Значи, да си ме видял да съм писал просто арабски страни някъде. Писал съм " жените  в страните, в които властва исляма ". Сигурно има някаква разлика, примерно че не всички страни, в това число и не всички арабски има шериат.

Във всички страни, в които исляма е традиционна религия е меко казано опасно да заговориш грубо жена, па камо ли да и посегнеш.Пак в тези страни работодател трудно ще задява работничка.Дори да не е омъжена ще има я братя, я баща  всеки подобен опит най-вероятно ще  свърши зле.Разбира се изключения винаги ще могат да се намерят, но  ролята на жената като съпруга, сестра, майка и т.н е  не просто  традиционна, но и силно закриляна. 

преди 10 минути, badr написа:

Дали насилието с/у жени е нарушение на човешките права??. 

Викаш жената не е кат човека, а?

преди 7 часа, miro20 написа:

Много има да се чудиш. Много.

Да, чудя се на "блестящите ти умозаключения".

Що за радикализъм ? Нали разбираш че тези твои глупости са едно че тъпизми, но и противозаконни ?

Добре, че не зависят от теб в правораздавателната институция. Ще обвиниш в радикализъм всеки, който не е съгласен с твоите глупости и тъпизми, и като ти свършат доводите решаваш, че изказванията му  са противозаконни. Може пък и да си прав. То всеки нормален хетеросексуален мъж такива като теб днес обявяват като противозаконен, освен ако не е гей, джендър или циганин. Е, твоите тъпизми и глупости ще са меродавни, а аз може и да съм видал живота им от близо, но ще е глупост от моя страна, да го обяснявам точно на теб.

Това цялото показва именно пример какс е радикализират хората, как ислямски държави и прочее вербуват слаби мозъци за своите цели.

Да ме прощавате, но това е класика в тази пропаганда за зарибяване.

Сега вече счупи тъпомера!!! Аз, православен християнин спазващ българските обичаи и традиции според теб съм се радикализирал и съм вербуван от ислямски страни за техните цели, защото мозъкът ми бил слаб?!?!? Хей Миро, като ученик в средния курс участвах във всички турнири по щах на градски и окръжни първенства и винаги съм се класирал на втор  и на първомясто по някога. Още си пазя наградите, и една дървена кутия за мъжки тоалетни принадлежности с неща за бръснене, и  си я пазя като скъп спомен заедно с похвалната грамота. Дали твоят мозък ще е по-силен от моя, можем да проверим, като изиграем партия шах на лични, ако толкова много се напъваш. Какво зарибяване, каква класика, пропаганда, какви пет лева ти се привиждат? Не мисля, че да изказвам собствено мнение се считало за пропаганда и е противозаконно! Хайде сега ти да ме прощаваш, но я кажи пропагандата (ако смяташ коментарите ми за пропаганда) с кой закон е забранена, за да осъдим всяка предизборна кампания, която не ни е по вкуса??

преди 6 часа, miro20 написа:

Това след пребиването с камъни или преди  ? Мисля че сравняването , по точно , меренето на тотално различни системи е като сравнението "кон и кокошка". 

Точно заради страха от пребиването с камъни жените не нарушават законите и са имунизирани срещу феминизъм, а на мъжете не им се налага да упражняват физическо насилие върху тях. За това там насилието над жените е в пъти по-малко, от колкото при нас. Добро е сравнението ти с коня и кокошката, остава да видиш обаче къде е конят и къде кокошката.

Прав си , но няма да погледне какви ги е надумал. Просто се чудя какви радикални елементи може да има и тук дори .

Толкова крайна шовинистична пропаганда скоро не бях чувал .

Я чувай!? Шовинистична пропаганда, че и крайна била, дето казвам, че женския пол е по-слаб от мъжкия всячески и няма място в обществено политическия живот, и неговото място е в кухнята зад печката? Ами че, то е доказано в исторически план бе Миро, такава е статистиката, или и тя за теб е фейк? А, и моето мнение си е мое, както твоето си е твое, и никой не е длъжен да се съобразява с него.

