Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

Мога да потвърдя думите на Fifa. Преди близо година бях вкарал идеята за раздел Овърклок и PC модинг. Тогава той ми отговори по същия начин, както и сега. Близо половин година по-късно бяхме натрупали над 70 теми за овърклок и тогава новият раздел стана необходимост. Така че от вас зависи. Пускайте интересни теми, пишете статии, покажете, че има интерес към такъв раздел и той ще стане от самосебе си.

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Ами как да пускаш статии, като всички попадат в една тема - АВТОНОВИНИ. Защо тогава другите новини не се пускат в тема НОВИНИ примерно, а за всяка новина се пуска нова тема? Ето, аз искам да пусна новина, че еди коя си кола е обявена за най-добрата на старо, а се оказва, че новината ми не се публикува и аз я публикувам под безличното заглавия АВТОНОВИНИ, където ако погледнеш ще видиш какви ли не екзотични каручки, повечето от които никога няма да срещнеш по нашите пътища. ОК, защо да обобщаваме всичко в една тема? Тогава да вземем всички мнения да пускаме в една тема - ФОРУМ и работите ще си дойдат на мястото. Мен ме учуди факта в един форум, че за тема : :Търся нова кола до 30000 лева" за два три дена имаше над 150 мнения! това ли е липса на интерес към автомобилите? А и от автомобил до автомобил има разлика. Като почнеш от мнението ви за Трабант и стигнеш до мнението ви за Бугати, темите ще надхвърлят доста всичко останало. Ето, оня ден гледах един потребител, който пусна въпроса си в темата - " Мнението ви за Фиат Пунто", а всъщност въпросът му беше коренно различен. Единственото общо беше че и човека ще си взема Фиат. Опитах се да пусна няколко теми за автомобили и станаха интересни дискусии. Не бих казал, че интересът бе малък. Нима в темите за компютри има повече от 4-ма 5-тима, дето отговарят? На ден виждам поне по една нова тема "търся конфигурация до ...", а това са повтарящи се и повтарящи се теми, в които се включват пак двама трима разбиращи и още някой, дето иска да се направи на такъв. Защо всичко не се обедини в една тема? Не съм забелязал много много да се затварят подобни теми, макар, че се повтарят. Защо никой не се сети да пусне една тема: "Търся конфигурация - всичко тук"...

В раздел хардуер не обединяваме темите от този вид, както не ги и затваряме поради простата причина, че технологиите постоянно се променят, както и цените на компонентите. Ако този месец можеш за 1500 лв. да събереш нещо, то другия месец ще е на друга цена, а за тези 1500 лв. ще вземеш по-добра система. Дали и защо модераторите събират или трият темите с автомобилна тематика, не мога да кажа, защото не следя раздела. Затова не мога да преценя какъв е и интересът. Просто обясних в хардуер как постигнахме откриването на нов раздел. Стана с писане на статии, упътвания, новини, което доведе и до пускането на различни теми от потребителите. ;)

В раздел хардуер не обединяваме темите от този вид, както не ги и затваряме поради простата причина, че технологиите постоянно се променят, както и цените на компонентите. Ако този месец можеш за 1500 лв. да събереш нещо, то другия месец ще е на друга цена, а за тези 1500 лв. ще вземеш по-добра система. Дали и защо модераторите събират или трият темите с автомобилна тематика, не мога да кажа, защото не следя раздела. Затова не мога да преценя какъв е и интересът. Просто обясних в хардуер как постигнахме откриването на нов раздел. Стана с писане на статии, упътвания, новини, което доведе и до пускането на различни теми от потребителите. :yanim:

