Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Абе защо не престанете с тези глупави статистики? Защото не дай боже да ти дойде до главата или на твой близък, едва ли ще си кажеш  "Ами то статистиката е такава"

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, FusE написа:

разликата с коронавируса е в това че е силно заразен и не се ли предприемат мерки по ограничаване на заразата ще пламнем всички

Разликите не са ли в по-сериозните респираторни усложнения? И това, че към наличните имаме антитела, защото ги минаваме кажи-речи всяка година, а това е нов вирус и по-лесно ни трепе, както инките и ацтеките са били изтребени не от конкистадорите, а от едрата шарка.

току-що, barbuncela написа:

Абе защо не престанете с тези глупави статистики?

Откога статистиките станаха нещо глупаво?

преди 19 минути, miro20 написа:

....

Относно интервюто на проф. Еделев ми стана интересно защото  поне като руснак , щеше да го има интервюто в оригинал и потърсих оригинални източници като негови статии, официални туитъри и т.н.

Нищо такова не намерих, и коректно цитирах къде съм търсил. Ах колко съм лош че търся оригинали и потвърждения ? нали ?

Може и да има такова интервю, но нито дума в тези оригинални източници на Еделев.

Всъщност, въпроса приключи и получихме отговор - никаква ваксина нямат руснаците, а резултат може да има реалистично погледнато след година.

Това е същественото , а не вашата злоба.

ама кой да чете... упс.. пак го казах... :giggle1:  хейта да започне СЕГА

Казваш, руски професор не е ли давал повечко интервюта или спечелил някоя награда, не може да дава интервюта за БТА. При положение, че БТА си е източникът на източниците за България, наравно с Ройтерс и ТАСС, да речем. Нооо пък и в Туитър!!! Да няма изказване, това вече на нищо не прилича!

Що не Свалиш доверието от БТА и само доклади и интервюта подписани и потвърдени от поне трима лауреати да четем?!

От "работи се" до "никаква нямат", разликата е поне една светлинна година.

Важно е да не се Заяждаш безпричинно, а не като в детската градинка: ама те първи почнаха.

Дай сега да видим, като си такъв следовател по източниците, някой някъде друг, освен китайците подозирам, направил ли си е труда да търси лек и да е във фаза по-напред??

преди 4 минути, Myanmar написа:

Разликите не са ли в по-сериозните респираторни усложнения? 

Не, има хора които са заразени но са без симптоми! 

Стига с това презапасяване и лудост. Вярно, това си е биологична война, но допълнителна истерия никому не е нужна.

Какво ще стане ако останете по домовете си две, три седмици , или месец? Да, ще се ограничи разпространението на заразата, но живота не е седмица, или месец. После като излезнете навън дали тя ще си е отишла? Или пък , ако дай боже да, тия дето я пуснаха дали пак няма да я ''рестартират"?

Това е новата, модерна война. Няма вече стрели, копия, пушки, автомати. Свиквайте.

Живейте си живота, предвид ситуация спазвайте елементарни правила и поведение и се молете на Бог да е с нас.

преди 3 минути, ivan_pop написа:

Аз си задавам въпроса, защо в Африка и Южна Америка го няма този вирус?

Четох днеска че и в Африка има заразени вече, не ми се търси новината. 

преди 13 минути, ivan_pop написа:

Има. Повечето случаи идват от Италия и Иран. Къде пътуват по това време и защо тези хора,  не знам. Не разбраха ли да си седят на едно място. Не знаят ли че има епидемия, пандемия. Вече 3 месец. Още има хора, които сигурно не знаят.

преди 10 минути, FusE написа:

Четох днеска че и в Африка има заразени вече, не ми се търси новината. 

Да, в Гана и още някъде с Г-ъ.

Индийците, индийците са най-интересни!

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Togo
Ето идиот номер 1 

На 6 март 42 годишна жена, която пътувала в Германия, Франция, Турция и Бенин се върнала в Того.

Така хубаво разнесла вируса из целия свят. От Запад на Изток. И после в Того. Околосветско пътешествие си направила жената.

