Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 часа, Радул написа:

Специално за теб, лицево- челюстна.  :)

Бе големи бабаити у форум бре... :)  Щото на акъл не го докарвате... те така.. позната история...  :)  

преди 36 минути, darkterminal написа:

Тоест, очерни жените допълнително, за да изглежда постъпката им още по-лоша... Това са мирковски похвати...

Миро да ти е говорел някога "дрога- пачаври"  ?? :)  Може да не търсиш мои цитати от преди 5 години :) 

На вас кога някой ви изяде закуската, все Миро ви е на устата :)  

Това ме ласкае, ама съвсем се поболяхте в тези измишльотини.

И все пак по темата... ББ даде обяснение за "лъжата" дето каза че в Европа са 30 хил дневно.

Видял в лентата 30 хи, но не догледал че е за Англия.

тва е.

Останалото от пресконференцията за Западните Балкани също бе интересно. Както и за мерките за вируса ,  сравнени с другите държави.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 13 минути, miro20 написа:

Бе големи бабаити у форум бре... :)  Щото на акъл не го докарвате... те така.. позната история...  :)  

Не знам аз кой не можа да сметне сметчици за третокласник, не знам...

Затягат мерките отново при над 100 души с Covid-19 на ден

Очаквано.

Когато им изнася, винаги могат да обявят че има над 100 души с Covid-19 и да затегнат мерките.

преди 52 минути, Радул написа:

Да кажем че си прав. Как тогава да наречем България Еър, която превозва заразени.

Не съм убеден че пилотите поне са знаели че возят заразени, а може би и компанията не е знаела. Освен ако няма нещо, които се крие по въпроса.

преди 3 минути, sliderum написа:

Не съм убеден че пилотите поне са знаели че возят заразени, а може би и компанията не е знаела. Освен ако няма нещо, които се крие по въпроса.

Ами за мен, когато съвпаденията станат много, значи не са съвпадения. Подготвя се ново затваряне, това е. Внасяме зараза за да го подсигурим.

Хора със симптоми няма да ги пуснат на летището в Амстердам, освен ако не е правителствена заявка чрез посолството, да си приберат хората. Е виж ония на летището в Париж, как не ги пускат!

преди 7 минути, sliderum написа:

Освен ако няма нещо, които се крие по въпроса.

преди 4 минути, ncl написа:

Съжалявам, но тук мисирковите медии се мъчат да прехвърлят вината върху гурбетчиите и да прикрият умисъла на тия прибирания. Ако тия са болни от вируса, с аспирин ще свалят температурата от 39 на 38 и пак ще ги хванат. Ще ги хванат на летищата в Европа, не нашите мисири. И няма да ги пуснат да мръднат от там. Забележи че те "проникват" с националния превозвач! С частна компания няма никакъв шанс! Да не говорим че двете заразени от Холандия, бяха с положителни резултати дадени там!!!

Офф

Относно спора дали някой бил квалифициран за дрога-пачавра. Ето поредната. Хубаво момиче беше и що годе нормално, ама с парите дойде възгордяване, лесен достъп до наркопартита с други "елитни" боклуци, зависимост  от алкохол и мешани наркотици. Скапано поведение и какво ли не и се стига до това:

Типично копие на убиеца на Милен Цветков, забравих му името. Ей, това парите не прощават! Превръщат хората в нагли дрога-пачаври. Които се имат нещо повече от останалите, едва ли не имат право да убиват и нарушават всякакви правила безнаказано

преди 1 час, sliderum написа:

Няма нищо по-лошо от убийството, а те са убийци. Не се съмнявам ни най-малко, че вследствие на тяхната постъпка, ще има хора починали по-рано отколкото ако тая постъпка не беше извършена.

Преувеличаваш! Кой е убиец и кой не е се решава в съда. А пък ако съдът ги осъди като убийци, то те ще са убийци, а не "дрога-пачаври".

преди 1 час, miro20 написа:

...

Миро да ти е говорел някога "дрога- пачаври"  ?? :)  Може да не търсиш мои цитати от преди 5 години :) 

...

Мирко не съм го засичал да е казвал "дрога-пачаври", но той без да се колебае нарича потребителите цоциалисти, червени другари, комунисти, когато е пределно ясно, че те не са такива... Приравнява мислите на потребителите с мислите на педофили (подчертавам, без да е имало каквито и да е сексуални нотки в изказванията на потребителите)... Сравнява игнорирането на мирко със самокастриране... Все такива едни хубави неща... Въобще, ако може да сложи опонентите си в някакъв сексуално извратен контекст, го прави без да се колебае и после се чувства истински победител в спора... Истински опит за дискусия и демонстрация на морално и ментално превъзходство... Пример за подражание!

