Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, Радул написа:

умрат от други болести.

Дай статистика:

Толкова от болести. Толкова от нелепа смърт. Толкова от старост. Толкова от ко-19. Толкова от психични заболявания. Толкова мъртво родени, толкова от прочие и т.н. ...

Значи .... подмятат се едни цифри като във тото и се гледа кой ще удари джак да ни се бе тъквис са ни управниците ... глупави и на дръв ечи ни шапкари ... :)  

преди 9 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Дай статистика:

Толкова от болести. Толкова от нелепа смърт. Толкова от старост. Толкова от ко-19. Толкова от психични заболявания. Толкова мъртво родени, толкова от прочие и т.н. ...

Значи .... подмятат се едни цифри като във тото и се гледа кой ще удари джак да ни се бе тъквис са ни управниците ... глупави и на дръв ечи ни шапкари ... :)  

По- назад в темата я има. Ся, няма заради всеки заядливец да ровя темата. Освен това можеш да си намериш и сам статистика за смъртността в България. Ако пък не можеш, отиди да се научиш и тогава коментирай тука.

преди 8 часа, Inana.. написа:

Аз не знам някъде по света да се е сринала здравна система от несъществуваща "пандемия".

Никаква аргументация от медийна "постановка" не може да послужи за доказателство оборващо твърдението ми!

Ще се отнася до Испания , откъдето  съм пряк свидетел - Испанците бяха зомбирани трогателно и брутално.

Санчес и медии така ги наплашиха , че горките испанци забравиха да се "разболяват" . Аз бях изумена как за 2-3 денонощия Испания се превърна в "полицейска държава" !

Такъв як контрол и тотална диктатура от горе до долу не бях виждала. Всичките им медии и тв. блъскаха паника и психоза на кг. !

Ако някъде някой е изкарвал , че здравната система им е "издъхвала" от много работа , да знае , че е бил "подведен"  от масовата медийна месомелачка.

Толкова за Испания. Убедена съм , че и в Италия не е така , както се изписа и представи. Особено след  "новината за лъжата ковид 19 " изтекла от италианският парламент.

Та , къде има "срината здравна система " и аз да се информирам ?

Аз също съм в Испания и подкрепям всичко написано от теб.Мога да допълня,че в най-големият пик,когото ,,жертвите" (така ги наричат по медиите)стигнаха 950 за ден,ходих в бърза помощ.Там беше пусто,скука.Липса на пациенти и почти празно.Същите дни даваха по новините клипа с танцуващите медицински работници,които го правили в ,,подкрепа" на мерките,но всъщност са се радвали на свободното си време.А мой приятел от Мадрид отиде при личния си лекар,с температура,кашлица,хрема и т.н. и му казали че е заразен с корона вируса,без да му правят никакво изследване.Пратили го направо под карантина в къщи и лечение с парацетамол.Единствената ,,грижа" за него,била всекидневно обаждане по телефон,за да го питат как е.Той се оправи за около седмица,но фигурира в техните измислени статистики,като оздравял от корона вируса.

Не съм виждал подробна статистика, но който се интересува може да се разрови. Но е факт, че на всеки 5 минути в България умира по един човек. Доказано от коронавируса за близо два месеца са починали 82 човека без да отчитаме възрастта и придружаващите заболявания. Останалите са от други болести, катастрофи, самоубийства.

преди 11 минути, Радул написа:

По- назад в темата я има. Ся, няма заради всеки заядливец да ровя темата. Освен това можеш да си намериш и сам статистика за смъртността в България. Ако пък не можеш, отиди да се научиш и тогава коментирай тука.

Явно трябва да поясня:

По-важно в момента е живота, а не смъртта.

Анализирай това!

Цифрите в случая не са играещи вид роля. Те са инструмент и какво се прави с въпросните, за да има живот и в бъдеще ...

п.п. Не всичко е цифри ... и ако някои хора са поне малко грамотни какво е живот, то няма да обръщат внимание на смъртта ... Тя, за всеки е еднаква.

Нека мислим за живите, а не за мъртвите. Светла памет на последните и нека Бог им прости волните и неволни грехове. Амин

Повече на въпросните мъртви не им трябва!!! Да мислим за живота, а не ко-беше, Ъ?!

