Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2166068

преди 38 минути, miro20 написа:

Ей го пак... За пръв

Ти да видиЖ.
И да - за пръв път.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, darkterminal написа:

Горкия мирко наш... Него го напада всеки иззад всеки ъгъл... Направо да го съжалиш... А колко бързо забрави ти какви коментари правиш към потребителите... Такова впечатление си оставил, така са те изкоментирали.

Ау какви кментари правя, ау  колко съм лош с това "ама кой да чете" . Каква арогантност, какви нападки, какви епитети, какво отношение от моя страна ! Ау какви "гнусни сравнения" /цитирам те/ 

Разпнете го ! Не може да се мери с твоите любезни и коректни "Миро се изповръща, да си придава тежест и т.н "

Всъщност, целия ти пост е пример за надменно субективно подигравателно отношение. Нека си е на твоята съвест. Ако имаш такава де.

преди 7 минути, darkterminal написа:

Развълнувал си се нещо гледам... Дишай спокойно...

Напълно съм си спокоен. :)  Щом едно "ама кой да чете" ви развълнува толкова много ... нещо ти си се задъхал.... :)  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Феминистките и теб ли излъгаха. Остана само и китките ни да омекнат и да се превърнем и ние в мировци и да плюем по мадър раша, щото някъв сайт са публикували нещо си.

преди 20 минути, sliderum написа:

Феминистките и теб ли излъгаха.

Чукча - писатель?

преди 36 минути, DarkEdge написа:

преди 1 час, miro20 написа:

Тук се споменава че е дадено пред БТА.

И?

преди 38 минути, DarkEdge написа:

преди 23 минути, DarkEdge написа:

Чукча - писатель?

И къде в в БТА пише че си играйкали руснаците от 2003г. точно с болестотворните за човека мутации, които доколкото се изясни вече, са поне две.  Ако беше така, нямаше да трябва всяка година да се вадят нови ваксини срещу грипа и да се надяваме, че нас ни е прихванал точно такъв вариант на грип, за който употребената ваксина създава имунен отговор.

Мноого лаеш месечина, вместо да четеш:

Цитат

В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година

Ем задал съм конкретен въпрос. Какво е общото между щамът от 2003 и тези поне два върлуващи сега. Името?

Май и за младите нещата са тръгнали към интензивното:

преди 9 минути, sliderum написа:

Ем задал съм конкретен въпрос. Какво е общото между щамът от 2003 и тези поне два върлуващи сега. Името?

Май и за младите нещата са тръгнали към интензивното:

Ами нормално. Живеят изолирани в постоянен стрес и страх, накъде да тръгнат? Или към интензивното, или към психиатрията!

преди 17 минути, sliderum написа:

Ем

Имам нужда от превод

преди 18 минути, sliderum написа:

задал съм конкретен въпрос. Какво е общото между щамът от 2003 и тези поне два върлуващи сега. Името?

Къде това? На раменете си какво носиш?
По отношение на вируса и като си толкова любознателен, отговори на въпроса "Как и от къде у нас има готова разработка на лекарство за точно този вирус"? Ама по-добре не ми отговаряй, моля!

преди 2 часа, darkterminal написа:

Хората си определят сами колко имат възможност и желание да четат

Защо изобщо се занимавате с тоя? Вие не разбрахте ли, че е трол, и с някаква страхотна мания за величие! Той да каже, той да покаже, той да порицае, той да одобри или отхвърли. Да коментира каквото и да е без да са го питали! Това не е най-доброто възпитание нали? Но той самия претендира за възпитание и изисква от другите. Абсолютен трол. В конкретния случай, а и не само в този, никой не му е искал мнението, но той изплува от някъде и почва да бълва. И е срещу всеки който не споделя неговото мнение. Майстор на водопад от празни приказки и иронични изрази, но интересно администрацията го търпи...???  Има толкова обидни фрази по неговите километрични постове, които съм докладвал, но без ефект! Явно е под чадър. На друго място отдавна няма да го има. Както по други сайтове където се е регистрирал, никой не го бакари за нищо и се е дръпнал, или е блокиран. Но тука му обръщате непрекъснато внимание и това му гали егото, той търси конфликти, дразни, знаейки, че тука е в безопасност, има чадър. Иначе естествено до сега доста хора са щели да му обяснят в прав текст какво мислят за него и какво точно представлява! Игнорирайте го бе хора. Не се дразнете от празните му думи. Трол който има нужда от психиатър!

Сега гледайте какво ще отговори! Смешки! Аз по принцип съм го блокирал, но когато гледаш форума без да се логнеш се вижда всичко, и ме хваща яд, че се занимавате изобщо с тоя!

А оперира и с два профила. Оня смърфа. Когато единия е на линия другия го няма, език и реакции едни и същи, и онзи обижда"ти си тъп" и подобни и се подкрепят един друг. Единия лъже другия маже! Елементарен колкото си иска, но се мисли за велик.

Пълно игнориране. Иначе ако чакате той да спре, има да чакате.

преди 11 часа, miro20 написа:

Това е мн интересно... стила е като "отчет" пред другаря Путя  :

И Путя даже поздравил ББ за 3-ти март.

повече от седмица след 3-ти март... Той, Негово Височество, благоволи да ни поздрави ... всички сме в екстаз... :) 

Не. Не съм го казал аз. Аз порсто коментирах тази новина . Е, друг е въпроса ако просто си спамиш и копипействаш и не следиш темата.

Добрия тон предполага че човек е прегледал какво се говори преди това, нали ?

Или за теб не важи :)

Ами а де ??? Сама ли си опонираш на "новината "  ??

