Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 15 минути, FusE написа:

Сравнението беше тъпо наистина, но какво пък може някой гении да се сети за това. Стадния имунитет ако имаше смисъл при коринавируса не мислиш ли че нямаше да бъде сторен по света, не работи и в това е проблема.

Няма алтернатива! И няма да има. Дори да се измисли ваксина, тя ще работи само с конкретната мутация. И ще е точно като сега съществуващите противогрипни ваксини- един път стават, друг път не, трети път те разболяват.

Време е да спрем да си заравяме главата в пясъка.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, Радул написа:

Няма алтернатива! И няма да има. Дори да се измисли ваксина, тя ще работи само с конкретната мутация. И ще е точно като сега съществуващите противогрипни ваксини- един път стават, друг път не, трети път те разболяват.

Време е да спрем да си заравяме главата в пясъка.

Нямам медицински познания и вярвам на това което ми звучи по достоверно, ще видим във времето кое би дало резултат. 

преди 2 минути, badr написа:

В такъв случай, на мястото на Николов, бих си напълнил носа с барут и се блъскам в стената.Чак толкова за резил ли да е станал?

Ето пример за "ad hominem", като дори не си си направил труда дори да проследиш дискусията, иначе щеше да знаеш, че цитата не се отнася за мен.

Да, знам, че не ме харесваш, аз също не те харесвам, но поне се старая да се държа прилично.А ти, можеш ли?

преди 1 минута, acnekt написа:

Цакам с това видео 

преди 38 минути, FusE написа:

Стадния имунитет също се пропуква като теория 

https://www.flagman.bg/article/212481

Ти въобще прочете ли какво е написано в статията... Не в заглавието, а в статията! Щото, тя не че не здраво омазана, ама съдържанието и не отговаря на заглавието!

преди 29 минути, FusE написа:

Има вече излекуван с две отрицателни проби изписван и след което се влошава и почива, дори е доктор, от преди няколко дни. ...

Това не е непознат модел при всички вируси... Грипът също повтаря понякога... Номерът е, че тези които ги повтаря са изключение, а не правило! Не може да си правиш извод по единични случаи на фона на стотици хиляди други, неидентични случаи! Да не говорим, че въпросният може да е преболедувал различни устойчиви щамове... Което, също се случва и при грипа!

преди 29 минути, FusE написа:

...Утре някой ще предложи да си направим стаден имунитет срещу ебола или хив и какво, ще се заразим всички ли? 

Супер  предложение! Само, че при такива болести, при които смъртността е много висока, стадният имунитет се изгражда по друг начин... С ваксини! Също като при шарката, полиомиелитът, дифтерита и т.н.

преди 21 минути, Радул написа:

Абсолютно сбъркана логика вадиш. На моменти направо изумяваш. Срещу ковид стадния имунитет не е предложение, а единствена възможност!!!

Само да добавя! Не е възможност, а неизбежен резултат! Всеки рано или късно ще го преболедува този КОВИД!

току-що, FusE написа:

Цакам с това видео 

Добре, покажи някаква болница в София, как изглежда. Все пак е голям град, столица. Сигурно нещо такова. Щом е такава болницата в големия град, каква ще е в малкия град или в едно село.

А, да там няма. Махнаха ги. Забравих.

преди 4 минути, FusE написа:

Добре да го приемем случая у нас че  не е такъв.

Короанвируса повтаря 

https://novini.bg/zdrave/bolesti/583988

Замисли се, ако не можеш да изградиш имунитет срещу този вирус, на каква ваксина се надяваш?

Статията, която посочваш е от края на февруари.

Самите китайци казаха, че най-вероятно подобни случаи се дължат на недоизчистване на вируса от организма, а друг път PCR теста дава фалшшив положителен резултат, защото в носоглътката са останали частици от вируса, но те не са активни.

Стадният имунитет е нещо неизбежно, ако имунната система се справя с вируса. Смисъла на ваксините е точно това, създаване на стаден имунитет. Така БЦЖ ваксината на практика е премахнала туберколозата.

Ако не може да се създаде имунитет към вирус, то не може да се създаде и вксина. Пример HIV.

преди 8 минути, darkterminal написа:

Ти въобще прочете ли какво е написано в статията... Не в заглавието, а в статията! Щото, тя не че не здраво омазана, ама съдържанието и не отговаря на заглавието!

Да прочетох го. СЗО казва че няма достатъчно данни за това че стадния имунитет дава резултат, Британците също не са вече на вълна стаден имунитет предвид това че загубиха ценно време докато разчитаха че ще се изгради стаден имунитет в следствие на което дадоха доста жертви и отново предприеха мерки на карантина както всички. 