Да ... до пика .... на вид опасност или истерия .... ще има и страдания, но моля ... който не издържа ... то ... ей .... отвориха КПП-тъта частично и в пустинякъ ... на воля да си изкарват парите и средствата за препитание и/или печалби някакви ...

Да се труд устройват сами ... да видим колко са интелигентни, Ъ?!  

преди 8 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Явно трябва да поясня:

По-важно в момента е живота, а не смъртта.

Анализирай това!

Цифрите в случая не са играещи вид роля. Те са инструмент и какво се прави с въпросните, за да има живот и в бъдеще ...

п.п. Не всичко е цифри ... и ако някои хора са поне малко грамотни какво е живот, то няма да обръщат внимание на смъртта ... Тя, за всеки е еднаква.

Нека мислим за живите, а не за мъртвите. Светла памет на последните и нека Бог им прости волните и неволни грехове. Амин

Повече на въпросните мъртви не им трябва!!! Да мислим за живота, а не ко-беше, Ъ?!

Да ... до пика .... на вид опасност или истерия .... ще има и страдания, но моля ... който не издържа ... то ... ей .... отвориха КПП-тъта частично и в пустинякъ ... на воля да си изкарват парите и средствата за препитание и/или печалби някакви ...

Да се труд устройват сами ... да видим колко са интелигентни, Ъ?!  

Раздел философия е малко по- нагоре. Пак не си могъл да го уцелиш. :)

преди 12 минути, ncl написа:

Не съм виждал подробна статистика, но който се интересува може да се разрови. Но е факт, че на всеки 5 минути в България умира по един човек. Доказано от коронавируса за близо два месеца са починали 82 човека без да отчитаме възрастта и придружаващите заболявания. Останалите са от други болести, катастрофи, самоубийства.

Не знам ... малко съм в страни от математиката вече ... НО, а "А под камъка какво има, а?!"

Добре, че не съм доктор ... но като знам какъв инженер съм кам ме е хванало страха да поверя живота си на вид хуманоиди ... :) 

Де ве тея журналисти ... всички станаха разследващи ... :) Било модно и по умеели какво, а?!

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Хм ... хрумна ми нещо ... що направо да не се пренасочват автоматично неговите коментари в тема Мирко, а?! :)  

Не съм толкова паднал ниско че да си правя като теб отделна темичка дивиргенти ли кво беше, където хвърляш цитати от други теми и си говориш сам :) 

А за моите фенове и други с пристрастяване към форума бях направил такава тема. Защото това се превърна наистина в психо-проблем с нужда от помощ .

преди 1 час, by_chechi написа:

Може !!! Ама не е това което си представят ! :nono:

Всички си мислят само за ваксина и имунитет на Тялото .

А ваксина и имунитет на Съзнанието ? Имам предвид и учените даже.... :angry:

Казано с други думи за HIV - който "си седи на задника" и го ползва по предназначение  , HIV не го хваща....!  :lol6:

.....т.е. е с изградена ценностна система .......или по друг начин - Господ "хвърлил атомна бомба" в Содом и Гомор , не на друго място....

Ама кой да мисли в обективни , исторически категории ? :angry:

Голем философ си няма спор. Ако и съзнанието си позлваш по предназначение  а не за такива алабалистики, цена няма да имаш :)

преди 51 минути, Радул написа:

Много безотговорно цял свят подходи към проблема, слушайки съветите на СЗО

преди 51 минути, Радул написа:

Няма нужда да си специалист за да погледнеш статистиките. Колкото и да са неточни, се вижда много ясно че заразата се развива еднакво и с мерки и без мерки. И де се сетиш, че просто НЕ СА ТОВА МЕРКИТЕ! Което ще рече че СЗО препоръча тези мерки или некомпетентно, или тенденциозно с някаква задна цел.

Всъщност, критиките към СЗО бяха че ненавреме са се усетили за пандемията.

Другия проблем е че никой не знаеше и няма и до момента практика и прогноза как се развива такава пандемия.

Винаги след всяко едно решение можеш да кажеш - сбъркахте. Но няма как да се сбърка нещо което не го знаеш как да реагираш.