преди 1 минута, darkterminal написа:

Преувеличаваш! Кой е убиец и кой не е се решава в съда. А пък ако съдът ги осъди като убийци, то те ще са убийци, а не "дрога-пачаври".

Не смятам да споря. Мнението ми е такова каквото е. Ако не ти харесва, изтрий го. 

преди 42 минути, FusE написа:

Затягане на мерките ако новите случай на Ковид 19 надхвърлят 100 на ден. 

https://telemedia.bg/bg/bylgarija/zatjagat-merkite-ako-novite-sluchai-na-covid-19-nadhvyrljat-100-na-den

Бойко Борисов копира немците.

преди 12 часа, FusE написа:

Срина се здравната система в Италия, като трябваше да решават докторите кой да хоспитализират и кой не, именно за това бройката на смъртни случай е неточна тъй като доста са починали вкъщи. В Испания беше почти същото положение. Като цяло капацитета на леглата няма особенно значение, а медицинския персонал, тоест у нас здравната система може да се срине от 1000 човека за ден в продължение на няколко дни заболели, няма достатъчно медицински персонал за да обслужи всички болни, а виждаме че дори малкото на брой заразени у нас има доста доктори които също се заразиха, разбира се това е и във всички други държави. 

Убягва ти един ключов момент, който подчертах, а именно, че заразени има в над 200 страни. В много от тях ги има отпреди да ги има в Италия, поне официално.

Да приемем, че в Италия, Испания, Франция, САЩ, Китай и Русия се е сринала здравната система, което не е вярно, независимо какво ти редят по медиите, защото има отделни градове само, където изпитват затруднения, а не целите здравни системи. Но за по-лесно да приемем, че в тези страни са се сринали здравните системи. А защо не са се сринали в останалите 200?

Рестриктивни мерки, от сорта на италианските, са прилагани в много малка част от тези 200 страни. Дори в България бяха наложени фиктивни мерки, колкото да се застраховат, че ги има, но на практика те засягаха само тези, които щяха да ги спазват, дори и да бяха доброволнии. Сам казваш, че нашата здравна система е в перманентна полусмърт, защо не рухна? Заради малкото болни? Малкият брой болни на какво се дължи? На фиктивните мерки? Наистина ли го вярваш това?

Не смяташ ли, че щом в над 200 държави здравните системи издържаха, значи нещо куца там, където това се е случило? И причината не е Ковид19.

Нали правиш разлика между заразен и заболял?

Много малка част от заразените с този вирус, стигат до състояние, което да налага болнично лечение, като цяло това са хора със сериозни заболявания, за които вируса действа като катализатор. Болшинството хора не усещат дори, че са се заразили, а ако усетят, то симптоматиката им е като на лека форма на грип.

Бройката на починалите ще се разбере в края на годината, когато излязат националните статистически данни за смъртността. Подозирам, че няма да са по-различни от годините, когато е имало тежки грипни епидемии. Засега всички предположения са просто спекулации.

Може би не знаеш, но българските лекари са принудени да избират кой пациент да лекуват и кой не, почти от 20 години. Като се почне от личните лекари, та се стигне до болничните отделения.

Сега покрай тази истерия, този проблем още повече се задълбочи.

Заразяват се поради липса на предпазни средства, поради лоша организация, поради закъсняло и недостатъчно тестване и т.н.

При това не само при нас.

преди 9 часа, Мойра написа:

затегнат мерките

Без да съм прочел статията, то по спомен от извънредния брифинг поне до колкото помня мисля, че казаха, че "план под карантина" вече ще се прилага спрямо  участъците с концентрация на случаи спрямо местното население, а не цялостно в България.

Или може би грешно съм разбрал. а?! Изрично някой от тях каза, че е за по-твърди мерки, но се отпуска заради психичното здраве вид толеранс. Нормално е, ако вид група от обществото си помисли, че е над вид пандемия, то да се вземат по-строги мерки, но въпросните ще са по-ограничени в ареала на завишените случаи, а не изцяло в пространството на по-голямата урбанизация. Където се вика градовете ще се считат като вид сбор от села. :)  

преди 12 часа, darkterminal написа:

Приравнява мислите на потребителите с мислите на педофили

Я пак ? Къде това ?

