Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Препоръчан отговор

преди 2 часа, Hot Bastard написа:

Откъде накъде американски лекар ще знае, че България внася боклук от Италия, че и такива сравнения ще прави???

Дюд, можеш ли да четеш? Къде пише нещо за България?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 49,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

3521

• Димитър 59

3328

• АСПЕКТ

3129

• Без умствен капацитет

3035

Коронавируса едва ли е по- различен от всички останали грипове през годините, че се преекспонира е факт, може би навременни действия и правилно лечение ще снижат до минимум смъртните случай, добрата новина е че вируса не е устойчив при по - високи темперетури. 

Цитат

Колкото по-топло е времето, толкова по-трудно им е на вирусите да оцелеят. „Коронавирусът има липидна обвивка, т.е. покрит е от мастен слой, който не е особено устойчив на топлина", разяснява експертът-вирусолог. Ще рече, че при покачващи се температури вирусът умира сравнително бързо. Норовирусът, например, е значително по-устойчив, защото е съставен предимно от белтъчини.

Влажността на въздуха е друг важен фактор за респираторните вируси. Ако причинителят на инфекцията бъде изхвърлен от дихателните пътища в атмосферата, например след кихане, той остава да се носи във въздуха под формата на малки капчици, съдържащи вируси. „В студените и сухи дни през зимата тези капчици оцеляват по-дълго време във въздуха, отколкото при висока влажност", казва Пичман.

И другата добра новина е, че не засяга жените в мащаб като мъжете, смяната на пола няма да промени това-предполагам  :D

Цитат

Жените са по-защитени

Температура, болки и втрисане са типичните симптоми на вирусно заболяване и същевременно знак за това, че организмът се бори срещу нашествениците. Колко успешно е това противодействие зависи не само от възрастта и здравето на заразения, но също и от неговия пол.  Данните сочат, че при зараза с коронавирус жените имат по-добри карти от мъжете: смъртността при тях е от 1,7%, докато при представителите на силния пол тя е 2,8 на сто. 

Причините за това са генетични, казва Пичман: „Някои гени, които играят съществена роля за имунитета на организма – например тези, които отговарят за разпознаването на вирусните зарази, са кодирани в Х-хромозомата. И понеже жените притежават две Х-хромозоми, а мъжете само една, първите са по-добре защитени. Осен това женският полов хормон естроген спомага за по-добрата защита срещу вирусни заболявания. 

От тук може да се прочете цялата статия.

преди 1 час, dkt написа:

Мен тва нещо не може ме пипне - нямам кръв в алкохола!:)

Правилен подход, казаха че спирта унищожава вируса :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супер, от почти 24 часа в повечето статистически сайтове няма данни от Италия, един от тях дори си ъпгрейдва сървъра, щото много посещения и дъртия хардуер не може да поеме сесиите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

A e направо админа лъсна с целия си интелект - ма разбира се, че тази болест е планувана и умишлено се създава паника, туй е пак работа на големите корпорации, които готвят световен заговор.

Та наистина най- добре нищо да не се предприема, особено и най- вече в България, па като ни нагази с милиони ще обвиним Радев и Борисов, че са се скатавали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
преди 6 часа, Hot Bastard написа:

Откъде накъде американски лекар ще знае, че България внася боклук от Италия, че и такива сравнения ще прави???

Докторът е Българин работещ в Америка. 

преди 35 минути, insec написа:

A e направо админа лъсна с целия си интелект - ма разбира се, че тази болест е планувана и умишлено се създава паника, туй е пак работа на големите корпорации, които готвят световен заговор.

Та наистина най- добре нищо да не се предприема, особено и най- вече в България, па като ни нагази с милиони ще обвиним Радев и Борисов, че са се скатавали.

Нито съм казал, че е планувана, нито че има конспирация. Имам предвид, че прекалено много значение отдават на един грип и психясват хората излишно. 

Най-малко пък съм търсил връзки с политически отенък, Борисов, Радев и т.н. Дишай свободно, нямам конспиративни намерения и не ни пръскат самолетите с отровен газ, и земята не е плоска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето нещо:

https://dnes.dir.bg/svyat/nay-vazhnoto-za-koronavirus-15-vaprosa-i-otgovora

Най-накрая нещо смислено ... не следя други неща ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Kalin Karaboychev написа:

Имам предвид, че прекалено много значение отдават на един грип и психясват хората излишно.