И да, статистиките показват определени неща. Изводите са че мерките са обосновани и правилни.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, Радул написа:

Раздел философия е малко по- нагоре. Пак не си могъл да го уцелиш. :)

:) 

Радуле, всяка една болест която не е генно наследена е на база стрес. Ти какво правиш, а?! Стрес или Хумор, а?!

Поне се изучи в правенето на черен хумор, но то не е толкова лесно с цифрите ... :) 

Остави цифрите ... те не са като буквите ... макар, че на вид език всяка буква е цифра ... :) 

преди 6 минути, miro20 написа:

И да, статистиките показват определени неща. Изводите са че мерките са обосновани и правилни.

Toва са твоите изводи. Както обикновено, тотално сбъркани. Относно това, как съм казвал какво що, след като вече е минала работата, виж ми мненията отпреди 2 месеца. Те не са различни от сегашните.

преди 21 минути, miro20 написа:

Били ... т.е. мерките са били обосновани и правелни, но към бъдещия момент вече е различно ...

Та, да, да благодарим на двамата генерали и третия какъв бе ... хм ... помня го като майор ... ох ... както и да е ....

Но ... те не го правят, за да им бъдат благодарни някои хора, а за чест без слава ... е да, но модерно е славата ... не можело и малко суетност от въпросните ...

Мире ... живота продължава .... не зацикляй пак в ... хм ... знаеш коя зона ... има подобрение при теб ...

Благодаря ти!

преди 11 часа, darkterminal написа:

Всеки рано или късно ще го преболедува този КОВИД

Вече става ясно че "не всички го преболедуват". Или още не е станало ясно - хора умират. Когато се сменя и мутира щама - пак ли ще  чакаме да "го преболедуват". Заразени могат да оздравеят, много дни продължават да го носят в себе си. Доколко те продължават да са заразни - все още твърде малко се знае и тепърва ще се изучава.

Примерите за повторно заразяване са доста. Примерите за упорито неизчистване - също. Твърде е неясно какво става с мутациите, защото при ковид дотук изведоха бая щамове и подозренията за нови вече са налични. Различните щамове имат различна резистентност към лечения, разлики при заразяване и протичане на вирусната атака. Най-тежката смъртност продължава да идва с "цитокиновата буря". Това кой точно ще го "преболедува" се питам... Продължава да има много въпросителни относно някои доста нетипични симптоматики и протичане на инфекцията... И така нататък.

Тук се плямпа произволно само защото Плямпащия не е още в изолаторното или негови близки. Когато това се случи е доста весело кой от големите умници от темата ще отиде да им обясни за "стадния имунитет"... Ама лично да отиде - да свали маската и ръкавиците, да се прегърнат, да ги изслуша, да усети... Или ще напълни гащите при вида на легналия с интубацията и апарата за дишане. Щото на някои лекари това им се налага да го "гледат" всеки ден. Някои след това стават от леглото... други ги изкарват в чувал на количката.

Няма никакъв проблем да го "прихванете" - пренесете го на близките си, на родителите си... Дайте своя принос за "стадното имунизиране", за "стадното умуване" и за стадните глупости.

преди 2 минути, _ramus_ написа:

Вече става ясно че "не всички го преболедуват". Или още не е станало ясно - хора умират. Когато се сменя и мутира щама - пак ли ще  чакаме да "го преболедуват"

Идеята е да спрем да чакаме рамусе. Пак не си схванал нищо и се рееш в някакви си твои облаци. Щото докато чакаме, хората пак си умират и то по същия начин. Демек със завирането на главата в пясъка не правим нищо! Само си оголваме задника.

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Има политици в Европа

В Италия беше подобен скандала в парламента.Дали ще дочакаме някой умен наш политик,да се изкаже и в нашия парламент?Да може светът да види,че Българите не сме толкова голями глупаци,за каквито ни мислят.

преди 1 минута, Димитър 59 написа:

В Италия беше подобен скандала в парламента.Дали ще дочакаме някой умен наш политик,да се изкаже и в нашия парламент?Да може светът да види,че Българите не сме толкова голями глупаци,за каквито ни мислят.

Нямаме политик, който да е казал истината. 

Уж опозицията кори управляващите, обаче никой не казва истината.

Де факто опозицията или поне нейните лидери и по гласовитите управляват заедно с управляващите. 

Дори току се изока някой, че видите ли било правилно да се обединят срещу страховитата чума.