преди 12 часа, darkterminal написа:

(подчертавам, без да е имало каквито и да е сексуални нотки в изказванията на потребителите)

Аз ти дадох една камара със сексуални нотки , направо симфонии към  мен, и не от преди 5 години а от последните  дни. Мълчиш като ... за тези неща. :) 

И все пак, припомни ми за педофилите кой потребител съм обиждал ?

Цитат

нарича потребителите цоциалисти, червени другари, комунисти

Това не е обидна дума а политическа квалификация, с която дори някои се гордеят че са "вечно и завинаги" такива :)  

Някои на пленумите и сега си се зоват "другарки и другари" . Ако го приемаш за обидно... това е "гузен негоненбяга".  :)   

Аз никога няма да се обидя ако ме нарекат антикомунист и антицоциалист. А ще съм горд от това.

преди 13 часа, Радул написа:

Не знам аз кой не можа да сметне сметчици за третокласник, не знам...

И аз не знам. Не съм твърдял аз. Бях дал една спекулация и зададох въпрос. Останалото са си твои и на още един трол, измишльотини :) 

Ама гърчи се...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Репортер на Слави пак изкара от нерви Мутафчийски

Тепърва ще се задават неудобни въпроси, Мутафчийски да свиква.

преди 24 минути, Мойра написа:

Цербер пак ли е с униформа ?

преди 34 минути, Мойра написа:

Напротив. Мутафчийски го закопа. И правилно го отсвири .Защото именно снощи ББ даде обяснение за тези 30 хил. и се извини даже.

Видя се колко  неадекватен и неподготвен е привидно "острия" журналист. :)

Да не забравяме, че става въпрос за лека настинка

Вземат драконовски мерки срещу лека настинка

Ако няма яростна съпротива ще затегнат пак мерките, а когато се появи истинска епидемия, ще ни сложат по концлагери и клетки като бройлери.

Това е война на елита срещу раята. На отрицателно подбрания елит.

Лекар: Зачестяват депресиите, страховите разстройства и паническите атаки заради COVID-19

Не минава и ден, в който една видна персона да не всее страх сред народа, подчертавайки своята всесилност.

преди 19 минути, Мойра написа:

Лекар: Зачестяват депресиите, страховите разстройства и паническите атаки заради COVID-19

Не минава и ден, в който една видна персона да не всее страх сред народа, подчертавайки своята всесилност.

Страхът е от неизвестното, а не че някой е съобщил нещо което е вече факт. Като цяло обществото ни е психически не здраво и нормално таква стресова ситуация да засили симптомите при някой. В началото неизвестността беше голяма и стреса също, но с времето и вече след като е ясно за всички какви са начините за превенция не мисля че има повод за психясване. 

Борисов и Мутавчииски в Центъра за заразни болести, зареждат болниците  с хлорихин. 

Цитат

Премиерът Бойко Борисов, председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов посетиха тази сутрин Националния център по заразни и паразитни болести в София, където бяха посрещнати от директора му - проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Той благодари на премиера за предоставени лекарствени продукти за борба с COVID-19 и обяви, че още от днес ще започнат доставки.

Има възможност дистрибуцията на хлорохин в страната да започне още днес. Фирмата "Бул Био" има възможност за дистрибуция. Още от днес лекарства могат да достигнат до болници в цялата страна и да се повиши самочувствието на лекарите, че има с какво да помогнат на хората, отбеляза проф. Кантарджиев.

"Една опаковка хлорохин фосфат е сто грама и стига за лечение на 10 пациента, като общо от него в Центъра има за 2500 пациенти", обясни Румен Кофинов, директор на "Бул Био".

По думите му това количество, заедно с даренията към Министерството на здравеопазването, ще стигне за лечение на 20 хиляди пациенти с COVID-19.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/borisov-i-mutafchiyski

преди 5 минути, FusE написа:

Страхът е от неизвестното, а не че някой е съобщил нещо което е вече факт. Като цяло обществото ни е психически не здраво и нормално таква стресова ситуация да засили симптомите при някой. В началото неизвестността беше голяма и стреса също, но с времето и вече след като е ясно за всички какви са начините за превенция не мисля че има повод за психясване. 

Не бих казала, че цялото ни общество е психически нездраво, но част от него е и то от години, поради недостиг на средства за нормален живот.

Сега освен коронавируса, от който въпреки всичко мнозина продължават да се страхуват, се появи и друг страх, страхът за оцеляването.

Твърде много българи останаха без работа и почти без шанс да намерят такава в близко време.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.