Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

Не може да се спекулира така. При 700 000 заразени трябва да се види колко са починалите и тогава вече може да види колко процента е смъртността. Не е постоянно число.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, ncl написа:

Не може да се спекулира така. При 700 000 заразени трябва да се види колко са починалите и тогава вече може да види колко процента е смъртността. Не е постоянно число.

Ами нали това казвам! Издават се смъртни актове! И за какъв чеп се издават фалшиви ако приемем, че не са описани като починали от коронавирус?  Значи тия, дето издават смъртни актове, лъжат.  Значи ей така, някой почива, идва доктора, гледа и пита. каво пише в акта? Не трявба ли да попита, абе аджаба, тоя човек имаше ли температура, кашлица или там други симптоми преди да почине? Според мен трябва.  И ако все пак се знае, че тоя човек е имал симптоми, изследва ли се?   И ако се изследва, къде са резултатите от тия изследвания? Включват ли се в общите случаи на смърт от коронавирус? Ако тия неща се пропускат, коронавируса ще плъзне, а това означава, че щаба е мноооого далеч от вършене на поне що годе качествена работа!!!! Ей това ми е мисълта!

преди 12 минути, Ъндъртейкър написа:

Колкото го правят и срещу грип, дето всяка година се мени и не може да се нацели ваксината ;) 

Правят го много от възрстните хора и не малка част от по младите. 

преди 2 минути, FusE написа:

Правят го много от възрстните хора и не малка част от по младите. 

Не познавам ни един такъв. Трябва да са някакъв минимален процент, щом аз не познавам такива хора.  Всъщност съм чувал легенди, как някой се ваксинира от грипш и после боледува от друг грип :) А ние без ваксините минаваме покрай него. 

Не съм много запознат със смъртните актове. Не знам дали пише причина за смъртта или не. Като гледам Хорейшио, там пишат причина за смъртта, но дали е така в България...

преди 14 минути, Ъндъртейкър написа:

Не познавам ни един такъв. Трябва да са някакъв минимален процент, щом аз не познавам такива хора.  Всъщност съм чувал легенди, как някой се ваксинира от грипш и после боледува от друг грип :) А ние без ваксините минаваме покрай него. 

Абсолютни глупости, ваксината е за да не се разболееш и развиеш усложнения при тези които са най уязвими в обществото ни. 

Защо те притесявна ваксинирането, мислиш че с ваксината ще ти инжектират нано чип с който след това да ти натрапват мисли :D

преди 51 минути, FusE написа:

че с ваксината ще ти инжектират нано чип с който след това да ти натрапват мисли

ааа, дали го "мисли"...? Едва ли това се нарича "мислене"... :)

Шубето е хванало въображението и фантазията на каишка... и ги води да раждат таласъми и вечни опасности, страхотии, катастрофи. Написано е толкова пъти, сред толкова много ... "коментари". Още се обиждат на понятието "параноя" и условното нарицателно "параноик",  наричат себе си "светнати" и "знаещи истината"... И това е сякаш безкрайно. 

Естествено че не е само въпроса че някой има страхове, и че ги привижда през свои си призраци и сенки. Въпроса е, че това се обслужва допълнително от подходящи външни огледала. Цитирането на жълтини не е случайно - жълтините са родени от страхове, от страсти, от нужди, от реагиращи. И пораждат страхове у други. Чрез страховете се усещат "резонансни", близки, сродни... За едно социално същество това е от огромно значение...

И най-вече - страховете пораждат вълнения, емоционални движения... Много хора на това крепят илюзията си че са живи.

преди 1 час, Inana.. написа:

Ще ме насърчиш ли ?

не, губиш си времето. В двореца си сама - винаги сама, форевър. Невъзможно е някой да привлечеш там, няма как и да "дойде". На вечна самота се обричаш... само заради едничкия страх. Ако можеше да направиш нещо - щеше преди всичко да го направиш за себе си, но това не е моя работа. Не е работа и на никой друг...

За едни златната решетка е затвор. За други - единствения (им) свят, защото чрез нея получават усещане че са 'живи'. Едва ли би доловила разликата защото ти гледаш само 'отвътре' . Когато клетката ти стане тясна... и си узряла, ще намериш начин да я счупиш. Всъщност тя е утроба, излизат тия, дето са "готови" - наричат го "раждане" - заради доста близкия аналог с раждането като биологичен процес.

