Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, Мойра написа:

Не му е тук мястото, но много искам да бъде прочетено от повече хора.

Румяна Ченалова: Ще бъда до всеки, който има смелостта и силата да се изправи и бори за справедливост

Класика, но е малко рано за предизборни кампании, за какво точно ще протестират? Защото аз не виждам нещо конкретизирано и ясно изразено, общи приказки само и клишета. 

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, Радул написа:

Нали не вярваш че някой си е спрял икономиките? Спрян е калабалъка! Целта е да се нулира масата. Тия с милиардите са на далавера даже.

На далавера са някои.  Други не са.  

Иначе икономиките ще дръпнат яко назад, това е повече от сигурно. 

Но въпроса как не могат баш нея да я накарат да мълчи си стои. 

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Ако се разграничаваха трябваше да има хиляди осъдени политици, кметове, общинари и чиновници за ощетяващи държавата и облагодетелстващи другиму сделки,  хиляди сделки.  Всичко е на думи.  Кучетата си лаят, кервана си върви,  дето се вика.  

Няма как да бъде осъден някой без да бъде доказана вината му, а това е трудно при днешаното правосъдие при високи постове в държавата. 

преди 1 минута, FusE написа:

Класика, но е малко рано за предизборни кампании, за какво точно ще протестират? Защото аз не виждам нещо конкретизирано и ясно изразено, общи приказки само и клишета. 

За някои може и да са клишета, за други не са просто клишета.

току-що, FusE написа:

Няма как да бъде осъден някой без да бъде доказана вината му, а това е трудно при днешаното правосъдие при високи постове в държавата. 

Направиха го невъзможно.

Повечето от нас знаят защо.

преди 1 час, M.Николов написа:

И пак не се вижда.

:offtopic_s: Ще ти го постна в докс бг ама ти стана навик да не се оправяш с линковете. 

https://video-lga3-1.xx.fbcdn.net/v/t39.24130-2/10000000_1074775176228337_6795352491268647884_n.mp4?_nc_cat=108&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9oZCJ9&_nc_ohc=yhG2qt8gEJEAX9YhRoc&_nc_ht=video-lga3-1.xx&oh=d8a60de248af4e598cffd72d2a81d9f8&oe=5EDB837F

https://dox.abv.bg/download?id=58f005fd78# - Линк за сваляне

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

Толкова думи и толкова нищо. :) 

...

За теб е нормално да го изкараш нищо... Инак ще трябва поне за малко да се изчервиш от срам...

...

Виждам че нямаш цитати , нямаш аргументи, само празни приказки и обвинения  . Щом не можеш да кажеш кого съм наричал педофил тук , спокойно можеш да ме обвиниш във всички земни и извънземни грехове. Както правят и други . Редовно ви гледам простотиите и измишльотините какво Миро /не е/ казвал.

...

Два пъти ми отговори по този начин и два пъти ти показах, колко не си прав... Нали не си мислиш, че няма да изкарам цитат и за това...

И мирко, аз никъде не съм казвал, че си нарекъл някого педофил... Чети внимателно... Друго съм казал, че сравняваш начина на мислене на опонентите ти с начина на мислене на педофил... Ей тъй, за да направиш гнусничко сравнение и да омаскариш човека...

...

Цоциалист, комунист , другарки и другари било обидно защото Миро го казал.  И било гнусно.  Ауууу....

...

Не защото мирко го е казал, а защото го прави за да дискредитира опонентите си, наместо да обори аргументите им. И още защото го прави въпреки, че нееднократно е уведомяван, че въпросните потребители нямат такива или онакива партийни пристрастия...

...

А си сляп отново за какви ли не драстични обиди срещу мен. Ей ти един съвсем пресен.

Посочвам ти преди не сексуални нотки а цели симфонии , без грам мои нападки, ти ми казваш - каквото отношение си си създал. :)  Значи всеки гамен може да си плямпа всякакви необосновани простотии ???

...

Мирко... Не ми се оплаквай от отношението на потребителите към теб... Направи нещо за да го промениш...

...

Гърчове и простотии. Наистина, не се  ли усещаш как се излагаш ? Самия факт че пееш в хора на гамените и троловете с техния спам, трябва да ти светне една лампичка.

