Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 3 минути, Sleda написа:

Защо? С каква цел? Ако има намеса, защо ще е на “човешки фактор”, няма логика.

Само за добри, благородни, етични, стойностни същества и т.н., няма логика, за другите е нормално ежедневие! 

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 часа, sliderum написа:

Вече сме записани в червено в статистиките за коронавируса. В София възрастната жена е починала.

и кой го доказа че е починала от короната ами не от друго -ама ей тъй бе да става още по-голяма паника психоза истерия...

преди 1 час, Maleficient написа:

Това е така, но мен малко ме притеснява, след смъртния случай вече, че няма очевидно "лекарство", с което да се противодейства, на вече заразени или болни...

Жената е имала сърдечна операция преди това, както и други проблеми. Даже и грип да я бе хванал, може би резултатът щеше да бъде подобен. Истерия е това. Цял свят, а за 3 месеца само 120 000 заразени. Каква пандемия е това? Това си е дефакто една провинциална болест. Има къде къде по-смъртоносни епидемии, но никой не смята да ги нарича "пандемия". Целта както казах преди, е една - нова световна икономическа криза. И понеже старите начини вече не вървят, се подхожда по нов начин. Помнете ми думите, след години ще се смеем на глупостта на целия свят. Милиардерите ще са два пъти повече, бедните също. 

преди 54 минути, sliderum написа:

Излязоха данните от Италия за днес. Там направо си е кланица вече. Почти 200 починали от предишното отчитане до сега(24 часа май още няма изминали?) и 2313 новозасечени заразени.

Италия е около 60 милионна. Една от най-застаряващите държави. Имай предвид, че в моя град дневно почиват около 20 души, а града е 150 000 ден. Може да го апроксимираш и за твоя град и за София и за кой да е друг град. 

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

и кой го доказа че е починала от короната ами не от друго -ама ей тъй бе да става още по-голяма паника психоза истерия...

Ами те си го казаха - жената е претърпяла сърдечна операция преди това.  Просто усложнения. 

Добре де, Кико, ти в случая като ме цитираш за липсата на лекарство, не опровергаваш това, че всъщност Нямаме лекарство, а че може би възрастна жена е можела да почине и от настинка. Ами, не си прав.

Установен е този вирус. Дали, ако е можела от него да бъде лекувана и да оцелее, или от степента на имунитет, с който организмът й да го преодолее, не е в област, която много да спекулираш.

Така че, фактите са: починала от коронОвирус.

преди 21 минути, Кико написа:

Жената е имала сърдечна операция преди това, както и други проблеми. Даже и грип да я бе хванал, може би резултатът щеше да бъде подобен. Истерия е това. Цял свят, а за 3 месеца само 120 000 заразени. Каква пандемия е това? Това си е дефакто една провинциална болест. Има къде къде по-смъртоносни епидемии, но никой не смята да ги нарича "пандемия". Целта както казах преди, е една - нова световна икономическа криза. И понеже старите начини вече не вървят, се подхожда по нов начин. Помнете ми думите, след години ще се смеем на глупостта на целия свят. Милиардерите ще са два пъти повече, бедните също. 

Италия е около 60 милионна. Една от най-застаряващите държави. Имай предвид, че в моя град дневно почиват около 20 души, а града е 150 000 ден. Може да го апроксимираш и за твоя град и за София и за кой да е друг град. 

Ами те си го казаха - жената е претърпяла сърдечна операция преди това.  Просто усложнения. 

Не е починала от коронавируса и това е очевАдно, така е !

преди 24 минути, Кико написа:

"Жената е постъпила в „Пирогов" с тежка двустранна пневмония" Позитивна на теста за коронавируса и пневмонията вероятно е предизвикана поради поражения от него.  Ами вземете прочетете малко, има статии написани за случая. Паниките и истериите не са от мен, а от хайдученцето. Тя пише истерично, дотолкова че забравя правописа, болдва си текста и т.н.

ПС. Може и да е можело и от грип да почине, ама това си остава виртуална и нереализирана вероятност.

пък тука разни всяват истерии

преди 16 минути, Maleficient написа:

Добре де, Кико, ти в случая като ме цитираш за липсата на лекарство, не опровергаваш това, че всъщност Нямаме лекарство, а че може би възрастна жена е можела да почине и от настинка. Ами, не си прав.

Установен е този вирус. Дали, ако е можела от него да бъде лекувана и да оцелее, или от степента на имунитет, с който организмът й да го преодолее, не е в област, която много да спекулираш.

Така че, фактите са: починала от коронОвирус.

