Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Препоръчан отговор

преди 1 час, sliderum написа:

Ммм, короната се е разюздала из стария континент.  Почват числата да се качват с притеснителни темпове и в други страни, освен в Италия.

Увеличава се населението. Увеличава се шанса бацил да захапе човешки гени. Намалява популацията. Намалява шанса вида да пипне болест. Природата е страшно нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 49,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

3521

• Димитър 59

3327

• АСПЕКТ

3129

• Без умствен капацитет

3035

преди 6 часа, sliderum написа:

Ммм, короната се е разюздала из стария континент.  Почват числата да се качват с притеснителни темпове и в други страни, освен в Италия.

Дай статистика и за останалите вируси и грипове.  

Днес даваха по BTV Action  "Лабиринт" първа част.  Гледал съм и втора, но потърсих трета и видях, че я има на сървъра. Изгледах и нея. Там се говореше точно за вирус :)  тая тема мине не мине време и се преповтаря. някак си е любима на всички, защото сее смърт и зомбита :P 

Иначе любимият ми сериал за вируси е "Последният кораб".  На маниаците препоръчвам тия два филма.

Мааааааааааа му стара, жалко, че в сводките няма зомбита. Аууу. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Короната яко набъбва навсякъде около нас. Кога ли ще бъдем нападнати от армия от зомбита? Ей, май Боко е закупил фалшиви тестове, с които нищо не може да се установи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.03.2020 г. в 8:08, M.Николов написа:

Стига глупости. Един път се мре. Сега да лягам пред някакъв вирус, а някой милионер дяа става милиардер...няма да стане пич! Няма как да стане това! Не тоя вирус ме притеснява, а много други вируси  в държавата ни и света като цяло!!!

преди 9 часа, M.Николов написа:

Това наистина е пълна простотия!!!:speak:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8264006

Може ли пък да си чак толкова прост?

Тоя е новия "Герой на труда" :) Вче стана легенда с изказванията си за ракията, хаха.

преди 11 часа, sliderum написа:

Короната яко набъбва навсякъде около нас. Кога ли ще бъдем нападнати от армия от зомбита? Ей, май Боко е закупил фалшиви тестове, с които нищо не може да се установи.

38 теста са направени, казаха сутринта по БНР. И сега си представи, на поне 7 милиона, една трета цигани, кой ще прави тестове.  Хубавото на тоя вирус е, че 97% даже и няма да разберат, че са го преболедували.  Между другото, аз доста често в миналото съм вдигал темепратура около 37 градуса и съм я поддържал. Даже и сега не знам колко ми е температурата. Остава някоя термокамера да ме засече и да ми даде 2 седмици болничен. Де тоя късмет де...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това казаха, че не е грип. Пипнато е в лаборатория, то е нещо между грип и СПИН. И лекарят от Китай, който се зарази и почина беше на 34 години.

Много ясно, че възрастните хора са по омаломощени, но и млади хора затрива тоя лабораторен изрод. 

Казаха, че в Италия са починали над 100 човека за по-малко от месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Официално 100К заразени и 3.5к смъртни случая. Смътност около 3.5%.  Цифрите са официални, но дали са реалният брой и за заразените и за починалите, само може да се гадае.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Mediterranean написа:

Това казаха, че не е грип. Пипнато е в лаборатория, то е нещо между грип и СПИН. 

Добре ще е да се потърси отговорност на създалите го, но едва ли ще се случи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Водещи учени намериха лек с уникални безаналогови  нанотехнологии.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Короната е вече факт и в БГ. Официално 4 бройки, ама като знам как е у нас, реално сигурно са хиляди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук всички се шегуват, ама вече забелязах че не се събират хората.

Имаме една пейка пред блока където всеки ден се пие.Сега няма никой.Аз лично излизам без маска и си пазарувам нормално.

Не съм слизал по центъра в Плевен да видя как е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Децата по-малко се заразяват. Дали причината за този факт неби трябвало да се търси в тимусната жлеза? При децата тимусът ункционира, при възрастните е закърнял. Значи: децата имат тимус и короната не ги хваща, възрастните нямат тимус и короната ги хваща.  Странно, защо в това отношение коронавирусите се различават от другите вируси които заразяват децата по същия начин както възрасните.

До колкото знам, в тимуса левкоцитите претърпяват промени на генно ниво и , така д се каже “узряват”.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Sleda написа:

Децата по-малко се заразяват. Дали причината за този факт неби трябвало да се търси в тимусната жлеза? При децата тимусът ункционира, при възрастните е закърнял. Значи: децата имат тимус и короната не ги хваща, възрастните нямат тимус и короната ги хваща.  Странно, защо в това отношение коронавирусите се различават от другите вируси които заразяват децата по същия начин както възрасните.

