Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кога Един психолог започва да ти вреди а не да ти помага

Featured Replies

преди 16 часа, _ramus_ написа:

Гледам, гледам... пък не виждам никъде горните разтегателни локуми на колегата. Но се оказа че "вие ги знаете..." :)

И защо реши, че трябва да има някаква връзка между написаното от мен и цитираното от теб?

преди 16 часа, _ramus_ написа:

И в спорта въобще няма подобни положения. Вие въобще как си представяте на спортиста да му визуализират "целта", като подминат "пътя за постигането й"?

Защо реши, че се подминава нещо? Просто така ти изнася. Не споменах ли, че ако е ясен пътя и начина, то нещата могат да се реализират със следването им? Визуализацията така или иначе трябва да е върху крайната цел, но как реши, че не трябва да се полагат и възможните усилия? Или така ти е по-удобно да отхвърлиш дадено твърдение - натоварвайки го с погрешни елементи, които в него обаче не присъстват.

преди 10 часа, _ramus_ написа:

нали се сещате че сипете "реакции" под коментарите...

То това да сипеш реакции под коментарите е недопустимо. Нечовешко дори (съдейки от написаното вчера в една друга тема). Но пък рамус демонстрира човещина, опитвайки се да свали тези ужасяващи маски. 

Нещо си тотално сбъркан, не мислиш ли2

• Отговори 195
  • Прегледи 22,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нещо такова като това  

• Абе то това ходенето по психолози май вреди на психичното здраве на клиентите, ха ха ха ...

• Муца Дебелогъзова
    Муца Дебелогъзова

Кога Един психолог започва да ти вреди а не да ти помага? Винаги. Всички известни хора, които са се самоубили, СА посещавали психолог дълго време преди да се самоубият.  

Публикувани изображения

Кога Един психолог започва да ти вреди?

Има една техника, да погледнеш през погледа на друг. Нека погледнем от др. гл. т.

Кога един зъболекар започва да вреди? Ами, доста късно се разбира. Като извади зъб, който е можело да се лекува, но вече нещата са невъзвратими.

Кога един адвокат започва да вреди? Когато го чуем, че защитава интересите на другата страна, без да е съгласувал с нас.

Кога един полицай започва да вреди? Когато започне да иска пари за работа, която му е задължение

Кога един таксиджия започва да вреди? Когато ни прекарва през по- дългия път.

Кога един магазинер започва да вреди? Когато се държи грубо и лъже с цени и ресто.

Кога някакъв си започва да вреди? Когато резултатите от работата му ни причиняват проблеми. 

А при психолозите, не мога да кажа. Случвало ми се е да напусна сесия, защото изпитвам неудобство- в най- общия смисъл. Някой път съм улавял да говори глупости, което е предпоставка и за глупави действия или съвети и тогава съм противоречал. Най- добре е да се отнасяме към психолога като към човек, извършващ по наше искане някаква работа, да се интересуваме, да уточняваме, а не да го приемаме като посредник с бога, който е непререкаем. Пререкаем е.

• Автор
преди 4 часа, Търсещ истини написа:

Кога Един психолог започва да ти вреди?

Има една техника, да погледнеш през погледа на друг. Нека погледнем от др. гл. т.

Кога един зъболекар започва да вреди? Ами, доста късно се разбира. Като извади зъб, който е можело да се лекува, но вече нещата са невъзвратими.

Кога един адвокат започва да вреди? Когато го чуем, че защитава интересите на другата страна, без да е съгласувал с нас.

Кога един полицай започва да вреди? Когато започне да иска пари за работа, която му е задължение

Кога един таксиджия започва да вреди? Когато ни прекарва през по- дългия път.

Кога един магазинер започва да вреди? Когато се държи грубо и лъже с цени и ресто.

Кога някакъв си започва да вреди? Когато резултатите от работата му ни причиняват проблеми. 

