Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Kalin Karaboychev

Препоръчан отговор

преди 5 минути, gringos написа:

Взимането на Киев беше отвличаща маневра.

За да земете Херсон ли ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 78,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Реджеп Иведик

6343

• miro20

3583

• Coco1

3405

• ivottoshev

3064

преди 5 минути, gringos написа:

Русия ти е до колене на тебе. Умом Россию не понять - никой не е казвал, че ще вземат Киев. Казаха се други неща. Взимането на Киев беше отвличаща маневра.

То и нападението над Украйна е отвличаща маневра. Целта е Лисабон през Берлин. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Целта е Лисабон през Берлин. 

За Горна Оряховица през Малко Търново

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:
преди 15 минути, gringos написа:

Знам, че такива като тебе са готови да се изтестват. И даже са оптимисти. Интересно им е кво ше стане. Ама на мене не ми е интересно. Щото знам. Винаги се случва едно и също - такива като тебе падат. Всеки път. Без изключение.

Добре де, няма проблем. Света ли ще свърши като падна? Ходя два пъти месечно на София. 0884305801 звънни да се уточним.

Казах, че не си ми интересен. Падаш със сигурност. Ако беше някъде наблизо, нямаше да те бавя.

Под "близо" имам предвид, да си говориме някъде. Ако съм си вкъщи, няма да изляза заради тебе.

Ако беше навремето, в случай, че все пак се срешнеме, щеше да хвърчиш със сигурност. И по-точно, щеше да си стоиш все във въздуха. Тва не е много опасно, но такива като тебе, се плашат. Така че "Света ли ще свърши като падна?" не е много резонно всеки път.

Иначе борбата е един от най-безопасните спортове. Като статистика. Вероятно даже вдигането на тежести е по-опасен спорт - стават много тежки контузии, доколкото знам.

Един друг много опасен спорт е колоезденето. Там от време на време се случват един два смъртни случаи и няколко колоездача в болницата, а обиколката на Франция спира за един ден.

Прочее, борбата може и да е безопасен спорт, но първото на което те учат, като идеш на тепиха, е как да падаш. Така че любопитството ти, в комбинация с некомпетентност, не всеки път може да е увенчано с късмет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Голям мор са тия дрончета : (+21)

Нови загуби:

Убили са Дракула.. :)

Значи като види цел дрончето и веднага му щръква ..боеприпаса:

Вече и на багери се дървят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:
преди 18 минути, gringos написа:

Русия ти е до колене на тебе. Умом Россию не понять - никой не е казвал, че ще вземат Киев. Казаха се други неща. Взимането на Киев беше отвличаща маневра.

То и нападението над Украйна е отвличаща маневра. Целта е Лисабон през Берлин. 

Целта е неясна. Въпреки че аз я извеждам, използвайки основния си приом, който ти не владееш - логиката и стъпване на сигурни факти, а не на несигурни. Първоначално даже малко се обърках, защото първо не очаквах Русия да нападне на 24 февруари, а след това мислех, че украинците ще минат на страната на Русия. Но като цяло, основната цел не произтича от СВО. Тя се вижда от това което се случва много по-отдавна. И като оставим настрана тия две мои грешни прогнози, както и някои други, защото не съм петричката врачка все пак, това което съм предвидил, при това от преди години, не е мръднало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, gringos написа:

Казах, че не си ми интересен. Падаш със сигурност. Ако беше някъде наблизо, нямаше да те бавя.

Под "близо" имам предвид, да си говориме някъде. Ако съм си вкъщи, няма да изляза заради тебе.

Ако беше навремето, в случай, че все пак се срешнеме, щеше да хвърчиш със сигурност. И по-точно, щеше да си стоиш все във въздуха. Тва не е много опасно, но такива като тебе, се плашат. Така че "Света ли ще свърши като падна?" не е много резонно всеки път.

Иначе борбата е един от най-безопасните спортове. Като статистика. Вероятно даже вдигането на тежести е по-опасен спорт - стават много тежки контузии, доколкото знам.

Един друг много опасен спорт е колоезденето. Там от време на време се случват един два смъртни случаи и няколко колоездача в болницата, а обиколката на Франция спира за един ден.

Прочее, борбата може и да е безопасен спорт, но първото на което те учат, като идеш на тепиха, е как да падаш. Така че любопитството ти, в комбинация с некомпетентност, не всеки път може да е увенчано с късмет.

Сега да уточним, искаш но нямаш желание. Навремето съм щял да стоя във въздуха, ма сега не. Безопасно е но нищо не обещаваш. Що излиза като бягане по тъча. Иначе ми е ясно, че ако наистина си тренирал професионално нямал съм шанс. Някога. 

