Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 26 минути, Maleficient написа:

Щом отговаряш така, очевидно не следиш много темата и отговорите на други участници, за да зацепиш Иронията ми, свързана с един радетел за по- обективна, прозрачна и непротиворечива истина, от компетентни и адекватни източници, но нищо де. Въпроса изглежда важен и ако случайно преди теб И на мен ми мине нещо пред погледа от dir.bg, също съвестно ще постна в/по темата.

Иначе, какъв е резултата: паникьосани идиоти vs. спокойни неуязвими?

Имате ли си тоалетна хартия, свещи и сапун достатъчно?

Я! имаме си новина!

на 11.03.2020 г. в 12:55, Maleficient написа:

За това не мога да схвана, кое е предизвикало да бъдеМ нарачени "идиоти"?

Та кое е предизвикало да бъдеМ нарачени "идиоти"

:giggle1:

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

Ама е трогателно това за китайските лекари и нехуманните европейци, които никога няма така да свършат една саможертва ...безплатно...очите ми се насълзиха тцътцъ

Но иначе всеки проявил и минимално притеснение, е идиот подал се на паника. Ако си носиш маска, си овца, щото маската не може те предпази.

Ами какво да си кажа скъпи неуязвими, трезвомислещи, компетентни, Супермени...освен: Пожелавам Силен имунитет!

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 2 минути, Maleficient написа:

Но иначе всеки проявил и минимално притеснение, е идиот подал се на паника.

И защо оплю онази тема? Да се направиш на велика ли?

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Я! имаме си новина!

Та кое е предизвикало да бъдеМ нарачени "идиоти"

:giggle1:

Всеки път ли трябва да уточнявам за Иронията?

Питането ми си остава, и не виждам, ако не знаеш "резултата", какво точно се опитваш да ми кажеш...упс! Забравих, че съм от идиотите и няма как да разбера!

Не ме питай, сам си търси отговорите. Интернет като слънце.

преди 1 минута, Maleficient написа:

Всеки път ли трябва да уточнявам за Иронията?

Ами, ирония!?   Ясна си ми. :getout:

И защо оплю онази тема? Да се направиш на велика ли?

Не съм оплюла темата. Няма нужда да ми се правиш на Боримечка-та!

Обясних, че вече има тема за коронОвирус. Няколко пъти при това. Кое му е неразбираемото?

Като така четеш правилата, прочете и онова за повтарящи се теми.

А и нали за теб темата е изчерпана и искаше да я затварят, защо пишеш тук?

Правиш се на Велик ли?

Ами, ирония!?   Ясна си ми. :getout:

Радвам се. И ти на мен!

Приключихме ли, ЧичоДядко?

преди 10 минути, miro20 написа:

Пробвай да постнеш твоя клип за 5Г и как облъчват ЛЕД лампичките в които има антенки ,  в някой технически раздел, да видим как ще ти се смеят хората с г'за си ... :) :)

Щом ти го казваш със сигурност е така драги ми Смехурко! :D  :D :D

„Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Те са били видени в заведение в града”. Това заяви на редовен брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/chetirima-arestuvani-za-narushena-karantina-6106897

преди 5 минути, Maleficient написа:

Приключихме ли, ЧичоДядко?

Батко ми викай. Нямам години ни за чичо ни за дядо!

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Батко ми викай. Нямам години ни за чичо ни за дядо!

ЧичоДядко е популярен герой от детско филмче с бели мустаци И брада...ползвай го тоя Интернет, не боли!

Нямам намерение никак да ти "викам" повече. Като не ти отговарям, няма да имаш материал за обсъждане ...ако пък продължиш, ще го приема лично, и ще се оплача на господа модераторите, от психически тормоз.

Мерси за вниманието.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

преди 1 минута, Maleficient написа:

ако пък продължиш, ще го приема лично, и ще се оплача на господа модераторите, от психически тормоз.

:giggle1: :giggle1: :giggle1:

преди 20 часа, miro20 написа:

Да преживееш нещо не означава да си го осмислил.

Нещо повече... може да преживееш още много неща, и пак няма да ги осмислиш.

Аз съм ги осмислял на момента, но тия като теб и досега не могат да мислят. 

преди 18 минути, FusE написа:

А къде може да се следи колко са починали от катастрофи днес?

