Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, miro20 написа:

Или за теб не важи

Върви да изнасяш лекции на друго място ако обичаш? И полезни съвети!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

повече от седмица след 3-ти март... Той, Негово Височество, благоволи да ни поздрави ... всички сме в екстаз... :) 

Путин поздрави България по случай 3 ти март, точно на 3- ти март! Официално. Борисов обаче беше в Турция и вероятно не е разбрал. Както виждам, че и ти не си разбрал.

Това обаче е тема за коронавирус, а не за политическа пропаганда. Още нещо което не си разбрал. Кво става Мирко, да не си изпаднал в някаква безтегловност?

Никакви съвети не ти давам. :) Виждам че сами не си чететш новините щом се самоопровергаваш

преди 16 минути, barbuncela написа:
преди 6 минути, barbuncela написа:

Е какво тогава тръбът, че имат ваксина. Като не е пробвана!

:giggle1:

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Това обаче е тема за коронавирус, а не за политическа пропаганда. Още нещо което не си разбрал. Кво става Мирко, да не си изпаднал в някаква безтегловност?

Коментирам това което друг е цитирал. Защо не правиш забележка на него ?

преди 3 минути, miro20 написа:

Коментирам това което друг е цитирал. Защо не правиш забележка на него ?

Нищо не коментираш, ами си навираш мазната пропаганда.

преди 11 минути, miro20 написа:

Това е мн интересно... стила е като "отчет" пред другаря Путя  :

И Путя даже поздравил ББ за 3-ти март.

повече от седмица след 3-ти март... Той, Негово Височество, благоволи да ни поздрави ... всички сме в екстаз... :) 

:offtopic_s:

Някой хора покрай коронавируса откриха как да си мият ръцете, кога ти ще откриеш форумната хигиена? 

преди 12 минути, barbuncela написа:

Е какво? Да ровя цялата тема ли, защото ти си казал?

Мани го мирко, той така си гледа да хапне и да се изповръща върху автора на изказванията дето не му харесват. Не за друго, ами за да изпъкне и да си придаде малко тежест.

преди 13 минути, barbuncela написа:

Проблема е, че по стандарт само изследванията върху хора отнемат повече от година, преди голямата част от страничните ефекти да е установена и препарата да бъде удобрен за разпространение. Ако ако се окаже, че има дори един нежелан страничен ефект, препаратът се връща за доработка и минава пълни повторни изпитания. Освен това има и втори проблем. Технологичен. Трябва да се утвърди евтина технология за производство на големи количесътва, за да има фармацевтичната компания печалби. Колкото и да звучи гадно, без печалби няма кой да произвежда.

преди 7 минути, barbuncela написа:

Е какво тогава тръбът, че имат ваксина. Като не е пробвана!

Ми PR акция. Руснаците се надуват, показват колко са големи и как могат да натрият носа на западните си партньори...

преди 11 минути, darkterminal написа:

Мани го мирко, той така си гледа да хапне и да се изповръща върху автора на изказванията дето не му харесват. Не за друго, ами за да изпъкне и да си придаде малко тежест.

Не, взел се е нещо много на сериозно. Поучава, възпитава, и т.н.

преди 8 минути, darkterminal написа:

Проблема е, че по стандарт само изследванията върху хора отнемат повече от година, преди голямата част от страничните ефекти да е установена и препарата да бъде удобрен за разпространение. Ако ако се окаже, че има дори един нежелан страничен ефект, препаратът се връща за доработка и минава пълни повторни изпитания. Освен това има и втори проблем. Технологичен. Трябва да се утвърди евтина технология за производство на големи количесътва, за да има фармацевтичната компания печалби. Колкото и да звучи гадно, без печалби няма кой да произвежда.

Ми PR акция. Руснаците се надуват, показват колко са големи и как могат да натрият носа на западните си партньори...

Изцяло потвъждаваш това за което аз говоря , но "Миро повръщал върху автора.... придавал си тежест...  " :) :)  

плюем си плюем а ? :)  

Между другото, защо не намирам в оригинал казаното от руснака професор ?

