Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 33 минути, bulljo написа:

Путин не е Русия и Русия не е Путин, аз също обичам руснаците, 90% от каналите в тубата, които следя са руски на техническа, музикална, компютърна, строителна и прочие тематика, останалите 10% са американци, украинци, германци....

Мога да ти кажа, че доста от руските блогери, които следя имат дружески връзки с такива от Украйна въпреки че се познават само виртуално си помагат не само морално но и материално и аудиторията им в голяма част е обща и комуникацията между тях е без омраза.

така е от години....

в нета обикновенните хора са задружни....

само политиците разпалват омраза....

16497262.jpg

16497263.jpg

Виждали ли сте как пацифисти по света провеждат протести с лозунга „Спрете ракетните атаки срещу Сомалия, Йемен и Сирия“?

Не?

16495842.jpg

0-02-05-20d455e6a2a546f0be6e40a8d134a946a0ad0a06f5a0ac2eca1a96112c9609e9_fcde8e96.jpg.b6219e2e7df86af5c9aeb6b047b3f390.jpg

преди 8 часа, crazy katon написа:

Гледам, вълна от русофобия се е развихрила тук, дано админа да е доволен. За някои знаех, други ме изненадаха, но ето и моето мнение ... един момент, да си прегледам инструкциите ... така, така, да, ето:

Влезе ли руската армия в независима страна, (при всичките условности дали е такава или не и има ли история или не, води се такава) - да, влезе. Но по въпроса за демокрация имам непреодолимо противоречие, всъщност те наричаха опозиция и ислямската държава, пък после ... Точно тази така наречена демократична държава гласува расистки и дискриминационни закони против рускоезичното население и се надяваше те да се съгласят да живеят така?! А когато не се съгласиха беше обявено като сепаратизъм ... за мен си е борба за свобода. Русия опита ли се по мирен път да реши този проблем, да опита, и какво срещаше - някакви ехидни подметки и даже смехът на германския ръб, който направо се изсмя на жертвите на Донбас.

Засега има все още руски телевизии и току-що гледах Владимир Соловьов и той каза нещо много истинско (както всичко, което казва):

Шири се феноменална русофобия ... мразят те само защото си руснак. (Най-общо казано).

Това е моята червена линия. Обичам Русия и има защо, не мразя Украйна и няма защо ... но фашизмът, който управлява там .. оооо, мразя го и още как ... А  Одеса, това е техният отделен ад!

Последно: Руснаците не убиват мирно население, докато целта на укропитеците (не украинският народ, а фашагите) е точно това (от началото на войната ... вече ще я наричам така, защото ... еми защото това стана, това искаха, това получиха) в Донбас са загинали повече хора, отколкото в Украйна, но така едва ли ще стане.

И най-последно: Санкциите, не за първи път Русия е сама, има и още един исторически период, когато не е била толкова силна, но е победила. Всъщност, този път не е съвсем сама, Китай, при уклончивото му поведение, все пак разбира, че ще е следващата цел и затова, може би и не явно, но подкрепя Русия.

Защо толкова късно ли? Ами при мен сайта се беше сринал, пък и аз по принцип си пиша късно.

За тези, с които бяхме заедно срещу българския мутризъм: Извинявайте, казах ви, че имам "червена линия" и тя е Русия. Иначе срещу мутрите съм с вас.

П.П. Тъй като все още работя, това, което съм си набелязал да гледам се надявам да е утре, поне по малко.

П.П.П. Валентин Вацев позна за първи път, откакто гледам негови прогнози ... Дано не познае с последната ... ТРЕТАТА СВЕТОВНА ... ДАНО НЕ!!!

Вече ти отговориха че русофилство и путинизъм са коренно различни неща.

Ако аз за нещо се радвам в тези дискусии за рашистката путинска офанзива в Украйна, то това е че лъснаха на показ всичките лъжи с които ни мътиха главата путинските фабрики за тролове и масираната им дезинформация, с която се опитаха / у нас доста успешно/ да оправдаят своята агресия от 2014 г срещу украинците.

