Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Точно българското.

- Не пия!

- Щооо, да не си болен?

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, Meri Meri написа:

Точно българското.

- Не пия!

- Щооо, да не си болен?

Мани, мани....в тоя ред на мисли, един колега,  15-тина години по-млад от мен, с който навремето тренирахме във фитнес залата, вика да го черпя. Аз му викам, с кво да те черпя, че не пие вече, нали е на диета. Той ми вика със сланина. Не се бъзикам, двама от нашите са се вманиачили с тая сланинена диета и вече станаха кожа и кости. А какви наляти мъжаги бяха...  

преди 56 минути, JKirilov написа:

Да не е бирена, ей!

ъпсурт

тая много добра ваксина, препоръчвам !

:cheers:

0_0_orig.jpg

преди 29 минути, Кико написа:

...

е де прочете това. Аз ти казвам, че човека може да има краста, ама ми подава мокрия парцал, дето е ползвал да си бърше ръцете. А тия парцали дето се бършем, ги внасяме от чужбината. Боклук се водят или дрехи втора употреба, ама не знам как едни насрани и напикани гащи могат да се водят за дрехи втора употреба или тениски с жълто под мишниците. То ще да е ебати имунитета, дето трябва да си развия срещу лайна и урина.  И двете крайности не водят до добро, това е ясно. Навремето нашите предци са се къпали два пъти в годината, но повярвай ми, не бих искал да стоя в такава обстановка. А и това отблъсква хората. може да си много добър човек, ама фунтиш ли от 5 метра, губиш доста приятелства. 

...

Ми... До там сме се докарали... Да определяме, кой ни е приятел по това, дали си е маскирал естествената миризма или не... Лично моите критерии за приятелство са доста различни...

Ся за копрофагия няма да говоря макар, че предците ни не са се гнусели да хапват от веднъж ядената храна... Но! В съвременната медицина има процедура наречена Фекална Трансплантация... Накратко, на човек с повредена стомашно-чревна микрофлора му се интубират в съответните чревни трактове фекалии от човек със здрава микрофлора. Апропо. Такава интервенция се оказва супер успешна и перспективна при лечение на автоимунни, стомашно-чревни и даже нервни заболявания. Недей да подценяваш полезността на човешките продукти. За да не се обърка някой, изрично уточнявам, че на никого не препоръчвам да яде фекалии или да си ги усвоява по друг начин. Повтарям, това е процедура, която се планира и изпълнява от квалифициран за това хора, на квалифицирани за това места. Говорете с докторите, преди да правите щуротии!

Но правилно си ми схванал посланието. Залитането в крайности е вредно! Тоест, не къпането и миенето на ръцете са вредни, но е вредно да се правят твърде често. Или да се използват специални антисептични сапуни. Или... Там... Който, както прекалява...

Трябва да се знае, че имунната система по съществото си е армия от обучени убийци, които ако нямат какво да правят се обръщат към организма или пък метафорично казано заспива.

преди 17 минути, Meri Meri написа:

Точно българското.

- Не пия!

- Щооо, да не си болен?

Ногу як виц! На мен пък ми хареса заигравката, че щом може човек да си позволи да пие, значи е здрав. :) Мерси, разсмя ме :)

преди 18 минути, darkterminal написа:

Но правилно си ми схванал посланието. Залитането в крайности е вредно! Тоест, не къпането и миенето на ръцете са вредни, но е вредно да се правят твърде често. Или да се използват специални антисептични сапуни. Или... Там... Който, както прекалява...

Това е ясно много отдавна. Вчера на Биллата гледам една млада жена с двайсетина сапуна на касата пред мен. Чудех се кво ще ги прави, щото това квартален магазин, но чак днес зацепих, как я е обзела истерията :) Малко бавно загрявам в такива ситуации, но по-добре късно, отколкото никога.  

Между другото, аз още от малък имам някакви проблеми със сухи пръсти и ръце. Дразни ме това и от малък си ближех прустите. И до днес понякога го правя несъзнателно, а доста често съзнателно.  Просто не мога да търпя сухи ръце, особено ако шофирам или правя нещо друго, дори да си закопчавам копчетата.  Та в тоя ред на мисли, имам доста здрав стомах, много рядко имам разстройство, освен ако не съм изпил едно кило ваксина, макар че и тогава рядко се разстройвам ;)  Което наистина потвърждава това, което пишеш. Само че в голямо количество имаме и вредности... За едно полезно, за друго вредно. 

Но моля те, нека правим разлика между това да си мириша собственото лайно и лайната на другите. 

преди 18 минути, Кико написа:

Това е ясно много отдавна. Вчера на Биллата гледам една млада жена с двайсетина сапуна на касата пред мен. Чудех се кво ще ги прави

Какво ли ще ги прави

:rolleyes:

Аз ще си ги сложа между дрехите в гардеробите, друго не се сещам.