А при психолозите, не мога да кажа. Случвало ми се е да напусна сесия, защото изпитвам неудобство- в най- общия смисъл. Някой път съм улавял да говори глупости, което е предпоставка и за глупави действия или съвети и тогава съм противоречал. Най- добре е да се отнасяме към психолога като към човек, извършващ по наше искане някаква работа, да се интересуваме, да уточняваме, а не да го приемаме като посредник с бога, който е непререкаем. Пререкаем е.

чудесно казано.

на 22.12.2021 г. в 9:35, Just a Stranger написа:

Не споменах ли, че ако е ясен пътя и начина, то нещата могат да се реализират със следването им?

Не, но фантазиите ти пречат да се изразяваш, да си спомняш какво пишеш... Например:

на 21.12.2021 г. в 9:59, Just a Stranger написа:

при психичното въздействие целящо постигането на даден резултат, трябва да се визуализира самия краен резултат, а не пътят до постигането му. Иначе се внасят допълнителни условия в задачата, за които става по-вероятно да са неизпълними.

ето така говори невежеството.

-----------

преди 12 часа, Търсещ истини написа:

Има една техника, да погледнеш през погледа на друг.

След което изброеното сред всеки ред - няма нищо общо с "погледа на друг". Защото например през примера за бакшиша - това да мине през по-дългия път не му носи вреди, а може би полза.

Отгоре на всичко - може да носи и полза за пътника по отношение на "времето", щото по-дългия път не е равен на "по-дълго време" за пристигане.

Всяко разглеждане на нещо в ограничена плоскост, резултира до прости, но най-вече грешни изводи. Като например това формално обобщение.

преди 12 часа, Търсещ истини написа:

Когато резултатите от работата му ни причиняват проблеми.

Да, то е като за второкласници, но заложено така, освен заради лайкове, друго в него няма. Но може пък точно лайковете да са целта, особено като се виждат "кои са".

"Кога Един психолог започва да ти вреди, а не да ти помага?"

Конкретно за "отишлия на психолог" вече написах - когато не е за психолог, а за "житейски кютек", за да натрупа опитност, провокираща към растеж. Но пък за "психолог" като човек, зовящ себе си такъв е друго...

"Кога Един психолог започва да ти вреди, а не да ти помага?"

Поне 3-4 ситуации мога да изредя:

1. Когато е пишман психолог и прехвърля и "замазва" проблемите по развитието в далечно бъдеще (каквото "отлагане" в конкретния случай не е имало, ама не се е получило, пореди ред причини дето към момента няма и да ги пропознае и в него си авторът на темата, щото "очите са му пълни" с обвинения предимно към "другите" ).

2. Когато, за да не "нарани", отлага прекалено дълго и не извежда "Горкият Аз" до полето на съзнателното обсъждане с пациента... вероятно, евентуално да може да има все повече и повече сесии със зарибения самосъжаляващ се....т.е. когато е установил, че не е узрял индивида за следващ етап в растежа и "се е превърнал" от "доктор" в "търговец", защото рязкото изказване на конкретните "недолюбвани" причини винаги води до отдръпване и прекъсване на взаимоотношенията с клиента дето си плаща.

3. Съответно - когато се вживява в ролята на "бащичкото" или "маминката", без да стимулира клиента си към растеж, а единствено да се опитва да "затваря раната", вкарвайки човека в цикъла на самозаблудите, че си е ок така, както е. (че "космосът е крив, а не ракетата").

А пък "затварянето на раната" се явява манипулирането към проектиране на вината за липса на развитие към "лошите други", които пречат на "супер читавия" пациент. Да пускаш в обращение определеления, че "някакви хора" с "някакви професии" "вредят". Безотговорна работа! И това, при положение, че в конкретния случай има и обозрима цел за постигане при терапевтирането в лицето на изрична заявка от момчето, че си е разпознал някакъв проблем (в случая - с липсата на концентрация, както и проблемните интимни взаимоотношения)?!?!?!?

За кво пишете от позиция, в която се самоопредеяте като "психолози"?!? Ако искаш да ти стане клиент, просто му дай оферта, ама не задръствай темата с глупости за шир-потреба.Нагло е!