Намирам едни странни скандали покрай неговото име ...  :

https://www.gazeta.ru/tags/person/dmitrii_edelev.shtml

току-що, barbuncela написа:

Не, взел се е нещо много на сериозно. Поучава, възпитава, и т.н.

Не просто питам. На база ваши цитати .  Ама нещо все обидени ми се правите :) 

преди 15 минути, FusE написа:

:offtopic_s:

Някой хора покрай коронавируса откриха как да си мият ръцете, кога ти ще откриеш форумната хигиена? 

Въщност, точно за такава хигиена винаги съм апелирал тук. Някои хора е хубаво да прочетат няколко мнения преди да изтипосат великия си "копипейст" който дори не са исмислили какво цитират.

Други си плюят по инерция, трети не знаят за какво говорят.

Аз само попитах за тези неща. Което именно е намек за  форумната хигиена.  Която много тук я нямат.

Дори и дамите.

истерия.....

отдавна планувана като.....следваща световна финансова криза.....само че x10....

не само Путин иска ,,зануляване"

преди 3 минути, halek написа:

Щом и миро заговори за хигиена - осра се работата... 😃

Ама как бе, той апелирал! Явно ние не знаем какво е това хигиена, но той знае!

преди 59 минути, haidukpikaso написа:

при мене има ваксини, заповядай ако ги свършиш

:cheers:

Гледам захарта намалена тая седмица на Билла, ще се прави още ваксина 😛Надявам се поне 40 кила да изкарам. 

Гледам и публикациите в туитър на другаря Еделев , и нещо все не намирам кога и къде е казал това за откритата ваксина в Русия

https://twitter.com/edelevd?lang=bg

Странна работа.. доста интересни публикации има , за какво ли не в медицината и здравословното хранене, но .... откъде ли блиц са намерили тези изказвания на проф. Еделев за ваксината  ?

Вас не ви е интересно де... по е лесно "да се заяждате с Миро " :)

преди 9 минути, barbuncela написа:

Ама как бе, той апелирал! Явно ние не знаем какво е това хигиена, но той знае!

Ти си красноречив пример че не знаеш. И не ти е за пръв път с онези фейкнюз дето цитираш. :) 

Но пък е забавно как тук цитираш една новина , после веднага се самоопровергаваш  :) 

преди 4 минути, Кико написа:

Гледам захарта намалена тая седмица на Билла, ще се прави още ваксина 😛Надявам се поне 40 кила да изкарам. 

Кайсиите този път цъфнаха добре и времето е благоприятно . Ще има реколта :) 

преди 8 минути, Кико написа:

действай, друже, ваксини трябват

преди 52 минути, petie1 написа:

@васко слаба ми е машината за тези изчисления

Горе заключиха та ти отговарям тук- Rosseta @home и те участват под някаква форма-та ако ти се занимава може да пробваш чрез BOINC клиента:

Rosetta's role in fighting coronavirus

преди 2 часа, darkterminal написа:

Това което съм написал, не съм го написал за да те критикувам, а за да дам материал за размисъл, на всеки който може да си направи правилните изводи!

Човек, вчера писах за тия неща. Малко шеговито, малко и като известна истина. Писах, че ракията ми помага, когато не тренирам. разболявам се много рядко, даже и година съм изкарвал без настинка дори или айде, без 3-4 дневна настинка. Щото винаги могат да ти потекат сополите, но с правилните мерки, веднага си на крак. Това от мн огото ми опит, щото макар да е малко за някои колеги тук, то аз съм винаги на двата максимума - или пия яко или изобщо не пия. Тренирам много или не тренирам изобщо. Та това си е едно изследване в годините, за което в америка намират 100-200 младежа, карат ги 5-10 години да правят нещо, което няма как да следят и накрая някой университет излиза със заключението, че кафето е вредно за нещо си. Друг университет прави същото уж изследване 10 години и казва, че кафето помага за рака на дебелото черво. И давай, ние нагъваме кафе. Аз също. Що? само заради едното му пусто дебело черво :P. Това е истинско изследване, не се шегувам или измислям. Що засегнах кафето? Щото само преди няколко дни ми попадна статия, колко било вредно каафето за нещо си и се сетих, че преди 20 години помагаше на дебелото черво :P

