Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религия в училищата

Featured Replies

За да може децата ми да нямат просташкия език, който ползваш. Православието не отрича науката. Ограмоти се, изказваш се неподготвен.

Това беше цитат от друг човек, не бяха мои думи.

Аз съм атеист и отричам религиите. Ненавиждам манипулаторските методи на религиите.

Какво ли да очаквам, видях ви профила, всичките ви мнения са в този раздел...

Е, живейте си с религията и мистериите. Ще ме извинявате, но аз не искам.

Аз си имам наука, която реално работи и прави нещо за хората.Не че и тя не може да се ползва за лошо, но поне доброто й не е само на думи.

Религията само злоба и раздор дава, когато някой манипулатор я подхване в ръчичките си.

И всичко в "името" на религията е простено.

И Инквизицията и Кръстоносните походи...

КОЙ погуби учените, които можеха да ни дадат бъдеще? Кой забави развитието ни с векове?

РЕЛИГИЯТА, Църквата! Атеистите ли гориха и избиваха хора? Кой го стори? Вярващите в религията, манипулирани и насъскани прости и неуки хорица?

Защото простите, младите и неуките лесно се манипулират.

Християнската църква не била против науката.

Ами защо толкова време се пъне за контрацептивите, отрича абортите?

Та дори и презервативите нещо не й харесват...

Не била против науката, а е горила учени и "еретични книги" на поразия.

Айде, моля ти се...

Против религията в училищата във всеки смисъл на думата!

Аз искам някой ден моите деца да получат светско образование, а не да им бъдат втълпявани на поразия религиозни глупости, доктрини и забрани.

Не искам да имат страх от някого, а да подемат живота си в своите ръце.

И религиите не са начинът да различиш добро и зло.

Никога не съм бил част от някоя религия. Но знам кое е добро и зло, кое да съдя и на кое да благодаря.

П.П Предлагам ви ВИЕ да се ограмотите за думички и изрази като "инквизиция", "ловът на вещици", "еретик","гонения на еретиците", "цензура" , "изгаряне на клада на книги и хора" . "религиозна догма" и да видите дали това са сторили атеисти или християни, пледиращи като най-милостива религия, религия на доброто. Е, не благодаря...Ако това е доброто...

Който иска религия-Право по пътечката и към Църквата. Негов си избор.

Но никой НЯМА право да насажда религията в крехките умове на малките деца, неориентирани какво е правилното, не можещи все още да разсъдят.

Много е лесно да манипулираш деца...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 433
  • Прегледи 53,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Преди няколко дни шест годишното дете на моя близка, беше много разстроено и плачеше, защото учителката в предучилищната, го наказала, защото не могло да отговори на въпроса зададен от учителката, как

• Проблема в случая е не толкова изучаването на  традицията била тя и религиозна , отколкото отношението на възрастна жена към дете.Жените са жестоки същества , натикани в образователни институции бързо

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

В случая този поздрав и отговор са по-скоро в сферата на традицията, отколкото на религията. Да, самият празник е религиозен, но хората го празнуват основно защото това се е установило като порядка с

П.П Предлагам ви ВИЕ да се ограмотите за думички и изрази като "инквизиция", "ловът на вещици", "еретик","гонения на еретиците", "цензура" , "изгаряне на клада на книги и хора" . "религиозна догма" и да видите дали това са сторили атеисти или християни, пледиращи като най-милостива религия, религия на доброто. Е, не благодаря...Ако това е доброто...

Който иска религия-Право по пътечката и към Църквата. Негов си избор.

Но никой НЯМА право да насажда религията в крехките умове на малките деца, неориентирани какво е правилното, не можещи все още да разсъдят.

Много е лесно да манипулираш деца...

Да, много е лесно да манипулираш деца, особено невежи по въпроса.

Ето тези цитати: "инквизиция", "ловът на вещици", "еретик","гонения на еретиците", "цензура" , "изгаряне на клада на книги и хора", показват, че си много далеч от вярата на предците си. Православието не е католицизъм, не е и протестантизъм. Господ ни е създал със свободна воля и твое право е да избереш пътя в живота си. Разбира се! Но когато говориш за Православната Църква, просто ей така заради протокола- казвай истината. Ако не я знаеш, прочети я.