Как, аджаба, ще преодолее липсата на концентрация чрез "изтласкване на вината към неопределени, трансперсонални вредители", когато това се дължи на неговата си колизия в несъзнаваното му между различни морални постановки и "люлеенето" на аз-а му в идентифицирането между различните образи, изградени въз основа на тези морални постановки?!?!?!. Прилича на пълно непознаване на несъзнателната психодинамика! Чели-недочели за "позитивистките подходи" в терапевтирането. Та за тези подходи си има и критични анализи, че водят до "замитане под килима". Кът не можеш да помогнеш реално (щото "лечението" се осъществява от самият пациент при достигане до необходими условия в развитието) без да ти плаща за труда да се опитваш, поне не го баламосвай!  

4. "Психологът" вреди, когато не е такъв, а е търговец на битпазара за "сладки-лъжи" и ги пуска в обръщение. 

....вариация на "проблем на неизживяната младост" е, когато човек се стреми да си задоволи нуждата да се вживява в образа на "добрия" ужким самокритичен "самарянин" сред "лошите вредители". А когато подобен "проблем", дължащ се на определени дефицити, е залегнал и обуславя поведението(самоопределили се) като "психолози", учени-недоучени, те вече са вредни за човек, съпоставено спрямо целта - "възрастен, самостоятелно и достатъчно обективно оценяващ се индивид". Защото саботират развитието на човека, поради гласуваното им доверие, че са "психолози". Вредят не само щото не са "минали" житейското и професионалното "сито" за достигане до ценз за психотерапевтиране, но пък са с претенции за "психолози", ами и защото несъзнавано манипулират клиентите си към циклажите в собствената им психодинамика, обусловени от собствените им "дефицити".

"Играта" на "добрия самарянин" е ясно, че е подвеждаща при достатъчно придобита житейска опитност, защото "отлага" развитието в бъдеще. Ама е толкова "съблазнително" за някои да я "играят". 

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Тая техника за "гледане" не се препоръчва за "слепи", особено, когато и претендиращият че я познава е от последните. Защото е предпоставка за самозаблудата, че "вижда" докато "гледа".

Кога един доктор започва да вреди? Когато не е доктор, а е търговец. Показателен е примера със здравеопазването ни и превръщането на болниците в търговски дружества.

Кога една певица в механа "започва да вреди"? Когато не ти изпее песента, за която си плащаш!

Кога един човек започва да си вреди сам, според психологията на развитието? Когато продължава да иска да слуша една и съща песен, при положение, че докато я слуша се получават странични резултати, които не му харесват.

п.п. ......За да продължаваш да искаш да слушаш само едно песен, означава че не искаш да слушаш друга. Без липса на желание и кураж за растеж, никой психолог не може да ти помогне....но пък ще вярваш, че ти вреди, щото нямаш полза....а всъщност се самосаботираш, поради собствената ти липса на желание да чуеш друга песен.

преди 1 час, kipen написа:

не задръствай темата с глупости за шир-потреба.Нагло е!

Леле, какво високомерие. Сериозно ли мислиш, че писаното от теб в темата е "елитарно"?

Това самомнителните сте направо за кютек по носо, да не дращи по облаците

:) 

преди 5 часа, kipen написа:

липсата на концентрация

е само симптом. Той упорито си спестява диагнозата. Познай защо?

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

самомнителните сте направо за кютек по носо

докато Взаимомнителните сте за награди, гушкане , доброта, стил.... и благи приказки. Невежеството няма значение - то ако имаше нямаше да ги има и лайковете и реактивните емотикончета...

Е - намерихте ли сега "търсената истина"? Или намирате че рамус е заядлив, груб и арогантен - ъгейн? :) Щото е много удобна мантра и изкушителна за толкова много деца.