До колкото знам, в тимуса левкоцитите претърпяват промени на генно ниво и , така д се каже “узряват”.

Няма нищо вярно в написаното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 4.03.2020 г. в 9:32, dkt написа:

Този вирус си е най-обикновен грип, с разликата, че е малко по-заразен.

Няма "малко по-заразен", или е заразен или не е. Както няма "малко бременна".

В първото мнение от темата, в цитата, доста подробно и образователни е обяснено каква е разликата.

Съответно притеснителното е, че когато е "нов", не се знае човешкия организъм и имунитет, дали ще се справят. 

Каквито и конспирации да има, въпреки жертвите, това обективно погледнато, си е възможност за напредък в науката и медицината, без да е задължително да е умишлено или меркантилно от гледна точка на фармацевтичната индустрия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Sleda написа:

Все тая.Плъзна навсякъде и си е страшно.

Процентите са хора!

Това не е насочено към теб!

Страх ме е за детето ми.Аз и да си отида все тая!

Страх си ме е.Живеем и в България и още по страшно.Спокойно, няма нужда от паника.Обаче кой родител е съгласен не знам.

току-що, Maleficient написа:

Каквито и конспирации да има, въпреки жертвите, това обективно погледнато, си е възможност за напредък в науката и медицината, без да е задължително да е умишлено или меркантилно от гледна точка на фармацевтичната индустрия.

Няма как да го мислиш това

Детето ти умира и имаме напредък така ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно така. И не написах това.

Ако твоето дете не умре, умират други, които аз няма как да спася, но ако се открие лекарство, дори заради едно умряло дете, което да спаси милиони, е напредък, да.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Maleficient написа:

Не е точно така. И не написах това.

Ако твоето дете не умре, умират други, които аз няма как да спася, но ако се открие лекарство, дори заради едно умряло дете, което да спаси милиони, е напредък, да.

Точно това написа

Всяко дете трябва да живее, за да разказва какви сме!

Пари и власт!Добре.

Испанският грип.Сега е друго време и пак сме безсилни.Кой го е пуснал и за какво няма значение когато в процентите виждаме хора

Явно не виждате, ама скоро всички ще видим!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, URIEL написа:

Сега е друго време и пак сме безсилни.

Стига се паникьосва. Смъртността е малко по-висока от тази на обикновения грип.

преди 23 минути, Maleficient написа:

ако се открие лекарство, дори заради едно умряло дете

Предлагаш да се жертва живота на дете, ако залогът е откриването на ваксина ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, A.com написа:

hplUxTc.jpg

Това ми навя за това...  :

https://yandex.ru/turbo?text=https%3A%2F%2Fwww.eg.ru%2Fsociety%2F849651-prorocheskiy-roman-dina-kunca-okazalsya-poddelkoy%2F&fbclid=IwAR0CRWSvnA-soEYKU1IhG089dR00QjqYx2In9SNuK4UrC6h6H576Y7DzAEo

преди 5 минути, Myanmar написа:

Предлагаш да се жертва живота на дете, ако залогът е откриването на ваксина ли?

Спекулираш с притесненията на човека.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Sleda написа:

Мислих си, че ако се обърне внимание на този факт, може в това направление да се търси лекарство или ваксина. Може би...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коронавирусът е паразита по умовете на богатите.

Защото от глад умират всяка година 6 000 000 деца, НО това не е заплаха за богатите.

От грип в ЕС ежегодно умират  40 000 души. Пак повтарям, това са дълго боледуващи хора, старци със слаба имунна система. На практика здрав човек трудно може да бъде погубен от грип.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, miro20 написа:

Те сега много разбират докато не ги стигне и тях.

Масова истерия подплатена със смърт!

То не остана място в този свят където да го няма този вирус

Искам аз да си отида и да направят ваксина вместо детето!

Няма нужда от истерия това е грип и ще отмине

току-що, Myanmar написа:

Коронавирусът е паразита по умовете на богатите.

Защото от глад умират всяка година 6 000 000 деца, НО това не е заплаха за богатите.

От грип в ЕС ежегодно умират  40 000 души. Пак повтарям, това са дълго боледуващи хора, старци със слаба имунна система. На практика здрав човек трудно може да бъде погубен от грип.

Бях създал тема за Уницеф 

Да на никой не му пука

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...