Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 42 минути, FusE написа:

Антитела се образуват за около 10 дни, това е много дълъг период за възрастни хора и такива с други заболявания, тоест те ще бъдат обречени ако решим да се заразим всички. Всеки от нас има близки които са възрастни, не знам дали всеки би рискувал живота им за да се гради стаден имунитет  

Хм, нещо не ме разбираш.

Антителата се образуват, когато организма ни усети вируса, но това е без значение.

Повечето хора, които чуят стаден имунитет и си представят масово заразяване и мор.

А това съвсем не е така, дори и карантината в крайна сметка води до създаване на стаден имунитет, просто нещата се разтягат във времето.

Единственият начин едно общество да се пребори с който и да е устойчив вирус е стадния имунитет - бил той естествен или чрез ваксина. Няма друг начин.

Има само две причини, които биха възпрепятствали създаването на стаден имунитет. Първата е, ако вирусът атакува директно имунната система и я блокира, такъв е HIV вируса. Вторият е, ако вирусът е много смъртоносен, тогава той сам се унищожава, убивайки приемника си бързо, то той няма време да се разпространи, а без приемник не може да съществува.

Всеки нов вирус, с който човешката популация се е срещала през вековете, в началото е бил доста смъртоносен, до момента в който нашите организми са открили начин да се справят с него. Тогава той или се променя (мутира) или изчезва. Оцеляват само тези мутации, които са по-малко смъртоносни, по обясними причини. Всички щамове на грипния вирус, който днес наричаме презрително обикновен грип, всъщност са мутации на вируса предизвикал епидемията Испански грип. По време на тази епидемия само Индия губи 5% от населението си, обърни го към днешните мащаби и си представи, какви биха били цифрите днес. При това големият процент жертви са били деца и млади хора. Това е грипния вирус, който днес наричаме обикновен.

Ковид19 е неприятен и много коварен вирус, поради лесният път на заразяване, леките или липсващи симптоми на болшинството от заразените и не на последно място ниската смъртност! Защото тя в действителност е такава. 

За всички тези мерки, които предприеха панически в по-голямата част от света, като единствена разумна причина се изтъкваше предпазването на здравната система от колапс. Всички сте виждали онези графики, при които без мерки би следвал остър кратък пик, който обаче прехвърля двойно капацитетите на здравните системи и полегатия пик (платото), който се получава под линията на капацитета, ако се налагат рестриктивни мерки.

Първият въпрос, който си зададох бе, на колко страни здравните им системи се сринаха, независимо от стратегията, която са избрали?

Някой от вас ще ми отговори ли?

Защото отговора на този въпрос, всъщност показва как паниката, дали умишлено или случайно, доведе до това, че да застрашим много повече животи.

Дали ще се наеме някой да ми отговори тук, че досега, където и да го задам този въпрос и чувам само мълчание :hush:

После ако искаш, може да дискутираме и за живота на нашите близки.

Но първо да чуя отговор на този въпрос.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 9 минути, andiay написа:

Първият въпрос, който си зададох бе, на колко страни здравните им системи се сринаха, независимо от стратегията, която са избрали?

Ще ти кажат веднага Испания и Италия, защото това говорят по новините. Но това не е точно така. Паниката претовари здравните системи и то защото сульо и пульо се хвърлиха в болницата като им потече цивката да ги лекуват за Корона. Имаше още в началото клипчета с призиви на лекари да не тичат хората за щяло и нещяло и да искат да ги оставят в боница, но като гледам цензурата ги е поочистила. А по света има и такива здравни застраховки, че човек като отиде в болницата и каже "Искам да остана и да дойде шефа ви да ме лекува" и му козируват. Жена ми например е с такава.

преди 2 минути, Tommygun написа:

Има мнения и мнения,но за съжаление няма изследване по темата.

И все пак мнения ще продължава да има, нищо че ще са без основи.  Някои от тези професори, доценти и т.н., които ежедневно обясняват "кога ще изчезне коронавируса" през Януари обясняваха, че изобщо няма начин да стигне до България, пък аз без да съм професор още тогава знаех, че е неизбежно.  Общо взето "медиите" ни ни заливат с толкова много спам по темата, че не е истина.  И това го забелязвам и аз, който телевизора си не съм пускал от половин година. Тези които и ТВ гледат не знам какво им е в главите :D

преди 2 минути, Tommygun написа:

Ще ти кажат веднага Испания и Италия, защото това говорят по новините. Но това не е точно така. Паниката претовари здравните системи и то защото сульо и пульо се хвърлиха в болницата като им потече цивката да ги лекуват за Корона. Имаше още в началото клипчета с призиви на лекари да не тичат хората за щяло и нещяло и да искат да ги оставят в боница, но като гледам цензурата ги е поочистила. А по света има и такива здравни застраховки, че човек като отиде в болницата и каже "Искам да остана и да дойде шефа ви да ме лекува" и му козируват. Жена ми например е с такава.