Вие приехте чудесно яхването на личното отношение, заради лична реакция. Как мислите - дали ще се маскират така нелепостите и благите лъжи, които списвате? Вероятно с някакви оправдателни лични версии? Ааа - да не би защото да си търсите  нова блага публика, вместо приключилите сбирки с пенсионерите? И с тях ли бяхте с тия номера? Но пък вървят, що да не - щом носи полза някому и игрите на ала-бала-ница също се харесват на децата, при все че липсва каквато и да е когнитивна стойност. Но пък има емоционална и чувствена - точно като за форум сред детска градина. По случайност този раздел е "ПСИХОЛОГИЯ"... не че  има значение за 'ала-бала-ницата' . Но пък и тия дето си пишат диагнозите сред него - са точно за същия раздел, докато си менкат фантазиите и преживяванията.

От друга страна - оправданието е може би защото децата имат просто нужда от утешителни и благи думички, милите. Вероятно ви се вързва на натюрела да поемете тази отговорна и сложна дейност - да ги успокоите и обясните като за двойкаджии. Обаче работата е там, че не разбирате - и сте прав, защото да не би всеки даскал да разбира какво учи учениците си...

А обърнахте ли внимание че съвсем лесно прескочихте трапа с личните си реагирания - не ви ли се струва странно сходството на подобно намекнато намерение, дори и фантазно, спрямо рамус - от колегата с когото си "бъбрите" демократично и който дори и вас нарече по определен начин - преди време?

Така е - с какъвто общуваш, такъв ставаш. Има психологическа обосновка за това и жабата не го разбира, докато се сварява в горещата вода. Пиша го просто заради раздела, не че е блага дума за вечеринки и социални клюкарници.

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Познай защо?

Не ми се споделя мнението ми по въпроса в конкретната тема

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Леле, какво високомерие. ....

Това самомнителните сте ....

. На мен лично "високомерие" със "самомнителност" ми противостоят. Не знам как я "погледна" тая връзка като налична....сигурно е продължение на отражението "елитарно". Но ще се опитам да се самоанализирам и от твойта камбанария.

Макар че ми се "вижда" като излишна реакция на критиката за пълните глупости от рода на "кога (човек с някаква професия) вреди" -  нефелни опити за генерализиране и въвеждане на нарицателни.

• Автор
преди 5 часа, _ramus_ написа:

А обърнахте ли внимание че съвсем лесно прескочихте трапа с личните си реагирания - не ви ли се струва странно сходството на подобно намекнато намерение, дори и фантазно, спрямо рамус - от колегата с когото си "бъбрите" демократично и който дори и вас нарече по определен начин - преди време?

Оле майко има конспирация срещу рамус. Закъсал си яко. Вярвай си. Може да те гони ЦРУ.

Kipen си повтаря гледната точка, ставаща банална. Не че лошо да я даде ама само нея повтаря. С кво си повече от другите. 

И на двамата им писнало и и двамата пишат. Лицемерие до немай къде.

преди 12 часа, kipen написа:

нефелни опити за генерализиране и въвеждане на нарицателни.

Мисля си - а от друга страна какво друго да им каже? Как да им го напише? То като говориш с такива, какво друго да им напише, точно - нали виждаш кой и как е "реагирал" под точно тия думички? :) Виж на същите глупостите, формата и спуканото от черупчиците... 

Ако се наложи експерт в софтуерния инженеринг да обясни на деца в детската градина с какви проблеми в сферата си опитва да изяснява и решава... ??? Всеки опит да обясниш нещо сложно на малко дете - става с тежки компромиси, които се поемат от Обяснителя. И идва заради разликите в целите на 'сложното познание' и детската нужда да си обясни, да му се нагласи и да се успокои - според детските си потребности.

Знаеш че за да е налице адекватна транзакция тя е нужно да следва особеностите на Обменителите. Таргета като цел и приоритет, определя и посланието за него.

Точно тук е проблемът - няма с кого, но искаш да си хортуваш. Като много го искаш, когато ти трябва - се налага да се правят компромиси и идват нелепиците. Те са такива от една гледна точка, но от детската градина, в която се изпада - си е адекватно.

