Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 1 минута, Мойра написа:

Много ми се иска да не е, но знам ли?

Пълни глупости, Мойра.

Не вярвай на всеки пост във фейсбук.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, FusE написа:

Това е за грипа, с какво ще ни имунизират след като няма ваксина за ковид 19, няма да има такава в близко бъдеще до година, а може и повече. Сами се шашкате пък някой ви плаши след това. 

Ваксина за респираторни вируси няма! За ковид също няма да има. Та предложат ли ти ваксина, откажи я! Ооо... Боцко вече я направи задължителна. Тюх да му се не види.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Пълни глупости, Мойра.

Абе по- добре отколкото да вярва на 24 часа. Предпазливостта не е убила никой. А хора с гениални хрумвания що народ са изтрепали...

преди 1 минута, Радул написа:

Ваксина за респираторни вируси няма! За ковид също няма да има. Та предложат ли ти ваксина, откажи я! Ооо... Боцко вече я направи задължителна. Тюх да му се не види.

Не си слагал преди зимния сезон противогрипна ваксина? 

преди 7 минути, M.Николов написа:

А, аз нямам никакъв проблем, не живея в Щатите.Иначе има за какво да се притесняваш, нали знаеш израза "А кой ще ни пази от пазачите?"

Аз няма от какво да се притеснявам, изряден съм и си живея живота спокойно. А ти не залитай към софизми, не ти е там силата

преди 3 минути, Радул написа:

Абе по- добре отколкото да вярва на 24 часа. Предпазливостта не е убила никой. А хора с гениални хрумвания що народ са изтрепали...

24 часа е по достоверна медиа от фейсбук страница на някой дето решил да изплющи няква глупост. Не знам помниш ли пипона какви ги твореше в техническия раздел тук, е тези сътворили тази глупост са подобни. 

преди 2 минути, FusE написа:

Не си слагал преди зимния сезон противогрипна ваксина? 

Не обичам да правя глупости. Особено със себе си. Грипа е 3 дни, а видях достатъчно хора, които боледуваха по 3 дни след ваксината. Та, не съм и няма да си сложа.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Ми, най-малкото нашите служби не знаят всяка моя крачка.

Първо :Няма как да си сигурен в това.

Второ Това не е отговор на въпроса.

Трето-  ти живееш в държава в която редовно се погазват правата на хората. Не се сещам за  друга политически отговорна личност, която да е нарекла хората  лош  мат`реал, както този, който в момента стои на отговорен пост .

преди 3 минути, FusE написа:

24 часа е по достоверна медиа от фейсбук страница на някой дето решил да изплющи няква глупост. Не знам помниш ли пипона какви ги твореше в техническия раздел тук, е тези сътворили тази глупост са подобни. 

24 часа е слугинска медия.

преди 8 минути, FusE написа:

Това е за грипа, с какво ще ни имунизират след като няма ваксина за ковид 19, няма да има такава в близко бъдеще до година, а може и повече. Сами се шашкате пък някой ви плаши след това. 

Какъв грип бе , човече ? Къде виждаш във закона "грип" ? 

Ти от коя планета си бе , Душицо ? 

И за чипирането ! 

Някой се беше загрижил за някаква там биологична единица къде ходи и как се размножава ??!!??

Чиповете са НАНО-ТЕХНОЛОГИЯ , Разработена със Функции за "Редуциране " !

На масата много ясно , че ще направят стъкмистика от нелепици , че щяла да следи тяхното здраве и да знаела кой къде е и какво прави , заради терористични актове ......

Няма такъв смях и пародия на Разум - НЯ-МА !

Имам усещането , че съм в някакъв филм -пародия на ужасите !

преди 2 минути, Радул написа:

Не обичам да правя глупости. Особено със себе си. Грипа е 3 дни, а видях достатъчно хора, които боледуваха по 3 дни след ваксината. Та, не съм и няма да си сложа.

Въпрос на гледна точка. 

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Първо :Няма как да си сигурен в това.

Второ Това не е отговор на въпроса.

Трето-  ти живееш в държава в която редовно се погазват правата на хората. Не се сещам за  друга политически отговорна личност, която да е нарекла хората  лош  мат`реал, както този, който в момента стои на отговорен пост .