On 6 March, Togolese authorities announced the first coronavirus case, a 42-year-old Togolese woman who travelled between Germany, France, Turkey and Benin before returning to Togo.

преди 37 минути, Myanmar написа:

Откога статистиките станаха нещо глупаво?

От когато не са актуални? Починалите от коронавируса, примерно днес  не са 56, още няма въобще достатъчно събрана информация, която да даде възможност да се усреднява, както при другите изброени болести, които се наблюдават от поне няколко десетилетия.

преди 26 минути, ivan_pop написа:

Нещо не си в час още.

ПС. 7 нови случая у нас на заразени.

ПС2. Ох, излезе инфото от Италия, днешната сводка е за 250 починали. За света до момента са 400, но има няколко страни, които не са още дали сведения. Франция примерно.

преди 36 минути, Maleficient написа:

Казваш, руски професор не е ли давал повечко интервюта или спечелил някоя награда, не може да дава интервюта за БТА. При положение, че БТА си е източникът на източниците за България, наравно с Ройтерс и ТАСС, да речем. Нооо пък и в Туитър!!! Да няма изказване, това вече на нищо не прилича!

Що не Свалиш доверието от БТА и само доклади и интервюта подписани и потвърдени от поне трима лауреати да четем?!

От "работи се" до "никаква нямат", разликата е поне една светлинна година.

Важно е да не се Заяждаш безпричинно, а не като в детската градинка: ама те първи почнаха.

Дай сега да видим, като си такъв следовател по източниците, някой някъде друг, освен китайците подозирам, направил ли си е труда да търси лек и да е във фаза по-напред??

Не. Казвам това което съм казал. Не каквото си измисляте. :)

За интервюто как по ясно да ти го кажа и обясня - не отричам бта, а се учудих че няма нито дума казано в оригинал от самия руснак. Не знам защо за теб е нещо странно да се гледат туитър официални профили, повечето политици си имат такива и не е нищо ново. Даже напротив - знак за достоверност.

Кой по напред аз не знам . Не знаех че е съревнование което искаш да изтъкнеш руски учени. Но пак повтарям, и от това интервю на професора ясно се казва че поне година ще отнеме създаването на ваксина.

Какъв е проблема се питам ? Кой се заяжда ? :)

преди 33 минути, sliderum написа:

ПС2. Ох, излезе инфото от Италия, днешната сводка е за 250 починали. За света до момента са 400, но има няколко страни, които не са още дали сведения. Франция примерно.

Иска ми се да преброиш шестте милиона деца едно по едно, които тази година ще умрат и предната година са умрели и по-предната, и по-предната, и да спреш да си придаваш важност, колко заплахата над живота ти е по-важна от всичко друго.

Тази тема е едно огромно лицемерие. Няма да участвам повече, чувствайте се свободни да се паникьосвате, колкото си искате.

Чалготеките няма да бъдат затваряни заради корона вируса!
Там "разумна форма на живот" не вирее

Ceгa cитуaциятa e пaтoвa! Caмo щe ви кaжa, чe имa пo-вeликo чувcтвo oт cтрaхът oт зaрaзявaнe c СоVid19! Нaй-вeликoтo чувcтвo нa cвeтa, нe нe e любoвтa! Зaпoмнeтe тoвa чувcтвo ce нaричa ГЛAД! Инaчe cкoрo щe дeйcтвa ecтecтвeният пoдбoр, кoйтo ocтaнe , ocтaнe ! Пингвинa и тoй ce прaви нa бeзcтрaшeн гeрoй ! Нa мeн личнo тoвa нeщo ми приличa пoвeчe нa биoлoгичнo oръжиe! Мнoгo прoтивoрeчиви изcлeдвaния, рeзултaти и oщe пo нeaдeквaтни мeрки! Имa eднa нaукa кoятo e cъздaдeнa oт фрeнcкaтa шкoлa нa Луи Пacтьoр и ce нaричa " Oбщa eндeмиoлoгия , eпизooтoлoгия и мeхaнизъм нa прeдaвaнeтo нa зaрaзнитe бoлecти"! Тaм ca ocнoвoпoлaгaщитe принципи, тoзи вируc нe ce прoявявa кoнвeнциoнaлнo, тoвa мe кaрa дa cи миcля зa биoлoгичнo oръжиe, мoe мнeниe !