А изборът - с кого да си хортуваш, определя и нивото . В селски хоримаг как се отива да се говори за молекулярна генетика? :)

На мен лично "високомерие" със "самомнителност" ми противостоят. Не знам как я "погледна" тая връзка като налична....

Наистина ли не разбра от предишния коментар? Добре, де, ще поясня.

Смяташ, че мненията ми са "шир- потреба". Това може да напише само някой, който е с по- извисени, с елитни коментари. Значи си въобразяваш, че си елитарен, а аз занаятчия на шир- потреба. Пред вид и това, че в коментарите ти няма следа от елитарност, значи си просто високомерен и самомнителен. Дано сега си разбрал, какво искам да кажа.

Латинската поговорка е "На интелигентния- малко". Това ме е карало да съм кратък, мислил съм, че съм разбираем, но щом трябва, мога и надълго да обяснявам.

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Това може да напише само някой, който е с по- извисени, с елитни коментари.

И защо "САМО някой, който е..." да го напише. Има и други варианти, защо избрахте точно този? А освен това - избраното служи като за предпоставка над която извеждате изводи.

Също така - каква тежест имат точно 'поговорките'? Защо точно те да са важни, защо вие решавате да определят поведението, избора или подходите ви?

Освен това - на произволен избор от възможности (както сте направили от цитираното изречение) използвате за "обяснение" някаква си "латинска поговорка" като... какво точно? Ако е за оправдание - то вие можете да си избирате, дори съчинявате каквато си искате 'поговорка', защото те са огромен брой. Отгоре на всичкото - са твърде плитки и обобщават само конкретика от условия и обстоятелства, по точно определен начин.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Мисля си - а от друга страна какво друго да им каже? Как да им го напише? То като говориш с такива, какво друго да им напише, точно

Еми все пак, раната е отворена! Тва е баш времето, когато потиснатото изплува и е нерафинирано, не е модифицирано от ситото на личността, социалните унаследени филтри. Това са моментите, в които се изправяш пред самият теб, а не чуждите  проекции, които си си налепил във взаимоотношенията си в социума.

За кво трябва да дава "лесните хапченца" и да отнася фокуса на удавника към сламките... така просто ще се затвори раната! И точно това го написах вече!

А той видя накъде го изби .... дори и след поста ми, в който предположих, че "извисеното", "надменното" са отражение на бляна му за "елитното", нашто "асистентче" ми проявява покровителски и назидателно-"защитен" тон, докато ми списва точно предположената ми за него схема/модел на интерпретиране на информацията. Баш тоз модел, обусловил оценките му за персоната ми, дето ги проектира и като цяло върху мен.

Дори и не си е направил труда да преразгледа "шир-потребата" като смисъл. Та точно широко използваният метод да прикриеш "недолюбваните" ти недостатъци е като ги проектираш върху друг. И най-честото му използване сред тълпата е с въвеждането на нарицателни за неопределен човек. Така тълпата(сборът от индивидите в групата) сам си създава отдушник, в който да излива помията, която е произвела.

Самата тема има и подобна символика, разгледана в по-едър мащаб!

Да въведем нарицателното "вредящия психолог", тъ дъ моем да плюем по некъв въображаем образ. 

П.п. "елитен" и "елитарен" са различни думи, също и понятията, които отразяват.

За кво трябва да дава "лесните хапченца" и да отнася фокуса на удавника към сламките...

давят се милите - как да им устоиш на "воплите", въпреки че те са игра... :)

Какво да се прави с "удавниците", според теб? Това е генерален проблем не само в психологията, а и в отношението спрямо различните по нивата и пътя за развитие.

Хората на сродно ниво, резонират и по емоционални и чувствени канали... в този смисъл издаването на такива сигнали довежда до инстинктивни сработвания за "взаимопомощ".

Отделно от това - "помагача" често е чудесна и желана роля и направо се "разпръсква" заявката да се изиграе. Това го правят няколко човека упорито сред форума... знаеш защо. Аз навремето се улових че също я играя и макар да ми изглеждаше че е "благородна" прозрях че е лицемерие и направих избор...