преди 1 минута, gringos написа:

Целта е неясна. Въпреки че аз я извеждам, използвайки основния си приом, който ти не владееш - логиката и стъпване на сигурни факти, а не на несигурни. Първоначално даже малко се обърках, защото първо не очаквах Русия да нападне на 24 февруари, а след това мислех, че украинците ще минат на страната на Русия. Но като цяло, основната цел не произтича от СВО. Тя се вижда от това което се случва много по-отдавна. И като оставим настрана тия две мои грешни прогнози, както и някои други, защото не съм петричката врачка все пак, това което съм предвидил, при това от преди години, не е мръднало.

Целта се вижда, че не ти е ясна. Първоначално си се объркал , но после още повече. И мани за логика, продължавай за борба, там явно поназнайваш. Две грешни прогнози от две ли? Или има и вярна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, gringos написа:

а след това мислех, че украинците ще минат на страната на Русия

Ей туй как хем си го мислеше, хем претендираш, че я разбираш логиката ?

Мачове гледаш ли ?

Може би си пропуснал Динамо Киев срещу Шахтьор Донецк.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ей туй как хем си го мислеше, хем претендираш, че я разбираш логиката ?

Мачове гледаш ли ?

Може би си пропуснал Динамо Киев срещу Шахтьор Донецк.

В общи линии признава, че е грешал за абсолютно всичко. Но сега вече е открил истината и няма шанс да греши. Какво да му кажеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Митко Вълчев написа:

В общи линии признава, че е грешал за абсолютно всичко. Но сега вече е открил истината и няма шанс да греши. Какво да му кажеш.

И е готов охотно да се отклоняваме от темата в каквато и да е посока, само и само да не обсъждаме позорното сгромолясване на несокрушимая и легендарная

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:

Сега да уточним, искаш но нямаш желание. Навремето съм щял да стоя във въздуха, ма сега не. Безопасно е но нищо не обещаваш. Що излиза като бягане по тъча. Иначе ми е ясно, че ако наистина си тренирал професионално нямал съм шанс. Някога. 

Сега да повторя - не искам и нямам желание. И никога не съм казвал, че искам. Само те информирам. Относно предположението ти, че съм в лоша форма - забрави. Десет хиляди метра на стадиона ще ги прасна вероятно за 45 минути. От време на време и днеска бягам по 40 - 50 км. Мога да направя наведнъж над 30 набирания. Стигам и до 35. В момента. Е, позагубил съм форма, така е. Но такива като тебе не са ми проблем.

Навремето си щял да летиш, но сега само ще паднеш. Възможно е да подхвръкнеш един два пъти, все пак. Последно съм се тествал срещу такъв, който даже бил спечелил медал на областно в Перник по борба. Беше сто кила. Беше надвидл един колега дето хем бил борец, хем пауър лифтър (за мене това са смешки - ако е лифтър, не е борец). След като се преборихме, оня сам разправяше, че съм го метнал два пъти. Аз не мислех така - просто имам други виждания по въпроса. И освен това, хич не съм доволен от себе си. Трябва да се стегна, това е сигурно. И т.н.

Освен това, да ти кажа, аз тоя термин "професионално" не го използвам. Не го понасям даже. Не съм съгласен с това което иска да каже. Не съм съгласен в случаите при които се използва.

Такива ми ти работи.

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

Мачове гледаш ли ?

Мачове не гледам. Защото си оползотворявам времето с полезни неща. Примерно със спорт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, gringos написа:

Десет хиляди метра на стадиона ще ги прасна вероятно за 45 минути.

Мадона ги бяга за 45 минути. Във форума като нас. На нея и вярвам. И на тебе нямам причина да не ти вярвам за бягането и борбата.

Ма за войната в Украйна пишеш ядрени глупости, човек.

Съвземете се малко, шарани да бяхте, на бастун щяха да ви ловят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, gringos написа:

Сега да повторя - не искам и нямам желание. И никога не съм казвал, че искам. Само те информирам. Относно предположението ти, че съм в лоша форма - забрави. Десет хиляди метра на стадиона ще ги прасна вероятно за 45 минути. От време на време и днеска бягам по 40 - 50 км. Мога да направя наведнъж над 30 набирания. Стигам и до 35. В момента. Е, позагубил съм форма, така е. Но такива като тебе не са ми проблем.

