Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, attj написа:

Празни са стотици хиляди апартаменти на руснаци и украинци по нашето Черноморие. Не зная какво ще я правят тази собственост като не могат да я посещават.

Не ги мисли!!! Винаги ще намерят!!! Едва ли ще е по-различно от това, което правят датчаните с имотите им в Германия!!!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Не ги мисли!!! Винаги ще намерят!!! Едва ли ще е по-различно от това, което правят датчаните с имотите им в Германия!!!

Ще препродават - апартамент в столицата струващ над 100 000 Евро може да се купи край морето ни за 3-4 пъти по-малко пари. Някои дори ще се възползват.  

преди 25 минути, absurt написа:

Преди това, мина покрай теб в хапартаментчето, за да го отметнеш в списъка на избягалите.KC9uW.gif.4800e4cbde8d98a0b3a80b722d230876.gif

Не каза ли, че мъжа ти е руснак ? Ходихте ли до Русе, да се отметнете в списъка на Миро ? :D 

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Те санкциите ще отпаднат рано или късно!!! BP се изнасят от Матушка Россия, продават на безценица, няма как англетата да не ударят и те!!! Другият вариант, който е по-вероятен според мен е...директна покана за задкулисни преговори на високо ниво!!! С други думи, едно ще говорим пред медиите, пък ще правим бизне с това за което сме се договорили, накрая в последния момент ще се намери някой дето да се жертва и едва ли не той ще издържа клуба със спетяванията си от закуски, а баце Роман от няма накъде ще му го продаде!!! ...ама времето ще покаже дали съм прав!!!

Е те го намериха де. Ник Кенди бил фен на Челси от дете. :)  Meн ако питаш, той е сламено човече, зад което стои швейцарско- американския консорциум. Другият дето уж беше в напреднали преговори и почти беше купил Челси (някакъв турски милиардер), също е сламено човече и зад него стои самия Абрамович. Абрама си мислеше да прехвърли едни пари от единия в другия джоб и да си остане собственик в сянка, но англетата явно се усетиха и му удариха балтията. Та... според мен, вероятността да си имаме нов собственик "фен на Челси от дете", е почти 100%. Абрамович ще се навие, щото 2 милиарда паунда все пак са много пари и във всеки случай много повече от 0.

преди 30 минути, insec написа:

https://lenta.ru/news/2022/03/10/bioagents/  :shock11:

brain dmg- а е тотален - македонците има какво да научат

като ви казвам че ги пере сАчмата яко вие не вервате.

Вирус на расова основа ......

преди 1 минута, BANKATA написа:

като ви казвам че ги пере сАчмата яко вие не вервате.

Вирус на етническа основа ......

ами наистина не искам да повярвам, че хора с интелект, като на анка управляват държави, ма те на

преди 4 часа, miro20 написа:

римейк на един стар виц :

— Путин сказал, что Россия воюет с НАТО
— И как идёт война?
— Россия уже потеряла 10+ тыс. убитыми и кучу техники
— А НАТО?
— Пока не вступило в войну

Знам един по-весел. На едно от поредните представления, на които Путин показва анимационни филмчета с поредните безаналогови оръжия е сниман един от генералите. Около него всички са едни въодушевени и впечатлени, а въпросния генерал гледа леко... странно. Явно в главата му се върти следната мисъл:

"Когато си единствения човек в залата, който разбира, че ще трябва да воюва с НАТО с мултиками".

преди 4 часа, BANKATA написа:

Не са пощуряли. Нямат войници, трябва да викат наборници. Затова опират до сирийци сега и от Беларус

Имат, имат. :)

Според данни на западни разузнавания(същите, които излъгаха, че Путин ще нападне Украйна), руснаците са вкарали над 150 000 човека, почти всички, които са били дислоцирани около украинските граници(в Русия и Беларус). Това им е "най-качествената" и най-добре окомплектована част от СВ. Сега се чака доставка на нови военослужещи от даленич изток. Ако и те не свършат работа ще трябва мобилизация. В разни руски форуми(отвага например), след първоначалните крясъци как ще размажат украинската армияза 2-3 дни, и след десетките вида с изоставена, пленена и унищожена военна техника, след като се видя, че се изпращат ЗИЛ-ове и разни други цивилни машини, има хора, които започват да питат къде са всичките безаналогови чудесии. Къде са арматите, хиперзвуковите ракети, високоточното оръжие и т.н. Руските ВКС продължават да мятат предимно чугунки, а и накои от самите самолети падат като чугинки(а, според руснаците украинско ПВО няма). Разбира се, винаги се намира някой да отговори, че влезлите в Украйна войски не са въоръжени с най-новото, нищо че според Путин са все професионални войници и няма никакви наборници. Най-новите тенекии ги пазят за... срочно служещите.