преди 17 часа, nikssi написа:

Тук ми тръгна още на първия линк.

Не ми беше толкова важно, а и написах, че ще намеря решение, но благодаря за усилието, което си положил!:beer11:

Сега ще го изгледам.

преди 11 минути, M.Николов написа:

Сега ще го изгледам.

Не си заслужава - тотален фейк. Студиото, което го създава го има в първите секунди. Разгледай кое е, от кого е...

цитирам ти един фрагмент:

Въпросната е в стандартния сценарий - че е жертва на световни сили, които тя опровергава, срещу които се бори... Ето и една заветна нейна фраза :

"...Носенето на маска активира вашият собствен вирус. ..". (20 мин и 48 сек. от началото на клипа). При това цялата й роля е нагласена и се играе доста отработено, с всички нужни елементи на НЛП, внимателно подбрани според таргета. Същото е и в цялото клипче - звук, картина, кадри... Типичното формално "интервю" се предлага като "документална версия"... :)

Горната нейна фраза идва след като "двама други актьори сред лекарски мизансцен и костюми обясняват на зрителя, че те са специалисти и не носят маски дори и в инфекциозните отделения... ". :) Интересно - дали са чували че в операционните е задължително? А защо ли? ... 

Ето го основния заговор, не че е единствен. Това се води "ъндърграунд" и дава на лузърите без грам образование и житейска опитност да го вземат насериозно и да се вживеят в любимата си роля на "светнати" и на "знаещи истината"...

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Ето го основния заговор, не че е единствен. Това се води "ъндърграунд" и дава на лузърите без грам образование и житейска опитност да го вземат насериозно и да се вживеят в любимата си роля на "светнати" и на "знаещи истината"...

Ти научи ли се да броиш до 40+, че почна да определяш кои са лузърите? И да знаеш че образованието не изключва математиката за 3 ти клас. Тоест, ти съвсем никакво го нямаш.

И сериозно, спри най- после да даваш мнение за участниците в темата. Никой не се вълнува от него.

преди 2 часа, Ъндъртейкър написа:

Понеже влизам през ден в тая тема, не ми се чете много назад, но искам да задам един въпрос към по-четящите от мен  и знаещи нещо повече. Днес чета някаква статия от брифинга на щаба и се казва, че смъртността е 4.6%, оздравяемостта около 20% или нещо подобно. 4.6% е огромна цифра сама по себе си.  Но в същото време чета, че за денонощие са направени около 1500-1600 теста. При 80 човека починали или малко отгоре, това означава 5% върху тестваните. само че всички тестове  да не се объркам, но са доста над 10 000 или дали не бяха 30 000. Все тая, ако вземем 15 000 теста и 80 починали, от които 90% може би с придружаващи сериозни заболявания, то починалите не са 4.6% както чета по медиите и вероятно са казали на брифинга, а 10 пъти по-малко или около 0.5% от тестваните.  Ако махнем и ония 90% със сериозни придружаващи заболявания или доста напреднала възраст, истински починалите стават  около 0.05%   и това по официална статистика. Тоест, ако апроксимираме върху 7 милиона население, трябва да умножим по 400-500 и бихме получили около 3-4000. Така, цифрата я получихме, но реално на всеки починал се издава смъртен акт доколкото знам и в него пише от какво е починал. Но ние нямаме 4000-5000 починали от коронавирус, напротив. Тогава вече започвам да се питам, защо се получава, че трябва да са починали 5000, а реално  имаме десетина без заболявания. Това не мога да си го обясня. Нали уж реално издаваме смъртни актове.  И какво излиза сега. Може би реално наистина има 10 починали от корона вирус или ако не си гледаме работата, са няколко пъти отгоре. Но доколкото знам, безсимптомни не почиват от коронавирус, те просто са носители. Значи и да сме изтървали някой друг, починал от коронавирус и непотърсил лекарска помощ, то 20 или 30 човека срещу изчислените 5000 някак си не се връзва...нека всеки си прави сметките и се замисли, защо е така. Дали ако тестваме 1 милиона човека жертвите ще се повишат 60 пъти или пак ще си останат долу горе толкова или малко отгоре? Но това ще означава, че на милион изследвани ще имаме да кажем 100 или 200 починали от доказана коронавирусна инфекция. А това 4.6%  ли са , както твърди щаба? Не, това ще са 0.05%.  Къде са 4.5% смъртност, къде саа реалните 0.05%?  Това е близо 100 пъти преувеличение! И то увеличение върху реално починалите. За здравите имаме 0.005% и ако това се приеме за меродавно, то имаме 1000 пъти преувеличение. Това е все едно да ви кажа, че имам 10 000 пръста, а аз реално имам 10 :) 

Просто трябва да четеш както Дявола чете Евангелието и тогава всичко ще ти стане ясно.