преди 1 час, FusE написа:

защо не опита всеки да започне промяната със себе

хаха... намерил си точното място да го напишеш това... Точно на списващите в него.

Една мисия невъзможна... Обвиненията към вкопчени любими образи са удобен начин да се проектират личните дефицити в нещо отвън. това е основата на "мрънкача" и "хейтъра". 

Ако някой можеше да се промени - щеше. Резултатите от невъзможността - се пишат навсякъде под формата на обяснения и оправдания. Боко това, Фунраджийски - онова... Путин, Тръмп, Ефдоган или филанкишиев, правителството, тая или оная партия, тия или ония крадци и вечното спрягане на нещо, което лумпените се прикриват - " с народа". Те са народа, другите са врага, извора на всички несгоди, несправедливости, нещастия... само и само да не е посредствеността и нищотията. Няма спирка за словоблудството на мрънкача. Понеже думите му нямат никакво значение, освен емоционална стойност, той си излива негавитизма на слободия. Темата и няколкото като нея са чудесна порция от поредния кенеф за изливане. Не е така само калдата - това е масов казус за "матряла".

преди 1 минута, andiay написа:

Замисли се, ако не можеш да изградиш имунитет срещу този вирус, на каква ваксина се надяваш?

Статията, която посочваш е от края на февруари.

Самите китайци казаха, че най-вероятно подобни случаи се дължат на недоизчистване на вируса от организма, а друг път PCR теста дава фалшшив положителен резултат, защото в носоглътката са останали частици от вируса, но те не са активни.

Стадният имунитет е нещо неизбежно, ако имунната система се справя с вируса. Смисъла на ваксините е точно това, създаване на стаден имунитет. Така БЦЖ ваксината на практика е премахнала туберколозата.

Ако не може да се създаде имунитет към вирус, то не може да се създаде и вксина. Пример HIV.

Антитела се образуват за около 10 дни, това е много дълъг период за възрастни хора и такива с други заболявания, тоест те ще бъдат обречени ако решим да се заразим всички. Всеки от нас има близки които са възрастни, не знам дали всеки би рискувал живота им за да се гради стаден имунитет  

преди 15 минути, FusE написа:

Нямам медицински познания и вярвам на това което ми звучи по достоверно, ще видим във времето кое би дало резултат. 

Е звучи ли ти достоверно, че можеш да се скриеш от вирус, който се предава по въздушно капков път? Можеш, ако се изолираш от всичко доживот! Да си виждал действаща ваксина за подобни вируси? Аз не съм.

преди 1 минута, FusE написа:

Да прочерох го. ...

Ми, ади вкарай малко мисъл като си го прочел... За да се изгради стаден имунитет, трябва практически цялото население да преболедува... Ама как да стане това, като са ги затворили по къщите...

... СЗО казва че няма достатъчно данни за това че стадния имунитет дава резултат...

Каката казва, че не достатъчно хора са произвели антитела... Ми как да ги произведат, като не се заразяват?

...Британците също не са вече на вълна стаден имунитет предвид това че загубиха ценно време докато разчитаха че ще се изгради стаден имунитет в следствие на което дадоха доста жертви и отново предприеха мерки на карантина както всички. 

За Британците пък и дума не става в статията...

преди 3 минути, Радул написа:

Е звучи ли ти достоверно, че можеш да се скриеш от вирус, който се предава по въздушно капков път? Можеш, ако се изолираш от всичко доживот! Да си виждал действаща ваксина за подобни вируси? Аз не съм.

До момента нямаме много заразени у нас значи може да се "скрием". Добра хигиена, дистанция, като видиш някой сополив да не го целуваш и ограничени контакти мисля че дават добър резултат като превенция. 

току-що, darkterminal написа:

За Британците пък и дума не става в статията...

Това го добавих като информация - пример от друга статия. 

преди 26 минути, M.Николов написа:

Ето пример за "ad hominem", като дори не си си направил труда дори да проследиш дискусията, иначе щеше да знаеш, че цитата не се отнася за мен.

Тук си прав, за което се извинявам.

преди 27 минути, M.Николов написа:

Да, знам, че не ме харесваш, аз също не те харесвам

А тук вече грешиш.Забавлявам се с твоите писания, но никаква антипатия нямам към теб.Дали ме харесваш си е твоя работа.