преди 1 час, N1K17Y написа:

А сирийците в Матушка Россия :giggle1:

Моля те, не се присмивай така на изконните пазители на християнски цености. Нали баш пазителя ги е повикал. :)

преди 11 минути, insec написа:

https://lenta.ru/news/2022/03/10/bioagents/  :shock11:

brain dmg- а е тотален - македонците има какво да научат

Това нищо не е. Вече и децата в училище се обучват на "правилните знания" за това кои са руснаци, белоруси, украинци, фашисти, нацисти и т.н. Какво точно се случва в Укарайна и т.н.

преди 42 минути, absurt написа:

Преди това, мина покрай теб в хапартаментчето, за да го отметнеш в списъка на избягалите.KC9uW.gif.4800e4cbde8d98a0b3a80b722d230876.gif

Не покрай мен, питай колко самолети ежедневно кацат в Ервеан, колко "екскурзианти" руснаци са преминали дори в Грузия и т.н.

Тук цитирах няколко известни руснаци и артисти които ужбяха верни путинскипропагандони , пък се оказаха в Израел и просят гражданство.

Примери много .

А да.. и дори любимата ни Ала пугачова. Която злорадо се изказа за заминаването си  /цитирах видео/ че това не било емиграция , а било ваканция, отпуск , за лечение. :)

Да така е.. много отпускари , много ваканция... в разгара на сезона... тамън февруари :giggle1:

преди 10 минути, insec написа:

ами наистина не искам да повярвам, че хора с интелект, като на анка управляват държави, ма те на

Уви...

преди 12 минути, insec написа:

Е той Вова е милиционер все пак.

Ок - значи да очакваме как американците или нато, или ... а бе с една дума, западняците ще направят някаква беля в Чернобил. Кой оцелял след това оцелял, но Русия нема види бял свят поне един век. Егати изродите.

преди 19 минути, Лудар написа:

Е те го намериха де. Ник Кенди бил фен на Челси от дете. :)  Meн ако питаш, той е сламено човече, зад което стои швейцарско- американския консорциум. Другият дето уж беше в напреднали преговори и почти беше купил Челси (някакъв турски милиардер), също е сламено човече и зад него стои самия Абрамович. Абрама си мислеше да прехвърли едни пари от единия в другия джоб и да си остане собственик в сянка, но англетата явно се усетиха и му удариха балтията. Та... според мен, вероятността да си имаме нов собственик "фен на Челси от дете", е почти 100%. Абрамович ще се навие, щото 2 милиарда паунда все пак са много пари и във всеки случай много повече от 0.

Да де, ама нали искат той да не вземе нищо. Аз си мисля, че под една или друга форма пак ще има участие!!! А и това може да си е неговата игра!!! Пуска няколко кандидат купувача зад които стои той. за турчина и малките деца са наясно, че веднага ще се сетят че са руските интереси!!! Толкова пари като тия на Абрамович не се правят с прости схеми, а със сложни игри!!!

Анка с тая сватиска още не ми е ясно как не сте я подкарали?

преди 30 минути, N1K17Y написа:

Не каза ли, че мъжа ти е руснак ? Ходихте ли до Русе, да се отметнете в списъка на Миро ? :D 

Не, не казах, че мъжът ми е руснак. Чула- недочула, тичаш да олаеш. icon_mrgreen.gif.e2f7612af48ed37e1cd1b37562d6122c.gif

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Да де, ама нали искат той да не вземе нищо. Аз си мисля, че под една или друга форма пак ще има участие!!! А и това може да си е неговата игра!!! Пуска няколко кандидат купувача зад които стои той. за турчина и малките деца са наясно, че веднага ще се сетят че са руските интереси!!! Толкова пари като тия на Абрамович не се правят с прости схеми, а със сложни игри!!!

Няма вариант да не вземе нищо. Поне аз не виждам как. Просто ще вземе по- малко и всички ще са щастливи.

преди 15 часа, miro20 написа:

Печели това да не се занимава народа с него и кражбите му и на неговата шайка за милиарди .

Или да му предостави сметка защо на ден РФ печели по 500 млн $ на ден, а стандарта на живот е почти непроменен от 20 г. когато дойде на власт.

Нито е направил нещо за благосъстоянието и инфраструктурата на федерацията.

Ти въобще4 можеш ли да си представиш 500 млн$ на ден ?  Поне едно селце на ден да бе позлатявал, щяха да са 20*365 селища позлатени.

