Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се предпазим от магии и проклятия!

Featured Replies

Човек се познава по делата.Направил ли ти е някой лошо,най-малкото е глупаво да го допуснеш пак близо до себе си.

Това е вече пост фактум, а въпроса доколкото разбирам, засяга превантивните действия...

• Отговори 332
  • Прегледи 153,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам ти какво разбираш под енергиен вампир, но ще се опитам да ти обясня какво разбирам аз. Енергиен вампир е всеки, който изважда извън равновесие хората около себе си. Има хора, които много оби

• Ванга на Лили: Никаква магия не може да ти навреди! Примата Лили Иванова продължава да прави планове за след края на света, тя има неизчерпаеми идеи и въпреки последния си грандиозен концерт в Арена А

• Мойра
    Мойра

Чак сега видях въпроса, но съм сигурна, че всичко е наред. Това не е поверие, а суеверие, така че повод за безпокойство няма. Ето една полезна информация за тези, които имат малки деца.

Публикувани изображения

Човек се познава по делата.Направил ли ти е някой лошо,най-малкото е глупаво да го допуснеш пак близо до себе си.

Да допълня въпроса на Dark Terminal. Как може да си сигурна във всеки един случай, дали някой ти е сторил добро или зло?

Човек никога не може да бъде сигурен,за съжаление.

Поне при мен винаги е било така - приемала съм хората с открито сърце и съм разбирала кой кой е по-късно. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Може би превенцията трябва да бъде - проверявай,а след това доверявай,а не обратното...

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ще ми се да отговоря по-библейски: а кой от нас е толкова безгрешен,че нищо лошо в този живот не заслужил?Всички тези,които защитават позиция на съществуване на магии,трябва да приемат и факта,че са грешни,а следователно заслужават наказание и от Бог.Бог дава на всекиго толкова,колкото може да понесе.Пак и душата ни се пречиства тъкмо в страдания.Нима с плащане на огромни сумми за собственно исцеление ние се прочистваме?Или по скоро опитваме се да измамиме самия Господ,като заобикаляме наказанията?Дори и баба Ванга дарявала лек само на тези,на които им е отредено да го получат - но тя казваше,че не може да помогне на човек да избегне смърта.И изведнъж ходжа ще се проявви като животораздаващ на Земя представител на ... ???? Защо забравяте и за обратната страна на медал?

Ще ми се да отговоря по-библейски:

а кой от нас е толкова безгрешен,че нищо лошо в този живот не заслужил?Всички тези,които защитават позиция на съществуване на магии,трябва да приемат и факта,че са грешни,а следователно заслужават наказание и от Бог.Бог дава на всекиго толкова,колкото може да понесе.Пак и душата ни се пречиства тъкмо в страдания.Нима с плащане на огромни сумми за собственно исцеление ние се прочистваме?Или по скоро опитваме се да измамиме самия Господ,като заобикаляме наказанията?Дори и баба Ванга дарявала лек само на тези,на които им е отредено да го получат - но тя казваше,че не може да помогне на човек да избегне смърта.И изведнъж ходжа ще се проявви като животораздаващ на Земя представител на ... ????

Защо забравяте и за обратната страна на медал?

Безгрешни хора няма.

Бог не наказва никого - човек се самонаказва чрез делата си.

Ако някой ти е направил лошо,грешката е твоя - не е бивало да допускаш този човек да ти го причини.

Аз не визирам никого конкретно,просто мисли по темата ..

За радост,в живота ми винаги имало само добри хора,или поне САМО ТАКИВА АЗ ДОПУСКАМ ДО СВОЕТО ЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО.А написах в такъв тон,защото ми е жалко да гледам на хора,които сляпо вярват на всеки,който има дар слово... Шарлатани са навсякаде,и обикновен ,евентуално,отчаян човек няма как да разграничи,на кого може да се довери,и в желанието си по-лесно или по-бързо да реши проблемите,стига съвсем не там,за кадето се запътил ..

Цитата от другата тема,за да ви поясня,какво точно имах впредвид ..