преди 3 минути, barbuncela написа:

Какво ще стане ли? Взимам си синът, продавам този кюмезарник и си отивам в Италия в къщата на татко! Къща на 2 етажа с мазе по 160 квадрата на етаж и декар место! И няма повече да мисля дали ще ме оставят на работа, или да мисля за Тиквата, и какво ще става с мене и синът ми, или да слушам "мъдрите" мисли на миро....такива работи! Точно на теб, не исках да ти го казвам, но...сам си го потърси!

Извинявай! Съжалявам.

преди 12 минути, FusE написа:

Антитела се образуват за около 10 дни, това е много дълъг период за възрастни хора и такива с други заболявания, тоест те ще бъдат обречени ако решим да се заразим всички. Всеки от нас има близки които са възрастни, не знам дали всеки би рискувал живота им за да се гради стаден имунитет  

Нали не разбираше от медицина? А сега взе да определяш кое за колко време се образува.... И кое ефективно и кое не е... Умирането е най-сигурното нещо на този свят... Всеки от нас някога ще умре... А от какво... Не се зае... Както не се знае и кога... Който не иска да рискува, да си седи вкъщи... Нито грип ше хваме, нито корона...

преди 1 час, barbuncela написа:

или да слушам "мъдрите" мисли на миро...

И ще си четеш на воля информиран.нет , Умберто Еко и т.н. без някой "мъдър" като Миро да ти казва че са измишльотини  ? :)

Няма лошо.. Всеки си избира какви източници да чете и да си създава мнение за света. Ти и сега можеш да го правиш. В Италия пък д ане би да са много по имунизирани от подобни фейкове ?

сетих се един малък пример - В Германия как се юрнаха на митинги и протести заради една "уж" изнасилена девчонка... Милицията се видя в чудо..  А хората ей така  вЕрваха на лъжи и измишльотини и се вдигнаха на бунтове. Силата на масовата /дез/информация.

Има ги навсякъде , и не е това въпроса. А това човек да си изгради "информационна хигиена" , и че "не всичко което хвърчи в нета се яде" .

преди 17 минути, FusE написа:

До момента нямаме много заразени у нас значи може да се "скрием". Добра хигиена, дистанция, като видиш някой сополив да не го целуваш и ограничени контакти мисля че дават добър резултат като превенция. 

...

И колко време ше издържиш да се криеш? Щото тоя вирус, няма да изчезне! Той ще остане! А ти все някога ще трябва да излезнеш за хляб... Все някога, някой вирус е мине и през маската... И най-накрая хем ще си го преболедуваш, хем ще си се ограничавал...

И колко време ше издържиш да се криеш? Щото тоя вирус, няма да изчезне! Той ще остане! А ти все някога ще трябва да излезнеш за хляб... Все някога, някой вирус е мине и през маската... И най-накрая хем ще си го преболедуваш, хем ще си се ограничавал...

Абе за тези неща си прав, така са. Макар че има начини човек да се предпази без да се лиши от нищо, но приемам, че 99% от хората няма да го направят. Но все пак идеята на мерките не е била да се спре,  а да се ограничи и забави разпространението на вируса за да се даде шанс на здравната система да се справи. И навсякъде по света за това го правят, разбира се и с надеждата да се открие лекарство,  ваксина,  лятото да го прекърши или друго подобно чудо .

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Абе за тези неща си прав, така са. Макар че има начини човек да се предпази без да се лиши от нищо, но приемам, че 99% от хората няма да го направят. Но все пак идеята на мерките не е била да се спре,  а да се ограничи и забави разпространението на вируса за да се даде шанс на здравната система да се справи. И навсякъде по света за това го правят, разбира се и с надеждата да се открие лекарство,  ваксина,  лятото да го прекърши или друго подобно чудо .

Е тъй де... Лятото ше го прекърши... Ма какво правим с есенната вълна? Пак ли затваряме държавата за 3 месеца? Щото и да се намери лекарство, то за 6 месеца няма да излезе... Ами със следващата пролетна вълна - пак ли? А тъй като гледам в България, здравната система не се претовари... За САЩ да не говорим... За Мексико съвсем... За Швеция и там е ясно... Въобще, малко бяха местата където имаше смисъл от карантина...

Малко да се извиня, че последните десетки страници не съм следила кой на каква позиция е, но предвид, че лека полека нещата се нормализират, надявам се, да отбележа нещо.

Мисля, че мерките бяха добре постановени и не знам, дали реално те са ограничили разпространение на зараза, но определено бяха по-малкото зло.