...

Мирко, аз не пея никъде... Така, че това което си казал не е факт... А пореден опит да оправдаеш гнусотиите си с лепене на етикети и включване в някакви си въображаеми групички... Можеш да излагаш позицията си нормално, без провокации, без да измисляш тъпи нарицателни, без да се опитваш да дискредитираш тоя или оня. Не трудно... Пробвай...

преди 1 час, FusE написа:

Каква вина имат управляващите, че са некадърни изпълнителите, след това си изпълняват условията по гаранцията. Друго би било ако тези ремонти ги извършва държавата, но уви не могло. 

...

Ми къде е контрола по изпълнението... На всички им е ясно, че с трици маймуни не се ловят... При разглеждането на офертите, тия дето предлагат да строят с некачествени материали и с половинчати технологии да отпадат от търга! После по време на строежа, инспекции до дупка, да се види спазват ли се условията, нормални ли са материалите, спазва ли се технологията... Правилно ли са положени дренажите, добре ли е трамбован насипът... Има си специалисти, които знаят всичко... Да упражняват контрола овреме... Та накратко, вината им е, че са допуснали некадърниците да са изпълнители!

преди 1 час, FusE написа:

...

Така е, но пък едни други дадоха ерепетата на концесия, редно е да се сърдим на тях.

...

Ми... Защо ги създадоха тези ЕРП-та? Какво му беше на НЕК? А след като ги създадоха, къде са регулаторните функции на държавата?

Must-watch:

преди 6 часа, darkterminal написа:

Два пъти ми отговори по този начин и два пъти ти показах, колко не си прав... Нали не си мислиш, че няма да изкарам цитат и за това...

Повтарям защото нищо не си показал. Пак питам - къде и кого тук съм сравнявал с педофил ?

И мирко, аз никъде не съм казвал, че си нарекъл някого педофил... Чети внимателно... Друго съм казал, че сравняваш начина на мислене на опонентите ти с начина на мислене на педофил...

на 14.03.2020 г. в 4:34, darkterminal написа:

Гнусните сравненийца за педофилите дето неадекватно ги прикачаш към изказванията на потребителите

Е дай да видим де какво съм казал и прикачал ?

Мирко... Не ми се оплаквай от отношението на потребителите към теб... Направи нещо за да го промениш...

Защо реши че се оплаквам? Просто констатирам.  Оплаквал съм се бил :) :)  

Ти каза че нямало сексуални нотки, и аз ти цитирах симфонии от любезности на потребители БЕЗ никаква причина за това.

КАкво трябва да "променям" ? Няма как да падна на вашето ниво и език.

Не защото мирко го е казал, а защото го прави за да дискредитира опонентите си, наместо да обори аргументите им. И още защото го прави въпреки, че нееднократно е уведомяван, че въпросните потребители нямат такива или онакива партийни пристрастия...

Аз си правя изводите изцяло на базата на това което е казал даден човек. Ако той защитава или опонира в дадена тема и показва червени , сини или други пристрастия, аз го определям като такъв.

И обикновенно винаги с цитати.

Мирко, аз не пея никъде... Така, че това което си казал не е факт... А пореден опит да оправдаеш гнусотиите си с лепене на етикети и включване в някакви си въображаеми групички... Можеш да излагаш позицията си нормално, без провокации, без да измисляш тъпи нарицателни, без да се опитваш да дискредитираш тоя или оня. Не трудно... Пробвай...

А ти за момент когато се зъбиш безпричинно , и когато си на принципа "гледаш сламката а не виждаш гредата" , се замисли и пробвай да погледнеш на писаното  не защото  "Миро го  е казал". Пробвай, ще ти помогне в обективността. Ако искаш да имаш такава де.  Но до сега не си показал такива наченки .

Някои се скъсаха да сипят измишльотини и да си тролят, ама пак си сляп. Заварили са ти са в мозъка някакви неща отпреди 5 години //които вадиш от контекста/  и край :)  Въпреки че и за тях е видно че съм ги казал напълно логично след една камара простотии.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 часа, Michigan111 написа:

На далавера са някои.  Други не са.  