преди 2 часа, ncl написа:

4,6% е смъртността спрямо заразените, а не спрямо цялото население.

Не се смята така смъртност! Ако ползваме такива сметки, как да изчислим смъртността от рак? Там няма заразени. Смъртност, коректно се смята спрямо цялото население. Всичко останало е алабалистика, а тези които го правят са алабалисти!!!

току-що, Радул написа:

И сериозно, спри най- после да даваш мнение за участниците в темата. Никой не се вълнува от него.

понеже ти си грамотен, да ти напомня че тия две изречения са ноусенс. Ако никой не се вълнува, няма смисъл и да ме съветваш какво да правя, защото не би имало значение. :)

То и съветите ти са доста първосигнални, но да напомня че не съм брат ти ... 

току-що, _ramus_ написа:

понеже ти си грамотен, да ти напомня че тия две изречения са ноусенс. Ако никой не се вълнува, няма смисъл и да ме съветваш какво да правя, защото не би имало значение. :)

То и съветите ти са доста първосигнални, но да напомня че не съм брат ти ... 

Къде казах че има значение? Казах да спреш, щото пълниш темата с плява.

Нямам брат.

току-що, Радул написа:

Всичко останало е алабалистика, а тези които го правят са алабалисти!!!

😂 Е, не... Много е зле нивото. Как се утешаваш, не знам. Вероятно ти е трудно пред огледалото.

току-що, Радул написа:

Нямам брат.

ми значи си лъжец. Не че ти е за първи път, но потвържденията си валят нонстоп.

току-що, _ramus_ написа:

😂 Е, не... Много е зле нивото. Как се утешаваш, не знам. Вероятно ти е трудно пред огледалото.

Ти не говори за сметки, че те видяхме как на 2 магарета слама не можеш да разделиш.

току-що, _ramus_ написа:

Кое те кара да мислиш че има значение "какво казваш"?

Има разбира се. Ти просто не зацепваш и си мислиш че няма. Твой проблем.

току-що, Радул написа:

Ти не говори за сметки,

сметки ли... видя ли го написано? Но... пак лъжи - да върви мегдана. Не минаваш ден без тях. :)

току-що, _ramus_ написа:

сметки ли... видя ли го написано? Но... пак лъжи - да върви мегдана. Не минаваш ден без тях. :)

Сметки да. При това простички сметки.

току-що, Радул написа:

Има разбира се.

ахааа... Има и мармоти дето завиват шоколад, и чорапеното чудовище живее под леглото ти... Има - разбира се.

преди 7 минути, Радул написа:

Не се смята така смъртност! Ако ползваме такива сметки, как да изчислим смъртността от рак? Там няма заразени. Смъртност, коректно се смята спрямо цялото население. Всичко останало е алабалистика, а тези които го правят са алабалисти!!!

И да сметаш и да не сметаш истината е че вируса продължава да бачка с пълна пара, а шефчетата на държавите закъсаха тотално ,а най-важното че им се виде истинското лице и възможностите -едно големо нищо.

току-що, Радул написа:

простички

винаги... това е най-важното - да е "простичко". Ти си го и писа де - простичките неща били единствените дето показвали и имали значение. Ма разбира се - простичките неща... показват... ".......ките хора"...

току-що, _ramus_ написа:

ахааа... Има и мармоти дето завиват шоколад, и чорапеното чудовище живее под леглото ти... Има - разбира се.

Чакам да дръпнеш един рамусов патос, лишен от смисъл, относно лузърството ми. давай по- брже че нямам цял ден.

преди 2 минути, Pifi Pedolino написа:

И да сметаш и да не сметаш истината е че вируса продължава да бачка с пълна пара, а шефчетата на държавите закъсаха тотално ,а най-важното че им се виде истинското лице и възможностите -едно големо нищо.

Рака продължава да бачка с още по- пълна пара! От време оно не е спирал. Още там им се виждат възможностите. Ако някой се е заблуждавал че тия могат друго освен да лъжат и крадат, сега му се дава шанс да си пооправи заблудите. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.