Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 31 минути, Реджеп Иведик написа:

Застрахователите естествено първа кипра. Карат превозвачите да карат пътниците задължително анкети да попълват. Ма аз не скивам. Не мога да попълня нищо викам. И ме накараха да диктувам и я попълниха вместо мене. Ако станело нещо.

Великия Дюма дето писал, че Дартанян на млади години много псувал, па като станал дърт, помъдрял и викал само "Ееех..."

Ти къде си сега, Реджеп?

В България никой няма да спазва правила. Ако не се събират по дискотеки и барове, ще се събират по апартаменти.  

Аз се чудя как да се возя в градския, щото не съм шофьор и нямам кола.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 45 минути, A.com написа:

Защо на аптеки, дрогерии и хранителни магазини е разрешено да работя, след като няма да можем да напускаме домовете си?

Не, че има полза като са полупразни.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 21 часа, miro20 написа:

Ау какви кментари правя, ау  колко съм лош с това "ама кой да чете" . Каква арогантност, какви нападки, какви епитети, какво отношение от моя страна ! Ау какви "гнусни сравнения" /цитирам те/ 

Разпнете го ! Не може да се мери с твоите любезни и коректни "Миро се изповръща, да си придава тежест и т.н "

Всъщност, целия ти пост е пример за надменно субективно подигравателно отношение. Нека си е на твоята съвест. Ако имаш такава де.

Напълно съм си спокоен. :)  Щом едно "ама кой да чете" ви развълнува толкова много ... нещо ти си се задъхал.... :)  

мирко, не се прави на ударен. "ама кой да чете" е само едно последните ти неподходящи изказвания. Гнусните сравненийца за педофилите дето неадекватно ги прикачаш към изказванията на потребителите, навиците ти да лепиш неверни категории на потребителите, да говориш от тяхно име и да им вменяваш мисли, са само част от стандартното ти поведение и не са от вчера.

Спирам до тук, защото темата не е за онеправдания мирко, а за друго!

преди 7 часа, Eternal Life написа:

Изследователят и биолог Пол Дойон, прекарал последните 18 месеца в Китай, е открил връзка между 5G и коронавируса. Той представя доказателствата си в научно базирана статия с близо 100 препратки към проучвания, пише portal12.bg.

Посочва пряка връзка в срива на имунната система на хиляди хора, които живеят или работят в близост до инсталирани модерни 5G антени.

ето зарди такива простотии се нагнетява паника

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Уж бил модифициран вирус на грип, но не се предавал по въздушно какпов път, а чрез допир и ако някой се изплюе върху теб. После не можел да издържа на темепратура над 35 градуса, но се криел в парите и издържал над 6 часа на хартия. 

Уж при децата нямало опасност, а били в опасност само възрастние, сега и децата погнал.

Уж не издържал на топло, но най-вероятно до септември ще има опасност от него. Уж за 14 дена чивек можело да се излекува и да мине инкубационния период, но сега изведнъж излекуваните можело да ги удари пак.

Абсолютна простотия. 

Да не говорим, че слагането на маски и дезинфекцирането няма да помногне при грип вирус. Тази маска не може да те предпази от грип вирус. Млекулата му е в хиляди пъти по малка от порестата струйтура на маската. 

Както и да е!

Да, доста глупости си изписал.

- Предава се по въздушнокапков, най вече с кихания и т.н. Също и с допир, разбира се. За допира баха казали че по принцип при жест "гив ми файв" се разменят 50 хил микроби . Колко му е за вируса ...

Издържа над 35 градуса. Убивало го чак над 50.

За децата и възрастните статистиката е показателна.

14 дена е инкубационния период, в който можеш да ходиш без никакви признаци че си заразен. Проявява се  накрая с температура и т.н. което вече му е крайния стадий. То затова именно толкова бързо се разпространява. Щото не може да се хване този начален стадий.

Маската не те пази от нано-размери , а от носителя в който /може/ има вирус - капките, прахта, киханията и т.н.

Виждаш ли колко неща са ти наопаки . Но иначе "специалисти " всякакви

Както казваш .. . Както и да е.

преди 2 часа, darkterminal написа:

мирко, не се прави на ударен. "ама кой да чете" е само едно последните ти неподходящи изказвания. Гнусните сравненийца за педофилите дето неадекватно ги прикачаш към изказванията на потребителите, навиците ти да лепиш неверни категории на потребителите, да говориш от тяхно име и да им вменяваш мисли, са само част от стандартното ти поведение и не са от вчера.