" .. Защото Той винаги е ваш най-нежно любящ Баща и ако ви е пратил болест, изпратил ви я е, за да изпита търпението ви, за да ви увенчае много повече и за да види дали Го обичате истински: „Защото кой е, казва Той чрез св. апостол Павел, тоя син, когото баща му не наказва? ... Ако и при все това не получите желаното здраве, но Бог ви остави да бъдете наказани, защото така е полезно за душата ви, трябва да се покажете мъжествени и твърди във вярата и да предпочитате да умрете десетки хиляди пъти пред това - да повикате магьосници и магьоснички и по този начин да се отречете от вярата си в Христа и да предадете благочестието си.”

Но,съдейки по настроенията,след опита си за разваляне на магия,на никого не му пречи да мине и през църквата ...

Едно е да говорим красиво,а друго е да живеем по-христиански..

Редактирано от vikashka (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Съществува ли такова нещо като проклятие? Питам защото преди време в детските години /сега съм студент/ мразех една учителка. Тормозеше ни яко с извънредни часове,кнтролни,слаби оценки. Тъй като кълненето е много разпространено,даже книга може да се издаде със различните селски клетви /например:Чумата да те тръшне,болест да те изяд/ аз като ме нервира някой кълна наляво-надясно и един ден седнах и около 5 минути си излях цялата омраза към учителката във псувни и заклинетелни пожелания да вземе да умре.Знаете как е-като някой те ядоса и го псуваш докато мислиш за него и вършиш нещо друго през това време,аз гедах телевизия и си псувах "кучка такава,да вземе да се махне,чума да я убие,да умре дано,ах да пукнеш свиня такава/.На всеки се случва да каже едно "да пукнеш дано" по нечии адрес. Баби,дядовци,братя са си разменяли клетви и нищо не е станало.Обаче след тези ругатни по адрес на учителката,на другя ден ни съобщават,че няма да имаме час,защото баща и бил починал и тя е на погребение.Той разбира се не е първа младост,дори прехвърлил средната продължителност на живота за нашата страна. А и все пак аз не харесвах дъщеря му и нея кълнах-възможно ли е клетвата да падне върху нейн роднина и защо става така? Веднъж кълнах една ,която мразех.Взе че пак баща и почина след седмица. Съвпадения ли са това или наистина една клетва може да падне върху роднина. Тук обаче пък възрастта беше съвсем пределна. Бащата беше около 80. Освен това е единственият и жив роднина освен сестра и до онзи момент. Времето ли му е дошло,или аз нося вината?

Много упорито питаш, mafu44. Съвестта ли те мъчи, или искаш да разбереш дали действа?

Много упорито питаш, mafu44. Съвестта ли те мъчи, или искаш да разбереш дали действа?

Любопитно ми е дали е съвпадение случилото се.Това,че се публикува два пъти е бъг.Не питам упорито,просто ми е любопитно.

Като атеист не вярвам в такива съмнителни неща като проклятия и магии,които са категоризирани за мит от научните кръгове по света.

Странното е, че определящите се като атеисти са едни от най-суеверните хора, които съм срещала. Сам казваш, че не вярваш - ами продължавай тогава. Дали е случайност, не зная - за това отговарят от друго ведомство.

Хората, които все още свързват думата магия с вещици, гледачки и др. под. типажи,

са като тези, които си представят Бог като белобрад старец, седнал на облак.

Има сигурен начин да се предпазим от такива влияния. Като ги игнорираме. Нацяло и изкорен. Така ги лишаваме от етерни сили, с които се хранят, нарастват и накрая ни обсебват и повреждат. DIXI

КАБИНЕТЪТ НА ФАУСТ

Фауст, Мефистофел.

ФАУСТ

Почука ли се? Влез? Кой пак ще ме смущава?

МЕФИСТОФЕЛ

Пусни ме, аз съм!

ФАУСТ

Влез!

МЕФИСТОФЕЛ

Законът повелява

да бъде призован трикратно всеки бяс!

ФАУСТ

Но влез!

МЕФИСТОФЕЛ

Така те искам аз!...

...