Пак казвам, всичко умерено е полезно, дори да поемем вирус като тоя.  Мисля и ти си на това мнение. Щото постоянно ни засипват с изследвания, как многото алкохол, многото кафе, многото мазнини, многото въглехидрати или многото белтъчини, били вредни. Ами вредни са!!!! Всеки сам може да останови това от личен опит.Аз съ правил пилешки диети и за 3 месеца почвам да кудкудякам дефакто, намразвам пилешкото за година! С Яйца съащта работа. М<ного обичам и пшилешко и яйца, ама ако се храниш само с това месец, направо ти се повръща винаги, когато само помиришеш пиле или яйце! Ей това ето. Кололкото и да е полезно нещо, то е вредно в голямо количество. Затова си вземайте дозата корона и млък, ще сте ми благодарни есента!

преди 1 час, haidukpikaso написа:

при мене има ваксини, заповядай ако ги свършиш

Оня ден ти срещнах телефоно, щото ми избягаха номерата и се налагaше да преписвам отпреди 12 години :P Макар че то твоя е по-отдавна...тема за рязмисъл.

преди 23 минути, Кико написа:

Оня ден ти срещнах телефоно, щото ми избягаха номерата и се налагaше да преписвам отпреди 12 години :P Макар че то твоя е по-отдавна...тема за рязмисъл.

същият е

:cool:

преди 57 минути, miro20 написа:

Изцяло потвъждаваш това за което аз говоря , но "Миро повръщал върху автора.... придавал си тежест...  " :) :)  

Между другото, защо не намирам в оригинал казаното от руснака професор ?

Намирам едни странни скандали покрай неговото име ...  :

https://www.gazeta.ru/tags/person/dmitrii_edelev.shtml

Не просто питам. На база ваши цитати .  Ама нещо все обидени ми се правите :) 

Въщност, точно за такава хигиена винаги съм апелирал тук. Някои хора е хубаво да прочетат няколко мнения преди да изтипосат великия си "копипейст" който дори не са исмислили какво цитират.

Други си плюят по инерция, трети не знаят за какво говорят.

Аз само попитах за тези неща. Което именно е намек за  форумната хигиена.  Която много тук я нямат.

Дори и дамите.

Щото пък ти я имаш хигиената. Като не ти отърва и нямаш точните директиви, нападаш. Пример, вчера. 

Разни твърдения:

Масови гробове в Иран(сателитни снимки), изкопани няколко дни след като са обявили наличието на корона вирус на тяхна територия. С други думи има съмнения, че иранците крият истинския брой на смъртните случаи.

Тук един италиански лекар казва, че все повече 40 годишни пациенти влизат в интензивното( в следствие на корона вируса).

А те тука говорителят на Китайското Външно министерство казал:

Цитат

Lijian Zhao 赵立坚
@zlj517
2/2 CDC was caught on the spot. When did patient zero begin in US? How many people are infected? What are the names of the hospitals? It might be US army who brought the epidemic to Wuhan. Be transparent! Make public your data! US owe us an explanation!

Руснаците от 2003 си играйкат с китайския вирус:

https://ladyzone.bg/zdrave/ruski-profesor-posochi-saveti-za-predpazvane-ot-koronavirusa-polezni-hrani-i-pravila-za-ogranichavane-na-epidemijata.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

...

Ще ти обясня накратко, за да ти стане ясно. Разликата е в това как ти подхождаш към потребителите. Жената обнадеждена, идва и споделя информацията, която е счела за полезна, а ти веднага я захапа с "кой да чете" и кой какво да прави, и откъде да почва.

Ако не забеляза съвсем друга реакция предизвиква едно нормално и търпеливо обяснение. Никой не е длъжен, а може и просто да няма време да чете цялата тема, за да задоволи нечии измислени критерии за добрият тон във даден форум или дадена тема. И какво? Като не е чел темата или не е проверил източника или грам не разбира от това дето е писано вътре, не трябва да поства или трябва да ти търпи киселащините?