Иначе икономиките ще дръпнат яко назад, това е повече от сигурно. 

Но въпроса как не могат баш нея да я накарат да мълчи си стои. 

Назад ще дръпнат някои, но гледай какво чудо пари се наливат във фарма мафията.

Не само нея не могат да накарат да мълчи. А и както се вижда са я "млъкнали" за доста време.

Уикилийкс е пример за немълчане, което отдавна им бърка в задниците. Джулиън Асанж беше арестуван точно в началото на тази измишльотина, която нарекоха пандемия и никой не знае какво става с него...

В името на Парите , целият свят се е умопобъркал :

889887.png

Казано е още в древни времена - следва Апокалипсис ! Вече се случва се пред очите ни .....!

...."демокрация" , "либерализъм" , "глобализация" и какво ли още не извращение на понятията не щеш ! :nono:

Доказателства за това твърдение ? 

Милитаризация , периодични и все по-дълбоки финансови кризи , безумна индустриализация унищожаваща планетата....

Енергетика , Промишленост ,.............примерно Фармацефтика :

От 7 милиарда , трябвало да останем 500 милиона .....щото не можело да се изхранваме ! :angry:

Вместо да лекуват болните - разболяват здравите .

Вместо да изолират болните - изолират здравите .

Вместо да наказват виновните - наказват невинните.....и т.н.....Достатъчно е човек да се огледа и да види какво в действителност се случва .

QUO VADIS ? - въпрос без разумен отговор , задаван от хилядолетия ....

заб.  .....От житието на Симон Петър, който, напускайки Рим, среща Христос и го пита: „Господи, къде отиваш ? Исус отговори: Където отивам не можеш сега да дойдеш след Мене, но после ще дойдеш." .

И нямам предвид религията като религия .

Имам предвид мислещи върху смисъла - Човекът е отговорен за всяко свое действие или бездействие....!....:nono:

преди 8 часа, darkterminal написа:

Ми... Защо ги създадоха тези ЕРП-та? Какво му беше на НЕК? А след като ги създадоха, къде са регулаторните функции на държавата?

Регулаторните функции на държавата са КЕВР, вършат си достатъчно добре работата за която са създадени, не в това е проблема, а защо беше проблем да бъде държавано дружество и какво пречи ЕРП да се управляват от държавата както и ВиК?

преди 59 минути, ncl написа:

Не с  ,,Крият ли" трябва да започва заглавието.По точно отговаря да бъде: ,,Защо не дават...?".Отговора е съвсем ясен.Ако дадат резултата от изследването,всеки може да иде при друг лекар,за да поиска друго мнение.Освен това,няма да могат да лъжат за броя заразени,защото доказателството ще се намира в ръцете на всеки изследван.Излиза че този брой може да бъде такъв,какъвто преценят от горе.Ами ако тези,които са с положителния тест,нямат никакви признаци и са в отлично състояние,да не би да си мълчат? Тогава статистиките им няма да имат никаква стойност. 

преди 12 часа, FusE написа:

Еее блиц :D

Това видео е на повече от месец сигурно и обиколи Интернет (след като Ютуб на два пъти го смъква). Веднага се намериха някакви: те били привърженици на Тръмп, те били онова. Обаче нищо срещу самата информация, която изкарват.

Отворете си Очите :

преди 13 часа, Michigan111 написа:

Е то такива видеа има хиляди.

Обаче,  да ти задам един въпрос.  Както тази от видеото признава,  ТЕ могат да накарат да фалира някой с перфектен кредитен рейтинг,  могат да накарат цял свят да се страхува от вирус,  Китай, САЩ,  Русия,  ЕС, Великобритания и т.н. да си спрат икономиките,  само нея и такива като нея не могат да ги накарат да мълчат. 

Как си го обясняваш? 

По същият начин по който чудовището Гейтс Признава Цинично и Брутално - Ще ви ваксинираме масово и с това ще редуцираме 10-15% от населението !

И той си го казва съвсем Откровено и знае , че Властта е в него и четящите нямат ресурса да реагират адекватно !

Нещата са простички и пред очите ви ! Утре със същата наглост и бруталност ще ви наложат и ваксините !