Все повече хора почнаха да ме разбират когато повтарям на всеки/всяка/ екзалтиран червен трол дето бъкел руски не разбира, дето никога не е живял в Русия, дето ползва гугъл транслейт, дето не е прочел ни един руски автор , дето не е живял заедно с руснаци, украинци и др народи там, да ми плямпа как "Путя бил велик" и че е русофил.

Не другарю промит мозък, ти не си русофил, ти си путинист. От най робския тип слепи путинисти.

:hush:

Глупостите че украинците са фашисти и нацисти отдавна не върви. Просто сега виждам дежавю с яловите вече опорки от 2014г  които някои все още повтарят.

Евреина Зеленский и многото евреи от управляващите били "нацисти и фашистки режим" ?? сериозно ?

Държавата която е дала спрямо населението си дори повече милиони жертви във ВСВ срещу нацистите  отколкото руснаци , била фашистка ??

Държавата която няколко пъти след 2014 г имаха напълно демократични всепризнати избори за Рада и Президент, била фашистки режим ???

Не се хабете другари путинисти. Доказа се всичката тази фейк машина на която дори самите руснаци отдавна не вярват.

А по признаците на фашизма, на всичко това отговаря режима на Путлер.

https://ru.krymr.com/a/25327070.html

https://antimif.com/archives/788

https://www.9111.ru/questions/777777777733130/

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 47 минути, Филипов написа:

Искаш ли да си даваме оригиналните източници също, а ?

Има си автоматична настройка на субтитрите към френски, английски, български и т.н.
Много съм подозрителен към превод направен от рускиня на руски, в този частен случай.

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Никой не мрази руснаците, никой не пише против тях. Пише се против Путлер и путинофилите, против един диктатор, обграден с олигарси, забогатели продавайки ресурсите на Русия, докато руснаците мизерстват по-зле и от нас.

Това колко човека им го написаха и така и не могат да го разберат. И като видиш кого дават за пример(Соловьов) ти става ясно защо не могат да го разберат.

---

Споменатия Соловьов да не би да е онзи Соловьов, който се оплаква, че Европа налага санкции срещу еврей. Ей го смешника, светата вода ненапита, който приказвал само истината. Май само путинофилите не го знаят какъв е.

Цитат

«Европа не первый раз обижает евреев, они идут дорогой Гитлера»: Владимир Соловьев связал санкции ЕС со своей национальностью

«Это что, первый раз, когда Европа обижает евреев? <...> Это что, первый раз, когда цивилизованная Европа вводит против евреев санкции, в том числе против собственности? Уж чего-чего, а еврею не привыкать к такому отношению. То есть эти наследники нацистской Германии вводят санкции против журналиста? Ну естественно, они идут дорогой Гитлера, у которого личным врагом был Левитан», — говорит Соловьев

«Европейцы против меня — это смешно. Значит, так сильно боятся», — добавил он в беседе с Ura.ru.

Но, цивилизованият президент на Руската федерация нарича нацист президента на Украйна, който е евреин. И това не е никакъв проблем. Колко познато.

Коментари под видеото:

Цитат

Мы вас поздравляем, такая прекрасная новость ..Мы за вас очень рады...Зачем вам дом в загневающей Европе? Лучше живите в "великой"россии..Удачи!

Поздравляю Россиян! Наконец -то "патриоты" и их семьи будут жить на Родине! Браво! Спасибо нашим Европейским братьям!

будешь теперь ,,любить" Родину из Родины!!!!

Соловьёв! Сделайте свою виллу в Италии санаторием для детей Донбасса! Там тихо, хорошо, свежий воздух... Детям, после всех ужасов войны, пойдет на великую пользу! )))

Почитал комментарии, какая всенародная любовь!!! Бальзам на душу ...!!!

-------

Путин защо така си "потропва" с пръсите на дясната си ръка:

преди 3 минути, A.com написа:

Не знам - не съм психо ... специалист!

Но това - за Афганистан - не трябваше да го казва! На специалния ден - на Специалните части!

преди 5 минути, A.com написа:

върти аутокюто вероятно... :) 

Синоптичките и те имат едно бутонче дето сменят картите... :) :)

преди 5 минути, A.com написа:

Споменатия Соловьов да не би да е онзи Соловьов, който се оплаква, че Европа налага санкции срещу еврей. Ей го смешника, светата вода ненапита, който приказвал само истината. Май само путинофилите не го знаят какъв е.