Спирам до тук, защото темата не е за онеправдания мирко, а за друго!

Какви педофилии, какви  вменявания  бре... Абе вие съвсем се вманиачихте с тези измишльотини "за Миро такова Миро онакова"  Спирачки нямате ей... само заради репликата " ама кой да чете.... " :lol6:

КАкво и е "неподходящо"  на репликата аз така и не разбрах. За дето съвсем коректно и с линк посочих че вече е споменавано и коментирано / даже не от мен/

преди 5 часа, haidukpikaso написа:

Моля, изгледайте го, аз съм съгласна с него.

Бойко Борисов нарочно го е създал това извънредно положение, е сега сте под контрол а

хехе :)  ББ не само извънредното положение е създал.. той и вируса е създал, с цел да владее целия свят. :) 

Копейкин няма как да го приема насериозно.

Лошото е че много като него се възползват от ситуацията с подобни спекулации и откровенни лъжи.

преди 6 часа, Mediterranean написа:

...

Запасяваш се с тоалетна хартия и витамин D. Откачането е вече индивидуално и дано не си сангейзерка ( слънцеядка ), но решение е да си построиш система от огледала подобно на пирамидите.

Засичам, че пляскаш пикове на пластмасови люде. Добави тази към колекцията. Две седмици съзерцаване, ще разсее депресията.

сангейзер

Посланикът на Китай във Вашингтон бе извикан в Държавния департамент на САЩ по повод разпространяването на конспиративна теория за новия коронавирус от говорител на китайското министерство на външните работи, предаде Франс прес. Говорителят Чжао Лицзян каза в четвъртък, че вирусът може да е бил донесен в Ухан от американската делегация на Световните военни игри, които се състояха през октомври в китайския град, откъдето през декември тръгна разпространението на заразата.

"Разпространяването на конспиративни теории е опасно и смешно. Искахме да предупредим (китайското) правителство, че няма да толерираме това, за благото на китайския народ и на света", каза цитираният представител на Държавния департамент на САЩ. Той обвини Китай, че "се опитва да отклони критиките за своята роля в началото на тази пандемия", когато "не информира света".

https://dnes.dir.bg/svyat/nov-sblasak-mezhdu-sasht-i-kitay-zaradi-konspirativno-obvinenie-za-koronavirusa

преди 10 часа, Емил Костов написа:

О не, няма да свършат. Целта е не да има масови безредици. След няколко месеца ще се пусне ваксина ( там да видиш какво купуване ще бъде), а след 1 може би 2 месеца   целият внос на медикаменти и храни ще е техен. И никой няма да протестира срещу цените щото има вирус. Всичко е много точно и ясно измислено. 

Трябва да намалиш криминалетата.  

В гр. Николаево, област Стара Загора са видими мерките за извънредно положение.

Тези карантини и извънредни положения са една чудовищна простотия! Имам чувството, че всички правителства са се събрали и са обявили конкурс за най- неадекватните възможни мерки. Пресата бълва всевъзможни глупости и дезинформация. Реално, хората не знаят със сигурност дори какви точно са симптомите. Отначало се твърдеше че симптомите са като на всеки грип- главоболие, хрема, висока температура... После обаче се оказа че главоболие имали , някакъв много малък процент заболели. Хрема изобщо нямали, а само висока температура, суха кашлица и задух. Последно? И на фона на тези мъглявини се взимат брутално крайни мерки, каквито биха били оправдани евентуално при 100 % заболеваемост и поне 80 % смъртност. В случая нямаме нито едно от двете. Oбаче най- напред затваряме училища и детски градини! Уау! Е нали децата не се разболяват от COVID- 19, защо там? Ама те можело да бъдат преносители. Моля??? Как точно, след като щом НЕ боледуват, значи вируса НЕ СЕ размножава в организма им!?!  Да, след като изобщо не се разболяват, значи гадинката не се размножава. И какви заразоносители са тогава те? Носят в себе си 5- 6 вирусчета. А сметнете сами какъв е шанса да се докоснете точно до мястото където са попаднали тия вирусчета. И се сещайте, че те нямат възможност да се придвижват сами. В това отношение руснаците взимат най- смислените мерки, без да правят излишен театър и трагедия, не затварят разни неща без да има смисъл и лекуват само тези за които наистина има опасност.

На фона на всичко това и при пълна мъгла относно първоначалните симптоми, ние биваме съветвани не, ами задължавани при всяко кихане да се изследваме. Добре. В момента върлуват още една камара вируси. Разболяваш се от най- обикновен грип и какво? Тичаш да се изследваш. Къде? В огнище на зараза. Красота...

