Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Земята е плоска - Flat Earth дискусия

Featured Replies

преди 56 минути, darkterminal написа:

защото Гадната Църква е поддържала Неверния Модел

В общия случай ловът на вещици не е бил заради разлика в модела, а заради научната (магьосническа или вещерска) дейност. Формално разбира се. Иначе си е било удобен повод за саморазправа с някой политически враг.

Същото е било и с убийствата на еретици и друговерци. Вартоломеевата нощ е била организирана за да се убие конкретен човек, без вината да падне върху убиеца. Ама, че покрай него трябвало да изколят половин Париж, много важно, некви жертви там. Матриал.

• Отговори 924
  • Прегледи 75,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Може би темата трябваше да се премести в подходящия подраздел. Толкова "ценна" информация се загуби.

• Трябва да намерим снимките, които Георги Димитров е направил при неговия полет и да ги сложим и тук. То е ясно, че и те са рисувани от третокласници, ама са български третокласници.

• Квадратна....

Публикувани изображения

преди 16 часа, darkterminal написа:

те ся ако измислиш работещ модел на плоската земя, штъ призная,
щот с Димитър 59, всекви глупости измисляме, ама не можем да я издокараме да звучи достоверно

работен модел - за плоска (двуизмерна) повърхност. Използвали са го за приблизителни разстояния и за землемерене. Геометрията на Евклид е основана на него. И сега го ползват - за общи случаи и  малки мащаби. 

Работен модел за "ПЛОСКА ЗЕМЯ", събиращ и осъвместяващ всички наблюдения , няма как да е наличен.  Не че много не се напъваха, че и не само наужким. Клипчета има, опити има - като с опитите в близкия изток да забременеят мъж.

Проблемът със смешното беше че в опитите за модел на ПЛОСКА ЗЕМЯ се опитаха да набутат глупостите за купола, създателя, за илюзията и лъжата че имало гравитация, че слънцето също е плоско, заедно с луната. Както и че двете са съвсем близо до земята и си обикалят... някак си, по някакви траектории...

не по-различни са фантазиите и по другите "алтернативни истини" и последователите им. Но някои по абсурдност направо са пик в тъпомера.

преди 2 часа, дръндю написа:

щот с Димитър 59, всекви глупости измисляме, ама не можем да я издокараме да звучи достоверно

Няма как да изкарате достоверен работещ модел, в който да няма глупости и измислици, защото движението и формата на телата, както и самите ви мозъци са част от хаотична или стохастична динамична система, която усилва и най-дребните пертурбации.

В резултат на мнимите проблясъци се раждат тъпизми от рода на "Виж кво измислих!", "Виж кво шъ напраа са!" и "Олее... кво стана, що ми се случи точно на мене тва?!"

преди 1 час, дръндю написа:

Чакай малко,ние модели не сме правили,а само разсъждавахме като плоскоземци.Те и двата модела са съмнителни.Лично аз ако правя модел,ще е друг,дето да пасне и на двата.Например според това, което ми е направило впечатление до момента са три съмнителни доказателства за кълбото,които използват плоскоземците и които се явяват леко съмнителни.Все пак бих ги включил в моя модел:1.Морето може би има дъга,но по малка.2.По големия размер на антарктида. 3.Разстоянията в южното полукълбо са по големи. Тук трябва да взема на предвид,че земята е кълбо,което не мога да пренебрегна.За да пасне всичко ми е нужно да увелича малко диаметъра на земното кълбо,така че антарктида да стане по-голяма и ето нов модел.Така или иначе ни лъжат за толкова неща,кой ли ще тръгне да мери дали диаметъра отговаря на този,който са ни дали.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Те и двата модела са съмнителни.Лично аз ако правя модел,ще е друг,дето да пасне и на двата.

