Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Обсъждане на Истанбулската конвенция

Featured Replies

преди 8 минути, lsmurf написа:

Няма как да ти обясня явно какво означава човек да бъде добър шахматист. Тук трябва способност да се анализира изграждане стратегия логическо мислене психическа устойчивост и куп други качества ама друго си е да дойде един човек който няма нито едно подобно качество и да заяви "този е отрепка защото мисли различно от мен и всички други които мислят въобще също са отрепки защото всъщност аз въобще не мисля"  :biggrin:

Нищо, от това което изброяваш, не пречи да е отрепка.

• Отговори 5,2k
  • Прегледи 327,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Джордж Сорос държи квота от 30% в групата, която ще прилага Истанбулската конвенция Сорос не е човек, а зъл демон!     

• Къде съм те кълнял бре мирко? Дал си линкче, дето сочи до пост на @Lumberman . Я се дръж малко по-успешно. Далеч си от всякакъв стимул за прогрес... Твоята цел тук е да подвеждаш хората!

• Това под спойлера отдавна съм го прочела и мисля, че ни заблуждават. В България никой никога не е дискриминирал различните, освен ако не са били автори на престъпления. Не е нужно да спомена

Публикувани изображения

преди 52 минути, sliderum написа:

Понеже отрепките отричат да са такива и другите, които им подражават също и не са в състояние да се самооценят каквито са в действителност, не очаквам от вашата групичка, да реагират логически правилно на реалността.

За радост, един страничен човек може доста добре да види от писаниците тук кой каква отрепка е, кой какви изрази употребява, каква логика и интелект показва, както и какво отношение има към другите.  :)

преди 3 минути, miro20 написа:

За радост, един страничен човек може доста добре да види от писаниците тук кой каква отрепка е, кой какви изрази употребява, каква логика и интелект показва, както и какво отношение има към другите.  :)

Хахх, тук е политика, ако за дами като теб е пиперливо, да се казва истината с правилните термини, не чети и не пиши повече, а иди при останалите бгмами.

Истината може да се казва по много начини, но избрания от много като теб "пиперлив" - гаменския, некадърен, некачествен , неаргументиран, е ... най лошия начин да предоставяш каквото и да е "истини" :)

В градче в Англия с 10 000  население живее само един... ъаъъ... LGBTIQ+++ ъъъ... индивид

https://www.bbc.com/news/uk-england-suffolk-48730483

Но и там се провежда парад на... ъъъ... горните, а кметството е вдигнало шарения им флаг по-високо от националния и местния 

(Мънкам, за да не ме скастри Ал Гор, ако използвам думите "педераст", "извратени", "гмеж", които са точните, но са непозволени. Да живее 1984-та!) 

преди 13 часа, miro20 написа:

Истината може да се казва по много начини, но избрания от много като теб "пиперлив" - гаменския, некадърен, некачествен , неаргументиран, е ... най лошия начин да предоставяш каквото и да е "истини" :)

Не може да съществува нищо аргументирано в това да се дават привилегии на диагнозите, позволяващи им да упражняват своите болести в увреда на деца и въобще други хора.

Шаш! Британска сценаристка се възмути защо нямало чернокожи в Чернобил"?

https://www.flagman.bg/article/189028

Чак сга ми стана ясно, защо Орфей във филма "Язон и златното руно" е черен, а жена е опасен стрелец с лък на кораба, въпреки че в действителност из между траките е нямало черни, а жени тогава не се допускали на кораби.....носели нещастия!:lol6:

преди 21 минути, herkules2 написа:

https://www.flagman.bg/article/189028

Чак сга ми стана ясно, защо Орфей във филма "Язон и златното руно" е черен, а жена е опасен стрелец с лък на кораба, въпреки че в действителност из между траките е нямало черни, а жени тогава не се допускали на кораби.....носели нещастия!:lol6:

Когато толерастията води до безумие.

на 22.06.2019 г. в 19:17, miro20 написа:

Айде нова конвенция на ООН

Срещу сексуалните посегателства и насилие  на работните места. 

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5D0E342914DD4

:)

Почвайте с хейта.

Нищо ново под слънцето! Щом инициативата е на #Ме Тоо то е ясно с каква насоченост ще е. Да, ама има 12 страни, които са против, а 30 са се въздържали! Пак ще стане както истанбулската конвенция. Феминистките няма да могат да се домогнат изцяло във властта, а мъжете ще ги трепят като мухи, с още по-голяма ярост заради такива безобразия! Абе женско царство няма да има и толкоз. Жената трябва да си знае мястото, ако ли не статистиката ще продължава да показва женската участ и мъжкото правосъдие, заради феминистични изцепки.