преди 2 минути, haidukpikaso написа:

Какво ли ще ги прави

:rolleyes:

Аз ще си ги сложа между дрехите в гардеробите, друго не се сещам.

Ами...сигурно мисли 100 години да живее и да преживее короната. 

Днес на работа всички български радиостанции спряха за около час, само румънските работеха, та се шегувахме, че короната ги е хванала.   Цялата история ми става все по-весела и по-весела. Знам, сега някой ще каже, да не ти е до главата. Ама отде знаете дали не ми е? Понякога в нещастието човек намира утеха...едва ли повечето ще разберат за какво говоря, но това е истина. 

Вчера по новините един възрастен хотелиер ли беше, отговарящ по въпросите за туризма ли беше, вика : "Ами то лятото по нашето Черноморие идват млади хора на алкохолен туризъм, които са ваксинирани срещу корона вируса, така че нямаме притеснения."

Чудех се да се смея ли, да се гръмна ли. 

Каза го с напълно сериозен тон и изражение.

Вижте, в България има много глупаци и то и сред управляващите. Това е за истерия. Щото тримата глупаци - Шиши, Боко и Каракачанката първи ще отлетят към някой остров.

преди 8 часа, Кико написа:

човека може да има краста, ама ми подава мокрия парцал, дето е ползвал да си бърше ръцете. А тия парцали дето се бършем, ги внасяме от чужбината

Какво значение има къде е произведена кърпата ?  :) 

преди 8 часа, Кико написа:

Боклук се водят или дрехи втора употреба, ама не знам как едни насрани и напикани гащи могат да се водят за дрехи втора употреба или тениски с жълто под мишниците. То ще да е ебати имунитета, дето трябва да си развия срещу лайна и урина.

Аз не съм фен на дрехи втора употреба, ама виждам ти съвсем си далеч от нещата.  :) 

Това което се продава и като втора употреба, а и новите в нормалните магазини обикновенно се третират със някакви силни препарати. Някои хора дори получават реакция на такива, и затова винаги , включително и нова дреха, първо се изпира в пералнята преди да се носи . Но не и защото е с фекалии и петна по нея :)  Аз такива не съм виждал в продажба.

За китайските стоки като обувки, играчки, гумени неща разни  пък да не говорим .. някои фунтят някоко дена , не знам с какво ги обработват .

Та.. перилните препарати са достатъчно добри , дори тези които се водят "за нашия пазар".

Кърпата с която се бърше колегата ти просто трябва редовно да се сменя. При вас всеки ден, а в къщи по принцип кърпите в бяната през няколко дена. И това няма нищо общо с истерията по грипа .

Реално никой не го прави всеки ден да пере кърпите , но какво пречи да се запасите на работа и ув ас с повечко и да си ги мяташ в пералнята ?

Темата има смисъл. В успоредна тема при конкуренцията(хардуербг) където големите многознайковци два месеца се правеха на големи мъже спрямо короната, щом там тия същите, които нехаеха и разправяха вицове, започнаха да униват и да се панират и да се приготвят за окопна война, смятайте какво значи :D

Пикът на епидемията от коронавирус в Китай като цяло е преодолян, заяви говорителят на Държавната комисията по въпросите на здравеопазването Ми Фън.

Цитат

"В момента, с изключение на Ухан, във всички градове на провинция Хубей в течение на една седмица не е регистриран нито един нов случай на зараза", каза още той.

Русия разработват ваксина срещу коронавирус. 

Цитат

Москва: Ако руската ваксина влияе на COVID-19, до 1 г. ще я има в целия свят

Ако се потвърдят всички руски изследвания, че нашата ваксина влияе на COVID-19, то до една година Русия ще може да предостави тази ваксина на целия свят. Русия никога не е укривала технологиите си и смятам, че ако ваксината бъде потвърдена, то Русия ще предостави на всички страни в света аналога на производство. Това каза междувременно в интервю за БТА проф. Дмитрий Еделев - водещ руски лекар и учен.

В Русия има ваксина, която е била разработена срещу вируса от 2003 година, тази ваксина в Русия я има, разработката съществува, тя вече е тествана на мишки и на маймуни, и ако се стигне до заплаха за човечеството, то Русия е готова да произведе за два месеца над 20 милиона дози от тази ваксина, посочи той.

COVID-19 вирус белтъците на HIV1 - това са белтъците на СПИН, и затова руската система на активно третиране и лечение на заболелите са насочени против СПИН-а, и до момента, смея да споделя, че са най-ефективни при лечението на COVID-19. Руската схема за лечение се състои от три препарата против HIV1 - това е най-ефективно до момента и затова на този етап ние в Русия нямаме смъртни случаи, а само оздравели, поясни проф. Еделев.

https://dnes.dir.bg/svyat/kitay-obyavi-che-pikat-na-epidemiyata-ot-koronavirus-e-preminal

преди 17 часа, Michigan111 написа:

Говорят, ама на базата на какво? По нашите медии дават поле за изява на прекалено много ентусиасти, твърде много глупости се пишат и ето ти я истерията. 