Няма как от два съмнителни модела да изведеш един несъмнителен. Това се установява чрез елементарна логическа подготовка. Тя е достатъчна за да се откажеш, но не отменя факта за непредсказуемостта на инструмента чрез който мислиш да извършиш адекватен анализ по темата. Не можеш да прескочиш непостоянството и да установиш постоянни закономерности в каквато и да е система, да не говорим за свръхсложната Вселена. Това постоянни и фундаментални закони - си е чиста глупост за един критично мислещ ум.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

.Те и двата модела са съмнителни

аз си поиграх да пресъздам магнитния модел на това видео
https://www.kaldata.com/forums/topic/273191-земята-е-плоска-flat-earth-дискусия/?do=findComment&comment=4576455
487934477_Bitmap.jpg.6fe56bd7193be1fb8c8ca4dce4833d45.jpg

моделът на електродинамичния говорител, обяснява положението на стрелката на компаса във предишното видео, дето го постнах
Антарктида представена като кръгов магнит използван в една елекродинамична система от посочения вид
ся, не обръщайте внимание на цветовете
избрани са на късмет, за да покажат магнитните силови линии, дето са в зелено, червеното е N, синьото е S

пп баси грозната скица
ето ви схематично как изглежда 
86e86efbc1ccbe491712fc8356a163b20.gif

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Няма как от два съмнителни модела да изведеш един несъмнителен.

Значи започваш с едно изречение,в което си правиш собствено,грешно заключение,че моят модел,щял да бъде ,,несъмнителен",след като съм казал ,,да си пасне с двата"(т.е. като тях)! После го използваш като основа за да пофилософстваш върху него...Ти от Рамус ли се учиш?

преди 14 минути, дръндю написа:

П.п. баси грозната скица ето ви схематично как изглежда 
86e86efbc1ccbe491712fc8356a163b20.gif

Дръндю това е високоговорител.Да не сЪ обърка с другата аудио тема... 

преди 13 минути, Димитър 59 написа:

Дръндю това е високоговорител.Да не сЪ обърка с другата аудио тема..

давам го като пример за кръгов магнит ве,
обясняващ защо аджеба, стрелката на компаса има такива показания във видеото

пп
значи според плоскоземците, Антарктида е кръгов магнит

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 11 минути, Димитър 59 написа:

Ти от Рамус ли се учиш?

Той е Учителят. Алфа и Омега. Скромният, недостижим гений. По-велик от него няма :D

преди 24 минути, дръндю написа:

давам го като пример за кръгов магнит ве,
обясняващ защо аджеба, стрелката на компаса... 

Те и на кълбото слагат същите магнитни линии,само че излизат от полюсите.Значи компаса е разконспириран...Лошо,че не моем дъ сложим слънциту и лунатъ,дъ съ въртът над плоскуту...шъ паднът...

преди 17 минути, Димитър 59 написа:

Значи компаса е разконспириран

конпаса е готоф,
ама все още не мога да си обясня, от къде се пръкна тоя хоризонт в плоската земя

преди 23 минути, Димитър 59 написа:

Лошо,че не моем дъ сложим слънциту и лунатъ,дъ съ въртът над плоскуту...шъ паднът...

Теорията куца сериозно, понеже тригонометрията и пралакса си работят добре и чрез тях сравнително точно може да се измери разстоянието между Земята и Слънцето и Луната, а оттам да се сглоби и картинката.

преди 2 минути, Śūnyatā написа:

Теорията куца сериозно

аве ако имаше участник плоскоземец в темата, вероятно щеше да твърди, че това е манипулация и световна конспирация
и като за тази тема, викам да пльоснем ено директно предаване

преди 17 минути, дръндю написа:

от къде се пръкна тоя хоризонт в плоската земя

Ма той си е делече и  в двете земи,нас кво ни грее ...

преди 17 минути, Śūnyatā написа:

Теорията куца сериозно, понеже тригонометрията и пралакса си работят добре

Тригонометрията грешка няма,ама паралакса е много съмнителен.

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Ма той си е делече и  в двете земи,нас кво ни грее ...