Всъщност сред форума и няколкото специфични раздела чудесно се опримеряват общите социални нагласи и ролеви договорки. Социалните транзакции масово са сред тази игра - по моделите на "родител" и "дете", знаеш чии и откъде са. Неусетно и несъзнавано се заиграва този театър... а в ролята на 'децата' някои чудесно се вживяват цял живот. Докато други - менкат ролите си според конюктурата и контекста, определен от личните ползи.

• Автор
преди 10 часа, _ramus_ написа:

Хората на сродно ниво, резонират и по емоционални и чувствени канали... в този смисъл издаването на такива сигнали довежда до инстинктивни сработвания за "взаимопомощ".

Изглежда вярно за теб и Kipen. Резонирате на една честота и само вие двамат разбирате колко сте велики. Да не се взривите само ще омажете във кръв форума.

на 23.12.2021 г. в 11:37, kipen написа:

1. Когато е пишман психолог и прехвърля и "замазва" проблемите по развитието в далечно бъдеще 

Ами анализира се обсъжда се, казва се, Но БНайчинска си предпочиташе сладки приказки.

2. Когато, за да не "нарани", отлага прекалено дълго и не извежда "Горкият Аз" до полето на съзнателното обсъждане с пациента...

Не, че Байчинска не правеше точно това в някои случай това, дори и се дразнех че се отклоняваме от нещата които са важн за мен

ТЧестно казано ти и рамус се съжалявате един друг, че само вие горките сте интелигентни в този форум. Живи да ви оплаче човек. Е чат пат има по нещо смислено в това което пишете,(около 1 процент друтото е пълнеж). Ама толкова надуто и надменно, че човек ви отсвирва. И пропуска да прочете и малкото вярно. Явно всичко ви е ясно. В дадената ситуация бих предложил на Байчинска да ви наеме за секретари. Ако все още говорех с нея.

Съответно - когато се вживява в ролята на "бащичкото" или "маминката", без да стимулира клиента си към растеж, а единствено да се опитва да "затваря раната", вкарвайки човека в цикъла на самозаблудите, че си е ок така, както е

Растежа и развитието е толкова специфично за всеки, че няма на къде. То за това в началото съм обяснил какво искам,. Байчинска не е спирана за нещата, които са важни за мен да ме прекарва през трудности. Ама да не ги решава своеволно тя. В крайна сметка плащам за това. Ако види проблем (неизясненв началото), който иска да отстрани в мен ми го казва, обсъжда се и се преценяват действията нататък. Иначе възниква въпроса дали не действа против мен. Това го чух завъртяно по 10 пъти На едно и също нещо се отговаря по един и същ начин. Па в крайна сметка надявам се ако ти предстой серия от операции, за които плащаш солидно. Установиш че единия ти бъбрек липсва и ти кажат, че така  ще станеш по силен. Да разбереш че лекарите не са "маминка", а го правят за твое добро.

"Психологът" вреди, когато не е такъв, а е търговец на битпазара за "сладки-лъжи" и ги пуска в обръщение. 

Байчинска доста време ползваше този подход няколко години. Дори ми поднасяше сладки приказки за Милена Христова.

Ще пропусна да ви изнасям сладки приказки за интелекта ви,:) да не ви навредя не за друго. То от километри си личи че сте експерти и само вие го разбирате. :). Да ви предупредя теб и рамус за страшната опасност да си навредите, говорейки сладки приказки един за друг.

Kipen не толкова че ти е лоша гледната точка ,ама си кон с капаци, вярнотоТ кученце на рамус. Джафкай си.

Сигурно се виждаш голям в призмата на неговите очи. Виждаш своето голямо "свръхАз" там.

на 24.12.2021 г. в 10:19, _ramus_ написа:

Ако се наложи експерт в софтуерния инженеринг да обясни на деца в детската градина с какви проблеми в сферата си опитва да изяснява и решава...