Първо:мога и съм убеден в това.

Второ:Нали въпроса беше с какво съм по-свободен от теб.

Трето:На мен никой не ми е нарушил правата.За другите не отговарям.

преди 1 минута, FusE написа:

Въпрос на гледна точка. 

Не. Въпрос на работещ процесор. Абсурдите с ковид са очеизбождащи, но ти предпочиташ да се самозалъгваш! Би приел и чип, и лакът отзад дори, ако ще можеш да си продължиш съня.

преди 4 минути, Радул написа:

Не. Въпрос на работещ процесор. Абсурдите с ковид са очеизбождащи, но ти предпочиташ да се самозалъгваш! Би приел и чип, и лакът отзад дори, ако ще можеш да си продължиш съня.

Не, не съм казал това, вадиш думите от контекста макар да обясних няколко пъти това. 

преди 40 минути, Мойра написа:

Много ми се иска да не е, но знам ли?

Всъщност се загледах, че е истина. За другите болести, които са посочени ок, но включването на "остър респираторен синдроом" и "положителните тестове", които ги видяхме колко стават, нещата загрубяват.

преди 37 минути, M.Николов написа:

Пълни глупости, Мойра.

Сайтът на парламента не работи, та от друго място:

https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=1244

Значи, както казах, за другите болести (малария, тиф, антракс) - много ясно, че така трябва, но добавянето на  "остър респираторен синдром" променя нещата.

преди 16 минути, M.Николов написа:

Първо:мога и съм убеден в това.

Второ:Нали въпроса беше с какво съм по-свободен от теб.

Трето:На мен никой не ми е нарушил правата.За другите не отговарям.

Дори не знаеш кои са основните свободи на човека.?!:ohmy:

Препоръчвам ти да прочетеш Всеобщата декларация за правата на човека. Само да ти кажа ориентировъчно да не  я търсиш във вестник  24 часа. Прочети ги внимателно и ми кажи на първо четене колко от правата и свободите ти са нарушени и тогава ела ди ми кажеш, че си по- свободен от мен.

Добре, но сега съм малко зает, евентуално след година-две като ми се отвори свободно време и най-вече желание ще я прочета.:D

Виж ако направиш така, че да я публикуват в "24 часа" може и по-рано да я прочета.:P

Иначе още от сега мога да ти кажа, че никое от правата и свободите ми не са нарушени.

П.С.Сетих се, че преди време я преглеждах във връзка с Истанбулската конвенция.

преди 12 минути, M.Николов написа:

Добре, но сега съм малко зает, евентуално след година-две като ми се отвори свободно време и най-вече желание ще я прочета.:D

И да не я прочетеш е без значение и без това ти не я разбираш след като не  я дефинираш  в цялост и завършеност.

За разлика от почти всички съфорумци, които  разбират и посочват къде свършва свободата им .

преди 1 час, Мойра написа:

Дано не стане, иначе...

Ами не се вайкайте , Мойра. След като това ви тревожи и не ви харесва и имате забележки ..възползвайте се от правото  си да упражнявате контрол над работата на тия, които сте избрали.

Вие сте суверена в тази държава.!!! Да се оправдавате само с конспирации  и илюминати вече е смешно.

преди 15 часа, Радул написа:

Не крие и това, че е против ваксините.

Няма как да скрие че говори глупости. Просто се харесват на глупостите които едни и същи си спрягат. Иначе филмчето е пълен фейк... Ей такива като теб му е таргета и няма проблем, ако ще и краставици на луната да каже че е яла.

Говори пълни глупости - вече написах по-горе за една такава. Има нещо сбъркано въпросната да се нарича "изследователка" някаква си, а да изрече фразата "слагането на маска прави така че вашия вирус да ви зарази"...  Няма по-голямо малоумие. Няма какъв таргет да бъде за да се перчи с това видео - освен по съответствие.

преди 44 минути, valkiria1 написа:

посочват къде свършва свободата им .

коя точно... "свобода"? :) Декларациите не определят свободите на хората. само точно определена форма на права и задължения, които формално се наричат 'свободи' и са валидни за регулация на социални отношения.

