Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 21 минути, _ramus_ написа:

Много по-ниска от всички предвиждания, заедно с високия процент преминали през тежката симптоматика.

Това е :

1. Резултат от мерките, или начина на живот и възрастовата структура на населението в различните страни.

2. Моделите, които се пускаха преди не са верни. Нормално, повечето от тях са още от преди месец март и  почиват на непълни и често и на неверни данни.

3. Вирусът не е спирал да мутира. Резултати, които може да са повече верни спрямо един щам, са по-малко верни за друг щам.

Предварителни изводи за заболяване, което е малко познато, особено правени от всякакви лаици, (някои от)които може да са добри с математиката, но не разбират от нищо друго, до степен да не могат правилно да си напишат името. Високата специализация е вредна. Но пък за сметка на това всеки с много високо самочувствие на разбирач и авторитет. Щото няма кой да му опали шамарите и да усети на собствената си кожа, че е едно нищожество.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

току-що, Радул написа:

Специално за теб, лицево- челюстна. 

Недей бъркай хората с брат си. Вероятно там си му ходил на свиждане, но никога не се знае кой кога ще е на леглото и кой "на свиждане".

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Недей бъркай хората с брат си. Вероятно там си му ходил на свиждане, но никога не се знае кой кога ще е на леглото и кой "на свиждане".

Не бе, вадиха ми зъб веднъж там. Найш кво хубаво вадят зъби? И стажанта седи от страни, и искрено се възхищава на майсторлъка.

преди 9 минути, sliderum написа:

Предварителни изводи за заболяване,

виж сега... когато са налице много неизвестни и много липса на информация, се работи с модели. Когато се касае за отговорност за много хора - тия модели се взимат с вероятностни харакретистики в негативен план. Гони се "най-лошият сценарий" на базата на наличното. Наличното се променя непрекъснато, но и то е твърде разнообразно и също беше нужно да се структурира.

Държавите които опитаха да неглижират опасността - се опариха достатъчно. Като цяло глобала е изключително разнороден на човешки материал. Една след друга версиите и за лекарства и лечения се подкопаваха на едно място - на друго се потвърждаваха. При нас не сработи въобще "хининовото" лечение. Но кой можеше да го знае предварително. От друга страна - във Франция потвърждават за положителни резултати с него.

Да не припомням колко много версии за "лечения" имаше. Проблемите с маски, апарати и защитни средства - да не говорим. На фона на кризата много държави се оказаха с неадекватно поведение и действия.

Като цяло ситуацията е изключително сложна и изменчива. Това е огромен проблем ако трябва да се носи отговорност за хора и да се жонглира между строгите ограничения и неглижирането, се реализира. Разбира се - с доста "завои" и клатушкане... Разбира се - и грешки. Но това е неизбежно защото се играе с висока степен на неопределеност.

преди 4 минути, Радул написа:

Найш кво хубаво вадят зъби?

чудесно. Познато ти е. Ходил си няколко пъти явно, затова все фантазираш да пращаш и други там. Пък теб не са те пращали, ми направо са те "доставили". Какво да се прави - живот, един праща, друг - доставя, трети - го доставят...

преди 5 минути, _ramus_ написа:

Държавите които опитаха да неглижират опасността - се опариха достатъчно.

И кои са тия?

току-що, Радул написа:

И кои са тия?

Виж, научи се когато говорят сериозните хора, малките деца мълчат и четат... Щях да напиша - "и се учат", но за теб е невъзможно... а и твърде късно.

преди 7 минути, _ramus_ написа:

При нас не сработи въобще "хининовото" лечение. Но кой можеше да го знае предварително. От друга страна - във Франция потвърждават за положителни резултати с него.

Играят финансови интереси. В други държави други лекарства са сработили, щото патентите им ги държат техни компании. Но нека да не се отплесваме по тази линия. Тя не важи само за короната, ами въобще за всички заболявания.

преди 6 минути, _ramus_ написа:

чудесно. Познато ти е. Ходил си няколко пъти явно, затова все фантазираш да пращаш и други там. Пък теб не са те пращали, ми направо са те "доставили". Какво да се прави - живот, един праща, друг - доставя, трети - го доставят...

Бива го тоя полет на фантазията, но познавам добре доста здравни заведения в Пловдив, както и още повече специалисти, но не защото са ме "доставяли".

преди 1 минута, _ramus_ написа:

Виж, научи се когато говорят сериозните хора, малките деца мълчат и четат... Щях да напиша - "и се учат", но за теб е невъзможно... а и твърде късно.

Да, но в момента говорят смешните хора, та... не е проблем.

преди 7 минути, Радул написа:

познавам добре доста здравни заведения в Пловдив,

познаваш заведенията по-добре отколкото пътищата до тях.