преди 27 минути, herkules2 написа:

Шаш! Британска сценаристка се възмути защо нямало чернокожи в Чернобил"?:lol6:

За тях това вече е желязна норма и е много лошо, ако във филмите има само бели. Такъв филм Холивуд и цензуриращите им бонзи няма да пуснат в тираж.

Виж колко са негрите в американските филми – най-малко една трета , а обикновено – половината. А процентът чернокожи в САЩ е 11%.

Нооо... филм само с чернокожи или с по един-два бели... мооожеее!

Ей в тоя филм всички древни римляни и римлянки са черни:

https://www.imdb.com/title/tt2363237/fullcredits?ref_=tt_ql_1

преди 1 час, Иванчов написа:

За тях това вече е желязна норма и е много лошо, ако във филмите има само бели. Такъв филм Холивуд и цензуриращите им бонзи няма да пуснат в тираж.

Виж колко са негрите в американските филми – най-малко една трета , а обикновено – половината. А процентът чернокожи в САЩ е 11%.

Нооо... филм само с чернокожи или с по един-два бели... мооожеее!

То за това холивудските продукции вече са п по-ниска стойност, защото главният герой или е жена, която пребива от бой десетина яки мъже и убива два пъти по толкова, като нея куршум не я лови, или е онеправдан негър (пардон....афроамериканец......че цензирата го забранява, дори 10-те малки негърчена вече е забранено произведение), който наказва белите за расова дискриминация, като налага своя такава!

преди 13 часа, herkules2 написа:

И коя е па тая ?

Ако е тази https://www.curtisbrown.co.uk/client/karla-marie-sweet

Тя е малко сиганка /няма лошо/ дето прави тинейджърски драми и сериалчета в ББС

ъъъ... освен че всъщност, в Чернобил наистина е имало един чернокож дето е участвал в събитията :)  но както и да е.

Какви ли не измишльотини и "авторитетни сценаристки" се търсят за да се опорочи сериала, който както казах, дори повтаря едно към едно руските варианти на документални филми създадени  преди него .

Т.е. хейта е само и единствено защото за кой ли път, показаха че други могат да правят стойностни филми , а не руснаците.

на 24.06.2019 г. в 10:47, Иванчов написа:

То затова рейтингът му е 3,7!!! А на времето негрите ги трепеха още в началото на филма!!!

преди 13 часа, miro20 написа:

в Чернобил наистина е имало един чернокож дето е участвал в събитията

Ти не беше ли споменал, че си бил в СССР и понеже си дърт, може да е било онова време. Сигурно все пак нямаш предвид себе си. Такава липса на самоуважение.

Мен що ли не ми пука ама въобще ти къде си бил нито къв си ? :)

И не, не съм чернокож, но и да бях , не знам защо това трябва да е ... "липса на самоуважение" .

Всъщност, ти май сам не разбра кви глупости ги ръсиш  а ? :) :)

преди 55 минути, miro20 написа:

Мен що ли не ми пука ама въобще ти къде си бил

СИгурон за разлика от теб, щото не съм се хвалил. :D

Не. Просто не ми пука  за разлика от теб и постоянните ти /ви/ опити за зажданици и обръщане на всяка тема "за Миро" :)

преди 1 час, miro20 написа:

постоянните ти /ви/ опити за зажданици

Нещо не мога да разбера? Какво ще рече зажданици? Да не би да е заяжданици? Не се заяждам, просто питам. Всеки прави грешки в бързината, но ако не е грешка, какво е? Някой може да го вземе за задници! :lol6:

Да, знам че много неща не разбираш.

Особенно и ако си женомразец :) 

Спрямо темата, това ще ти хареса :

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5D1215480BD1B

В Перьм, в  "матушката" има различен бал за пропускане при кандидатстване на първокласници за момчета и момичета.

За момчетата е по нисък, за момичетата - по висок . И заради това 20-на момичета не преминали

Да, знам че много неща не разбираш.

Особенно и ако си женомразец :) 

Е, то ти така ги казваш, че само ти си ги разбираш, понеже си върл феминист!