Защо не си зададе сама този въпрос преди да я цитираш ? :) 

копипейст....

Не е нужно да си толкова...заядлив!

Къде е короновируса, къде поздрава на Путин за 3-ти март??

Беше постнато в линк от мнение на Николов, Барбунчела всички линкове трябва да отвори и да прочете, за да е в тон с много високо-интелектуалният ви разговор, така ли?

След това, ако четете внимателно пише, че от 2003 се изследва и работи върху ваксина срещу подобен вирус. Ама защо до сега не са я измислили? Ми щото веднага ще тръгнат конспирациите, че който си има ваксина той е пуснал и вируса.

Аз не искам да мисля за паника или някакъв друг вид психоза, но статистиките и този бум на разпространение не е за подценяване.

За това според заглавието от темата и по-променено от първото ми мнение, мисля, че си е реална опасност, а не безпричинно раздухване.

преди 11 часа, miro20 написа:

Между другото, защо не намирам в оригинал казаното от руснака професор ?

Защото го е дал пред БТА! Обади им се и ги помоли да ти дадат в оригинал комюникето, което за твое удобство са превели от руски, и пуснали официално по всички български медии...

Без да искам познах...

Цитат

Първият установен случай на новата зараза е от 17 ноември 2019 г., разкриват документи на китайското правителство

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/svetut-navliza-totalna-blokada-zaradi-koronavirusa

Парламента прие предложението на Правителството за обявяване на извънредно положение до 13 април 2020 г.

Отново американски войски са причината за пандемията.
                (1918 г Испански грип и Първата Световна  Война, Виетнамската Война през 1955 г. до 1975 г. (Тогава е имало пандемия от  Хонконгски грип, също така е имало и Малария), СПИН(1991 Войната в залива)).....

https://novini.bg/sviat/azia/586971

"Възможно е американската армия да е донесла епидемията в (епицентъра на епидемията) Ухан. САЩ ни дължат обяснение", заяви снощи в Туитър говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.

Според някои теории в китайски социални медии вирусът може да е бил донесен в Китай от американската делегация на Световните военни игри, които се състояха през октомври в Ухан.

преди 1 час, A.com написа:

Парламента прие предложението на Правителството за обявяване на извънредно положение до 13 април 2020 г.

Много важно - на народа май хич не му пука

Вижте Витошка в момента

1584097239-mg-0693jpg.jpg

още снимки тук https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/fotoreportazh-v-blits-eto-kakvo-se-sluchva-v-sofiya-pri-izvnrednoto-polozhenie_news732574.html

Цитат

млади двойки не спазват "социалното дистанциране" и безпардонно се целуват и прегръщат

И СПИН върлува, и пак безпардонно целуване навсякъде.

1584097243-mg-0801jpg.jpg

Коментарите къртят:

1584074484-clipboard02.jpg

1584074484-clipboard03.jpg

1584074484-clipboard04.jpg

преди 1 минута, Емил Костов написа:

СПИН не се предава чрез целуване или допир. 

При рана се предава и с целувка и при допир. Тоже и бясът.

преди 1 минута, Myanmar написа:

При рана се предава и с целувка и при допир. Тоже и бясът.

Предава се по кръвен път ( замърсени игли или заразена кръв) и по полов път. Не знам какво общо има бесът тук.А и едва ли се целуваш като вампир. Разбира се не казвам, че не трябва да се внимава.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

СПИН не се предава чрез целуване или допир. 

Но коронавируса се предава а той е:

Цитат

Индийcĸи yчeни oтĸpиxa в гeнoмa нa ĸopoнaвиpyca 2019-nСоV чeтиpи eлeмeнтa, ĸoитo липcвaт в дpyгитe ĸopoнaвиpycи. Ho тeзи eлeмeнти ги имa във виpyca нa чoвeшĸaтa имyннa нeдocтaтъчнocт (XИB), ĸoйтo e пpичинaтa зa CΠИH. Haмeĸвa ce зa изĸycтвeн пpoизxoд нa ĸитaйcĸия ĸopoнaвиpyc, нo нayчнaтa oбщнocт paзĸpитиĸyвa тoвa изcлeдвaнe. 

https://www.kaldata.com/it-новини/в-китайския-коронавирус-намериха-тай-328425.html

преди 1 минута, FusE написа:

Не знам какво и колко се предава. А и не ми се спори. Още откакто започна тази сапунка се нагледах на какви ли не теми, постове и мнения в мрежата като цяло. Лошото, е че паниката и безумието могат да стигнат наистина до големи граници и това е на-опасното.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Предава се по кръвен път...

А аз какво написах? Имаш кървящи венци, целуваш се безпардонно и вече си имаш и СПИН.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не знам какво общо има бесът тук.

Общото е, че има много начини човек да се разболее и умре, като например да вдишва изпарения на изгорял бензин или тютюнев дим, но масовата истерия не се съобразява със степента на опасност, а с моди и медийно облъчване.

Вероятността да бъдеш прегазен на пешеходна пътека и да умреш е по-висока от тази да умреш от коронавирус. Защо тогава медиите определят ходенето по тротоарите като едва ли не лудост, а пресичането на улици като нещо нормално?

Има разлика между спазването на хигиена и всяването на ужас и зомбирането, което наблюдавам и тук, където треперещи хора споделят всяка статия пусната в медийното пространство.

преди 8 минути, FusE написа:

Haмeĸвa ce зa изĸycтвeн пpoизxoд нa ĸитaйcĸия ĸopoнaвиpyc

Аз четох, че са единодушни, че е изкуствено създаден като бойно оръжие.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.