Преди някоолко часа повтаряха по Ауто Мотор унд Шпорт Тв едно предаване, което съм гледал и преди.  - 10 мита за германските магистрали. И знаеш ли каква е статистиката? По пътищата им умират около 3500 човека. От домашни инциденти цели 19 000 за година! Тоест, стъпващ на въртящ се стол за да смениш крушката, падаш и си мортос.  В болниците поради грешна диагноза всяка година си заминават близо 10 000 германци!!!! Осмислете го това бе, господа и госпожи! 10 000 в германия си заминават поради лекарска грешка, а от ШИБАНИЯ вирус няма и 10!!!!

Ама дали ще си мъртъв от вирус, от смяна на крушка или от удар в дърво, няма, амна няма никакво значение! Пак си си мъртъв завинаги! Само че вероятността да си на оня свят заради вирус, е стотици пъти по-малка от битови инциденти, трудови злополуки докторски грешки или пътни инциденти! 

преди 46 минути, Кико написа:

А къде може да се следи колко са починали от катастрофи днес?

От тук има инфорамция, но каква връзка има с темата в която пишем? 

преди 23 минути, JKirilov написа:

Най-мразим да мизлим... :)

Да, това се вижда, няма защо да се оценяваш така публично.

преди 4 минути, FusE написа:

От тук, но каква връзка има с темата в която пишем? 

Връзката е, че точно това се опитваме една част да ви влеем в мозъците. трявба да се притеснявате от други неща, а не от шибания вирус. Тоя вирус може да ви остави без работа, само защото паниката е пълна. Притеснявам се за вас, не за себе си. Щото виждам, как повечето българи "бау" да им кажат и са насрали гащите. 

преди 54 минути, Maleficient написа:

ЧичоДядко е популярен герой от детско филмче с бели мустаци И брада...ползвай го тоя Интернет, не боли!

Нямам намерение никак да ти "викам" повече. Като не ти отговарям, няма да имаш материал за обсъждане ...ако пък продължиш, ще го приема лично, и ще се оплача на господа модераторите, от психически тормоз.

Мерси за вниманието.

Познато. Жените лаят, докато не се изключат :)  Отдавна се питам, защо изобщо хабите гласа си ( лаете). Аз не познавам жена, дето да е спечелила битка с мъж. Натискат червеното копче и смятат, че това е решението на проблемите им. Ама не е :) 

преди 1 час, Maleficient написа:

Ама е трогателно това за китайските лекари и нехуманните европейци, които никога няма така да свършат една саможертва ...безплатно...очите ми се насълзиха тцътцъ

Грозно, много грозно

Не те ли е срам ?

преди 16 минути, Кико написа:

Връзката е, че точно това се опитваме една част да ви влеем в мозъците. трявба да се притеснявате от други неща, а не от шибания вирус. 

Не си прав, катастрофиралия не може да зарази друг, да може да удари други хора, но отново няма разрастване на бройката от това което е, а случая с вирусите и конкретно коронавирус проблема е в високата зараза. 

След толкова доцентски докторати на тема коронавирус едно стихче за малко насроение:

О, Кауфланд!

Три деня младите служители как щандовете бранят. .Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят с колички пълни и тела се мешат, и корона ги залива... Слюнки подир слюнки! Рояк след рояк! Ганю безумний сочи щанда пак и вика: "Търчете! Тамо са ролата!"

"Грабайте рулата!" - някой си изкряска
и рула хартия фръкнаха завчаска
кат демони бели над овчия рояк,
катурят, струпалят като здрави пак!
И служителите тръпнат, друг път не видели
ведно да се бият здрави и заразени .

Народа безумний сочи палетата пак
и вика: "Търчете! Тамо са рулата
И ордите тръгват с викове сърдити,
и "ЕМЕКА!" гръмовно въздуха разпра.
Магазина отговаря с други вик: ШКУРКА!
И с нов дъжд буркани, брашно и леща;
дружините наши, оплискани с горчица,
пъшкат и се блъскат, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде напред
и в количка геройски, нещо да сложи
и един буркан туршия отгоре здрав да положи.
Количките екнат. Касиерите ревът .

--------------------------------------------------------------------------------------------

Сори за спама и лека вечер.

преди 14 минути, FusE написа:

Не си прав, катастрофиралия не може да зарази друг, да може да удари други хора, но отново няма разрастване на бройката от това което е, а случая с вирусите и конкретно коронавирус проблема е в високата зараза. 