Дали и кой/и ги изпълни е съществено до там, че се създаде известна дисциплина, и хората вече се съобразяват и им пука освен за тях самите, но косвено и за околните.

Двете неща, които не ми харесаха.

Първо, това за разпространената информация, как ЛЕКАРИ лъжат и манипулират данни, срещу заплащане на близки да вписвали причина за смъртта.

Обидно е, да се обвиняват хора, които рискуват здравето и живота си, заради призванието, което са избрали. И, ако има един потърпевш, който може да представи реални доказателства, ще се Извиня публично.

Второто е, как можело да се намери Лекарство, защото ваксината не е гаранция. И, ако е от тези прословути обикновени грипчета и настинки, защо ли има толкова смъртни случаи като не е да сме началото на миналия век и да няма възможности за открития и други вече лекове срещу грип. Значи, не е толкова "обикновен" Вирус. И може би, ако някой от вярващите в това, че всичко е една конспирация, нека се зарази, излекува с чай от джинджифил, селен и цинк и вземе Нобелова награда.

Но до тогава и предвид жертвите, нека сме доволни, че ни се размина на тези, които оцеляхме.

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Лятото ше го прекърши...

А тъй като гледам в България, здравната система не се претовари... 

Първото изобщо не е сигурно, че ще се случи,  дори според мене няма да окаже съществено влияние,  дано не съм прав. 

За второто - не се претовари,  защото се взеха мерки.  Да не се лъжем, здравната ни система е в окаяно състояние.  За Италия каквото и да говорим, здравната и система е на ниво,  една от най добрите в света, и не издържа на ситуацията, да не се връщаме назад да си припомняме какво беше. 

Ваксина няма как да се направи за RNA вирус, трябва да се надяваме на придобит имунитет и лекарство. Човек не трябва да е вирусолог а само да попрочете и ще му стане ясно защо. Вече го казаха назад, ще е като със сезонния грип. Не налучкахме тая година комбинацията от щамове и хайде няма да се гътне половин милион от Инфлуенца а милион и половина. Еми сори ама е така с тези вируси. С корона ще е същото.

Иначе да, преди малко слушах анализа на господин "виновника" Дростен от днес за новите студии и той го каза : "Целта на изолацията не е да спрем вируса а да го забавим дотолкова,колкото да не претоварим задравната система". Също и нещо в стил,че ако постигнем тези заветни 70% наведнъж при всички положения вируса няма да спре а ще се забави лек-полек докато стигне над 90% заразени. Като през това време ще е смазал здравната система на държавата и наистина ще е измрял камара народ.Защото на 83 000 000  и 0,5% са си доста хора.

Само че каза и още една кофти статистика, а именно, че като получиш легло, не значи че си се оправил а около 50% от обдишваните умират. А който оживее има шанс да е с такива поражения ,че да не му е пълноценен животът...

По-добре да не навлизаме в темата,колко специалисти се изправиха и заявиха,че обдишване е грешна терапия и де факто убива хората. Има мнения и мнения,но за съжаление няма изследване по темата.

Утре може да се хвана да попреведа някои интересни пасажи, като излезе манускрипта на подкаста от днес. Говорят за нови и интересни открития. Само че от утре отварят детските площадки без ограничаващи мерки и дъщеря ми най-вероятно няма да иска да си тръгне цял ден от децата.

При всички положения, продължавам да смятам,че мерките бяха прекалени и неуместни, за да не изпадне някой от това по-горе в заблуда,че съм си променил мнението. За Германия трябваха по 40 000 нови случая всеки ден в продължение на 2 седмици, за да се претовари здравната система. Те имат общо 160 000. И това с 40 000 беше преди да си "ъпгрейднат" болниците на 30+ %. Трябваше да ограничат контактите на застрашените групи и стадния имунитет щеше да е налице вече. Те бабите и дядовците и сега не си виждаха внуците камара време, щяха да издържат и да оживеят. Ама минало-заминало. Добре че поне върнаха сериозно назад.

преди 1 час, miro20 написа:

сетих се един малък пример - В Германия как се юрнаха на митинги и протести заради една "уж" изнасилена девчонка...

Може ли да дадеш източник да сверим часовниците с немските медии. А и сегашния случай не е "уж", на 15.5. щяха да приемат и въведат закон за имунизационния документ. И само това ,че някой откри дребната подробност и се дигнаха хората, накара и опозицията да ревне и здравния министър да даде заден. Иначе на 16.5. още бай Бил можеше да дойде да ни "спаси" доброзорно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.