Не, не са само Испания и Италия.

Да конкретизираме въпроса.

В над 200 държави има регистрирани заразени от Ковид19, в колко от тези 200 държави, здравните системи се сринаха, независимо от стратегията им?

После може и да поумуваме, какви са причините това да се случи там.

току-що, andiay написа:

Аз мисля, че е само Италия.  Поне от там идваше инфо, че местата не стигат за всички нуждаещи се,  че се отказва помощ или се подбират пациенти, и че по едно време дори караха към Германия.  

И то е ясно, че паниката нанесе немалко щети,  но при такова медийно облъчване вируса и паниката вървят ръка за ръка. 

преди 38 минути, Michigan111 написа:

Първото изобщо не е сигурно, че ще се случи,  дори според мене няма да окаже съществено влияние,  дано не съм прав. 

...

В случая аз използвах твоята фраза за да развия моята мисъл... Но! Аз, все пак си мисля, че съществена разлика ще има... Това е добре проследимо поведение на всички зарази от простуден тип - настинки, хреми, грипове и т.н.

...

За второто - не се претовари,  защото се взеха мерки.  ...

...

За мен, това е голяма спекулация... Аз наблюдавам ситуацията от друго място и гледам в тукашните болници - по четири, по осем, по шестнадесет диспансеризирани с КОВИД... Тук там е, в някоя болница 30... Пък, към днес разболелите се са силно закръглено към 60000... Хем с карантина и с всичко... Ше рече, хората си се разболяват въпреки карантината, а болниците не се препълват... Както и местата под системите за обдишване....

...

...  Да не се лъжем, здравната ни система е в окаяно състояние.  За Италия каквото и да говорим, здравната и система е на ниво,  една от най добрите в света, и не издържа на ситуацията, да не се връщаме назад да си припомняме какво беше. 

Какво беше? Средна възраст на починалите над 70 години... На тая възраст, която и да е здравна система може много малко да направи за пациентите си... И това, без да подлагаме на съмнения методологията за броене и отчитане на починалите от КОВИД. Щото, аз имам съмнения и за това, колко правилно се води статистиката за пред публиката...

Моите съболезнования за починалите хора, но това си е гаф на италианските власти... 69 старчески дома, сбити на едно място... Хората от най-рисковите групи затворени вътре, след като заразата е пусната да вилнее зад стените... Естествено, че ще пламне епидемия...

преди 56 минути, andiay написа:

Да конкретизираме въпроса.

В над 200 държави има регистрирани заразени от Ковид19, в колко от тези 200 държави, здравните системи се сринаха, независимо от стратегията им?

После може и да поумуваме, какви са причините това да се случи там.

Аз не знам някъде по света да се е сринала здравна система от несъществуваща "пандемия".

Никаква аргументация от медийна "постановка" не може да послужи за доказателство оборващо твърдението ми!

Ще се отнася до Испания , откъдето  съм пряк свидетел - Испанците бяха зомбирани трогателно и брутално.

Санчес и медии така ги наплашиха , че горките испанци забравиха да се "разболяват" . Аз бях изумена как за 2-3 денонощия Испания се превърна в "полицейска държава" !

Такъв як контрол и тотална диктатура от горе до долу не бях виждала. Всичките им медии и тв. блъскаха паника и психоза на кг. !

Ако някъде някой е изкарвал , че здравната система им е "издъхвала" от много работа , да знае , че е бил "подведен"  от масовата медийна месомелачка.

Толкова за Испания. Убедена съм , че и в Италия не е така , както се изписа и представи. Особено след  "новината за лъжата ковид 19 " изтекла от италианският парламент.

Та , къде има "срината здравна система " и аз да се информирам ?

преди 12 часа, M.Николов написа:

Зависи най-вече от хората, ако спазват препоръките за дистанция, маски в магазините и транспорта и при събирания на по-големи групи и спазване на повишена хигиена поне още месец има добри изгледи за успех.Но честно казано имам големи съмнения.

Мисля, че още поне три години ще шуми тази пандемия. Пряката опасност е за лекарите. За тези почти два месеца карантина, то би следвало държавния механизъм да се е задействал и към всеки отделен случай да се подхожда индивидуално. Разбра се, че чужди модели не са удачни.

Да, хигиената е била занижена и затова в рамките на още определено време трябва да е повишена.