преди 6 часа, miro20 написа:

Това най вероятно е руска болница, аз българска такава не съм виждал, камо ли да е "хирургическо отделение"... но не това е важното, а спекулацията и фалшивите ти внушения.

То ти и такава конюшня не си виждал, и по добре, че ще си помислиш, че илюзионист демонстрира уменията си, и ти внушава фалшиви видения, спекулирайки с уменията си, за да зарибява християните с ислямски глупости и краен ислямски фундаментализъм.

преди 3 минути, sound написа:

Викаш жената не е кат човека, а?

Ами сигурно правя реторична забележка на Миро, че след като една държава е световен лидер в насилието с/у жени, то очевидно положението с човешките права няма как да е особено цветущо.

Как успя да стигнеш до извода, че жената не е кат човека - не зная.

Погледнах предната страница, че явно съм пропуснал въпросната статистика, но не я откривам?

преди 5 часа, miro20 написа:

И тогава да сравняваме.

И, как са ти нарушени правата, можеш ли да обясниш, че нещо не ми е ясно? Говориш и за свободата на словото, ама сигурно само за твоето слово и за тези слова дето ти харесват. А, тези дето не ти се нравят са шовинистични простотии и според теб са противозаконни. Я кажи в кой коментар съм казал, че трябва да проповядваме при нас шериата? Казах, че ми харесват отношенията на мъжете към жените в ислямския свят, ама ти не можеш да го проумееш. Там самите жени не искат илюзорни права, както проповядва феминизмът при нас. Жена по закон не може да се движи без придружител мъж, а за да я изнасилят мъже, значи че сама е виновна и е престъпничка на закона, защото е била на място където могат да я изнасилят без мъж придружител, и е предизвикала мъжкото желание за това. Само че на чужда жена там никой мъж не посяга, защото шериатът важи и за него. Казах ти! В центъра на града има бесилка и гилотина, а екзекуциите се извършвали всеки петък, ако има осъдени. Само че, за 6 месеца не видях нито една екзекуция. Имат и слънчеви затвори, и осъдените за тежки престъпления умират бавно. "Белите роби", като нас също попадат под ударите на закона и за това го спазват. Тези с дипломатически имунитет също се съобразяват, а за задоволяване на мъжете от Хр. свят, които работят там си имаше специални къщи, нещо като публични домове, но само за чужденци. За употреба на алкохол наказанията са жестоки. Миро, ако имаш достатъчно капацитет за да погледнеш  абстрактно на шериата, ще видиш, че не е много по-различен от Крумовите закони. За това там никой не смее да нарушава законите и животът си протича спокойно.

преди 7 минути, herkules2 написа:

..... за да я изнасилят мъже, значи че сама е виновна и е престъпничка на закона.....

Ихаааа - страхотни права имат жените бре, то жена да си там, баси кефа. А сега сподели тези си виждания на жените от твоята рода.

преди 43 минути, badr написа:

Как успя да стигнеш до извода, че жената не е кат човека - не зная.

Аз зная! Да погледнем върху израза: "Вървял един човек по пътя заедно с жена си"! А, я сега да видим това?: - "Вървяла една човечка по пътя заедно с мъжа си"! :lol6:Нещо май не се получава. Теолозите заплашвани от феминизма още спорят, дали жената има душа.

преди 1 час, herkules2 написа:

Точно заради страха от пребиването с камъни жените не нарушават законите и са имунизирани срещу феминизъм, а на мъжете не им се налага да упражняват физическо насилие върху тях. За това там насилието над жените е в пъти по-малко, от колкото при нас. Добро е сравнението ти с коня и кокошката, остава да видиш обаче къде е конят и къде кокошката.