Е аз що споменах имената на наши политици бре каракойчо? - утре, като ни нагази и нас масово, тогава па ще дуднеш, че НЕ са отдали достатъчно значение на един грип. Ама то бай ганьо и в америка да иде, и с диплома да бъде, па си остава ганьо и байчо - хората се чудят какви мерки да предприемат, за да не се разпространи ЕДНА болест в цял свят, тука бай ганьо доктора се оригва "бе нема страшно бе - пийте ракия". Само се чудя, дали ще ви е така забавно, ако почнат да умират вашите деца - дано не се стига до отговора, щото поне на мен от сега ми е ясен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор
преди 3 минути, insec написа:

Е аз що споменах имената на наши политици бре каракойчо? - утре, като ни нагази и нас масово, тогава па ще дуднеш, че НЕ са отдали достатъчно значение на един грип. Ама то бай ганьо и в америка да иде, и с диплома да бъде, па си остава ганьо и байчо - хората се чудят какви мерки да предприемат, за да не се разпространи ЕДНА болест в цял свят, тука бай ганьо доктора се оригва "бе нема страшно бе - пийте ракия". Само се чудя, дали ще ви е така забавно, ако почнат да умират вашите деца - дано не се стига до отговора, щото поне на мен от сега ми е ясен.

Като гледам как пишеш се разбира кой е бай Ганьо. Абсолютно неграмотен си. Пак ще гласуваш за БСП нали. 
Ето ти една снимка за размисъл. Помисли над нея. Знам че ти е трудно, положи малко усилия. Предполагам, че няма и да успееш да си я превеш, ама спокойно не се напрягай. Тя като дойде Корнелия ще оправи Коронавируса. 
Напълнило се е с каруцари и кравари тук. 
09402BE6-C9F5-4A87-8C7C-49301F982896.jpeg.a931798ef024126d53c4f650cc5cd164.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, Kalin Karaboychev написа:

Само на мен ли ми се струва, че цялата тая какафония е тотална истерия и паника? 

Главен може и да ме недолюбваш, но моето мнение, което изказах в други теми е, че е време вече да ни се вземат паричките пак. Това е цялата работа, не знам защо се чудиш. Просто при капитализма, ако си учил Макроикономика, а вярвам, че си учил, мине не мине време и всичко се повтаря. Имам предвид кризите. вече новото е, че се опитват изкуствено да ги инспирират. Това е лошото. Нали не вярваш, че тия, дето наливат огъня, наистина се страхуват от някакъв си вирус с 2-3 процента смъртност, каквато има всеки познат нам грип? Дори в случая заболелите нямат и 100 000 за няколко месеца, докато от обикновен грип (познат),  боледува цяла една малка държава като България, затваряйки училищата си :)  И пак умира тоя и оня от усложнения. Аз се изненадвам, че досега ни говореха за усложнения, а днес ни говорят едва ли не за пандемия тип "Последния кораб", ако си гледал тоя сериал. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Kalin Karaboychev написа:

...

Само преди два часа отрече конспирацията - та кви бесепета те тресат не знам, ма си каракойчо и туй то.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Kalin Karaboychev написа:

Като гледам как пишеш се разбира кой е бай Ганьо. Абсолютно неграмотен си. Пак ще гласуваш за БСП нали. 

Просто в момента е трудно да се нацели правилната позиция. Лично аз, следейки информнацията за то1я вирус, оставам с впечатлението, че някой си смучи малиия пръст. Защо. Ами ето защо. Предните години, без да сме и предполагали за коронавируса, ни казваха следното - следващата зима ще върлува примерно свинския грип в цял свят. И ние си приемахме това за монета, вземахме си ваксини против свинския. Само не разбрах, как така месеци преди свинския ни определяха, че ще е свински, а не луда крава или птичи. Не се връзвайте,знам че нещата са различни, но тия дни имаше няколко информации за свинска чума и птичи грип, но никой в БГ не я подхвана! Подхванаха нещо китайско с 1-2 случа я в двете Америки! Е как така Европа клекна, а Америка не? Що, китайците само в Европа ли ходят?   Лично аз съм чувал за китайски квартали единствено в САЩ. Как така там имат един случай на тоя вирус, а в Европа плъзна пандемия едва ли не?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А вие как така вярвате на китайските власти? Ако са толкова малко заразените и починалите, защо изобщо изпробват ваксини и са впрегнали всички лекари в Китай да търсят ваксина!??