И ще вдигат хората рамене и ще се подложат ! 

Сега обясни ли си го ?

Да, Човек е вреден за тази планета и съществата, които я населяват. Що се отнася до Гейтс, както един посочи в едно видео (нещо от рода на): "Той вирусите в "Уиндоус" оправи, тръгнал с вирусите по света да се бори".

преди 2 минути, Мальчик Бананан написа:

Да, Човек е вреден за тази планета

Човекът с многото пари:

преди 27 минути, DarkEdge написа:

Човекът с многото пари:

А ти не следиш темата редовно.Видеото вече пети път се поства тук.

преди 16 часа, XEPO-1 написа:

Тука нещата придобиват следният вид-Всичко казано по телевизията се оборва в темата с поне два линка от жълти медии ,като всеки ден първите две страници са запълнени с линкове призоваващи за революция.Вечер,разбира се,нещата придобиват философски вид и Европа се превръща в едно свърталище на лешпери дето само седят и чакат да ги спонсорираме.Иначе най-доброто е ,че всички сте с маски.

всеки ден е така. Но днес и вчера има забежки към пенсионерите. Притопля се стара манджа в антиправителственото плямпане. Типично - много гневно, много сърдити и взаимно засилващи се. Общия вой за "мизерията" и убиването... в тоя момент са до пенсионерите. Вируса вече им поомръзна и се почнаха каквито хейтове се сещат. Повтарят се и вечно "трябва нещо да направим", ама никой не прави нищо. И никой не прави нищо, най-малкото със себе си, щото всички сред вселената са виновни.

Въобще - в един гаден, уродлив, несправедлив , озлобен и мрачен свят живеят определена сборка от хора... Няма по-умни, по-знаещи, по светнати и осведомени. Е, фейковете дори нямат значение, защото "всичко било очевидно". Ако някой не го "вижда" като тях... си имат етикети за него, имат обяснения... и призиви "да прогленели слепите за истината". :)

Понеже влизам през ден в тая тема, не ми се чете много назад, но искам да задам един въпрос към по-четящите от мен  и знаещи нещо повече. Днес чета някаква статия от брифинга на щаба и се казва, че смъртността е 4.6%, оздравяемостта около 20% или нещо подобно. 4.6% е огромна цифра сама по себе си.  Но в същото време чета, че за денонощие са направени около 1500-1600 теста. При 80 човека починали или малко отгоре, това означава 5% върху тестваните. само че всички тестове  да не се объркам, но са доста над 10 000 или дали не бяха 30 000. Все тая, ако вземем 15 000 теста и 80 починали, от които 90% може би с придружаващи сериозни заболявания, то починалите не са 4.6% както чета по медиите и вероятно са казали на брифинга, а 10 пъти по-малко или около 0.5% от тестваните.  Ако махнем и ония 90% със сериозни придружаващи заболявания или доста напреднала възраст, истински починалите стават  около 0.05%   и това по официална статистика. Тоест, ако апроксимираме върху 7 милиона население, трябва да умножим по 400-500 и бихме получили около 3-4000. Така, цифрата я получихме, но реално на всеки починал се издава смъртен акт доколкото знам и в него пише от какво е починал. Но ние нямаме 4000-5000 починали от коронавирус, напротив. Тогава вече започвам да се питам, защо се получава, че трябва да са починали 5000, а реално  имаме десетина без заболявания. Това не мога да си го обясня. Нали уж реално издаваме смъртни актове.  И какво излиза сега. Може би реално наистина има 10 починали от корона вирус или ако не си гледаме работата, са няколко пъти отгоре. Но доколкото знам, безсимптомни не почиват от коронавирус, те просто са носители. Значи и да сме изтървали някой друг, починал от коронавирус и непотърсил лекарска помощ, то 20 или 30 човека срещу изчислените 5000 някак си не се връзва...нека всеки си прави сметките и се замисли, защо е така. Дали ако тестваме 1 милиона човека жертвите ще се повишат 60 пъти или пак ще си останат долу горе толкова или малко отгоре? Но това ще означава, че на милион изследвани ще имаме да кажем 100 или 200 починали от доказана коронавирусна инфекция. А това 4.6%  ли са , както твърди щаба? Не, това ще са 0.05%.  Къде са 4.5% смъртност, къде саа реалните 0.05%?  Това е близо 100 пъти преувеличение! И то увеличение върху реално починалите. За здравите имаме 0.005% и ако това се приеме за меродавно, то имаме 1000 пъти преувеличение. Това е все едно да ви кажа, че имам 10 000 пръста, а аз реално имам 10 :) 

преди 2 часа, Inana.. написа:

Нещата са простички и пред очите ви ! Утре със същата наглост и бруталност ще ви наложат и ваксините !