Дистанцията - Определени хора трябва да се научат на вид култура. Не да се бутат във врата ти. Другия човек не ти е близък, роднина, че да си на храчка разстояние от него и прочие. Да, гледат те тъпо като им направиш забележка, но това е друга тема.

Общо казано си зависи от по-слабо културните хора, а не от хората като цяло. Друг е въпроса, защо по-слабо културните са повече. За тях не са препоръчителни  предприетите мерки, а задължителни. До колко вид съдържатели на търговски обекти ще се приспособят към повишените мерки за вид сигурност, да, не безопасност, е доста неизвестен фактор. Той именно трябва да се изследва и на база на вид по обща статистика да се трансформира във вид на временни закони докато се намери решение на проблематиката за цялото общество, континент и свят. Няма нов ред, а друг вид начин на живеене.

В момента се пренаписват нови начини на съвместно съжителстване на човечеството в бъдеще, и икономически да се гледат нещата е твърде дребнав подход към цивилизацията. Да не употребя по крайни слова.  

Да, някои се съмняват, други се надяват, а трети вярват! За добро е! Моля, не се колебайте. Просто проявете търпение и най вече не мислете. Има кой да мисли вместо вас.

Към журнал жълтурчетата: Проявете своята журналистическа етика, ако имате такава. Не обслужвайте интересите на шефа. Да, той ви плаща но за какво ви плаща, ако това е за негови блага, а не по-общо - за човешките блага?! Кое е по-важно - Вашата заплата или обществото, а?!

Може би неслучайно точно в Бергамо първо тръгна такава зараза и смърт, че да се наплашат другите народи? Този д-р Бутар звучи много добре и интервюто, макар и дълго, си струва.

Иначе медиите си свършиха работата в това активно мероприятие. Беларус и Швеция доказват това. Там смъртността пак е нищожна на десет милиона.

А относно преувеличването на смъртността, натискат лекари да го пишат като причина за смърт и това няма как да не е скандално.

Това четохте ли?

http://glasove.com/categories/intervyuta/news/d-r-eriksyn-i-d-r-masihi-nyamame-nuzhda-ot-izolaciya-taka-podlagame-na-risk-imunnata-sistema-na-horata

преди 8 часа, darkterminal написа:

А тъй като гледам в България, здравната система не се претовари... За САЩ да не говорим... За Мексико съвсем... За Швеция и там е ясно... Въобще, малко бяха местата където имаше смисъл от карантина...

Още когато тук бройките починали бяха 50-на, а в Швеция няколкостотин, бях казал че и двама да не бяха в тази статистика, и от 58 да са 56 починали пак е успех. Защото тези двамата може да са твой, мой роднина, някой от нас дори. Сега са колко...   80 починали, а в швеция 2600+

Дори със "съпътстващи тежки заолявания" . Другаде са починали, тук си живеят хората и пак са с "тежки съпъттващи заболявания" , пък дай Бог да доживеем и до лекарство или метод , ограничаващ и лекуващ от вируса.

преди 7 часа, Tommygun написа:

Дростен от днес за новите студии и той го каза : "Целта на изолацията не е да спрем вируса а да го забавим дотолкова,колкото да не претоварим задравната система".

Това го казаха и от нашия щаб още в първите си брифинги.

преди 7 часа, Tommygun написа:

Може ли да дадеш източник да сверим часовниците с немските медии.

https://theins.ru/antifake/41404

https://www.dw.com/ru/что-говорят-в-берлине-о-девочке-лизе-год-спустя/a-37078875

Не е ново но се сетих за това като ярък пример как манипулативни и фейк кампании могат да вдигнат хората на улицата.

преди 6 часа, nikssi написа:

Я кажи как се яде това което хвърчи в нета. НЕкоя рецепта няма ли?  ... ку ку 

Ясно. Значи не знаеш лафа дето е от древни времена че " не всичко което хвърчи се яде".

Приложено за интернета че не всичко което "мернах  у фейса" трябва да се приема за чиста монета

Гледам се заяждаш с мен за всякакви глупости, но иначе не ти прави грам впечателние писането на ярки глупости от "информиран нет, гъделнюз, бъзиклийкс, умберто Еко, англичанин казал "  и т.н..

:) 

Гледам често се употребява и ... "под карантина това под карантина онова"... и че пак имало заразени и т.н.

Ами то това нашето не е никаква карантина. Имаше охлабени , не много стриктно спазвани, ограничителни мерки

Сега реално никакви.

Изглежда лобито на ресторантьорите е доста силно щом се променят медицински директиви .