Редактирано от lalili (преглед на промените)

Да, много е лесно да манипулираш деца, особено невежи по въпроса.

Ето тези цитати: "инквизиция", "ловът на вещици", "еретик","гонения на еретиците", "цензура" , "изгаряне на клада на книги и хора", показват, че си много далеч от вярата на предците си. Православието не е католицизъм, не е и протестантизъм. Господ ни е създал със свободна воля и твое право да избереш пътя в живота си. Разбира се! Но когато говориш за Православната Църква, просто ей така заради протокола- казвай истината. Ако не я знаеш, прочети я.

И Бог е създал хората...Да, добре...

И сега последно-в един час учителят ще им казва, че хората са произлезли от маймуната(по Дарвин), а в другият ще се казва, че Бог е създал хората и света...

И пропускаш факта, че докато на запад е била инквизицията, ние сме били под робство и просто е нямало физическа възможност това да стане....

И дааа...Ние сме грешници по рождение...И даа-Бог ще ни погуби, ако не следваме повелята му...И даа..Ние трябва да страдаме заради това, че сме грешни и така сме се родили...

И даа..Ние ще си изкупваме безропотно греховете цял живот, без шанс за справедливост, надявайки се на "по-добро" отвъдно.

Сега да подхвана ли болната тема-Как религията в българските територии по турско време е забавила Освобождението? Дали не го е направила?

Защото "ако ти ударят шамар по едната буза, дай другата".

За мен православни и католици НЯМА. Християни ли са всички? Да.

Другото е без значение. Убиеца може да е както бял така и черен...И те така...

Религиите извън училищата, че това ще срещне жесток отпор от хора, като мен-Атеисти.

Атеизмът значи ти да си сам господар, да отговаряш да действията си, да си виновен за пораженията си и да си горд с победите си, да не те е страх от някого или нещо и да няма как да оправдаеш някое твое деяние с "божията повеля" и "бог така искал" и подобни.

Атеистът ще помогне на всеки, защото за него е без значение дали той е християнин, будист, шиндоист или какъвто и да е. Няма да започне с думите-"Ти не си такъв, значи си грешник и еретик", няма да ти казва "Бог те наказва, покай се" и подобни.

Той реално ще помогне.

Той няма да оправдава лошотията в света с Божие наказание и демони и вещици, както няма да приписва и доброто на Бог.

Ние сме хора, ние трябва да бъдем хуманисти.

Доброто и злото на света създаваме НИЕ. Една малка промяна в цялото човечество към по-добро, повече добро на света и по-малко несправедливости.

П.П Ограмоти се интелектуално като прочетеш или си припомниш "Напаст божия" на Елин Пелин

Абе каквото и да си говорим тука на никой няма да му е приятно да изучава още предмети и то такива, от които няма НИКАКВА ПОЛЗА! Оставам си с идеята, че трябва да не се пишат оценки на предмети като Изобразително изкуство, Физическо възпитание и спорт, Музика и др. такива - същото се отнася и за религията... За какво ни е религия, след като вече я има като СИП. Тъпо е да учиш нещо от което никаква полза няма да имаш. Дайте утре таксиджийте или автомонтьорите и те да кажат "ние пък искаме децата ни от 5 клас да учат да поправят коли... Тъпо е и съм 100% против въвеждането на религия в училище като задължителен предмет.

Гласувах с "Против". Не смятам за необходимо да се въвежда нещо което е на доизживяване. Детето трябва да се възпитава на добродетели, но вероучението за мен е пълна глупост.

Религията и всичко свързано с нея е работа на родителя, той преценя в какво иска да се превърне детето му. До онзи, атеиста горе, с феникса на аватара - За съжаление, приятелю, ти имаш и религия, имаш и своя Църква - викат и медия, телевизията е твоята религия - ти не се замисляш дали онова, което каже Юксел Кадриев е лъжа. Радвам се, че не съм нещо такова повече, отколкото се радвам, че не съм фанатизиран комплексар... Просто в живота има нещо повече от пари и един еднообразен сив живот... Как е чувството да си атеист, да не вярваш в нищичко? Сигурно ти е хубаво, но ако знаеш колко ми е хубаво, че съм различен от всички вас в темата... :)