Ох как изквичаха горките пропагандони  със скромние заплатки

https://theins.ru/politika/235089

:)

Най големите патриоти с имоти, яхти , пари и семейства в "злия Запад" в който сега не могат да летят, или да си приберат парите.

преди 9 минути, A.com написа:

Това колко човека им го написаха и така и не могат да го разберат.

Към днешна дата диктаторът е този който пази единството на огромната територия на Руската федерация.
Ако диктаторът изкара Навалны от пандиза и му каже, хайде мой човек сега ти ставаш президент, какво ще остане от Русия след няколко години ?
Той Навалны демократ ли е ?
Щото ако е, тогава не става за президент на империя.

Аз много харесвам хубавите рускини и украинки. Ама им е писано диктатор да ги управлява и това няма да се промени скоро време. Такава огромна империя от пияница като Елцин не може да се управлява, видяхме го оня до къде ги докара.

В интерес на всички нас ( обикновените хора) на Запад е Руската империя да не се разпадне, та руснаците и украинците да свикват с живеенето в условията на диктатура.

След втората световна война тука на Запад богаташите са направили отстъпки пред борбите на синдикатите за социални права, ЗАЩОТО е имало комунизъм на Изток.
А в САЩ като са нямали съседи комунисти , обикновените хора никога не са имали нашите западно-европейски социални системи. Там в САЩ е имало даже лов на вещици - левичарите са ги преследвали.
Та така, ние в България страдахме и работехме за по 200 лв заплата, благодарение на което работещите в Белгия, Франция и Германия са имали социални придобивки и много по-големи заплати, за да не направят комунистическа революция.

А сега руснаци и украинци да бъдат така любезни да си търпят диктатурите там, щото иначе ако ги яхнат янките в качеството на абсолютни господари, ще стане лошо не само тях там, ами и за нас тука на Запад.

Аз не искам Бил Гейтс да има право да ми набива чип у мозъка, трябва някой да може да му попречи.

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Към днешна дата диктаторът е този който пази единството на огромната територия на Руската федерация.
Ако диктаторът изкара Навалны от пандиза и му каже, хайде мой човек сега ти ставаш президент, какво ще остане от Русия след няколко години ?
Той Навалны демократ ли е ?
Щото ако е, тогава не става за президент на империя.

Аз много харесвам хубавите рускини и украинки. Ама им е писано диктатор да ги управлява и това няма да се промени скоро време. Такава огромна империя от пияница като Елцин не може да се управлява, видяхме го оня до къде ги докара.

В интерес на всички нас ( обикновените хора) на Запад е Руската империя да не се разпадне, та руснаците и украинците да свикват с живеенето в условията на диктатура.

След втората световна война тука на Запад богаташите са направили отстъпки пред борбите на синдикатите за социални права, ЗАЩОТО е имало комунизъм на Изток.
А в САЩ като са нямали съседи комунисти , обикновените хора никога не са имали нашите западно-европейски социални системи. Там в САЩ е имало даже лов на вещици - левичарите са ги преследвали.
Та така, ние в България страдахме и работехме за по 200 лв заплата, благодарение на което работещите в Белгия, Франция и Германия са имали социални придобивки и много по-големи заплати, за да не направят комунистическа революция.

А сега руснаци и украинци да бъдат така любезни да си търпят диктатурите там, щото иначе ако ги яхнат янките в качеството на абсолютни господари, ще стане лошо не само тях там, ами и за нас тука на Запад.

Аз не искам Бил Гейтс да има право да ми набива чип у мозъка, трябва някой да може да му попречи.

Разбирам ти идеята - горе-долу, ама ... много плява бе. Не можеш ли по-сбито?

преди 6 минути, jhoro написа:

Не можеш ли по-сбито?

Аз се уча от сайтовете за зарибяване за лесно изкарване на мноооого пари, там така обясняват на дълго и широко, надявайки се все на някой по нещо от написаното да му хареса.

Разрешавам ти да го предложиш същото в сбит вид, да е по-лесно смилаемо за типично мъжкарските мозъци техничари и програмисти разни.

преди 12 минути, jhoro написа:

Разбирам ти идеята - горе-долу, ама ... много плява бе. Не можеш ли по-сбито?