Заразата е ниска! Човек всяка година е подлаган на какви ли не вирусни атаки и малка част заболяват, още по-малка имат и усложнения или разбират, че са се разболели. И с тоя вирус е така!!!! Лъжат ни, мамаят ни, само и само да ни вземат парите ОТНОВО!!!

Едно примерче за катастрофите. Преди време поставиха един радар с камера наоколо. Още първите дни видях с очите си, как някои спазват ненужни ограничения от 50 км/ч, други налитат с висока скорост върху тях. След това на това място загинаха и хора. Нали се сещаш, че ако някой кара с 50, няма как да блъсне пресичаща баба? Само че тая истерия относно скоростта, води до съвсем различно развитие на нещата и до смъртни случаи, които никога нямаше да станат, ако не бе ограничена скоростта. Всичко е взаимосвързано. Не трябва да сме по-католици от папата, макар че днес сутринта по Хоризонт коментираха поведението на папата относно Хитлер. И о, Боже, той папата не смятал Хитлер за нещо опасно. Той защитавал еноряшите :)  Ето, виждаш ли, загиват милиони в концлагери, ама папата си защитава своите. Не знам дали ме разбираш, но във физиката единственото нещо, което всички помнят е, че всяко действие има равно по сила и посока  противодействие. Може нищо друго да не помниш, но това непременно е в главата ти.

току-що, skalata_73 написа:

След толкова доцентски докторати на тема коронавирус едно стихче за малко насроение:

О, Кауфланд!

Три деня младите служители как щандовете бранят. .Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят с колички пълни и тела се мешат, и корона ги залива... Слюнки подир слюнки! Рояк след рояк! Ганю безумний сочи щанда пак и вика: "Търчете! Тамо са ролата!"

"Грабайте рулата!" - някой си изкряска
и рула хартия фръкнаха завчаска
кат демони бели над овчия рояк,
катурят, струпалят като здрави пак!
И служителите тръпнат, друг път не видели
ведно да се бият здрави и заразени .

Народа безумний сочи палетата пак
и вика: "Търчете! Тамо са рулата
И ордите тръгват с викове сърдити,
и "ЕМЕКА!" гръмовно въздуха разпра.
Магазина отговаря с други вик: ШКУРКА!
И с нов дъжд буркани, брашно и леща;
дружините наши, оплискани с горчица,
пъшкат и се блъскат, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде напред
и в количка геройски, нещо да сложи
и един буркан туршия отгоре здрав да положи.
Количките екнат. Касиерите ревът .

--------------------------------------------------------------------------------------------

Сори за спама и лека вечер.

Честито за новя аватар, но пък стихчето ти е реално!

току-що, Кико написа:

Заразата е ниска! Човек всяка година е подлаган на какви ли не вирусни атаки и малка част заболяват, още по-малка имат и усложнения или разбират, че са се разболели. И с тоя вирус е така!!!! Лъжат ни, мамаят ни, само и само да ни вземат парите ОТНОВО!!!

Вече така ни излъгаха, че след няколко месеца ще си даваме парите доброволно за всичко!

Изложение от д-р Пасков.

преди 8 часа, FusE написа:

"Някои от поставените под карантина се държат безобразно и безотговорно. Нямам предвид само че не си стоят в къщи. Ходят в питейно заведение, подлагат на риск здравето и живота на всички, с които контактуват.", каза вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

https://dnes.dir.bg/politika/donchev-postaveni-pod-karantina-se-darzhat-bezobrazno-i-bezotgovorno

преди 1 час, FusE написа:

„Четирима шофьори на тирове в Сливница са арестувани за нарушаване на домашната карантина и са принудително заведени в домовете им. Те са били видени в заведение в града”. Това заяви на редовен брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/chetirima-arestuvani-za-narushena-karantina-6106897

Ето заради такива е нужно извънредното положение.

Много се надявам и да са глобени подобаващо.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Тоя генерал Мутафчиев освен да съобщава че се увеличават болните нещо друго знае ли? Някой да е оздравял? Български лекари...бог  да пази!

За момента няма открито лечение, всичко зависи от имунната система на болния, единствено тя може да се пребори с вируса.Лекарите могат единствено да я подпомагат и при много влошено състояние да осигуряват на пациента кислород чрез включване към апарат за обдишване.

Генерал Мутафчиев на изванредния брифинг в 20 часа по канал 1 ,имам чувство ,че нещо не каза...нещо ни спести...Идва нещо страшно... Беше страхотно притеснен!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.