Редактирано от The_Gunslinger (преглед на промените)

Аз също гласувах против, и не защтото не вярвам в Бог, защото всеки избира сам в какво да си вярва, а това да ти налагат нещо, в което да вярваш е глупаво. Пък и човек до толкова е променил смисъла на думата религия, че да се изучава в училище, би донесло само проблеми. Това е начин да промият мозъците на децата и да ги настървяват един към друг. Това е моето мнение. П.С - всеки, който иска да ни навреди може променяа смисъла на думата религия, което се случва и днес. Сектите са едно от доказателствата. В нашето даскало се беше появила секта, която се разпространяваше чрез не кой да е, а чрез самите деца .... После колко проблеми, разправиии....абе мани, това не е шега работа.

По принцип сектите са или безвредни, или с агресивен характер - и при двата типа се стремят да те откъснат от социалната среда, и ти вкарват глупости в главата, но при агресивния... Ако някой е чувал за Чарлз Менсън...

Религията и всичко свързано с нея е работа на родителя, той преценя в какво иска да се превърне детето му.

До онзи, атеиста горе, с феникса на аватара - За съжаление, приятелю, ти имаш и религия, имаш и своя Църква - викат и медия, телевизията е твоята религия - ти не се замисляш дали онова, което каже Юксел Кадриев е лъжа. Радвам се, че не съм нещо такова повече, отколкото се радвам, че не съм фанатизиран комплексар... Просто в живота има нещо повече от пари и един еднообразен сив живот... Как е чувството да си атеист, да не вярваш в нищичко? Сигурно ти е хубаво, но ако знаеш колко ми е хубаво, че съм различен от всички вас в темата... :yanim:

//Re

Телевизия не гледам особено много, обичам да се образовам с четене на книги.

Наясно съм колко манипулативни за човешкото мнение са медиите.

Аз вярвам в човека, не в измислени идоли и талисмани.

На мен такива не са ми необходими, за да живея, нито ми е необходимо да се кланя на такива. Не приписвам нещастията като "Божие наказание" или "Дяволска работа", както и не приписвам никому постигнатото.

Знанието и науката-Е това е мъдростта, не забиването в някаква религиозна книга.

То трябва да е пътеводна светлина в живота на човека.

За разлика от Боговете, науката наистина може да помогне на човек.

И не, науката не е добра или лоша, добри или лоши са хората, които я използват.

Бог е един и това е самият човек, никой не стои отгоре му, никой не го напътства.

Няма за него ни "Божие наказание", ни нищо подобно.

Човек сам определя своята съдба, той е неин господар.

И за разлика от набожният, който ще оправдае неправдата с думите "Божие наказание" , "Божие изпитание" и т.н, атеистът ще направи нещо, за да промени това, което е станало, ще съзре неправдата и ще се бори с нея.

Атеизмът е по-хуманен от всяка религия, той не прави разлика между безбожници и гяури, не прави разлика между католици и протестанти, между шиити и сумити, той приравнява всички хора.

Това е просто убеждението да вземеш живота в своите ръце и да го ковеш и градиш сам.

Да не приписваш нито загубите, нито победите на някого.

За жалост някои хора нямат силата да разберат, че единствено те могат да градят света си и живота си и продължават да се молят и маят пред богове и талисмани.

Е, аз не искам да живея със заблуда. Не, благодаря.

Атеизмът е убеждението да вярваш в себе си.

Надявам се не ползвах сложни думички и този път ме разбра напълно.

П.П С религиите достатъчно се злоупотрябява, достатъчно се манипулира, достатъчно хора умряха в "името на Бог"...Достатъчно хора се насъскваха едни срещу други заради религиозните си различия. Религията вън!

П.П2 Фениксът в аватара ми не е случаен символ.

Той си има своят смисъл.

П.П3 Сблъсквал съм се с такъв религиозен фанатизъм...

Но имам здрава стена от убеждения, която никой не може да разклати.

Цитат от пост на "вярващ"

Да това ти е името дяволе -НАУКА ти е името - Дърво което дава знание и ще бъдеш отсечен - Така казва Господ!

Жалко е само, че ти човече си се съединил с неправилния дух, който е вече осъден и за това ти казах да се пазиш от идещия Божий гняв върху рода на непокорните!