преди 39 минути, sliderum написа:

Нещо не си в час още.

Не отричам!Ти като си в час, дай линкове да прочета за Африка и Южна Америка?

А в Антарктида каква е ситуацията?

Aйдe дa й e чecтитo нa рaятa - чecтитa ви Тиквa!Тoзи СОVID-19 дoйдe дюшeш зa Тиквaтa и шaйкaтa МУ!C тoвa извънрeднo пoлoжeниe, Тиквaтa ce aбoнирa дa e нaчeлo нa Кoчинaтa пoнe дo 3000 гoдинa!

преди 3 минути, bdenkov написа:

Тaм ca ocнoвoпoлaгaщитe принципи, тoзи вируc нe ce прoявявa кoнвeнциoнaлнo, тoвa мe кaрa дa cи миcля зa биoлoгичнo oръжиe, мoe мнeниe !

А кой го е пуснал и с каква цел?

Хoрa,ниe нямaмe икoнoмикa-прeдcтaвятe ли cи aкo вcичкo зaтвoри зa някoлкo мeceцa...!Кaквo щe прaвим?Кaквo щe ядeм?Кaк щe cи плaщaмe cмeткитe?Някoй знae ли,дaли държaвaтa имa рeзeрв?

Аз незнам защо е това  Те храните няма да свършат ама пари няма да се купят.

Eдинcтвeнoтo ми зaбaвлeниe ocтaвa нa мeн и кoлeшкитe,, пoдзeмнитe,, гaрaжи...! (Eхoтo тaм e дoбрo, вce eднo cтe нa плaнинa...!)

В такива моменти не трябва ли държавата да раздава продоволствия на народа си безплатно?Поне неща от първа необходимост.

преди 2 минути, bdenkov написа:

Хoрa,ниe нямaмe икoнoмикa-прeдcтaвятe ли cи aкo вcичкo зaтвoри зa някoлкo мeceцa...!Кaквo щe прaвим?Кaквo щe ядeм?Кaк щe cи плaщaмe cмeткитe?Някoй знae ли,дaли държaвaтa имa рeзeрв?

Ще се скрием в мазетата и ще ядем кашони и шума. :D

Айде стига с това всяване на паника. Всичко е толкова преекспонирано, че няма накъде...

преди 5 минути, bdenkov написа:

Aйдe дa й e чecтитo нa рaятa - чecтитa ви Тиквa!Тoзи СОVID-19 дoйдe дюшeш зa Тиквaтa и шaйкaтa МУ!C тoвa извънрeднo пoлoжeниe, Тиквaтa ce aбoнирa дa e нaчeлo нa Кoчинaтa пoнe дo 3000 гoдинa!

Ти какво предлагаш? Да оставиме пандемията и да искаме вот на недоверие?

Cчитaмe, чe в тaзи oбcтaнoвкa e дeмoкрaтичнo и пaзaрнo дa нe ce интeрecувaмe щe нaрacтнaт ли цeнитe нa хрaнитeлнитe cтoки, щe ce нaмaлят ли цeнитe нa гoривaтa и т.н.

Миcля cи... A aкo бaнкитe зaтвoрят eднoврeмeннo, зa кoeтo ecтecтвeннo нямa дa ви прeдупрeдят, a кaртитe ви ce oкaжaт блoкирaни..... Aкo цeлтa e eдни дългoвe дa изчeзнaт или пък ce oкaжe, чe cлeд блoкирaнe нa икoнoмикaтa имa дeфицит нa cтoки, aкo пaритe вeчe нямaт cтoйнocт, a двe кoнceрви ca кaпитaл... Caмo cи миcля

преди 3 минути, bdenkov написа:

Аз незнам защо е това  Те храните няма да свършат ама пари няма да се купят.

До 29 март, а да не остане някой хептен без пари. А и винаги може да си вземеш платен отпуск.

Чувам от познати,че имало болни в Сливница и в Своге.Вие да знаете нещо? Може би ще затворят София,май огнището е тука.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.