Ето сбито.

Обича рускините, но той е мек, а те си падат по диктатури. Садо-мазо. Не обичали меките неща. Искат твърдо.

И затова само ги гледа от телевизията със своите сателити от задния двор.

преди 2 часа, dimy написа:

0-02-05-20d455e6a2a546f0be6e40a8d134a946a0ad0a06f5a0ac2eca1a96112c9609e9_fcde8e96.jpg.b6219e2e7df86af5c9aeb6b047b3f390.jpg

Той Киев не може стигна, за Берлин тръгнал. Особено след като германците ще инвестират 100 милиарда в армия. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Той Киев не може стигна, за Берлин тръгнал. Особено след като германците ще инвестират 100 милиарда в армия. 

Как да стигне - нали му откраднаха танка!!!

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Операция Барбароса ще бъде успешна и немско знаме ще се вее на червения площад.

преди 5 минути, jhoro написа:

Как да стигне - нали му откраднаха танка!!!

Кирчо да не се ослушва, а да праща армията от Столипиново и Факултета.

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Кирчо да не се ослушва, а да праща армията от Столипиново и Факултета.

Мургавите командоси ... са голяма работа!

Няма нужда да ги праща - само да обяви, че изкупува скрап!

преди 4 минути, jhoro написа:

Мургавите командоси ... са голяма работа!

Няма нужда да ги праща - само да обяви, че изкупува скрап!

Дано на връщане вземат и донесат няколко самолета останали без гориво, че ако чакаме американците... 

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Дано на връщане вземат и донесат няколко самолета останали без гориво, че ако чакаме американците... 

0ab87e70-6258-11ec-9be2-d1ce0ccce01f-sta

преди 5 часа, bulljo написа:

Путин не е Русия и Русия не е Путин, аз също обичам руснаците, 90% от каналите в тубата, които следя са руски на техническа, музикална, компютърна, строителна и прочие тематика, останалите 10% са американци, украинци, германци....

Мога да ти кажа, че доста от руските блогери, които следя имат дружески връзки с такива от Украйна въпреки че се познават само виртуално си помагат не само морално но и материално и аудиторията им в голяма част е обща и комуникацията между тях е без омраза.

Гледам тука, гледам там, не виждам да съм споменавал Путин, но щом питаш, да, уважавам го. И аз следвам много руски блогъри, Голос Мордора (него демократично го блокираха в Twitter), Радио Стыдоба, Саня во Флориде, Владимир Соловьев (на него демократично му блокираха сметки ... просто не им харесва какво говори), Николай Стариков и Анатолий Шарий, който е украинец и никой от тях не се е изразил неуважително към Путин. Знам че си сътрудничат и знам, че всички те са против режима в Киев. А вчера някъде в Telegram гледах кратко видео от Киев, някакви въоръжени спряха кола, изкараха човека и почнаха да го ритат, той побягна и ... те го убиха. В темата "Украйна - Киев, Майдан и т.н." Филипов беше пуснал едно видео от украинска хумористична програма, направо паднах от смях и знам, че украинците са красиви и весели хора, но аз съм против такива като горните и тези, които управляват държавата. А ония извратеняци на запад все пилят демокрация, та демокрация, демокрация - друг път, чист неподправен фашизъм. Засега все намират как да си спасят изгнилата демокрация ... първо вирус, сега Русия, после ще е глобалното затопляне, ако има после. Важното е да се поддържа състоянието на страх. Ако Русия се преклони, то светът ще бъде превзет от либерастите и всякакви други разнополови същества. Затова я подкрепям.

преди 3 часа, _nib_ написа:

Виждали ли сте как пацифисти по света провеждат протести с лозунга „Спрете ракетните атаки срещу Сомалия, Йемен и Сирия“?

Не?

16495842.jpg

ЭТО ДРУГОЕ!!! ;)

И сега какво ще правят бандеровците-нацисти от "Азов"  обкръжени в рускоезичния град  Мариупол?  Ще се предават ли  или  им се умира за слава на Украйна      https://blitz.bg/svyat/elitnata-kievska-brigada-azov-e-popadnala-v-kotel-v-mariupol-sled-tezhki-zagubi-karta_news871007.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.