преди 7 минути, sliderum написа:

В други държави други лекарства са сработили, щото патентите им ги държат техни компании.

дадох го само за пример - че ситуацията е изключително разнородна. И не само това - гледам че имаш готови заключения... и не ти се струва че са някак си прибързани, някак готови... Това е така, другото - е иначе, там е това, а на другото е "това"...

Ок, аз не мога да си позволя бързи изводи при липса на адекватна и точна информация. да не говорим - за навременна. Основните заблуди идват от начина на информиране вкл и през виртуала. Но склонността да се пробързва ражда заблудите и системите за "бързи отговори, обяснения"... И до една те са някак си "твърде лесни", някак си еднотипни и доста опростени. Но... всеки си знае неговото.

======

Отивам да тичам че таман се оправи времето и паднаха всички ограничения.

преди 8 минути, _ramus_ написа:

познаваш заведенията по-добре отколкото пътищата до тях.

дадох го само за пример - че ситуацията е изключително разнородна. И не само това - гледам че имаш готови заключения... и не ти се струва че са някак си прибързани, някак готови... Това е така, другото - е иначе, там е това, а на другото е "това"...

Ок, аз не мога да си позволя бързи изводи при липса на адекватна и точна информация. да не говорим - за навременна. Основните заблуди идват от начина на информиране вкл и през виртуала. Но склонността да се пробързва ражда заблудите и системите за "бързи отговори, обяснения"... И до една те са някак си "твърде лесни", някак си еднотипни и доста опростени. Но... всеки си знае неговото.

======

Отивам да тичам че таман се оправи времето и паднаха всички ограничения.

Вижте момци. Преди да изпадате в дълбокомислени разсъждения за голямата цифра новозаразени (която изобщо не е голяма) и да тъсите теле под поредния вол, си припомнете, че ВЧЕРА ДОКАРАХА ЦЯЛ САМОЛЕТ БОЛНИ ОТ ХОЛАНДИЯ!!! Да, цял самолет.

Сега си посипете главите с пепел и напишете по 100 пъти "Аз съм ..." Сещате се. Аз съм президент, аз съм Наполеон, аз съм Рукавишников... квот ви кефи.

преди 37 минути, _ramus_ написа:

И не само това - гледам че имаш готови заключения.

Пускам кукички, да видя какво ще се улови.

преди 23 минути, Радул написа:

че ВЧЕРА ДОКАРАХА ЦЯЛ САМОЛЕТ БОЛНИ ОТ ХОЛАНДИЯ!!! Да, цял самолет.

Ами самолета беше цял, не съм чул да може да лети, ако е наполовина. Колко точно са заразени и болни от пътниците, уви не съм следил. А да и дали беше вчера?

преди 11 минути, sliderum написа:

Пускам кукички, да видя какво ще се улови.

Ами самолета беше цял, не съм чул да може да лети, ако е наполовина. Колко точно са заразени и болни от пътниците, уви не съм следил. А да и дали беше вчера?

Ами нали с него си пристигнаха и двете "дрога- пачаври" (цитирам теб) дето след целия самолет са заразили и целия рейс.  :)  Та... и миналия ден да е било, дигнахме успешно заболеваемостта. Отново с внос разбира се.

А тва с кукичката се нарича тролене, нали знаеш?

преди 6 минути, Радул написа:

Ами нали с него си пристигнаха и двете "дрога- пачаври" (цитирам теб) дето след целия самолет са заразили и целия рейс.  :)  Та... и миналия ден да е било, дигнахме успешно заболеваемостта. Отново с внос разбира се.

Дам, ама не беше вчера полета.

Още заразени с COVID-19 медици: Интензивното отделение в Пазарджик затвори

преди 11 минути, sliderum написа:

Дам, ама не беше вчера полета.

Добре де, не е вчера. От по- рано е,  тамън да се вземат проби от пътниците и да се вдигне левъла за вчера и днес.

Уау, авиокомпанията превозвала доказано заразени пътници е България Еър- националния превозвач!!!

преди 9 минути, Радул написа:

Добре де, не е вчера. От по- рано е,  тамън да се вземат проби от пътниците и да се вдигне левъла за вчера и днес.

Да, ама още не  могат да проследят пътниците от автобуса, в който са пътували пачаврите. Днес има спешно съобщение по медиите пътниците да се представят пред РЗИ-тата .

Ей тук е най-кратката вест, че ако пусна някой по-подробен вариант да не се затруднят читателите и да почнат да предполагат и съчиняват преразкази върху текст.:

Заради лъжата на двете заразени: Издирват пътници от автобус

преди 1 минута, sliderum написа:

Да, ама още не  могат да проследят пътниците от автобуса, в който са пътували пачаврите. Днес има спешно съобщение по медиите пътниците да се представят пред РЗИ-тата .