Спор не ще има защото това ти е целта, но се Бой от Този който скоро ще съди целия свят за извратените му дела от които най-голямото е науката!

Ботев е човек ,а не Бог за да чета това което е писал!!!

Това вече жестоко засяга всеки истински Българин. Ботев е дал живота си за България!

Ако почна да цитирам още, няма да му стигне края...

Само да вметна, че в контекста, в който говори jjjjjk (пропуснах ли някое j :whist: ) религиите са идеологии. И дори всички религии да изчезнат по някакъв магически начин, то хората отново ще започнат да ги създават под формата на квазинаучни и квазирелигиозни идеологии като марксизма (нямам предвид марксистката философия, която има своето място в историята на европейската мисъл, а това, за което я употребиха т. нар. комунисти). И още нещо. Аз винаги съм защитавал науката от мизолозите, но все пак трябва да помним, че тя не е панацея най-малкото, защото не е предназначена да търси отговор на екзистенциалните въпроси на битието и съзнанието. Строго научното образование в значението, което са му предавали О. Конт и другите позитивисти през втората половина на XIX в. води до това, че голи науки-факти, образоват голи хора-факти. От друга страна, кръстоносните походи и инквизицията имат толкова общо с христянството като учение, колкото Гулаг с "Критика на Готската програма" да речем.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

//Re

Първо - мерси, че си направи труда да ми отговориш толкова дълго...

Таааа... Изглежда ТИ не си ме разбрал правилно, макар, че си написал много хубав и аргументиран коментар... Обясняваш ми за вредата на религията, при положение, че не ми казваш нищо ново за мен, и съм писал също като теб за религията предълги постове - Атеист не е човек, който не вярва в никоя от религиите, в противен случай и аз бих бил атеист, атеист е да не вярваш в НИЩО - раждаш се, живееш, после умираш и си гниеш в земята или метафорично казано - в стомаха на някой... И макар да не вярвам в призраци, извънземни и разните "американски изгъзици"... има неща, които просто не би трябвало да ги има, нередни неща.

А относно религията, не и аз не вярвам в Бог диктатор, с детински прищевки... Но вярвам в нещо повече от еволюция, химия, физика и тн. Също вярвам и в себе си :baby:

Знаеш ли, че през Средновековието, в западните страни е било забранено да се правят операции и дисекции, считало се е, че Бог лекува и Бог решава кой да умре - това е глупаво, също и всички джихад глупости... по тази тема съм напълно съгласен с теб.

Първо - мерси, че си направи труда да ми отговориш толкова дълго...

....

А относно религията, не и аз не вярвам в Бог диктатор, с детински прищевки... Но вярвам в нещо повече от еволюция, химия, физика и тн. Също вярвам и в себе си :)

....

Знаеш ли, че през Средновековието, в западните страни е било забранено да се правят операции и дисекции, считало се е, че Бог лекува и Бог решава кой да умре - това е глупаво, също и всички джихад глупости... по тази тема съм напълно съгласен с теб.

Така, не знам как разбираш смисъла на думата атеизъм, но изглежда не я разбираш правилно.

Атеизмът е убедеността, че не съществуват Божества или всякакви свъхестествени реалности в каквато и да е форма, които не се подчиняват на природните закони и нямат обективно обяснение в материята и според науката смея да добавя.

Атеист-Αθεος, атеос идва от Гръцки и в буквален превод означава "без вяра в който и да е бог"

Лично аз си се уповавам на науката, не приписвам на когото и да е дадено явление.

Всяко нещо си има своето рационално обяснение и ако ние не го намерим днес, то това ще стане в бъдеще, просто въпрос на време.

Друг е въпросът дали ще може самият ни ум да възприеме обяснението.

Например "Теорията на Хаоса" е показателна за това, колко неподозирано сложни са връзките между всичко на света...

Аз го описвам като уравнение с безброй променливи. Не стига, че ние няма как да проумеем броя на всички променливи, че отгоре на всичкото дори малка промяна в някоя от тях води до различен краен резултат. А безброй променливи в безброй състояния, като само точно определено състояние би дало точният резултат/това което се е случило например/ ние просто нямаме сили и възможност да си представим.