Навремето си щял да летиш, но сега само ще паднеш. Възможно е да подхвръкнеш един два пъти, все пак. Последно съм се тествал срещу такъв, който даже бил спечелил медал на областно в Перник по борба. Беше сто кила. Беше надвидл един колега дето хем бил борец, хем пауър лифтър (за мене това са смешки - ако е лифтър, не е борец). След като се преборихме, оня сам разправяше, че съм го метнал два пъти. Аз не мислех така - просто имам други виждания по въпроса. И освен това, хич не съм доволен от себе си. Трябва да се стегна, това е сигурно. И т.н.

Освен това, да ти кажа, аз тоя термин "професионално" не го използвам. Не го понасям даже. Не съм съгласен с това което иска да каже. Не съм съгласен в случаите при които се използва.

Такива ми ти работи.

Мачове не гледам. Защото си оползотворявам времето с полезни неща. Примерно със спорт.

А така, намерихме ти силната тема. Ма що пишеш и в другите? Иначе, ако са ти верни написаните данни, ще ме бориш. По добри са от моите. Ако. Опита ме научи на путинофили да не вярвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

И е готов охотно да се отклоняваме от темата в каквато и да е посока, само и само да не обсъждаме позорното сгромолясване на несокрушимая и легендарная

Една от целите на запада, мокрите му сънища, е да изкара мечката от бърлогата. Мечката обаче си стои в бърлогата и само леко е излязла. Освен легендарния боен опит, на собствен терен (имперския център на хардланда), руснаците са и най-добрите шахматисти. За сгромолясване не може да става въпрос. Самата военна операция има за цел да блокира още повече и без друго дефицитните ресурси, които постоянно се движат към запада, за да поддържат ненаситния глад на потребителското общество, което освен това неспирно расте, поради емигрантите. В случая се добавят и двайсет милиона украинци, които се преселиха на запад. А унищожаването и на инфраструктурата на Украйна, влошава все повече ситуацията, не на друг, а на Западна Европа. Също и на САЩ, въпреки че има една основна разлика между тях и ЕС - САЩ имат собствени базови ресурси. Но без ресурсите от цял свят, стандартът им пада. А след това, закономерно самите САЩ ще бъдат превърнати в колония. Такава е логиката на империализма - ако не си център, значи си колония.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, gringos написа:

Мачове не гледам.

Всъщност не питам буквално това. Помислих, че ще напишеш имената на отборите в Гугъл. Излъгал съм се.

Няма как някой да си е мислил такова нещо.

Путин уйло гърмеше отвсякъде. Дори и на парада в Киев на тренировките го пееха.

На този мач имаше най добра акустика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, gringos написа:

Една от целите на запада, мокрите му сънища, е да изкара мечката от бърлогата. Мечката обаче си стои в бърлогата и само леко е излязла. Освен легендарния боен опит, на собствен терен (имперския център на хардланда), руснаците са и най-добрите шахматисти. За сгромолясване не може да става въпрос. Самата военна операция има за цел да блокира още повече и без друго дефицитните ресурси, които постоянно се движат към запада, за да поддържат ненаситния глад на потребителското общество, което освен това неспирно расте, поради емигрантите. В случая се добавят и двайсет милиона украинци, които се преселиха на запад. А унищожаването и на инфраструктурата на Украйна, влошава все повече ситуацията, не на друг, а на Западна Европа. Също и на САЩ, въпреки че има една основна разлика между тях и ЕС - САЩ имат собствени базови ресурси. Но без ресурсите от цял свят, стандартът им пада. А след това, закономерно самите САЩ ще бъдат превърнати в колония. Такава е логиката на империализма - ако не си център, значи си колония.

Извинявай, борба си тренирал нали? Не бокс?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Опита ме научи на путинофили да не вярвам.

Когато ти казах, че не си борец, ми повярва. Това за тебе факт ли е? Кога друг път съм те лъгал - за неща, които много добре и ти знаеш, че са верни?

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Извинявай, борба си тренирал нали? Не бокс?

Да- бокс не съм тренирал. Но мога да ти дам информация и за медалите на България и в бокса преди 89та. Впечатляващи са. Нали ми вярваш, че не те лъжа?

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Путин уйло гърмеше отвсякъде. Дори и на парада в Киев на тренировките го пееха.

В смисъл, че воюват срещу Путин?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, gringos написа:

Когато ти казах, че не си борец, ми повярва. Това за тебе факт ли е? Кога друг път съм те лъгал - за неща, които много добре и ти знаеш, че са верни?

Да- бокс не съм тренирал. Но мога да ти дам информация и за медалите на България и в бокса преди 89та. Впечатляващи са. Нали ми вярваш, че не те лъжа?