Разбира се, ясно ми е, че се менят. Само дадох пример. Все пак тема от рода на гореспоменатата би обобщила и новите неща. Нима темата "Какво мислите за Фиат Пунто" е статична? Та автомобилите стареят почти толкова бързо, колкото и компютрите. Въпросът е в друго. Ако иска нещо да се направи - се прави. Това, че във форума няма модератори, които сериозно се интересуват от автомобили обуславя и сегашното положение. Ами няма как автомобилът да се сложи във " Всичко останало", защото в момента в София на 1000 човека се падат 560 автомобила! Това малко ли е? Колко компютри се падат на човек от населението в София? Та тая цифра( на автомобилите) е на нивото на щатите и изобщо изпреварва нивото на много държави. Пренебрежението е факт. Както някой би казал, че всичко за автомобила би могло да се публикува в 4-5 теми, така и аз бих казал, че всичко за компютрите също може да се публикува в толкова теми. Всъщност ми харесва това в раздела за хардуер, че не се затварят темите. Не знам само защо е тоя раздел "Искаме програми", след като почти всички теми се затварят!!! Ето, веднъж преди година две иска някой да ми припомни името на програмка, с която можех да си качвам безплатно снимки на телефона и темата ми бе затворена веднага. Програмката всъщност си я биваше, защото можеше да се качи каквато и да е картинка, без да имаш блутот, инфраред и каквото и да било! Да, ама не! Сега е рядко явление някой да пусне тема за търсене на програма и да не се затвори същата. То май форума се превърна в търсачка. За целта си има Google и който иска да търси и знае как, ще го намери и там. Примери много мога да дам. Знам приказката: " Акъл не ща, пари ми дай", затова млъквам.

Наистина цензурата е твърде много - не всичко може да се намери с търсачката, пробвал съм лично за някои неща, а и търсачката не е достатъчно подробна и усъвършенствана, за да може всеки начинаещ да се оправи. Далеч по-лесно е някой да погледне темата и даде верния отговор, вместо да я затваря - тук не си мерим п......те, тук помагаме и искаме помощ.

Конкретно за автомобилите ако има теми ще има и раздел.Освен раздела за клок и "политика" се роди от необходимост.Аз лично мисля че засега нищо не показва че трябва да има такъв раздел въпреки че като всеки мъж съм "за".Ако се направи без нужда жените ще скочат че искат раздел за кукли.Аз пък мисля че раздела за спорт трябва да се извади от групата на веселите раздели и да се вижда в "последно от форумите".Колкото до раздела "искаме програми" и затварянето на теми е заради неправилно искане или неизползване на търсачката.Ако не намира нищо вижте функцията за търсене в "по-стари" теми.Не казвам че търсачката е съвършена ама може да търси.Неща да убеждавам никой че модераторите не грешат ама строгостта подържа чист този форум.Ако почнем да правим компромиси за някой който няма кирилица или пише неправилни заглавия и т.н. ще стане като Датата.

Едно от правилата на форума:

2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. Форумът е снабден с опция „Режим на клавиатурата“, която е налична под всеки прозорец за ново съобщение или нова тема във форума.

,защото ми се струва, че "режима на клавиатурата" вече липсва или аз бъркам...

На мен, примерно, въпросното "съоръжение" много ми трябва, но от вече близо година го няма. Псувала съм с часове, когато копирам буква по буква от други постове, за да си напиша моя!

Искам като си променям мнението, заради една правописна грешка, отдолу да не изписва "мнението е било променено". Убивате ми стимула да си поправям грешките :ph34r: Моляяяя ви се направете нещо по въпроса. Публикувано изображение
  • 1 месец по-късно...

Искам като си променям мнението, заради една правописна грешка, отдолу да не изписва "мнението е било променено". Убивате ми стимула да си поправям грешките ;) Моляяяя ви се направете нещо по въпроса. Публикувано изображение

Идеята е да се внимава и мисли докато се пише. :help:

Искам като си променям мнението, заради една правописна грешка, отдолу да не изписва "мнението е било променено". Убивате ми стимула да си поправям грешките :ph34r: Моляяяя ви се направете нещо по въпроса. Публикувано изображение

За теб си е,всеки прави грешки.Малко ги поправят.Лично аз не взимам много сериозно постовете написани с правописни грешки.

За теб си е,всеки прави грешки.Малко ги поправят.Лично аз не взимам много сериозно постовете написани с правописни грешки.

Макар, че въпросът е стар, ще кажа, че в 90 % от случаите си коригирам мнението заради правописни грешки и то главно заради клавиатурата ми, защото много често не изписва главни букви или интервала ми заяжда. Всъщност 99 % от мненията ми май са коригирани, освен ако нарочно не оставя някоя правописна грешка :hush: Надявам се тук да няма такава :hush:

Макар, че въпросът е стар, ще кажа, че в 90 % от случаите си коригирам мнението заради правописни грешки и то главно заради клавиатурата ми, защото много често не изписва главни букви или интервала ми заяжда. Всъщност 99 % от мненията ми май са коригирани, освен ако нарочно не оставя някоя правописна грешка :rolleyes: Надявам се тук да няма такава :P

Именно затова говорим,значи едни могат,а други не.Всеки греши и яде по някоя буква,въпроса е когато е очевадно да се поправи.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Нищо не мога да кажа освен да ви похваля-много добър форум! :super: Така си е перфектен :) Действително строгите ви правила ви отличават от всички останали форуми. :slap1: Така и трябва.