Спрямо темата, това ще ти хареса :

https://www.kasparov.ru/material.php?id=5D1215480BD1B

Така е, харесва ми и е най-правилно. Иначе, ще се напълни само с момичета защото са много повече от момчетата като бройка, от които в бъдеще няма да има никаква полза след завършването им. Дори е най-правилно да има училища в сегрегиран вид. Оделно за момчета и отделно да момичета, а при постъпване на работа освен тест за умствени способности да има и тест за физическа издръжливост. Само тогава ще е справедливо, а женският пол няма да има никакъв шанс в мъжките професии и ще му се наложи да следва женската си природа!.

преди 7 минути, herkules2 написа:

Иначе, ще се напълни само с момичета защото са много повече от момчетата като бройка, от които в бъдеще няма да има никаква полза след завършването им.

Не те ли притеснява че се пропускат момчета с по ниски критерии, за сметка на момиченца, които са по умни, по физически добри и т.н. от момчетата ? :)

преди 19 минути, miro20 написа:

Не те ли притеснява че се пропускат момчета с по ниски критерии, за сметка на момиченца, които са по умни, по физически добри и т.н. от момчетата ? :)

Не не ме притеснява. Момиченцата не са по-умни от момчетата, а напротив. По-глупави са и това е доказано. А, за физическите момичешки данни да не говорим. Доста ще висят по пейките по физическо възпитание, когато са неразположени! Просто са многократно повече от момчетата при кандидатстване, и има вероятност и училищата изцяло да се феминизират, което е пагубно за държавата! За това трябва да се вземат мерки и да се ограничат всячески, защото няма как да се убиват женските бебета, за да се изравни бройката момчета/момичета!

преди 6 часа, herkules2 написа:

Момиченцата не са по-умни от момчетата, а напротив. По-глупави са и това е доказано.

Уви, отново грешиш женомражчо  :)

Чакай да ти доцитирам и преведа ситуацията с бал-овете

Цитат

...в гимназию №4 принимают мальчиков, если они набрали 65,7 балла, для девочек порог установлен на уровне 69,1 балла. В итоге около 20 девочек не смогли пройти по конкурсу. По данным издания, из выписки приемной комиссии следует, что конкуренцию девочкам при равных 69,1 пороговых баллах составили бы всего шесть мальчиков.

Оказва се че  при по високия праг / 69 /, конкуренция на момичетата биха били едва 6 момчета.

т.е. повечето момченца  са дали резултат недостигащ бал-а на момичетата

преди 2 часа, miro20 написа:

Уви, отново грешиш женомражчо  :)

Чакай да ти доцитирам и преведа ситуацията с бал-овете

Цитат

...в гимназию №4 принимают мальчиков, если они набрали 65,7 балла, для девочек порог установлен на уровне 69,1 балла. В итоге около 20 девочек не смогли пройти по конкурсу. По данным издания, из выписки приемной комиссии следует, что конкуренцию девочкам при равных 69,1 пороговых баллах составили бы всего шесть мальчиков. 

Оказва се че  при по високия праг / 69 /, конкуренция на момичетата биха били едва 6 момчета.

т.е. повечето момченца  са дали резултат недостигащ бал-а на момичетата 

То твоето разсъждение е като на атеист тълкуващ библията по свой удобен начин! При по-високия праг 69,1 точки около 20 момичета не са могли да преминат през състзанието, но не се казва колко момичета са участвали. Ако са били примерно 24, означава, че само 4 са издържали изпита. На момчетата не им е блило необходимо да се борят за по-висок резултат и за това само 6 от тях са се престарали. То според теб ще излезе, че Менделеев, Попов, Яблочков, Лодигин, Курчатов, Циолковски, Калашников и всички останали, дали много на света са все жени, щото момиченцата за теб (във фантазиите ти) били по умни от момченцата.

Ама ти верно нищо не си разбрал.

:)

преди 50 минути, herkules2 написа:

При по-високия праг 69,1 точки около 20 момичета не са могли да преминат през състзанието, но не се казва колко момичета са участвали. Ако са били примерно 24, означава, че само 4 са издържали изпита. На момчетата не им е блило необходимо да се борят за по-висок резултат и за това само 6 от тях са се престарали.

Да ти помогна и тук . От друг подобен източник , намираме за гимназията че набора е за 80 места https://ria.ru/20190528/1554992385.html

Ако приемем че момчета/момичета е приблизително еднакъв брой, можем да сметнем грубо че 20 отпаднали заради неравноправния конкурс са половината момичета / 20 от 40/

Сега сметни кокло са 6 момчета които  по резултатите от протоколите, са можели да се конкурират с преминалите по високия бал , момичета.

т.е грубо от 40 -  34 момчета не са могли въобще да достигнат пропускателния коефицент-бал  , зададен за момичетата !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.