Опита ме научи да не вярвам, не че твърдя, че в конкретния случай лъжеш. Просто на доверие да приема твърденията ти, като гледам какви неща пишеш по темата за войната в Украйна, няма логика.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Отговаряш със тотални глупости. "Кажи предимство на Русия пред Запада, заради което би искал децата ти да живеят там? - Няма Кончита." смЕх отвсякъде 

Добре, хайде отначало. Ти как ще наречеш фактът, че там явлението "Кончита" не се рекламира по никакъв начин?  Нима не е предимство?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Добре, хайде отначало. Ти как ще наречеш фактът, че там явлението "Кончита" не се рекламира по никакъв начин?  Нима не е предимство?

Заради което да пожелаеш децата ти да живеят там. Нещо от сорта, 12 години по дълъг живот. Ако не можеш да схванеш какво не е наред в твърдението ти, не виждам какво въобще може да схванеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, gringos написа:

В смисъл, че мразят руския свят.

Става въпрос за периода след аншлуса на Крим, до началото на СВО.

Не беше ясно дали Русия ще нападне, но беше ясно, че ако нападне ще загуби войната, включително и Крим.

Украинците бяха настроени войнствено, и това се знаеше и в Русия.

Не знам дали си забелязъл, как Наришкин беше скован от животински страх на ОНЯ съвет за сигурност, като виждаше, колко неудържимо луд е Путлер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да живее първа газова армия:

Всеки завод със собствена армия щял да бъде... "Лудия макс" в реалния руZки свят...

Малко математика (+21):

https://twitter.com/i/web/status/1622676388665823258

И  да вдигнем морала малко - 5-ти клас ученичка нанесла около 100 рани с  нож на ученичка в подмосковието. Значи само за това 6-та по родолюбие трябва да и се пише и като навърши 16 - на фронта - да мачка там украинците. Като порасне - в омразните щати да се учи да борави с огнестрелно оръжие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Но агресорите, убийците нарушителите на международното право са само едни.

Прав си. Време е да се създаде трибунал като този в Хага и да се осъдят виновниците за нападението под фалшив предлог над Ирак, нападението над Сърбия без разрешение от ООН 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кунка Апостолова - комунистическата терористка!!!

Знаете ли коя е Кунка и защо ще я коментирам днес? 

Наближава Великден, затова ще ви разкажа за нейното “велико”, великденско дело. 

Освен това, една друга нагла, ваша съвременничка, тези дни не слиза от телевизорите и не спира да манипулира цялата общественост, в своя полза. 
Сега ще узнаете каква е връзката. 

Кунка е предана на Русия комунистка. 

В един пролетен четвъртък, точно 2 дни преди Великден през 1925 г., Кунка става известна. 

С това, че е една от организаторките на зверския атентат в църквата до ЦУМ и Шератън, в центъра на София.

Преданата на БКП и Русия, Кунка, бди и работи, атентатът да се случи по план, така че 500 българи да бъдат ранени, а 213 от тях да намерят смъртта си, следствие на 25 кг. експлозив, заложен в покрива. 😞

- В сърцето на една Столица! 
  (Там, срещу Хепи, до изхода на метрото!)
- В сърцето на български храм! 
- Насред траура на живите присъстващи! 
- Сред покоя на мъртвите! 
- В ядрото на българската власт!
- И то в навечерието на Великден!

Настъпва един земен ад, причинен от хора на хора!

Каква наглост!
Каква омраза или безразличие трябва да таиш, за да причиниш това? 

Атентатът е планиран от Русия с цел избиване на военния и политически елит на България и по-лесно завземане на властта от подчинените и’ тук комунисти.

Вместо великденски празненства, "братушките"-врагушки от Русия, даряват София с 213 трупа. Ще го повторя - 213 трупа! В същата църква, в която след 2 дни трябва да се отбележи Възкресението на Христос! Ала за руските ченгета Бог няма. 

Каква наглост!

Само за 1 миг загиват повече генерали и офицери, отколкото във всички войни в новата ни история! 

Но загиват и малки деца, ученици, студенти, жени и пенсионери! Светла им памет!

Да, убити са по инструктаж от Русия, но са убити от българи, в български православен храм, по време на литургия … 
Зомбирани от една малоумна идея, българи. 

Множеството хора са се били събрали в храма за опелото на убития 2 дни по-рано (от същата банда комунисти ) генерал-майор Константин Георгиев. Военен деец и политик от Демократическия сговор.

Кунка е осъдена да лежи в затвор, заради участие в това престъпление, като след излизането от затвора тя бяга в СССР, където по-късно ще завърши ленинската школа!

След 9.9.1944 г. Кунка става член на ЦК на БКП, редом до Тодор Живков, и от Политбюро раздава присъдите за Народния съд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...