Ето за това това което се случва в бъдеще винаги ще си остава загадъчно, мъгляво и непредсказуемо.

П.П Не вярвам в чудесата. Чудото е просто някакво рядко събитие, та за това му се приписват някакви "магични свойства". Реално, що това е свързано с човека просто показва неподозираните способности на хората. Ние реално имаме много по-голям капацитет, от този който използваме.

Например-Използваме толкова мизерна част от нашият мозък. А ако използвахме потенциала му на 100%? Дали нещата нямаше да са различни?

Така, не знам как разбираш смисъла на думата атеизъм, но изглежда не я разбираш правилно.

Атеизмът е убедеността, че не съществуват Божества или всякакви свъхестествени реалности в каквато и да е форма,

Атеизмът е убедеността, че няма неща НАД човека и неговите скромни възможности... И ти сам каза, че вярваш единствено в науката...

Атеизмът е убедеността, че няма неща НАД човека и неговите скромни възможности... И ти сам каза, че вярваш единствено в науката...

Възможностите на човека далеч не са скромни, човекът има неподозирани възможности и капацитет.

Както казах-Ползваме мизерна част от мозъка си, а ако ползваме потенциала му на 100%?

Ползваме не цялата сила на тялото си, културистите и т.н опитват да се доближат до реалният му потенциал, а то може много повече.

Не обичам да бягам на дълги разстояния, по принцип съм сприньор, но един ден ми се наложи да избягам 3 километра, бях притиснат от времето жестоко.

Минах ги с феноменална скорост, която просто не предполагах, че е възможно специално за мен.

Аз принципно си бягам, но на къси разстояния, та това си беше един своеобразен рекорд за мен.

Човек може много повече и умствено и физически от това, което показва обикновено.

Въпрос на обстоятелства и условия е даденият капацитет да се отключи поне частично.

Над човека и науката наистина не стои нищо, освен тайствените закони и закономерности на света, които ние тепърва разгадаваме.

Въпрос на време е да узнаваме все повече и повече.

И колкото повече знаем, и колкото повече вървят напред хора като мен/атеисти/, толкова повече мистицизма и религиите ще губят почва, защото ще знаем все повече за нещата, на които се приписват мистични и магични свойства.

Един блестящ пример в моите очи е Теорията на Хаоса, дори лично на мен не ми е лесно да си представя колко и какви закономерности и подробности влияят на дадено събитие. Те са просто безкрайни.

Един блестящ пример в моите очи е Теорията на Хаоса, дори лично на мен не ми е лесно да си представя колко и какви закономерности и подробности влияят на дадено събитие. Те са просто безкрайни.

Това да не беше онази с пеперудата, щото ако тая е истина, ще се постарая да не пърдя вече :offtopic_s:

"Пърхането на крилата на пеперудата от едната страна на земното кълбо, може да причини торнадо/ураган от другата страна..."

А какво е човек с неговите СКРОМНИ възможности пред Вселената, пред безкрайността, там където размера няма значение... Нали си човек на науката, я си представи, че ядрото на един атом е една вселена, че цялата ни Вселена е един атом, и въпреки това е безкрайна, и че като стъпчиш един стрък трева, унищожаваш милиарди Вселени?

Ами... ти си решаваш в какво да вярваш... Аз обаче ще си вярвам в някаква свещенна енергия, която наричаме Бог, на която не и пука вярваш ли, или не в нея... Иначе с право отричам монотеизма, той е създаден ЗА доминация и оправдаване на колене и тн. Писал съм за това достатъчно.

Начетен човек си, личи ти, и разговорите се получават интересни за мен...

Ами... ти си решаваш в какво да вярваш... Аз обаче ще си вярвам в някаква свещенна енергия, която наричаме Бог, на която не и пука вярваш ли, или не в нея... Иначе с право отричам монотеизма, той е създаден ЗА доминация и оправдаване на колене и тн.

Свещенната енергия "Бог"...Лол. На енергията не й пука за нас, но пък ни свежда няколко свещенни книги през различни периоди от време, пресъздава се като човек, за да бъде разпъната на кръста в тяло - сигурно е и мазохистична енергия, че и говори на разни пророци, като им нарежда да правят различни действия, че и твори чудеса чрез някои от тях междувременно...Е, всичките по-горни "факти", за който е повярвал на онази приказка.