МНого хора почиват от какви ли не болести. Самият факт, че починалите от грип всяка година са многократно повече, дори несъизмеримо повече, говори само едно - някой умишлено ни втълпява проблема. Или поне в началото го направи, сега ние сами се задвижихме. 

https://media.framar.bg/здравни-новини/китайски-учени-идентифицираха-два-подтипа-на-коронавируса-covid-19

Цитат

Китайски учени са открили два подтипа на новия коронавирус COVID-19, единият от които се оказва по-заразен от другия. До откритието екип от Академията на науките от Китай стига, след като изследва 103 проби и установява, че в тях са се появили 149 мутации.

преди 2 часа, Maleficient написа:

Това е така, но мен малко ме притеснява, след смъртния случай вече, че няма очевидно "лекарство", с което да се противодейства, на вече заразени или болни...

Починалата е имала и други заболявания плюс коронавирус. От това което съм научил от медиите няма конкретно лечение, действа се според ситуацуята като се ползват антивирусни препарати плюс такива за понижаване на темперетурата. За догодина ще има ваксина предполагам, но за сега няма такава за съжаление. 

преди 1 минута, Кико написа:

МНого хора почиват от какви ли не болести. Самият факт, че починалите от грип всяка година са многократно повече, дори несъизмеримо повече, говори само едно - някой умишлено ни втълпява проблема. Или поне в началото го направи, сега ние сами се задвижихме. 

Дори така да е, не пречи да си се вземат превантивни мерки. Без крайности.

И както е казал дядо Толстой: прави каквото трябва, пък да става каквото ще...или, то и без това ще стане каквото си ще.

И, не съм съгласна, че "умишлено" може да се втълпи проблем като този. Фактите!

преди 2 часа, Maleficient написа:

Колкото и да не вярвам в конспирации, започвам да се съмнявам в "намесата на човешкия фактор" това да се случва.

И аз се съмнявам в същото, но едва ли ще разберем изстината някога. 

преди 2 минути, FusE написа:

Починалата е имала и други заболявания плюс коронавирус. От това което съм научил от медиите няма конкретно лечение, действа се според ситуацуята като се ползват антивирусни препарати плюс такива за понижаване на темперетурата. За догодина ще има ваксина предполагам, но за сега няма такава за съжаление. 

Не става въпрос за Ваксина!

И не е достатъчно "антивирусна терапия"- най общо. Вирусите са специфични, и когато няма антитела за определени вируси - при възрастни хора невъзможно да се създадат тепърва- то тогава могат и има Ка , вече да се измислят лекарства.

преди 6 минути, Maleficient написа:

Дори така да е, не пречи да си се вземат превантивни мерки. Без крайности.

И както е казал дядо Толстой: прави каквото трябва, пък да става каквото ще...или, то и без това ще стане каквото си ще.

От цялата работа видях нещо положително. Много хора почнаха да обръщат внимание на хигиената.  А това ме радва, защото работя с малко по-необразовани и простички хора, дето примерно се бършат всички в един мръсен парцал. Даже един колега винаги ми подаваше преди парцала си, дето си е обърсал ръцете. Аз винаги гледах да съм далече от него, за да не ми подаде парцала, хаха. Но сега ги и натиснах малко колегите умишлено, като постоянно им намеквам, че трябва да се мием 20 пъти на ден. Надявам се след като отмине истерията, всеки да си е взел някаква поука относно хигиената, че нещата са ужасни понякога. 

преди 7 минути, Maleficient написа:

По принцип, както каза и тато, всеки е гледал холивудески продукции за вируси. Така, че може :) Дори може някой ей така да пусне по погрешка ядрена ракета и да се почне. Чудя се, как досега никой не го е направил. Един ненормален да има и ето ти край на света или поне на една голяма част от него. 

преди 4 минути, Maleficient написа:

Не става въпрос за Ваксина!

И не е достатъчно "антивирусна терапия"- най общо. Вирусите са специфични, и когато няма антитела за определени вируси - при възрастни хора невъзможно да се създадат тепърва- то тогава могат и има Ка , вече да се измислят лекарства.

Няма за сега лекарство за този вирус, лекуват го най общо което има налично за вируси или поне това разбирам от прочетеното до момента по темата. 

Цитат

Има ли лечение за новия коронавирус?

Няма специфично лечение за заболяване, причинено от новия коронавирус. Въпреки това, много от симптомите могат да бъдат лекувани. Следователно, лечението се основава на специфичното клинично състояние на пациента. Поддържащата грижа за заразените лица може да бъде много ефективна.

https://news.bnt.bg/bg/a/kakvo-e-koronavirus

а колко водка можеше да се направи с този спирт

тцтцтц

аве разхождайте се често навън...на въздух
често проветрявайте помещенията
не използвайте пари, а само банкоматни карти
избягвайте да пипате каквото и да е
мийте си често ръцете
пригответе памучни тампончета с биологичен разтвор - леко подсолена вода- и туряйте в носа, ама така, че да можете да дишате, а не да го запушите
а, че ще има умрели, с голяма вероятност ще съм един от тях
сърдечно болните имат изключително слаб имунитет

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

а колко водка

Искаш да кажеш ваксини! ;) 

Когато паднаха двете кули се оказа, че няма нито един загинал евреин.