И ще вдигат хората рамене и ще се подложат ! 

Сега обясни ли си го ?

Ваксинирането няма да бъде задължително, но ще е препоръчително, хората няма да има нужда да бъдат карани на сила да се ваксинират, сами ще го правят за да се предпазят в бъдеще от вируса. 

преди 2 часа, Inana.. написа:

По същият начин по който чудовището Гейтс Признава Цинично и Брутално - Ще ви ваксинираме масово и с това ще редуцираме 10-15% от населението !

тц. не е казвал точно това.

В нета е пълно с една камара фейкове, тълкуващи и спекулиращи с думите му .

Както и за симулациите на фондацията, с която се твърди че "уж" е прогнозирал и измислил вируса.

И какво ли не още.

преди 18 минути, ncl написа:

4,6% е смъртността спрямо заразените, а не спрямо цялото население.

Аз това го знам и пиша по-горе!!! Проблемът е, че  ако се тестват 7 милиона, а не 15 или 20 000, починалите няма да станат повече!!!!   Но по логиката нащаба, те трябва да се увеличат 400 пъти за да се запази смъртността от 4.6%!!!  Тоест, логиката е, че при 15 000 тествани, имаме 1800 заразени и 4.6% смъртност, а при 7 милиона тествани дали ще имаме 400 пъти повече заразени или 400 по 1800 = на около 700 000 заразени!  И ако реално иамааме 700 000 заразени, това при 4.6% смъртност колко прави? Или сме ги изпуснали тия 3-4000 починали( реално трявба да са 30-40 000, но махам тия със заболявания) или нещо сметките на щаба са бошлаф работа!!!

И кво значи рискова група? Всички ежедневно общуваме. Дори в къщи да стоим, все има някой, дето ходи до магазин, на работа или на друго място. Значи инфекцията трявба да се разпространява супербързо, но това не се случва. Защо? Или наистина имаме 700 000 заразени от които 80-90 починали или нещо ни мятат яко по върбите!!!

преди 14 минути, FusE написа:

Ваксинирането няма да бъде задължително, но ще е препоръчително, хората няма да има нужда да бъдат карани на сила да се ваксинират, сами ще го правят за да се предпазят в бъдеще от вируса. 

Колкото го правят и срещу грип, дето всяка година се мени и не може да се нацели ваксината ;) Само че отсега залагам, че ако има ваксина, ще приемат със закон всички да се ваксинират. Доводът - да не заразят други, които по някакъв начин са пропуснали ваксинация. 

преди 47 минути, _ramus_ написа:

всеки ден е така. Но днес и вчера има забежки към пенсионерите. Притопля се стара манджа в антиправителственото плямпане. Типично - много гневно, много сърдити и взаимно засилващи се. Общия вой за "мизерията" и убиването... в тоя момент са до пенсионерите. Вируса вече им поомръзна и се почнаха каквито хейтове се сещат. Повтарят се и вечно "трябва нещо да направим", ама никой не прави нищо. И никой не прави нищо, най-малкото със себе си, щото всички сред вселената са виновни.

Въобще - в един гаден, уродлив, несправедлив , озлобен и мрачен свят живеят определена сборка от хора... Няма по-умни, по-знаещи, по светнати и осведомени. Е, фейковете дори нямат значение, защото "всичко било очевидно". Ако някой не го "вижда" като тях... си имат етикети за него, имат обяснения... и призиви "да прогленели слепите за истината". :)

Много бих искала да направя нещо за теб , но не знам какво. 

Ще ме насърчиш ли ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.