Изглежда че тези карантини, всъщност са начин за заразяване на повече хора и ако проследите хронологията на разпространение, ще забележите че бумът на зараза и в Китай, и в Италия става след като биват обявени карантините.

Това води до няколко посоки на размисъл. Първата е- вируса не е по- опасен от всеки друг грипен вирус, а целта на масовата психоза е да се постигне нов световен ред. Човешките права рязко ще се редуцират и само шепа "богоизбрани" ще имат пълен контрол върху всичко. И едно огромно стадо послушни овчици.

Втората е- биологична война. Това пък обяснява паническите мерки, които взимат правителствата. При все че, в такъв случай шанса за овладяване на панденията е илюзорен. Могат само да се молят на тези, които ни убиват, да спрат... и да разчитат на съвестта им. Смешно и наивно а?

преди 28 минути, URIEL написа:

Ей тия неща трябва да се забранят категорично и да бъдат санкционирани жестоко!!! Да цитираш The Sun като източник на информация, е все едно да цитираш Жълт Шок. Щокиращи, жълти и гръмки заглавия с 0,1% истинност в писанията. Изобщо, щом е извънредно положение, трябва да се забрани категорично на сульо и пульо да изказва мнение по въпроса (разбирам че така и моето мнение ще се санкционира, но ако се забрани това, аз ще спазвам забраната  доброволно). Мнения, становища и информация да предоставят само хора, пряко ангажирани с коронавируса. Лекари- вирусолози, на които това им е работата! Които ще носят отговорност за приказките си. Защото от това нещо умират хора и от последствията му ще умрат още повече хора!

Няма вирус!Бойко е виновен за всичко.Има само паника!Ваксината е измислена.Ракията лекува всичко.

Това разбрах от тук.

Умрелите са много повече в Европа от 3 процента.Линейките са оборудвани като от филма зараза!Все повече страни обявяват извънредно положение.Лекарите и сестрите изнемогват.

Аз обаче съм голямата работа пред клавиатурата, ама иначе се напикавам в гащите.

Свидетели сме на огромна дивотия. Това все повече ми изглежда на някаква мегашашма. Когато Гугъл не беше наложил новите алгоритми още ме кефеше много да си отворя биричка и да зяпам conspiracy щуротии . Като филм за зомбита или нещо такова. Развлечение. Сега тея клипове вече ги няма в тубата, изкуственият интелект не ги пуска. И като се сетя за някои от малоумните теории, сега вече не ми е смешно.

- контрол над събиранията;

- контрол над свободното движение;

-контрол над свободното слово;

-  стиимулиране на "социалното дистанциране";

- безконтролна власт на силните на деня и затвор за всеки неудобен.

Добре дошли в Новия световен ред.

Ако изтребят възрастното население - тези, които помнят и знаят и останат само тези млади малоумни, дето нямат собствено мнение, ако не го видят "във Фейса", контролът ще е по-лесен. Никой няма да подлага под съмнение всяко ТЯХНО решение.

Предлагам темата да се заключи! Тук се бълват все по-големи и по-големи глупости. Много "специалисти" много мнения абсурдни! Заключете темата тя увеличава паниката на хората. Предлагам го на база на правилникът.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

преди 15 минути, _Belial_ написа:

Ей тия неща трябва да се забранят категорично и да бъдат санкционирани жестоко!!! Да цитираш The Sun като източник на информация, е все едно да цитираш Жълт Шок. Щокиращи, жълти и гръмки заглавия с 0,1% истинност в писанията. Изобщо, щом е извънредно положение, трябва да се забрани категорично на сульо и пульо да изказва мнение по въпроса (разбирам че така и моето мнение ще се санкционира, но ако се забрани това, аз ще спазвам забраната  доброволно). Мнения, становища и информация да предоставят само хора, пряко ангажирани с коронавируса. Лекари- вирусолози, на които това им е работата! Които ще носят отговорност за приказките си. Защото от това нещо умират хора и от последствията му ще умрат още повече хора!

Време е да спрем да пишем глупости.

Поне в памет на починалите от този вирус.

Умират хора от глупостта на други хора.

И се надявам, че знаеш колко не струва този вестник понеже си работил за него.Здраве ти желая.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Предлагам темата да се заключи! Тук се бълват все по-големи и по-големи глупости. Много "специалисти" много мнения абсурдни! Заключете темата тя увеличава паниката на хората. Предлагам го на база на правилникът.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

А не може ли просто да не я четете?