Ей тук е най-кратката вест, че ако пусна някой по-подробен вариант да не се затруднят читателите и да почнат да предполагат и съчиняват преразкази върху текст.:

Заради лъжата на двете заразени: Издирват пътници от автобус

Ами те и тия от двата самолета издирват. На първи дето са кацнали. И в двата е имало заразени. На 26 април също е кацнал самолет на България еър от Амстердам и там също е имало заразени. Престъпна небрежност? Де бре! Та, не цял самолет, ами цели три самолета. Къв Великден, кви пет лева...

Писателят Вл. Зарев: Коронавирусът е бич Божи, предупреждение срещу алчността на човека

Цитат
Това не е случайно заболяване. Една вирусна инфекция страшно бързо се превърна в пандемия, а пандемията в неразрешим проблем за човечеството. Това е бич Божи. Това е много сериозно предупреждение към човека. Това каза пред БНР писателят Владимир Зарев.

Според него, ако човечеството не разчете предупреждението правилно, "тепърва ще пати много".

"Това е предупреждение срещу истеричната алчност на човека, срещу този просташки материализъм, който залива цялото общество, срещу това, че парите се превърнаха в една от най-важните и единствени ценности... Щастието е много по-сложно и по-висше. Човек е щастлив, когато е здрав, обичан и обичащ, в хармония с другите и със себе си“, заяви Зарев.

"Хората забравиха какво е справедливост. Тя е изключително важно нещо, част от морала на човека, постиган с хилядолетия. Недопустимо е милиарди хора да тънат в бедност и тотална немотия. Това превръща човечеството в нещо взривоопасно и в един момент ще избухне. Забравихме величественото значение на простите и нужните неща - вкуса на водата, на хляба, цветовете на един изгрев", коментира той.

По думите на Зарев всички ние с нашето поведение и примирение сме подтикнали една такава зараза да ни напомни отново за човешките ни задължения и за високите морални стойности, за духовността.

"Имам теория, че този вирус ни свързва с насилието, което бяхме забравили. Насилието на поразяващия страх и за живота ни, и за бъдещето ни благосъстояние. Неизвестността. Третата форма на насилие е отнемането на свободата да се срещаме с други хора. Свободата е форма на различие. Колкото по-свободен е един човек, толкова по-различен е. С тези маски ни е отнето правото да изразяваме себе си. Това уморява:, каза още Владимир Зарев.

в момента на вечерния брифинг на Тиквойко Мутрисов:

"всеки идва и иска пари за неговия си сектор. Ние нищо не раздаваме защото пазим "вашите" пари - парите на народа които са събрани в хазната"

Интересно защо не опази парите на народа в КТБ, ами ги подари на Лайнян Мутреевски...

преди 25 минути, Радул написа:

Къв Великден, кви пет лева...

Къв толуп и подопечните му министри и МВнР и МВР?

преди 15 минути, darkterminal написа:

Аз така и не разбрах, защо жените трябва да бъдат наричани "дрога-пачаври"...

За внасяне на по- голям драматизъм предполагам.  :)

преди 13 минути, darkterminal написа:

Аз така и не разбрах, защо жените трябва да бъдат наричани "дрога-пачаври"...

Що да не е нормално. Щом те съзнателно могат да заразяват масово хора и да лъжат как са пътували, значи не заслужават ласкави определения, а другите определения филтъра на форума не ги пуща  :D  Въобще, ако няма поне малко сол и пипер в изказванията, всички ще трябва да го играем на много прилични девственици, което е лъжа. Не обичам да лъжа, пък и не ми се получава.

Що да не е нормално. Щом те съзнателно могат да заразяват масово хора и да лъжат как са пътували, значи не заслужават ласкави определения, а другите определения филтъра на форума не ги пуща  :D  Въобще, ако няма поне малко сол и пипер в изказванията, всички ще трябва да го играем на много прилични девственици, което е лъжа. Не обичам да лъжа, пък и не ми се получава.

Тоест, очерни жените допълнително, за да изглежда постъпката им още по-лоша... Това са мирковски похвати...

преди 11 минути, darkterminal написа:

Тоест, очерни жените допълнително, за да изглежда постъпката им още по-лоша... Това са мирковски похвати...

Няма нищо по-лошо от убийството, а те са убийци. Не се съмнявам ни най-малко, че вследствие на тяхната постъпка, ще има хора починали по-рано отколкото ако тая постъпка не беше извършена.

Няма нищо по-лошо от убийството, а те са убийци. Не се съмнявам ни най-малко, че вследствие на тяхната постъпка, ще има хора починали по-рано отколкото ако тая постъпка не беше извършена.

Да кажем че си прав. Как тогава да наречем България Еър, която превозва заразени. От единия самолет само издирват 96 човека, които и да не са били заразени, вероятно вече са.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.