Българина масово е над тези неща, нали си наясно.  Кръчмите и дискотеките пълни,  а в магазина ако има някой с маска, другите го гледат като полезно изкопаемо. 

Те хиляда пъти им казаха: маските са за вече заразените. Маските не предпазват да се заразиш. И тук идва wtf момента. Някой ще обясни ли. В смисъл, как така?

Иначе ние се смеем на нашите, а ако сте немец и слушате Меркелицата, а? Мен ще ме хване страх и с двеста към Италия, баси. Тая жена съм убеден, че страда от старческа деменция (що пък обиждат така възрастните хора - все едно демент може да е само над 55).

Относно теории, схеми... И аз вече не знам какво да мисля. Вчера Бойко ме разби като каза това за коя гад го била изпуснала или нещо такова. Ъъъъ, Бойко, не спазваш официалната версия с прилепчето. А шамарче, искаш ли? Аз все още се придържам към тази версия в главата си(бойковата). Ухан . Лаборатория, в която се разработват вируси от най-високо, четвърто ниво. Китайски аборигени. Изпуснат вирус. Може би ноември. Декември (или по-рано) - първи случай и зеро-пациента. Докторът, който по-късно почина алармира за задаваща се голяма мизерия. "Посъветван" е да не разпространява фалшиви новини. Идва китайската нова година. Китайците са българи. Не можеш ги разбра как мислят. Отнемат им основни човешки права - нищо. Вземеш им нещо глупаво - да не пушат на закрито - революция. Ако китайската комунистическа партия вземе нужните мерки - революция. Крият. Междувременно всичкото китаец извън Китай се прибира вкъщи. Заразява се. Весели се, след което обратно - към Европа, Щатите, където и да е. Заразява. Китай признава, че "Хюстън, може да имаме проблем". Месец след това. Политат самолети от Китай за навсякъде. Да си приберем гражданите. Доообре. Дабъл демидж. СЗО спи. Или нещо друго. Поради липса на доказателства, нека спи (Китай е най-големия дарител на СЗО). Европа хвали "усилията" на Китай. WTF???? Гадните комунисти крият и всичко е можело да се размине. Все едно го е нямало, но Европа ги хвали? Старата баба Европа спи. Завива се под чаршафа и мисли, че караконджола ще си отиде. Ама, тцъ. Светът не знае с какво си има работа. Биологично оръжие от нов тип. Ваксина? Има ли ваксина срещу Калашников? Тези вируси не се разработват с цел да има лек срещу тях. Масово се крият случаи. Всъщност, те не знаят. Нищо не знаят. Светът не знае откъде му дойде. Хората са идиоти. Най-логично е да се самоизтребят.

Това е логичната версия за мен. Но всяка друга приемам. Вие как мислите?

Ротшилд, Гейтс, 5G, контролирано намаляване на населението. Бая изчетох, но нещо не ми звучат логично, не знам.

По-скоро вярвам на нещо друго: съвсем различно. Коронавирус няма. Или това, което ни представят. Става дума за нещо друго. Нещо съвсем различно. Какво? Не знам.

Тръмп затвори границите на САЩ за всички идващи от Европа заради COVID-19

Цитат

Високите медицински разходи правят вируса особено проблематичен - много американци избягват посещенията при лекар, защото не могат да си позволят да плащат, подчертава ВВС. Липсата на платен отпуск по болест е друг проблем, както и опасенията заради броя на наличните тестове за коронавируса.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483154.html?fbclid=IwAR2h2DuhUkwAR415Dk6S58eV6tp9v6LiKZXZLQBFtVKL4bKplzbcnFBjIEc

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън са заразени с коронавирус

Американският актьор Том Ханкс обяви в профила си в Туитър, че заедно със съпругата му Рита Уилсън са си направили изследвания за коронавирус, които са дали положителни резултати.

„Чувствахме се уморени, бяхме настинали и схванати. Съгласно сегашните препоръки си направихме тест за коронавируса и пробата се оказа положителна“, написа 63-годишният актьор.

преди 2 часа, sliderum написа:

щом там тия същите, които нехаеха и разправяха вицове, започнаха да униват и да се панират и да се приготвят за окопна война, смятайте какво значи

Меки китки!!!

След 1 година с усмивка ще си спомняме паниката около коронавируса.

Е, не всички де...

преди 3 минути, Myanmar написа:

След 1 година с усмивка ще си спомняме паниката около коронавируса.