Свобода... има и друг, доста по-общ и дори "вътрешен смисъл"... - възможността да мислиш и реализираш действия, отвъд зададените ограничения за тях. Тия ограничения, може да са социално предпоставени (с декларации, или конституции), но аз имам предвид ония "свободи", които се отнасят до вътрешните ограничения на всеки индивид. Възможността и реализацията те да се преодолеят  - това е свободата за мен. Това няма кой да ми го "даде", ако ще и декларация на вселенските въоръжени сили да е.

Няма как декларация да ми "дава права и свободи". Не ме интересува кой ще ми ги дава, намирам начините да ги реализирам, ако ще с декларация или без. Дали ще е с извънредно положение или без него - никой с нищо не ми наруши "свободите" които мен ме интересуват . Всичко което беше важно за мен си го реализирах и никой не ми попречи на това, нито направи опит, нито е изразил намерение за същото. За целта внимателно се запознах с всички мерки, всички заявени цели... и направих така, че свободата ми да не отнема свобода на други хора да я проявят. Намерих начини да преминавам през КПП-та, през ограничения за разходка, спорт и излизане... Лесно изведох какви са възможностите, как да направя така да бъда "невидим" и да не дразня общата маса.

Свободата да го направя и да мина каквито и да са ограничения, като поема лична отговорност за пристъпването им - не ги пише в никои декларации. Затова и декларации не ме интересуват и никой не ми е отнемал онова, което е в "моите свободи, права и отговорности". 

Цитат

"слагането на маска прави така че вашия вирус да ви зарази".

Ми и Мангъров каза, че на два часа трябва да се сменя - ако е от обикновените. Много ясно, че може да те зарази, ако е обикновената маска, която не я къпеш, полепва всичко по нея и остава цяла седмица да речем. Бе, то маските да са проблема.

току-що, Мальчик Бананан написа:

Ми и Мангъров каза, че на два часа трябва да се сменя - ако е от обикновените.

защо въобще пишеш общи приказки - касае се точно относно фразата на въпросната и въобще не касае онова, което коментираш. Гледай и ще разбереш какъв смисъл влагам и какво имам предвид. Вече коментирах това и посочих на коя минута и секунда става въпрос, както и други несъответствия.

Не е нищо оригинално - в темата се изляха толкова фейкове, лъжи и манипулации от самите списващи ги, че е напълно комрометирано откъм сериозност.

току-що, _ramus_ написа:

защо въобще пишеш общи приказки - касае се точно относно фразата на въпросната и въобще не касае онова, което коментираш. Гледай и ще разбереш какъв смисъл влагам и какво имам предвид. Вече коментирах това и посочих на коя минута и секунда става въпрос, както и други несъответствия.

Не е нищо оригинално - в темата се изляха толкова фейкове, лъжи и манипулации от самите списващи ги, че е напълно комрометирано откъм сериозност.

Аз го гледах, но не го догледах. Като видях същата кака от някакъв "трибунал" ли какво беше и за какво се борят, тцъ.

преди 4 минути, Мальчик Бананан написа:

Аз го гледах, но не го догледах. Като видях същата кака от някакъв "трибунал" ли какво беше и за какво се борят, тцъ.

ми нормално е - заради същото е и клипчето. Изтрещяли хора прикриват изтрещяването си с каузи. За да се прикрият още - с "доказателства" че каузите им разкриват "истините". Това включва и каузата - да убеждават другите, които "не виждат и не знаят" това, което е "истината за тях". Няма значение че ще е с лъжи и заблуда, или с прикриване, подбиране, манипулация - най-важното от всичко става че "те знаят истината'' и упоритостта да убедиш повече хора че е така.

И в темата има такива хора. И сред целия виртуал или отвъд него, и сега... и преди и занапред. Фанатичните хора не могат да не го правят - това става за тях "запълването" на живота им. Сред много от същите се появяват и социално-значими промени... защото тия хора са изключително последователни, упорити и чрез умели и подбрани средства съумяват да "заберат" свои подгласници и последователи. Това го има още с излизането на ХОМО отвъд пещерата. ...

преди 14 часа, Inana.. написа:

Така става ли ?

Затова става въпрос -  че един се смеел на нещо си - а аз се смея на поредните невежи глупости, изръсени от великото "ДНК"... и напъните на еднорога. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.