Най ми бе смешно дето от 2 м или 1.80 , 6 фута, намалиха на 1.50 между масите  :) 

Е да, но каква полза от тези 1.50 , след като говореха че вируса е в по голяма и силна концентрация именно в рамките на тези 2 м ?

Все едно на военните да кажат - тази бомба обгазява в рамките на 100 м.  Ама не, ние няма да седим на 120 м, а на 90 м.

Има ли значение на 90м или на 70 м.  си , след като пак ще си поразен ? :) 

Та, не казвам и споря че трябва да остават затворени заведенията, но просто да отпадне това разстояние ! Защото тази дистанция  е безсмислено смешна.

Да въведат 1 м   ! :)  Отделно че тези изисквания ще се спазват колкото забраната за пушене. В много заведения след определени часове се почва разнасяне на едни канички, вазички...  Даже да не искам и да не съм пушач :) 

Григор Лилов кактовинаги критичен и леко екстравагантен :) 

Припомня и филма за ИТалия

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Малко факти за здравната ни система към 31.12.2018:

Болници - 346, лекари - 29 967, легла - 53 173, медицински специалисти по здравни грижи - 46 332. От другата страна са болните от коронавируса: в болниците сега има 316 човека като 39 от тях са в интензивни отделения и клиники. Предполагам всеки може да си направи елементарна сметка за натовареността на системата.

преди 14 минути, miro20 написа:

Има ли значение на 90м или на 70 м.  си , след като пак ще си поразен ? :) 

Забравяш и посоката на вятъра. ;) 

Мире .... остави военните бе ... :) Всичко си зависи на къде ти е насочена устата и къде ти пипат ръцете ... ;) 

Та ... ако гледаш с отворена уста другата маса или пък пипаш не на своята, то ти си опасен. :) 

Елементарна логика ... :) Масите трябва да се монтират на вид ветропоказател, така, че това което излиза от устата ти да не е в състояние да попадне в устата на друг ... :) 

преди 9 часа, FusE написа:

Нямам медицински познания и вярвам на това което ми звучи по достоверно

Обаче аз имам. Очевидно Радул също.

Ся звучиш като Дедиди ли беше, забрайх.

Абе аз не разбирам от физика, ама теорията на относителността тъй и иначе и така, а четох и иначе. И това ми звучи достоверно, а онова не ми звучи.

И ти тъй цялата тема напълни с безхаберни глупости. Ми а спри се малко, толкоз кат си нямаш хал хабер. Което му звучало достоверно. Как може да ти звучи достоверно или недостоверно, като си нямаш грам понятие !

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Забравяш и посоката на вятъра. ;) 

Не, не забравям , но примера е принципен, не буквален. Който разбрал , разбрал.  :) 

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Елементарна логика ... :) Масите трябва да се монтират на вид ветропоказател, така, че това което излиза от устата ти да не е в състояние да попадне в устата на друг ... :) 

Да, елементарен си в тази логика. Като вица колко милиционера/военни завиват една крушка :) :)  

По елементарно е да се сложи каска на човек, тогава няма нужда от каквито и било външни местения на посоката в която си извърти главата.

Ама ти си военен... де толкова мисъл в теб.... :) 

преди 8 минути, miro20 написа:

По елементарно е да се сложи каска на човек, тогава няма нужда от каквито и било външни местения на посоката в която си извърти главата.

Ама ти си военен... де толкова мисъл в теб.... :) 

:offtopic_s:

Знаеш ли, навремето из София се движеше една жена със доста странна екипировка. Какви ли не небивалици и прочие за нея не изслушах, докато един запознат със проблематиката на жената не изказа това: Имала странна болест .... (Не помня каква точно) и затова на вън била с този "скафандър".

Да, аз съм военен и не мисля върху какво ми нареждат, но казах ти ... ти, Мире, подхождаш по военно в мирно време. Аз за разлика от теб имам и цивилен живот. Не бъркам двата, т.е. в службата, пардон, когато съм бил активен, съм имал едно поведение, а извън него друго.

Това, че си превърнал твоя живот във вид еднообразие, то не означава, че други имат разнообразен живот и не свързват живота си само с делата които вършат.

Твърде много мислиш, а виждам, че не ти се отдава ... само нещо в празните приказки те бива и мислиш, че те допринасят за подходящи мисли в определен електорат ... :) 

Та ... що ли се правиш на разбиращ военно дело, а?! :) 

Прави мир и любов бе Мире. За това мисли, а остави другите да не мислят, а правят нещата ... Светът не е само смърт ... Трудно се прави живот във време на пандемия ...  

Не умееш да правиш живот, то тогава защо се присмиваш, че вид военни те управляват, а?!