Ако се разпространи, ако не успее човечеството да  изтрие опасните за хората мутации на короната от лицето на планетата, няма да има след 1 година. Ще стане постоянно присъствие и ваксините няма да помогнат напълно. Да, ще намалят процента смъртност от короната, може би съществено ще я намалят(ще видим, който оживее дотогава) но няма да я ликвидират напълно и тя ще се прибави към процента смъртност като допълнение на броя на починалите по други причини) Последните няколко години, броят смърти в България се върти около 115000 годишно, ако се вдигне само с 20% ежегодно заради короната...Колко ни остава докато изчезнем, предвид че раждаемостта едва ли ще се повиши.

преди 4 минути, sliderum написа:

Ако се разпространи, ако не успее човечеството да  изтрие опасните за хората мутации на короната от лицето на планетата, няма да има след 1 година.

Коронавирусът в Габрово не е опасен. Ония са стиснати и няма да го дадат на никой.
В Плевен, вече, е страшно! Там дават на всеки.

Дано България, да няма такова нещо и да се отървем без жертви.

Премълчават се важни истини и целенасочено се създават истерии....Като произход (не като болест !) мисля , че е като Спин и Ебола....

Един вид - като не искате без граници , ето ви граници !:nono:

преди 11 часа, miro20 написа:

Аз не съм фен на дрехи втора употреба, ама виждам ти съвсем си далеч от нещата.  :) 

И ти си много далеч от нещата. Реалността е друга. При нас ползваме всякакви дрехи втора употреба. Повечето са парфюмирани, но има и такива, дето миришат на мръсно преди пране.  Отделно, че има чували примерно с бельо или такива с гащи.  Да не говорим, че сме намирали бельо с лайната директно :)  А и да се парфюмират дрехите, това не означава, че всичко е наред.  Постоянно някой се оплаква от различни обриви. Даже и сютиени сме намирали :)  Тия работи дето ги разправяш, може да важат за магазините, дето продават подобни дрехи, но в индустрията се ползва всякакъв боклук за по-евтино. 

преди 11 часа, miro20 написа:

Кърпата с която се бърше колегата ти просто трябва редовно да се сменя. При вас всеки ден, а в къщи по принцип кърпите в бяната през няколко дена. И това няма нищо общо с истерията по грипа .

Не е кърпа, а парцали, които ползваме при производството. Е, вярно, понякога и хавлиени кърпи и халати намираме в чувалите ;) Работата ни е мръсна, аз с ръкавици няма как да работя, щото то си е и забранено при работа с въртящи се части. Да не говорим, че с ръкавици няма как да усетя нещата.  Та постоянно трябва да си мия ръцете. На ден сигурно по 10-15 пъти го правя, макар и за малко. Просто махам голямата мръсотия от масла и разни други отрови. И понеже сме в БГ, да ти обясня как се процедира, за да не се плаща за изхвърляне на много опасни отпадъци. Те просто не се изхвърлят и всичко е една Менделеева таблица години наред. Всичко това минава през ръцете ти, ти даже не знаеш какви реакции са станали от разни масла, разредители, емулсии и какво ли не, дето се събира с години в една 1000 литрова вана. И понеже шефовете скъперници, няма как да пуснем всичко в Дунава, ние поемаме отровите д есетки години наред, в името на това, някой да не реве за отровена риба!!! Саамо че дето умират хора от рак и други болести, на никой не му пука! Парцалите нямали лайна. Не имат и мога да ти снимам ако искаш!

преди 3 минути, Pig написа:

Вземайте ваксина редовно. От тоя вирус нищо няма да ни стане, но ще ни стане от спрялата икономика! Някой разбра ли това изобщо?

преди 12 минути, Кико написа:

От тоя вирус нищо няма да ни стане, но ще ни стане от спрялата икономика!

И аз обяснявам, че от обикновеният вирус умират повече хора, че това е опасно за тежко болни хора и такива в края на земния си път, но на страха очите са по-големи от това зад тях.

преди 18 минути, Myanmar написа:

И аз обяснявам, че от обикновеният вирус умират повече хора, че това е опасно за тежко болни хора и такива в края на земния си път, но на страха очите са по-големи от това зад тях.

Е да, но защо никой не си дава сметка, че икономиката в момента спира, а задвижването и може да отнеме и години, особено за държави като нашата? Да не сме го преживели, но то бе съвсем скоро. 2009-та година почна в България, Щатите се оправиха за 1-2 години, Европа малко по-късно, при нес минаха 6-7 годни преди да се нормализират нещата. Лично при мен нещата са на нивото от 2008-ма година едва тая година, без да отчитам инфлацяита в България за тия 12 години! Тоест, нещата са по-зле дефакто, но се ядват. И изведнъж някой пак иска да ни връща в каменната ера!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.