Стана почти толкова объркано, колкото е в главата ми - на човек отказал се скоро от няколко порока едновременно - пушене ; пиене на кафе и на безалкохолни напитки..и преди някой да подхвърли че съм наблегнал на алкохолните, за сметка на всичко останало, ще добава че не съм - не употребявам алкохол.

Tрябва, но да не е задължително. В Испания като бях си го изучаваха като задължителна дисциплина в основното образование. По 1 час всяка седмица.

Tрябва, но да не е задължително. В Испания като бях си го изучаваха като задължителна дисциплина в основното образование. По 1 час всяка седмица.

Тези, които навремето клаха индианците от по-голямата част на Южна, Средна Америки и Южната част на Северна Америка., благодарение на което са придобили огромни територии и богатства, ами как няма да изучават религия - нали тя е била оправданието за геноцида йм...Португалия, в онези времена също не е изостанала твърде много от същата практика, предполагам че и там религията е застъпена. За Англия и колониите й също знаем, за Франция и нейните знаем. За робството, което как ли се връзва с "...възлюби ближния си!" Религията, не е предмет, който ще възпита децата Ви в добродетели - това си е Ваша грижа и на светското образование като цяло - най-вече началното, но не само, и все пак ако Вие не можете или не искате - просто забравете.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Свещенната енергия "Бог"...Лол. На енергията не й пука за нас, но пък ни свежда няколко свещенни книги през различни периоди от време, пресъздава се като човек, за да бъде разпъната на кръста в тяло - сигурно е и мазохистична енергия, че и говори на разни пророци, като им нарежда да правят различни действия, че и твори чудеса чрез някои от тях междувременно...Е, всичките по-горни "факти", за който е повярвал на онази приказка.

Стана почти толкова объркано, колкото е в главата ми - на човек отказал се скоро от няколко порока едновременно - пушене ; пиене на кафе и на безалкохолни напитки..и преди някой да подхвърли че съм наблегнал на алкохолните, за сметка на всичко останало, ще добава че не съм - не употребявам алкохол.

Казал съм, че не вярвам в монотеистичните глупости, който казват, че има някакъв сърдит дядка, който ни гледа като интересен сорт мравки, който може винаги да смачка... но вярвам в Бог като божествена космическа енергия, кое не разбра?

Последното изречение от първия цитат въобще не го разбрах... Аз ли съм кривия, или обърканата ти глава :wors:

Казал съм, че не вярвам в монотеистичните глупости, който казват, че има някакъв сърдит дядка, който ни гледа като интересен сорт мравки, който може винаги да смачка... но вярвам в Бог като божествена космическа енергия, кое не разбра?

Последното изречение от първия цитат въобще не го разбрах... Аз ли съм кривия, или обърканата ти глава :wors:

За обърканата ми глава съм сигурен, защото кофеиновата и никотинова абстиненция си казват думата, а не съм мамино синче да им търся безобидни заместители...от типа на религията...и други никотинови дъвки или лепенки...

За обърканата ми глава съм сигурен, защото кофеиновата и никотинова абстиненция си казват думата, а не съм мамино синче да им търся безобидни заместители...от типа на религията...и други никотинови дъвки или лепенки...

За първи път чувам религията да замества зависимости...

За първи път чувам религията да замества зависимости...

Не ги замества, самата тя е наркотик, хипноза. В нейният свят се бяга от реалните проблеми. Когато се налага да се отвърне на удара религиозният обръща и другата буза, а именно ответният удар е решението на проблема. Религията обаче работи в полза на потисниците, а не на онеправданите.

Не ги замества, самата тя е наркотик, хипноза. В нейният свят се бяга от реалните проблеми. Когато се налага да се отвърне на удара религиозният обръща и другата буза, а именно ответният удар е решението на проблема. Религията обаче работи в полза на потисниците, а не на онеправданите.

:D

Нещо бъркаш със сектите май-там са такива

:wub:

Нещо бъркаш със сектите май-там са такива

Разликата между "секта" и "религия" е като между "терорист" и "борец за свобода" :mad: Т.е. състои се единствено в това дали говорим за "нашите хора" или за "конкуренцията".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.