преди 1 минута, Мальчик Бананан написа:

А не може ли просто да не я четете?

Не. Защото вдига паниката и страхът в хората! 

току-що, URIEL написа:

Време е да спрем да пишем глупости.

Поне в памет на починалите от този вирус.

Умират хора от глупостта на други хора.

И се надявам, че знаеш колко не струва този вестник понеже си работил за него.Здраве ти желая.

За разлика от теб знам какво е този вестник- клюкарник от най- гнусен тип! А ти не го приемай лично.

току-що, Hristo52 написа:

Паниката и страхът ги създават действията на властите. Преди това пак всички знаеха за вируса, но нямаше нито страх, нито паника, нито война в Кауфланд...

преди 7 минути, Hristo52 написа:

Всеки би трябвало да има глава на раменете си, Христо. Ако някой иска да се плаши, ще се плаши. Знаете ли колко хора не си мият ръцете след като ходят в тоалетна? И с много от тях се здрависвате. Не се ли ужасявате от това? Мия си ръцете по над 10 пъти ръцете на ден с топла вода и сапун. Винаги е било така. Откакто се помня. И не ми е било бреме. Не знам дали ще ме разберете какво точно искам да кажа, но...

преди 17 минути, Мальчик Бананан написа:

Свидетели сме на огромна дивотия. Това все повече ми изглежда на някаква мегашашма. Когато Гугъл не беше наложил новите алгоритми още ме кефеше много да си отворя биричка и да зяпам conspiracy щуротии . Като филм за зомбита или нещо такова. Развлечение. Сега тея клипове вече ги няма в тубата, изкуственият интелект не ги пуска. И като се сетя за някои от малоумните теории, сега вече не ми е смешно.

- контрол над събиранията;

- контрол над свободното движение;

-контрол над свободното слово;

-  стиимулиране на "социалното дистанциране";

- безконтролна власт на силните на деня и затвор за всеки неудобен.

Добре дошли в Новия световен ред.

Ако изтребят възрастното население - тези, които помнят и знаят и останат само тези млади малоумни, дето нямат собствено мнение, ако не го видят "във Фейса", контролът ще е по-лесен. Никой няма да подлага под съмнение всяко ТЯХНО решение.

Мнение за какво?Аз и да умра утре детето ми ще помни.

Ще помни как хората по форумите пишат глупости.

преди 6 минути, _Belial_ написа:

За разлика от теб знам какво е този вестник- клюкарник от най- гнусен тип! А ти не го приемай лично.

Паниката и страхът ги създават действията на властите. Преди това пак всички знаеха за вируса, но нямаше нито страх, нито паника, нито война в Кауфланд...

Нямам и идея какво е вестник.Не го приемам лично.

Теб не те ли е страх?

Всеки би трябвало да има глава на раменете си, Христо

Ако беше така, нямаше да има извънредно положение! От едно време още е доказано, че българинът разбира само от бича по главата! Иначе, демокрация преведена на български, за българинът значи свободия.

Имаме права и толкова, и никой не се сеща, че има и задължения. Примери колкото искаш!

преди 1 минута, URIEL написа:

Мнение за какво?Аз и да умра утре детето ми ще помни.

Ще помни как хората по форумите пишат глупости.

Говоря за хората над 70 - наистина знаещите и помнещите. Те са най-застрашените от КОВИД-19. Без тяхното знание и мъдрост, света си отива.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Не мисля така. Към момента паниката и страха са извън информацията.

По тоя смисъл информацията не е опасна.

Дали някой ще публикува информация или вид разсъждение, то определено темата не е изчерпана по смисъла, че пандемията не е отменена.

За разлика от физическата опасност от вируса, то психозата е вън от този форум. Той дава просто свободата на всеки да се изкаже. Да даден вид свое мнение по въпроса или друг вид информация, а интелигентността на всеки потребител е критерия до колко ще се поддаде на психозата или ще може да погледне и друга гледна точка.

Тя, темата не се явява като вид официално разпространение на вярна информация, а дава възможност за разискване на актуалност на вид събития.

Това е свободен форум и не смятам, че въпросното право на потребителите да бъде отнето, защото е въведено извънредно положение.

Покажи скритото съдържание

Говоря за хората над 70 - наистина знаещите и помнещите. Те са най-застрашените от КОВИД-19. Без тяхното знание и мъдрост, света си отива.

Здраве ти желая

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.