Я чувай!? Шовинистична пропаганда, че и крайна била, дето казвам, че женския пол е по-слаб от мъжкия всячески и няма място в обществено политическия живот, и неговото място е в кухнята зад печката? Ами че, то е доказано в исторически план бе Миро, такава е статистиката, или и тя за теб е фейк? А, и моето мнение си е мое, както твоето си е твое, и никой не е длъжен да се съобразява с него.

Я кажи, твоята жена дресирал ли са я, да не ти противоречи и да си гледа кухнята или още яде юмруци ? 

преди 8 часа, herkules2 написа:

Жена по закон не може да се движи без придружител мъж, а за да я изнасилят мъже, значи че сама е виновна и е престъпничка на закона, защото е била на място където могат да я изнасилят без мъж придружител, и е предизвикала мъжкото желание за това. Само че на чужда жена там никой мъж не посяга, защото шериатът важи и за него. Казах ти!

Миро, ако имаш достатъчно капацитет за да погледнеш  абстрактно на шериата, ще видиш, че не е много по-различен от Крумовите закони.

Я кажи в кой коментар съм казал, че трябва да проповядваме при нас шериата?

Не ми се цитират и останалите ти противоречия.

Просто  си класика в тази пропаганда. Така се промиват мозъци, така се зарибяват слаби умове. Прекрасна почва като онзи младеж от Пловдив. Е той поне овреме се е оттървал и осъзнал.

Не знам за теб има ли надежда. Спирам до тук защото с такива като теб и другия инженер ислямист, трябва да се занимават службите и психолози.

преди 2 часа, miro20 написа:

Не ми се цитират и останалите ти противоречия.

Просто  си класика в тази пропаганда. Така се промиват мозъци, така се зарибяват слаби умове. Прекрасна почва като онзи младеж от Пловдив. Е той поне овреме се е оттървал и осъзнал.

Не знам за теб има ли надежда. Спирам до тук защото с такива като теб и другия инженер ислямист, трябва да се занимават службите и психолози.

Я гледай ти? С мен и с другия инженер ислямист трябвало да се занимават службите и психолозите??? Това сега заплаха ли е? А, с теб кой трябва да се занимава? За пореден път отправяш заплахи към инакомислещите, които не са съгласни с теб със законите за репресии! За да ти отговоря тогава, аз трябва да си пожелая да се създаде нелегална организация като "Боко харам" за да има справедливост и отговор на феминистичните ти блянове за женско господство и репресии над мъжете. Кой си ти, че да определяш какви да са законите за репресии и да налагаш мнението си като пропаганда на феминизма за равенство, като жени, хомосексуалисти и черни, винаги да са по-равни от хетеро-мъжете и да са с неограничени права? Онзи младеж от Пловдив се е отървал на време, защото е имал баща, който да вземе отношение. Ако е бил само с майка си, надали щеше да се отърве. И, пак помисли, защо изобщо се е поддал на зарибяването, ако изобщо можеш да мислиш. Все пак е вече младеж и има доста натрупан интелект относно заобикалящата го действителност. По скоро за теб няма надежда, а и аватарът ти със забрадката доказва наклонностите ти, пък може и да си жена-феминистка под прикритие, щом защитаваш така пламенно женската извратения днес!

преди 10 часа, sound написа:

Ихаааа - страхотни права имат жените бре, то жена да си там, баси кефа. А сега сподели тези си виждания на жените от твоята рода.

Правилно забелязваш. Там жените имат толкова права, колкото им се полагат. Повече не са им нужни. Всички отчитат голямата грешка в СА с разрешаването на жените там да шофират и се надяват скоро да бъде поправена. Доста жени пострадаха от това, защото мъжете им забраниха освен да шофират и други неща, които им бяха разрешили. Ето до какво води простотията с равенството и то в ислямския свят. Жена шофьор и негър скиор?!?!? :lol6:Оксиморони, пълни невъзможности! В моята рода жените шофират само ако мъжете са пийнали на празник или по специален повод. А, и си знаят мястото и не възразяват на мъжки мнения, за да не им се случи случка. :beat:За това семействата са стабилни и всеки си знае задълженията.