Засега статичатиката гузно мълчи, че пак няма нито един починал от вируса евреин...

току-що, Meri Meri написа:

Искаш да кажеш ваксини! ;) 

да де, все му забравям новото име

сега съм си сипала една ваксина

:cheers:

преди 9 минути, дръндю написа:

Не говори така!

В Италия постъпват все повече млади с тежки усложнения.

Ооо божке, завиждаш му на ваксините май! 

преди 49 минути, дръндю написа:

Нищо чудно и страшно няма в това... Всичко мутира постоянно... Всъщност, за човек е добре патогенните вируси да мутират... Това е механизъма, за взаимно приспособяване на човек и вирус един към друг, което води до намаляване на смъртността и в двете посоки!

преди 40 минути, Кико написа:

От цялата работа видях нещо положително. Много хора почнаха да обръщат внимание на хигиената.  А това ме радва, защото работя с малко по-необразовани и простички хора, дето примерно се бършат всички в един мръсен парцал. Даже един колега винаги ми подаваше преди парцала си, дето си е обърсал ръцете. Аз винаги гледах да съм далече от него, за да не ми подаде парцала, хаха. Но сега ги и натиснах малко колегите умишлено, като постоянно им намеквам, че трябва да се мием 20 пъти на ден. Надявам се след като отмине истерията, всеки да си е взел някаква поука относно хигиената, че нещата са ужасни понякога. 

...

Втеляването на тема хигиена води до много проблеми с имунната система! Или води до автоимунни заболявания. Или до бързо намаляване на имунния потенциал на организма, особено в перспективата на няколко поколения.

преди 34 минути, дръндю написа:

аве разхождайте се често навън...на въздух
често проветрявайте помещенията
не използвайте пари, а само банкоматни карти
избягвайте да пипате каквото и да е
мийте си често ръцете
пригответе памучни тампончета с биологичен разтвор - леко подсолена вода- и туряйте в носа, ама така, че да можете да дишате, а не да го запушите

Аратлик! Я се стегни! Черен гологан не се губи току тъйЧ

преди 11 минути, ..Alex&Vanko. написа:

@Kalin Karaboychev умира се в страшни мъки!!!

Злобно! Много злобно! Излишно злобно! Дори гадно! И даже леко гнусно...

преди 38 минути, haidukpikaso написа:

да де, все му забравям новото име

сега съм си сипала една ваксина

:cheers:

Аз нямам ваксина два дена, че свърши. Вчера и днес на бирена.  Но майтапа настрани, аз понеже съм човек, дето съм и тренирал доста време и съм спирал, почвал съм алкохола, отказвал съм го и за 5 години...мога да кажа, че когато съм на алкохолна диета, грип мноооого рядко ме е ловил. Имаше периоди, цяла година не можех да се разболея. Обаче почна ли да тренирам, имунитета ми явно пада и почват настинки, грипове... Затова тая есен и зима съм на ваксина 57 градуса.  Обаче свърши, търся от тоя и оня, ама слаба ваксината :P Но държа фронта и доказва, че дългогодишните ми заключения за ракията са правилни. Кой квото ще да разправя, но алкохола предпазва от разните му настинки и грипове. Разбира се, само профилактично. Щото веднъж хване ли те, по-добре само чай, лимон и мед. 

преди 6 минути, darkterminal написа:

Втеляването на тема хигиена води до много проблеми с имунната система! Или води до автоимунни заболявания. Или до бързо намаляване на имунния потенциал на организма, особено в перспективата на няколко поколения.

е де прочете това. Аз ти казвам, че човека може да има краста, ама ми подава мокрия парцал, дето е ползвал да си бърше ръцете. А тия парцали дето се бършем, ги внасяме от чужбината. Боклук се водят или дрехи втора употреба, ама не знам как едни насрани и напикани гащи могат да се водят за дрехи втора употреба или тениски с жълто под мишниците. То ще да е ебати имунитета, дето трябва да си развия срещу лайна и урина.  И двете крайности не водят до добро, това е ясно. Навремето нашите предци са се къпали два пъти в годината, но повярвай ми, не бих искал да стоя в такава обстановка. А и това отблъсква хората. може да си много добър човек, ама фунтиш ли от 5 метра, губиш доста приятелства. 

преди 43 минути, ..Alex&Vanko. написа:

Бъзе ли ви е? Истерияьта как е? Пийте си хапчетата!

:)  Те и хаповете изчезват вече от аптеките, лудите  ги пуснаха на свобода преди 15 години, сестрите и гробарите стачкуват и митингуват, няма кой да ти смени подлогата и кой да те остави на спокойствие в Земята. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.