Лъжа. Никой не го е притискал за нищо.

Мирчо, ще ти отговоря така, че дори ти надявам се ще разбереш.

Мога да си представя 500 млн$ на ден и ще ти кажа даже, какво си представям.

Ако аз получавах 500 млн$ на ден, неизбежно щях да стана най-богатия човек на света.

Ако в България се вливаха по 500 млн$ на ден, дори и на власт да е твоят "бащица", то неизбежно България рано или късно щеше да е една от най-богатите държави, колкото и крадлив да е "бащицата" и обкръжението му.

Но за държава с размерите на Русия и с броя на населението на Русия, подобна сума е просто капка в морето.

И не разбрам явно, но ми се струва, че искаш да кажеш, че до преди месец в Русия стандартът на живот е бил по0нисък, отколкото по времето на Елцин?

Не бе, изобщо никой не е притискал Путин, само дето той казва, че за него не е приемливо и Украйна да стане член на НАТО и на територията й да бъдат разболожени натовски бази, а отсреща му отговарят "Гледай си работата и не ни се бъркай!".

Ами той сега точно това и прави - гледа си работата.

преди 13 часа, БаалБек написа:

И как беше подтикнат? Като реши да бъде президент за още "найсе" мандата?  Кои президенти в САЩ имат повече от два мандата? Защо не се оттегли след втория мандат 2008г. и да даде път и на други достойни граждани на Русия? Ама явно той е "най - най". 

Харесва му властта или се е забъркал в такива схеми, че излизането от властта е равно на смърт. Както се пее в една песен на "НЛО" - "Но тежък е изглежда живота на ергена. Съседът сбърчил вежди, отново се ожени" :laughing5:

Това пак ли го подтикват САЩ? Или пак Украйна са раздавали наляво и надясно ракети?

Или "звездите" му го говорят?

И имало двоен стандарт казваш? Колко пъти си ходил на дела в някой български съд? Ето така от любопитство. Нали си любознателен. За да видиш как уж едни и същи (еднакъв казус) граждански дела се разглеждат различно, защото има нюанси и всеки детайл е важен. На нас от страни ни е лесно. Къде видели, къде разбрали, а и фейкове много, но ние веднага отсъждаме и слагаме под общ знаменател всичко. А се хвалиш, че минаваш за умен и съобразителен, но нещо зацикляш и се хващаш за "общото", а не към "частното" .

Честно казано, разбираш ли си сама, какво искаш да кажеш, защото отстрани хич не ти се разбира?

Путин е диктатор, вече няколко пъти го подчертах, или смяташ, че ми съобщаваш някаква новина?

И сигурна ли си, че не ти се налага да ползваш лекарствени препарати, защото сравнението на граждански дела с дела за военни престъпления е меко казано налудничаво.

И не знам дали изобщо някога ти се е налагало да допираш до българската съдебна система, особено в дело от гражданско-правен характер, но ако не ти се е налагало, изобщо не ти го пожелавам.

Подобно дело преобърна живота ми на 180 градуса, така че ако обичаш запази си малоумните клишета за лична употреба, когато комуникираш с индивиди от собствената си обкръжаваща среда.

Или не си разбрала нищо от това, което аз съм писал, или просто толкова са ти възможностите за анализ на прочетеното.

преди 12 часа, N1K17Y написа:

Забрави газта. Ако ще ми развиваш теории, как ракети в Украйна са ЗАПЛАХАТА, погледни къде се намира Латвия.

Казвал съм, да. И продължавам. Други въпроси ? Не че има значение, ще продължиш да говориш сякаш всеки който пише против Путлер не е бил против и войните на американците, защото това е най-силният аргумент, който "имате"

Сори, но го казах и на Мирчо, ако сами не можете да схванете къде е разликата между Украйна и прибалтийските държави, то няма да съм аз този, който ще се наеме да ви я разяснява.

Кои сме тези които имаме?

А иначе за газта си прав, ама само донякъде.

Тази война отчасти е и заради газа, но не имагинерния евентуален добив в Украйна, а за газа на Русия.

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Грузинския доброволчески батальон се бие на южния фронт. Допълнително 300 английски доброволци са се записали последните дни в батальона.

А ти още ли си пред компа?

преди 4 минути, andiay написа:

Сори, но го казах и на Мирчо, ако сами не можете да схванете къде е разликата между Украйна и прибалтийските държави, то няма да съм аз този, който ще се наеме да ви я разяснява.

Ами хайде обясни на нас невежите.

Явно не разбираме от уклончиви отговори.