Ами надявам се че този експерт не им обяснява, как след обяснението му  всичко ще знаят( хардуер, асемблер, дизайн, нишки и още много думи които не им знам значението). И не им иска пари за това. Иначе бих го линчувал. Но ако е седнал да го прави и вярва че ще стане да си смени професиТа. Като един човек не може а обясни що прави на тия дето му плащат да си смени професията. Цар си да го въртиш и сучеш Щи метнем някоя и друга стотинка за беплате театър, може и две, ако напишеш банковата си сметка.

Колко е сложно но рамус го разбира, непризнат гений, в дверите на калдата. За пвечето изглежда че ръси празни приказки, но зад тях стой нещо толкова голямо, че само той го разбира.:). Във собствената си вселена поне. А да и  вярното му кученце.

на 24.12.2021 г. в 10:19, _ramus_ написа:

А изборът - с кого да си хортуваш, определя и нивото . В селски хоримаг как се отива да се говори за молекулярна генетика? :)

Да де то ти само там можеш да говорош за генетика, И да покажеш че знаеш нещо. И аплодисменти ще получиш. Другаде има голям шанс да ти обяснят какво представляват знанията ти по генетика за училище стават. Надеждата полуидиотите изпъкват сред идиотите.

П.П. Има правописни грешки във ваша чест, някои показани други не. Постовете ви ги чета по диагонал, че безпелозността си личи от километри.Някои ще ги маркирам за спам че са еднотипни, но смели гении  като вас не се плашат.

преди 10 часа, vlad_vl написа:

Съответно - когато се вживява в ролята на "бащичкото" или "маминката", без да стимулира клиента си към растеж, а единствено да се опитва да "затваря раната", вкарвайки човека в цикъла на самозаблудите, че си е ок така, както е

Растежа и развитието е толкова специфично за всеки, че няма на къде.

Това, че човек има големи компенсаторни възможности  и понеже е специфичен, а и с подкрепата на семейство и патили приятели, то смятам, че може да се реабилитира и без психолог. От психолога обаче очакваме да направи това по- бързо, защото има опит и е научил кое е по- необходимо и просто. 

Случай- помагам на приятел в ремонт по колата на село. Той казва. "Мога го, но ми трябва повече време, мислене и ядове, отколкото ако отида на майстор."

Надеждата полуидиотите изпъкват сред идиотите.

колко може да си глупав, за да си вкараш сам автогол? :lol6:

П.П. Има правописни грешки във ваша чест, някои показани други не.

Постовете ви ги чета по диагонал, че безпелозността си личи от километри

в две изречения, две грешки, при това весели :lol6:... Иначе за правописните грешки на други ставало въпрос. Кукуруку и кукуригу.

А иначе - "постовете ги чета по диагонал", но дълги и пространни коментари - повторителни, но то и друго не се очаква. Напъни да изглежда поне словореда приличен... за късо време. После - като цитираното накрая... Това сигурно е от "проблема с фокусирането", който верно - е сериозен. Както и с жените - валад е Влад - и с двете.

преди 23 минути, Търсещ истини написа:

Това, че човек има големи компенсаторни възможности  и понеже е специфичен, а и с подкрепата на семейство и патили приятели, то смятам, че може да се реабилитира и без психолог.

От психолога обаче очакваме да направи това по- бързо, защото има опит и е научил кое е по- необходимо и просто. 

:lol6:Първото изречение направо кърти. Липсват наздравиците и рефрена "вий мен вечи уважа'атили мъ". Думата "реабилитира" е показателна за нивото на невежеството...

А аналогията за майстора в автосервиз е чудесна. Ще пиша на някои познати по тая част - вече първо да правят прегледи като отварят капака, после ровят тук-там, накрая сменят части, филтри или масла... (даже и втора ръка, за по-ефтино, или пък внос от Китай). А накрая - пак валад е Влад, щот "не върви тая пущина"... :lol6:

Голям смях, ей! Колко може да изпадне човек ... сам. Но поне е весело - като в тв-шоу. Уж коледи, уж дедовци, снежанки, подаръци, рождества ... и след всичкото това - пак в блатото.