Казах!😠

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Я кажи, твоята жена дресирал ли са я, да не ти противоречи и да си гледа кухнята или още яде юмруци ? 

Не бе, тя още преди да се оженя за нея изобщо не ми противоречеше, освен че е много стегната и красива може да готви страхотно без да я карам насила. Кухнята е нейното царство. Все ми се щеше да ми противоречи някак си, за да си я наплескам ей така, понеже е жена, ама не ще бе, винаги е съгласна с мен, каквото и да пожелая. Ха сега де, кажи какво да правя?😃

Всъщност, точно за това е ИК и темата. За равенството/неравенството .

Но от толкова пропаганда и лъжи, акцента разбира се, се отмести.

Просто не ми се коментират комплексите и страховете на някакви женомразци, дето "жената трябвало да си знае мястото" до тигана, да се пребива, да ходи само с придружител за да не бъде изнасилена и т.н.

Нито ми се коментира ислямиста с възхвалата на шериатските закони и че  това е хубаво защото нямало престъпления и се спазвали законите. И че статистиката показвала това.

Да, това е основния проблем - спазването на законите. Но не мисля че трябва да въвеждаме шериат или подобни ислямски простотии, да налагаме омраза към жените  и т.н.  а просто да спазваме и ние законите.

А за статистиката се сетих отново вица за методиките на другаря Путлер - " При проведеното проучване, се установило че смъртността е паднала до нула. Просто всички запиани се оказали живи."

преди 5 минути, miro20 написа:

Всъщност, точно за това е ИК и темата. За равенството/неравенството .

Не, темата е за "истанбулската конвенция" документ въвеждащ нови понятия, правила и закони в държавата!

Чети бре : https://rm.coe.int/168046246f

:)

Цитат

..се позовават на следните препоръки на Комите

та на министрите до държавите-

членки на Съвета на Европа: Препоръка Rec(2002)5 за

защита на жените срещу

насилие, Препоръка CM/Rec (2007)17 за стандарти и м

еханизми относно

равнопоставеността на половете,...............

........

осъждат всички форми на насилие над жени и д

омашно насилие;

Като отбелязват, че постигането на равнопоставено

ст между жените и мъжете

de jure

и

de facto

представлява ключов елемент в превенцията на насил

ието над жени;

и т.н. няма да копирам че нещо не се копва правилно .. дочети за какво е конвенцията  от документа.

160 страници и още си плямпате  спекулациите .

Това, че ти не разбираш разликата не означава, че я няма!

преди 20 минути, M.Николов написа:

Не, темата е за "истанбулската конвенция" документ въвеждащ нови понятия, правила и закони в държавата!

А не място за обсъждане на теории за превъзходство на половете!

преди 1 час, miro20 написа:

160 страници

Ся, за нещо толкова просто и ясно, е сигурно, че щом са го разширили в 160 страници, това едва ли е случайно, освен да скрият разните мизерии сред море от алабалистики.

• Автор

Ватиканът: "Джендър теорията" противоречи на вярата, здравия разум и човешката природа

Цитат
"...Бог сътвори мъжа и жената" - под това заглавие Ватиканът издаде наръчник, посветен на отношението към т.нар. джендър теория, който е предназначен за католическите училища. В него се посочва, че в учебните заведения има спешна нужда от разяснения по въпросите на сексуалността. Според документа, джендър теорията е "идеология, която отрича разликата (...) между природата на мъжа и природата на жената, стремяща се към едно общество без полови различия, с което разрушава антропологичната основа на семейството".

Наръчникът се противопоставя на "тенденцията за заличаване на половите различия между мъжа и жената". Но същевременно се изтъква, че "никой не бива да бъде преследван или дискриминиран заради своята вяра или сексуална ориентация".