Почни да се отнасяш нормално с потребителите и ще получиш нормално отношение от тях!

Като слушах кво каза Боко по телевизията за бъдещите починали от корона вирус и как всичките им близки ще са под карантина... Побеляха ми косите. На Боко не му пука за вас и за нас. Боко още в началото е отписал много от заразените.

Вие не го ли чухте!

Само един е начинът за защита. Прочетете!

https://www.marica.bg/index.php/tema-v-razvitie/covid-19/carkvata-publikuva-molitva-za-izbavqne-ot-novata-epidemiq

преди 4 часа, darkterminal написа:

Ще ти обясня накратко, за да ти стане ясно. Разликата е в това как ти подхождаш към потребителите. Жената обнадеждена, идва и споделя информацията, която е счела за полезна, а ти веднага я захапа с "кой да чете" и кой какво да прави, и откъде да почва.

Ако не забеляза съвсем друга реакция предизвиква едно нормално и търпеливо обяснение. Никой не е длъжен, а може и просто да няма време да чете цялата тема, за да задоволи нечии измислени критерии за добрият тон във даден форум или дадена тема. И какво? Като не е чел темата или не е проверил източника или грам не разбира от това дето е писано вътре, не трябва да поства или трябва да ти търпи киселащините?

Почни да се отнасяш нормално с потребителите и ще получиш нормално отношение от тях!

Я си вижте вашите "любезности" , и моя напълно коректен коментар към дамата, даже с линк. И не става въпрос да чете цялата тема, а само от последните 10 часа.

Аз ли нападам с простотии като вашите "Миро повръщал върху автора , да си придаде тежест, и т.н. "  ? Това ли е "нормално и търпеливо обяснение" или моето ?

Да ти обясня накратко, за да ти стане ясно - субективизма и нападките са изцяло от ваша страна, и то само защото не ви изнася.

Почнете да се отнасяте коректно към темите, също и към потребителите без плюене за "повръщане, придаване на тежест" и т.н. Благодаря предварително.

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Ей го пак... За пръв път пускаш тази новина :)  :giggle1:

КАкто споменах по назад обаче, интересно защо не намирам в оригинал казаното от професора Едев ?

Тук се споменава че е дадено пред БТА. хм...  странно защо никога до сега не го е казвал, и дори в туитъра му го няма.

Но пък е публикувал интересна графика  :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 6 минути, miro20 написа:

Я си вижте вашите "любезности" , и моя напълно коректен коментар към дамата, даже с линк. ...

...

Ми питай нея дали мисли, че коментарът ти е коректен...

... И не става въпрос да чете цялата тема, а само от последните 10 часа.

...

Хората си определят сами колко имат възможност и желание да четат.

...

Аз ли нападам с простотии като вашите "Миро повръщал върху автора , да си придаде тежест, и т.н. "  ? ...

...

Горкия мирко наш... Него го напада всеки иззад всеки ъгъл... Направо да го съжалиш... А колко бързо забрави ти какви коментари правиш към потребителите... Такова впечатление си оставил, така са те изкоментирали.

...

... Това ли е "нормално и търпеливо обяснение" или моето ?

...

Ти буквално я попита подигравателно "ама кой да чете...." . Ще рече, твоят отговор не минава нито за нормално - нито за търпеливо обяснение.

...

Да ти обясня накратко, за да ти стане ясно - субективизма и нападките са изцяло от ваша страна, и то само защото не ви изнася.

...

Не си дорасъл да не ни изнасяш...

...

Почнете да се отнасяте коректно към темите...

...

Не задаваш ти мерилото как да се отнасят потребителите към темите. Нито си организатор на отговорите.

...

...  също и към потребителите без плюене за "повръщане, придаване на тежест" и т.н. ...

...

Както ти си свободен да коментираш потребителите, да правиш гнусни сравнения, да им приписваш мисли и да им закачаш етикети, така и те са свободни да те коментират теб...

...

...  Благодаря предварително.

...

Развълнувал си се нещо гледам... Дишай спокойно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.