Това е ... докато хората не се научат на култура, то само и единствено военни и полиция ще ви казват какво да правите!

Ясно ли се изразих, а?!

преди 7 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ясно ли се изразих, а?!

Поредните алабалистики и квалификации ти си такъв, ти не водиш живот, ти не разбираш това не знаеш онова, и все неща които забележи - ти ги казваш на себе си. Не на мен.

Помедитирай върху това :) 

пп

Хайде честит празник. Само че се чудя за теб дали е празник. Като комунист би трябвало да не празнуваш. КАква дилема а ? :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 7 часа, Inana.. написа:

Та , къде има "срината здравна система " и аз да се информирам ?

В телевизора.

В телевизора е чума. Ин риъл е лека настинка с 0.03 % смъртност

преди 3 минути, miro20 написа:

Помедитирай върху това :) 

А ти анализирай онова ... :) 

Мире ... не ставаш нито за анализатор, нито за синтезатор ... :) 

Помедитирай ти! :) 

Аз леви ти рам ... ;) Къде ми е десния крак - по добре да не знаеш ... ;) 

преди 10 часа, barbuncela написа:

Какво ще стане ли? Взимам си синът, продавам този кюмезарник и си отивам в Италия в къщата на татко! Къща на 2 етажа с мазе по 160 квадрата на етаж и декар место! И няма повече да мисля дали ще ме оставят на работа, или да мисля за Тиквата, и какво ще става с мене и синът ми, или да слушам "мъдрите" мисли на миро....такива работи! Точно на теб, не исках да ти го казвам, но...сам си го потърси!

Ти имаш вариант, ама колко са кат теб :( 

Хах, не може да бъде, мислех си че Мирко те кефи, ама после забравих че като модератор не можеш да го игнорираш и се налага да го четеш.  :D

Предимството да си просто регистриран, а не в екипа.

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

В телевизора.

В телевизора е чума. Ин риъл е лека настинка с 0.03 % смъртност

Към момента ... Ти вече не си ли на морето, а?! За сблъсък с брега, отново и отново или нещо паметта ми изневерява ... :) 

А ... водата е все още студена ... хм ... вземи си предпазни средства ... :) 

преди 5 минути, sliderum написа:

Предимството да си просто регистриран, а не в екипа.

:offtopic_s:Мирко е сложен .... него требе по друг начин да се филтрира ... но индивидуалните подходи са на мода ... ;) 

Хм ... хрумна ми нещо ... що направо да не се пренасочват автоматично неговите коментари в тема Мирко, а?! :)  

преди 10 часа, andiay написа:

Ако не може да се създаде имунитет към вирус, то не може да се създаде и вксина. Пример HIV.

Може !!! Ама не е това което си представят ! :nono:

Всички си мислят само за ваксина и имунитет на Тялото .

А ваксина и имунитет на Съзнанието ? Имам предвид и учените даже.... :angry:

Казано с други думи за HIV - който "си седи на задника" и го ползва по предназначение  , HIV не го хваща....!  :lol6:

.....т.е. е с изградена ценностна система .......или по друг начин - Господ "хвърлил атомна бомба" в Содом и Гомор , не на друго място....

Ама кой да мисли в обективни , исторически категории ? :angry:

преди 9 часа, Michigan111 написа:

За второто - не се претовари,  защото се взеха мерки.  Да не се лъжем, здравната ни система е в окаяно състояние.  За Италия каквото и да говорим, здравната и система е на ниво,  една от най добрите в света, и не издържа на ситуацията, да не се връщаме назад да си припомняме какво беше. 

Здравната ни система не се претовари, защото докато беше заета да се бори за живота на стотина човека (цялата ни здравна система), остави други 7000 да умрат от други болести. Говоренето на дивотии по телевизора подплаши не само хората, ами подплаши и доста лекари и те подхождаха към болните със страх да не се заразят. Направиха се груби лекарски грешки. В Италия се правеха и се правят и в момента още по- груби лекарски грешки, щото пък са и под напрежение. Много безотговорно цял свят подходи към проблема, слушайки съветите на СЗО, която се ръководи и финансира от хора, които не са прочели и един учебник по медицина, и здравето на населението е точно през оная им работа. Не е случайно че двата им най- големи донора спряха финансирането. Русия също се дистанцира.

Няма нужда да си специалист за да погледнеш статистиките. Колкото и да са неточни, се вижда много ясно че заразата се развива еднакво и с мерки и без мерки. И де се сетиш, че просто НЕ СА ТОВА МЕРКИТЕ! Което ще рече че СЗО препоръча тези мерки или некомпетентно, или тенденциозно с някаква задна цел.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.