Още в увода на въпросния наръчник, състоящ се от 57 отделни точки, се посочва, че трябва да се прави разлика между научното изследване на половете и джендър идеологията. Целта на изследователите на половете била да разберем по-добре в какво се изразяват разликите между мъжа и жената в различните култури, пише в документа.

Това "противоречи на вярата и здравия разум"

В много случаи обаче днес се насаждат "уж неутрални концепции за образа на човека", които "противоречат на вярата, на здравия разум, но и на човешката природа", четем по-нататък в наръчника. "Отдалечаването от природата" водело дотам, че чувствата на отделния човек се превръщали в единствен критерий при вземането на решения. Подобен поглед върху нещата водел до "размиването" на разбиранията за сексуална идентичност и за семейство, се казва още в документа.

Според неговите автори, основите на тези теории са залегнали в "една дуалистична антропология, която разделя тялото (сведено само до безжизнен материал) от човешката воля, която пък получава абсолютната свобода да манипулира тялото по свое собствено усмотрение". В нейната основа е залегнала една "смущаваща концепция за свобода", ръководена от чувства и желания, някои от които са само временни.

Сдружението New Ways Ministry, застъпващо се за правата на лесбийките, хомо- и бисексуалните, както и на трансджендърите (ЛГБТ) в Католическата църква, разкритикува остро "зловредния" документ. Според активистите, неговата подвеждаща информация "ще доведе дотам, че семейства ще започнат да отхвърлят децата си, а хомосексуалните и трансджендърите ще продължат да бъдат дискриминирани". Полът не се определя "само от външните полови органи, а също и от генетични и химични фактори, както и от хормони, които не са видими веднага след раждането. Ватиканът си остава някъде в Средновековието, насърчава грешни тези и се опира на митове, слухове и откровени неистини", се посочва в становището на сдружението.

"Коварна индоктринация"

Католическата църква, но и папа Франциск често се обявяват открито срещу т.нар. джендър теория, защото тя, според тях, подкопава традиционната представа за мъжа и жената като брачни партньори и родители.

Така например през 2016 година папа Франциск обвини френската държава, че разпространявала джендър теорията в училищата. Чрез джендър теорията френските учебници способствали за "коварна индоктринация". Според папата, "едно е да си хомосексуален или да си сменяш пола, друго е да интегрираш тази тема в учебния процес".

Подобни оценки за т.нар. джендър теория се съдържат и в книгата на папа Франциск "Amoris laetitia" от 2016 година, посветена на брака и семейството. "Човешката идентичност бива принасяна в жертва на някакъв индивидуалистичен свободен избор, който с течение на времето се променя".

Източник: "Епицентър"
...
преди 2 часа, M.Николов написа:

А не място за обсъждане на теории за превъзходство на половете!

Заради и против  което именно е създадена ИК  и насилието над жените, ПОРОДЕНО от това НЕРАВЕНСТВО между половете !

И ми говориш че това, което е и вписано в ИК и цитирах малка част, нямало нищо общо с ИК  :laughing4:

преди 50 минути, sliderum написа:

Ся, за нещо толкова просто и ясно, е сигурно, че щом са го разширили в 160 страници, това едва ли е случайно, освен да скрият разните мизерии сред море от алабалистики.

Всъщност го споменах единствено заради това че дори след 160 страници и има някои които не знаят за какво се говори в темата. Като Николов.

преди 6 минути, miro20 написа:

И ми говориш че това, което е и вписано в ИК и цитирах малка част, нямало нищо общо с ИК 

Каза ли нещо?:laughing4:

Пак се омота като пиле в калчища.

Аз ли ? Щото ти не знаеш какво е ИК ? :laughing4: Дадох ти линк с текста, вземи почети , образовай се малко и пак заповядай.

че пак ще станеш за смях като с онова " аз беден руснак не съм виждал" . :laughing4:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.