• Автор
на 26.12.2021 г. в 11:05, _ramus_ написа:

Голям смях, ей! Колко може да изпадне човек ... сам. Но поне е весело - като в тв-шоу. Уж коледи, уж дедовци, снежанки, подаръци, рождества ... и след всичкото това - пак в блатото.

Поне покрай шутове като теб е забавно. И си потърсил правописни грешки навсякъде.

на 26.12.2021 г. в 11:00, Търсещ истини написа:

Това, че човек има големи компенсаторни възможности  и понеже е специфичен, а и с подкрепата на семейство и патили приятели, то смятам, че може да се реабилитира и без психолог. От психолога обаче очакваме да направи това по- бързо, защото има опит и е научил кое е по- необходимо и просто. 

Случай- помагам на приятел в ремонт по колата на село. Той казва. "Мога го, но ми трябва повече време, мислене и ядове, отколкото ако отида на майстор."

Сравнението е добро. Ще направя лека добавка. Очакваш майстора да ти каже, мога да го ремотирам по този начин и в бъдеще може да имаш тези проблеми отново, по-бързо и по-евтино. Мога да го ремонтирам и по другия начин за повече време с повече пари. И да ме остави аз да избера.

преди 11 часа, vlad_vl написа:

Очакваш майстора да ти каже, мога да го ремотирам по този начин и в бъдеще може да имаш тези проблеми отново, по-бързо и по-евтино. Мога да го ремонтирам и по другия начин за повече време с повече пари. И да ме остави аз да избера.

Не съм уверен, че психолозите разполагат с множество подходи. Науката не е добре развита. По- скоро, би трябвало да каже "Аз работя с еди коя си техника. Според нея, ще правим еди какво си." А ако не ти изнася, търсиш друг.

Фактът, че има много школи показва, че няма общоприето оптимално решение, а тези предлагат път, а не цел- резултат.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

По- скоро, би трябвало да каже "Аз работя с еди коя си техника. Според нея, ще правим еди какво си." А ако не ти изнася, търсиш друг.

Ами не, не е така положението.
Психоложките са полезни когато си паснат с клиентките да са на една вълна.
Трябва да се получи магията между психоложката и клиентката, за да има ефикасна терапия.

То е като да ти предлага от брачна агенция булки и да се срещаш на живо с тях.
Един ти харесват и си имате приказката, с други въобще не можете да намерите общ език, независимо дали са красавици или са грознички.

Та така, трябва клиентката да си е харесала психоложката, без да се е получила тази алхимия нищо няма да стане. Не ти говоря за харесване между лесбийки, а по женски да си се харесат все едно ще стават приятелки.

А това млад мъж да ходи при бабичка ... ами пълен абсурд е.
Баба си ли търси там ?
Млад мъж трябва да ходи при психоложка с която би си легнал, за да стане магията да може тя да успее да му помогне.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Трябва да се получи магията между психоложката и клиентката, за да има ефикасна терапия.

Почти същото казвам и аз. Науката психология още не е развита. Още е магия. Поради това не можем да очакваме един и същи повтаряем резултат, както при изчислението на лице на квадрат.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Млад мъж трябва да ходи при психоложка с която би си легнал, за да стане магията да може тя да успее да му помогне.

Това не бих обсъждал, нямам опит. Един приятел ходил на психоанализа. Психотерапевтката му казала, да говори всичко, което му дойде на ум. Той попитал: "А когато искам да спя с вас?" Тя казала "Има си граници". В психологията и терапията е морална норма "Не докосвай!". Вероятно защото пипането се възприема като нещо интимно. Лично аз не съм против възрастни терапевти. Недостатъкът им е, че са учили преди Десети, а тогава психологията не беше практически насочена.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Един приятел ходил на психоанализа.

По-голяма измама от психоанализата няма.

--------------

Ето една подходяща психоложка като за мъж

spacer.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.