преди 2 минути, andiay написа:

Кои сме тези които имаме?

А иначе за газта си прав, ама само донякъде.

Тази война отчасти е и заради газа, но не имагинерния евентуален добив в Украйна, а за газа на Русия.

А ти още ли си пред компа?

Всички, които продължавате 2 седмици да намеквате малоумието, че който пише притов Путлер е подкрепял войните на американците. Това сте "вие". Какво си казал на Мирчо не знам, слабо ме интересува, ракетите като тръгнат към Москва, все едно от запад ли са, или от северозапад. Дори простотията с дистанцията не можеш да ползваш, защото дистанцията е еднаква. 

преди 36 минути, attj написа:

Ще препродават - апартамент в столицата струващ над 100 000 Евро може да се купи край морето ни за 3-4 пъти по-малко пари. Някои дори ще се възползват.  

Не!!! Друг е тънкия момент, но някой друг път ще пиша!!! Като цяло, става въпрос за държавна политика!!! Иначе масово датчните изкупиха и продължават да изкупуват имоти в погреаничната им германска област Шлезвиг-Холщайн!!! Та основния въпрос по-скоро би трябвало да бъде, не защо го правят, а как могат да си го позволят да го правят!!! Жив пример как една правилна държавна политика води след себе си положителен ефект!!! 

П.П. Сам се сещаш, че точно в този момент, тези имоти ще носят доходност извън границите на матушка Россия и извън всякакви санкции!!!

преди 13 минути, Лудар написа:

Няма вариант да не вземе нищо. Поне аз не виждам как. Просто ще вземе по- малко и всички ще са щастливи.

Точно!!! И аз съм на това мнение!!! Още в момента, в който им мине през акъла да си помислят как да го плъзнат, той вече знае как искат да го изпързалят!!! Когато евреите са били лихвари и банкери и са финансирали цели империи, англетата са били още племена!!! Първо да се сетят да измислят смесителят за топла и студена вода, а тогава да тръгнат събарят тия, дето в кръвната им група са само финанси и пари!!!

Така ти е много лесно. Оправдаваш се, че нищо не разбираш. Или наистина си зле умствено или се правиш на велик оратор, ама само във форума. Явно при теб анализа куца. Не ти изнася написаното.

преди 34 минути, andiay написа:

Честно казано, разбираш ли си сама, какво искаш да кажеш, защото отстрани хич не ти се разбира?

Путин е диктатор, вече няколко пъти го подчертах, или смяташ, че ми съобщаваш някаква новина?

И сигурна ли си, че не ти се налага да ползваш лекарствени препарати, защото сравнението на граждански дела с дела за военни престъпления е меко казано налудничаво.

И не знам дали изобщо някога ти се е налагало да допираш до българската съдебна система, особено в дело от гражданско-правен характер, но ако не ти се е налагало, изобщо не ти го пожелавам.

Подобно дело преобърна живота ми на 180 градуса, така че ако обичаш запази си малоумните клишета за лична употреба, когато комуникираш с индивиди от собствената си обкръжаваща среда.

Или не си разбрала нищо от това, което аз съм писал, или просто толкова са ти възможностите за анализ на прочетеното.

Spoiler

Путин и Лукашенко спланировали вооружённую провокацию против Народа Беларуси, с целью оправдать втягивание Беларуси в войну против Украины. В 14:40 группа из двух самолётов РФ противника нанесли удар по территории Беларуси, находясь в воздушном пространстве Украины. УВАГА! ВАЖЛИВО! Російські літаки атакували білоруську територію на кордоні з Україною Російські штурмовики СУ, із зальотом на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території після чого нанесли авіадуадари по території РБ. Заліт 2 літаків фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу «Дубровиця», що на Рівненщині. Така атака і дії росіян на населені пункти Білорусі є свідомою провокацією! На Фото - дым над Белорусской территорией в районе села Копаны, после ракетного удара нанесённого боевыми самолетами РФ.

преди 14 минути, Филипов написа:

Вярно е!!! Цялата истерия с пандемията и напрежението в украйна ще бъде до следващите избори в САЩ!!! Дъртия педофил няма да издържи още много и ще го изпишат!!! Ще сложат Камала Харис, ама все си е тая, с надеждата че тя е панацеята, ама пак ще е по-скоро за да си измият ръцетъе с нея и с надеждата да спечелят следващите избори!!! Но и тази игра няма да им се получи!!! Следващият президент на САЩ ще се казава Тед Круз!!! Те тогава нещата ще се нормализират в глобален мащаб!!! Ако пак фалшифицират изборите, по-добре да не сме сред живите!!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.