Редактирано от moon4 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Предлагам да има рейтинг на модераторите

Те нали са за да помагат на потребителите :speak:

Защото има и такива дето не ги интересува

Добре че все някой потребител ще ми помогне

Публикувано изображение

Какво бих променил в Kaldata ?

Ами като гледам форума дотолкова се разрастна, че вече стана универсален! Пък отначало уж беше само за

SOFTWARE REVIEWS

А сега всякакви хора се навъдиха тук, сякаш няма къде другаде да отидат. Абе хора има си достатъчно специализирани сайтове и форуми за всичко: философия, житейски новини, музика, филми и други щуротии! Какво изобщо търсите тука?

Ами като гледам форума дотолкова се разрастна, че вече стана универсален! Пък отначало уж беше само за А сега всякакви хора се навъдиха тук, сякаш няма къде другаде да отидат. Абе хора има си достатъчно специализирани сайтове и форуми за всичко: философия, житейски новини, музика, филми и други щуротии! Какво изобщо търсите тука?

Това вече изби рибата Публикувано изображение Навсякъде хората се опитват да си популяризират сайтовете и форумите, а ти, Phoenix.bg, се опитваш да изгониш половината от потребителите Публикувано изображение Нещо ти пречат ли?

Ами като гледам форума дотолкова се разрастна, че вече стана универсален! Пък отначало уж беше само за

SOFTWARE REVIEWS
А сега всякакви хора се навъдиха тук, сякаш няма къде другаде да отидат. Абе хора има си достатъчно специализирани сайтове и форуми за всичко: философия, житейски новини, музика, филми и други щуротии! Какво изобщо търсите тука?

Това вече изби рибата Публикувано изображение Навсякъде хората се опитват да си популяризират сайтовете и форумите, а ти, Phoenix.bg, се опитваш да изгониш половината от потребителите Публикувано изображение Нещо ти пречат ли?

Това кой в какви форуми ще влиза из нета си е негов проблем, а не може ли изобщо да не влиза във форуми? Аз мнението по темата съм си го давал в тази тема даже няколко пъти. А и като гледам последните десетина поста заедно с моя не са по темата, така че нека в края на деня бъдат трити.

Бих променила времето. Извинявам се, ако вече е говорено по тази тема. Прави ми впечатление, че сме на CET вместо EET. Все пак повечето от потребителите тук сме от България и би ми било приятно да си сверим часовниците.

Бих променила времето. Извинявам се, ако вече е говорено по тази тема. Прави ми впечатление, че сме на CET вместо EET. Все пак повечето от потребителите тук сме от България и би ми било приятно да си сверим часовниците.

Хм, на часовника му няма нищо...ако при теб не е сверен както трябва можеш да го оправиш от Контролен панел -> Настройки на форума

Публикувано изображение

;)

Хм, на часовника му няма нищо...ако при теб не е сверен както трябва можеш да го оправиш от Контролен панел -> Настройки на форума

Хм, много странно. Отскочих до настройките и там всичко е наред. Когато обаче гледам часовете на съобщенията си - излиза, че съм ги писала точно един час по-рано от реалното. Явно проблема е само при мен.

Хм, много странно. Отскочих до настройките и там всичко е наред. Когато обаче гледам часовете на съобщенията си - излиза, че съм ги писала точно един час по-рано от реалното. Явно проблема е само при мен.

Пробвай с отметките...ако са така като при мен и пак има разминаване в часовете сложи една отметка на Автоматична DTS корекция. При мен така е добре, но пробвай ;)

Пробвай с отметките...ако са така като при мен и пак има разминаване в часовете сложи една отметка на Автоматична DTS корекция. При мен така е добре, но пробвай :yanim:

Разгеле, тъкмо навреме, че почнах да си припявам "дали аз закъснях или времето бързаше" Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.