при плоска земя не трябва да има хоризонт, той си е запазена марка на кълбото
ако земята беше плоска, немаше на морето да виждам хоризонт, а щех да виждам как небето и земята се съединияват в някаква мъгла
тъй де, стена от мъгла в далечината...некъде до 150-200км видимост

преди 11 минути, дръндю написа:

при плоска земя не трябва да има хоризонт, той си е запазена марка на кълбото

Не е така Дънди. требват ти увеличителни неща. Явно не ползваш очила. При плоската земя също имаш хоризонт = до де ти стигнат твоите зъркели ... ;) 

Да, и там има късогледи и хора с променлива леща, а тя де факто дали е плоска, а, че нещо на плоско не върви да оти вид сфера и де факто плоската земя е за хора с плоски очи ... ;) А, както е известно от оптиката = ако има плоска земя = ти си сляп, защото самото отражение е на 180 градуса ... синус или косинус бе нула, а?! :) т.е. 2Пи како е, а?! :) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

При плоската земя също имаш хоризонт = до де ти стигнат твоите зъркели ... ;) 

аха, ясно
сабалян рано ще ида на морето да видя високите, 2-3 илядо метра, ледове на Антрактида

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

Няма как от два съмнителни модела да изведеш един несъмнителен. ...

За целта е необходимо просто да не се съмняваш в даден модел и той става несъмнителен...

преди 2 часа, Śūnyatā написа:

... Това постоянни и фундаментални закони - си е чиста глупост за един критично мислещ ум.

Не знам... Не знам... Аз за кръг с лице различно от ПиЕрКвадрат не съм чувал... Както и за ефективни размери във вселената по-малки от Константата на Планк... Както и за нарушен закон за съхранение на енергията...

преди 1 минута, darkterminal написа:

Както и за нарушен закон за съхранение на енергията...

е как ве
ена камара видео има в тубата за вечни двигатели

преди 2 минути, дръндю написа:

е как ве
ена камара видео има в тубата за вечни двигатели

Ти па чак до тубата си стигнал... Проекти за такива двигатели, с чертежи и сичко има от преди няколко века... Проблема е, че никой до ся не ги е потвърдил, че работят вечно...

преди 12 минути, дръндю написа:

аха, ясно
сабалян рано ще ида на морето да видя високите, 2-3 илядо метра, ледове на Антрактида

Дънди ... хм ... значи така, а .... хм ... на мен ми отказа да ми дойдеш на гости, а иначе где ще ходиш, за да доказваш какво, а?! :) 

От моя гледна точка в Балкана = вижда се почти на 20м км хоризонта и се зачудих, какви са тези 5 км, при положение, че са 11 = по спомен ... :) 

Се, не всичко се върти около морето де ... :) Да, има моряци и русалки, но мен лично не ме касае Нептун, а Сириус ... ;) или по неразбираемус: Перум. :) 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

От моя гледна точка в Балкана = вижда се почти на 20м км хоризонта и се зачудих, какви са тези 5 км, при положение, че са 11 = по спомен ... :) 

начи, от връх Ботев се вижда на около 200 км и сичкото оттатък е мъгла..никъф хоризонт
от мъглата нагоре е небето

преди 6 минути, дръндю написа:

начи, от връх Ботев се вижда на около 200 км и сичкото оттатък е мъгла..никъф хоризонт

200 км са много.До там има да гледаш през много въздух,мъгли или дъждове,за това никъФ хоризонт не виждаш.

преди 10 минути, дръндю написа:

Знъчи ... хм .. от връх Еверест = нищо не се виждъ ... :) 

Вси доле цивилизация = смог или смок ... :) 

Не е въпроса да виждаш хоризонта, а да може да минеш под дъгата, която е вид дъга. ;) с разноцветни неща ... :) 

Пробвах = не става ... все момче съм си ... а ти явно сакаш да си момиче, щото чепати вече не се изправя ... :) 

Дънди, не всичко е чеп, щото веч не ние можем да вдигаме определени неща. ;) 

Тъ, да му мислят новите ... хм ... кой щеше да повдигне Земята, само ако му дадат лост и опорна точка, а?! ...

:) 

п.п. Независимо дали е плоска или сфера, или "круша" ... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.