Попитайте ли се тия въпроси?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вие да не мислите, че само българите пиете спиртове и се спиртосвате? Монголоидите също доста си покъркват. В Китай бас държа, че също пият подобие на нашата ракия. БиТиЕс имат едно интервю където са пияни и след шоу или награди често пият и вдигат наздравици.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, A.com написа:

Милиони души в Китай не ходят на работа заради въпросния вирус. Каквато и ваксина/лекарство да измислят едва ли печалбите от него ще превишават загубите, който китайската икономика понася в момента.

Ето и нещо интересно - според изследванията на болните в Китай пушачите са по-устойчиви на новия вирус. От 27% пушачи в Китай(възрастното население) заболелите от ковид19 са 12-14%.

Ми такъв въпрос зададох в “....Глупави въпроси”. Пушачите Като си обгазяват белия дроб и трахеята убиват вирусите.  😀, логично. С алкохол няма логика, защото ракията влиза в червото и от там в кръвта, не им пука на вирусите. 
Затова ас профилактично си изпушвам по деве цигарки дневно.    😀. Препоръчвам този метод.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм, Италия са пуснали статистиката си нощес, след като тук коментиращите са заспали. Вече са почти 900 заразени и 21 починали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Mediterranean написа:

А вие как така вярвате на китайските власти? Ако са толкова малко заразените и починалите, защо изобщо изпробват ваксини и са впрегнали всички лекари в Китай да търсят ваксина!??

Попитайте ли се тия въпроси?

А ти сигурна ли си, че това точно правят китайските власти, а тази дезинформация не ти е набутана от соросоидната медийна машинка, за която най- големия кеф е да създаде масова истерия, щото това са нови милиарди в сметката на добрия чичко Сорос?

Да не би инфото ти да е от държавната китайска телевизия или китайския държавен вестник?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципно мнението ми ми е, че не е факшификация/фейк/организирано събитие, НО, ако за момент допусна, че е, то е еб*ти схемата.

Но според мен, това е нещо много странно и е поради немарливост на китайските вирус нинджи.

Ето нещо интересно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Италия положението е много кофти. Вече информацията за броят заразени се пази в тайна, само правителството колкото реши да сподели.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8246722

Не знам, но ми се струва, че ако заразата беше пламнала в друга(свободна) страна пораженията щяха да са многократно повече.

Трудно ми е да си представя "демократична" страна как налага карантина над няколко милионен град.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това като излязло като от президиума на БКП.

Минават ДВА месеца от първите сигнали докато се задействат. Крият просто, докато онези големи човешки мешавици, което представляват китайските градове и конкретно 11-милионен Ухан, се заразяват. Всяка жертва извън Ухан е по тяхна вина.

Отношенията на Китай със СЗО са много "специални".

Между другото, понеже тук има доста хора, които работят в компютърни шопове, сервизи, сетихте ли си да си накупите повечко хардуер преди всичко да гръмне?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се има малко пропаганда имаше и някакво забавяне докато осъзнаят проблема, но после взеха крайни мерки, виж, че и Тръмп го потвърждава.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8246778

И в случаи, като този силна държавна власт с неограничени пълномощия е само плюс.

преди 3 часа, sliderum написа:

В Италия положението е много кофти. Вече информацията за броят заразени се пази в тайна, само правителството колкото реши да сподели.

Ето нови данни:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8246132

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, M.Николов написа:

Ето нови данни:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8246132

Това са резултатите от вчера, май някъде около 17 часа наше време пуснаха тая порция данни. От тогава до момента няма нищо ново, но дочакахме нашите журналисти да го преведат, най-сетне. Преди правителството на Италия да вземе в ръце разпространението на информацията за болестта, имаше поне две, понякога и три сводки дневно, с обновяване на данните в сайтовете следящи "на живо" статистиката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...