Хората, които все още свързват думата магия с вещици, гледачки и др. под. типажи,

са като тези, които си представят Бог като белобрад старец, седнал на облак.

Че не е седнал на облак - не е

ама от там идва

Публикувано изображение

В живота ми имаше период, в който вярвах, че магиите съществуват. Това ме накара да изчета много литература по въпроса, което ми помогна да видя света около себе си по друг начин. Хората си влияят взаимно и това влияние може да бъде крайно негативно, когато си допуснал близо до себе си хора, които зад маската на приятелството, ти завиждат, мразят те и не пропускат повод да ти навредят. В повечето случаи "магиите", които объркват живота ни се дължат на такива хора.

Хората си влияят взаимно и това влияние може да бъде крайно негативно, когато си допуснал близо до себе си хора, които зад маската на приятелството, ти завиждат, мразят те и не пропускат повод да ти навредят.

В повечето случаи "магиите", които объркват живота ни се дължат на такива хора.

Енергийните вампири са нещо ужасно, не пожелавам на никого да му се намъкне такова у живота.

Енергийните вампири са психиатричен проблем.Ако имате усещането,че някой ви изпива енергията-това не е вярно.Това е натрапливост,натрапливо психическо усещане,натраплива мания.Не е психическо разстройство обаче. Който си внушава,че над него тегне проклятие ,ако това внушение е силно и му пречи и му носи нещастия-значи трябва лечение със антидепресанти.Също можа антипсихотици.Не ходете на врачки,развалящи магии ,или на кипрянови молитви,ходете на психиатър!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Който си внушава,че над него тегне проклятие ,ако това внушение е силно и му пречи и му носи нещастия-значи трябва лечение със антидепресанти.Също можа антипсихотици.Не ходете на врачки,развалящи магии ,или на кипрянови молитви,ходете на психиатър!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Интересно ми е, как с помощта на антидепресанти и др. специфични лекарства човек може да преодолее последствията от внушения и самовнушения?...

Би ли споделило (употребих ср.р., тъй като полът не е зададен) опит?

Ами предполагам,че самовнушението е вид натраплива мисъл,като тези при обсесивно-компулсивно разстройство. Не съм психиатър,но предполагам че и той би предписал медикаменти при тежки случаи на хора,смятащи че са омагьосани.

Енергийните вампири са психиатричен проблем.

Да - но за самите тях, защото това са болни хора.

Винаги си носете соленичка пълна с пепел, за да поръсите езика на измамницата, която ви среща, или специално идва у вас, за да търси начин да ви отараши банковите сметки.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Не,тези които мислят някой за енергиен вамир,това е натрапливост или мания.

Като се весне такова в живота ти - друга песен ще пееш.

Не,тези които мислят някой за енергиен вамир,това е натрапливост или мания.

Не знам ти какво разбираш под енергиен вампир, но ще се опитам да ти обясня какво разбирам аз.

Енергиен вампир е всеки, който изважда извън равновесие хората около себе си.

Има хора, които много обичат да хленчат и да се оплакват.

Когато общуваш с такива хора, се чувстваш омаломощен и ти трябва време да възстановиш душевното си равновесие.

Други обичат да вдигат скандали и да обиждат за щяло и нещяло и след общуването с тях човек се чувства зле.

Мнозинството от тези хора не осъзнават, че вредят на другите с поведението си, но има и такива, които го правят нарочно, защото им харесва другите да се чувстват зле.

Обикновено това са хора, които по някаква причина са озлобени към всички, или притежават комплекс за малоценност.

Има и други видове енергиен вампиризъм, но мисля че е нужно да пиша за тях.

Каква натрапливост или мания е да мислиш някого за енергиен вампир, след като той просто си е такъв.

Защо използвате такива странни термини? Окултни и мистични. Защо казвате енергиен вампир? Това което описваш е "гаден досадник",не е нужно да вкарваме мистични термини.Аз мислех,че имате впредвид,че буквално тея хора изпиват енергията,а всъщност картината е на хора,които са досадни и натоварващи.Няма нищо мистично и вампирско,това е психология.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.