Мисирките, те са ясни.

Гостите тъй сме ги наредили на сватбата тулуп мисирка тулуп мисирка тулуп мисирка

преди 12 часа, darkterminal написа:

Нали не разбираше от медицина? А сега взе да определяш кое за колко време се образува.... И кое ефективно и кое не е... Умирането е най-сигурното нещо на този свят... Всеки от нас някога ще умре... А от какво... Не се зае... Както не се знае и кога... Който не иска да рискува, да си седи вкъщи... Нито грип ше хваме, нито корона...

Не разбирам, но това не е пречка да чета по темата информационни сайтове от където се информирам за което пиша. 

преди 11 часа, andiay написа:

Първият въпрос, който си зададох бе, на колко страни здравните им системи се сринаха, независимо от стратегията, която са избрали?

Някой от вас ще ми отговори ли?

Срина се здравната система в Италия, като трябваше да решават докторите кой да хоспитализират и кой не, именно за това бройката на смъртни случай е неточна тъй като доста са починали вкъщи. В Испания беше почти същото положение. Като цяло капацитета на леглата няма особенно значение, а медицинския персонал, тоест у нас здравната система може да се срине от 1000 човека за ден в продължение на няколко дни заболели, няма достатъчно медицински персонал за да обслужи всички болни, а виждаме че дори малкото на брой заразени у нас има доста доктори които също се заразиха, разбира се това е и във всички други държави. 

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Обаче аз имам. Очевидно Радул също.

Ся звучиш като Дедиди ли беше, забрайх.

Абе аз не разбирам от физика, ама теорията на относителността тъй и иначе и така, а четох и иначе. И това ми звучи достоверно, а онова не ми звучи.

И ти тъй цялата тема напълни с безхаберни глупости. Ми а спри се малко, толкоз кат си нямаш хал хабер. Което му звучало достоверно. Как може да ти звучи достоверно или недостоверно, като си нямаш грам понятие !

И какъв си точно доктор? Аз си признавам, че не разбирам от медицина не се пъна да съм разбиращ от всичко , за разлика от много други. Значи според теб аз нямам право да разпознавам вярно и не за мен, но вие слушащите Мангъров имате това право, защо? Аз нямам право на мнение по това какво мисля за правилно за себе си и семейството си, а вие имате такова, защо? Темата е всеки да напише какво мисли за случващото се, ами аз това мисля, и това е моята позиция, а ти или друг няма как да ми кажеш да се спра ! 

преди 5 минути, FusE написа:

Срина се здравната система в Италия, като трябваше да решават докторите кой да хоспитализират и кой не, именно за това бройката на смъртни случай е неточна тъй като доста са починали вкъщи. В Испания беше почти същото положение.

Да...сринаха се от бездействие,защото нямат пациенти.Просто болните не ходят в момента на доктор.Сринаха се защото свършиха парите за заплати,без липса на приходи,поради тази причина.

преди 1 час, Радул написа:

Идеята е да спрем да чакаме рамусе. Пак не си схванал нищо и се рееш в някакви си твои облаци. Щото докато чакаме, хората пак си умират и то по същия начин. Демек със завирането на главата в пясъка не правим нищо! Само си оголваме задника.

Стадния имунитет няма да се случи за седмица - две, някъде бях чел че са нужни 25г. Колко ли възрстни ще отидат в жертва за това време дали ще може да се изчисли? 

Цитат

В интервю за "Тагесшпигел" Майер-Херман обяснява, че при коефициент на репродукция 1 - тоест, когато един болен заразява само един друг човек, за създаването на т. нар. стаден имунитет биха били необходими цели 25 години. Ясно е, че подобно нещо е неприемливо. Още повече че в момента все още няма ваксина. Затова ученият пледира за поддържането на строги ограничителни мерки, с които вирусът да бъде "пресушен". Това означава да се поддържа коефициент на репродукция от 0,2 или 0,3. В противен случай, твърди Майер-Херман, ще трябва да живеем с ограниченията още дълго време.

https://clubz.bg/97600-ochakva_ni_vtora_mnogo_po_unishtojitelna_vylna_preduprejdavat_germanski_ucheni

преди 24 минути, ncl написа:

Очаквам следващото изказване за вируса, от климактериолог да е.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.